FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Cisto onako da se ne zaboravi - start "duse i tjela" nad vanzemaljcem od ranije....

Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
- JuveSissoko
- Kontakt:
cuj Guardiola zasluzan kao trener za uspjehe Barselone?
pa taj lik je samo osvojio LP i kao igrac i kao trener, to moze svako, necete mi vjerovati, bio sam nekoliko puta u svlacionici Barselone prije vaznih utakmica, Guardiola nista ne radi, u vise navrata je jednostavno sjedio u cosku i gledao kao uplasena curica kapitena Xavia kako vodi ekipu, stvarno nema smisla Guardioli pripisivat ikakve zasluge

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Nije mi jasno da neko nesto Xaviju, Mesiju i Inijesti moze sigurirat i objasnit sta i kako ?
Pred ovom trojicom svijet šuti.

Pred ovom trojicom svijet šuti.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
E dobro ste ovo okrenuli na veselu stranu sa fasadom i izolacijom
@Valencia,
Ni izbliza se ne slazem sa tvojim stavovima u vezi sa Guardiolom. Ali eto, naglasio si da je to tvoje principijelno stajaliste, i postovacemo ga
Vecinskom svjetskom fudbalskom auditorijumu apsolutno nisu potrebna nikakva Guardiolina dokazivanja jer su njegove inovacije i potezi koje vidjamo iz utakmice u utakmicu, iz sezone u sezonu, nedvojbeno pokazali svu njegovu trenersku strucnost, to je toliko ocito da se na te argumente ne moze zazmiriti. To ce priznati i Mourinho i Ferguson (koji bi ga, uvjeren sam - rado vidio kao nasljednika u ManUtd). Romario je dobro podcrtao a i ti potvrdio, neke dijelove diskusije zatvaras tvrdnjama koje nisu dokazive - i tu je tesko nesto suvislo reci (ne znam jel win-win situacija, pozitivna ili negativna osobina tvog stava
) ali ponekad znas i potuc na te tvrdnje. Romario te recimo uhvatio na krivoj nozi u zadnjem postu.
Ne slazem se takodjer ni sa nacinom na koji valoriziras pojedinacni kvalitet nekog igraca, a pogotovo ne i kvantivnu specifikaciju odnosa dvije ekipe. Slazem se naravno da ova Barca odskace od svih ostalih ekipa, da je jedna nevidjena krajnost - ali na osnovu cega mozes reci da je Barca triput jaca od Reala? A ne 4x ili 10x ili 0.5x i sta ustvari znace te brojke? Na osnovu cega se moze utvrditi istovijetna pojedinacna razlika izmedju igraca Barcelone i Reala, odnosno je li sumiranjem tih odnosa dolazis do konacnog odnosa timskog kvaliteta ili i kolektiv igra ulogu? Koliku ulogu u svemu tome ima trener? Razmisli malo o tome...
Nemam vise nista reci na temu, mislim da smo dobro zaokruzili diskusiju. Steta je sto inace nema vise ovakvih i slicnih rasprava, uglavnom su mlaki komentari bez argumenata i na ostalim forumskim sekcijama pa tako i Manchesterova tema. Ima dosta i onih kojima se ovakve dugometrazne rasprave iz nekih razloga ne svidjaju pa mi se ponekad i ne da da ima kvarim svakodnevnicu
A sto se Younga tice, ovaj put cu pribjec diplomatskom rjesenju i posluzit se tvojom maksimom - ne pljujem i ne lizem poslije 2-3 utakmice
sacekacemo jos koju prije nego ga konacno proglasimo flopom 

@Valencia,
Ni izbliza se ne slazem sa tvojim stavovima u vezi sa Guardiolom. Ali eto, naglasio si da je to tvoje principijelno stajaliste, i postovacemo ga

Ne slazem se takodjer ni sa nacinom na koji valoriziras pojedinacni kvalitet nekog igraca, a pogotovo ne i kvantivnu specifikaciju odnosa dvije ekipe. Slazem se naravno da ova Barca odskace od svih ostalih ekipa, da je jedna nevidjena krajnost - ali na osnovu cega mozes reci da je Barca triput jaca od Reala? A ne 4x ili 10x ili 0.5x i sta ustvari znace te brojke? Na osnovu cega se moze utvrditi istovijetna pojedinacna razlika izmedju igraca Barcelone i Reala, odnosno je li sumiranjem tih odnosa dolazis do konacnog odnosa timskog kvaliteta ili i kolektiv igra ulogu? Koliku ulogu u svemu tome ima trener? Razmisli malo o tome...
Nemam vise nista reci na temu, mislim da smo dobro zaokruzili diskusiju. Steta je sto inace nema vise ovakvih i slicnih rasprava, uglavnom su mlaki komentari bez argumenata i na ostalim forumskim sekcijama pa tako i Manchesterova tema. Ima dosta i onih kojima se ovakve dugometrazne rasprave iz nekih razloga ne svidjaju pa mi se ponekad i ne da da ima kvarim svakodnevnicu

A sto se Younga tice, ovaj put cu pribjec diplomatskom rjesenju i posluzit se tvojom maksimom - ne pljujem i ne lizem poslije 2-3 utakmice

StevieM je napisao/la:E dobro ste ovo okrenuli na veselu stranu sa fasadom i izolacijom![]()
@Valencia,
Ni izbliza se ne slazem sa tvojim stavovima u vezi sa Guardiolom. Ali eto, naglasio si da je to tvoje principijelno stajaliste, i postovacemo gaVecinskom svjetskom fudbalskom auditorijumu apsolutno nisu potrebna nikakva Guardiolina dokazivanja jer su njegove inovacije i potezi koje vidjamo iz utakmice u utakmicu, iz sezone u sezonu, nedvojbeno pokazali svu njegovu trenersku strucnost, to je toliko ocito da se na te argumente ne moze zazmiriti. To ce priznati i Mourinho i Ferguson (koji bi ga, uvjeren sam - rado vidio kao nasljednika u ManUtd). Romario je dobro podcrtao a i ti potvrdio, neke dijelove diskusije zatvaras tvrdnjama koje nisu dokazive - i tu je tesko nesto suvislo reci (ne znam jel win-win situacija, pozitivna ili negativna osobina tvog stava
) ali ponekad znas i potuc na te tvrdnje. Romario te recimo uhvatio na krivoj nozi u zadnjem postu.
Nemam vise nista reci na temu, mislim da smo dobro zaokruzili diskusiju. Steta je sto inace nema vise ovakvih i slicnih rasprava, uglavnom su mlaki komentari bez argumenata i na ostalim forumskim sekcijama pa tako i Manchesterova tema. Ima dosta i onih kojima se ovakve dugometrazne rasprave iz nekih razloga ne svidjaju pa mi se ponekad i ne da da ima kvarim svakodnevnicu![]()
A sto se Younga tice, ovaj put cu pribjec diplomatskom rjesenju i posluzit se tvojom maksimom - ne pljujem i ne lizem poslije 2-3 utakmicesacekacemo jos koju prije nego ga konacno proglasimo flopom
ovo je primjer realnosti i poznavanja nauke zvana fudbal, odlicno pises majstore i nadam se da cemo imati jos diskusija
problem valencije ja sam davno ustanovio, momak nema losu namjeru, ali grijesi jednostavno jer neke stvari ne poznaje, ili se zaplete u svojim argumentacijama i sam sebe dovede u kontradiktornost
prvo evo recimo ova situacija kod gola ronalda sad u madridu, pripisuje tu kao neku gresku pikeu. vidjeli smo svi da je ronaldo imao dosta prostora, da je pike sam bio, i ucio je ono sto bi svaki dobar stoper uradio, ne zalijeta se u igraca koji je jako brz i u izglednoj sansi, nego je fino cuvao prostor a ne dakle zalijetao se u prostor, ronaldo je morao ulijevo i morao je sutirati lijevom slabijom nogom, pike mu nije dozvolio da dodje u bolju priliku tj da napravi sebi bolji ugao, sad sam ponovo pogledao snimak tog gola i zaista se moze reci da jedini krivac pinto koji je primio prilicno jeftin gol, pike se sjajno kretao i otjerao ronalda u situaciju iz koje se tesko postize gol, jedini krivac je pinto koji je jednostavno mogao skupiti noge i odbraniti to, mada se mora priznati i ronaldu da je dobro okinuo, ali traziti tu neku gresku pikea mislim da nema nikakve logike
sto se tice ostalih valencijinih tvrdnji, vec dugo on je ubijedjen i to cesto direktno ili indirektno potencira da je sve sto izuzetno posebno vrijedi u barci trio mesi iniesta i xavi, mislim pise sad kako ja ko fol nesto ne razumijem, ali jasno je kako momak pokusava dokazati neke nevjerovatne stvari, da pike ne moze u neke recenice sa realno dosta slabijim igracima od sebe, sjecam se i raspraca kad je tvrdio kako su sergio i pedro prosjecni igraci itd itd, al ajd, necemo biti zlopamtila
ono sto je meni posebno drago, to je sto svi ovi forumasi koji su mene licno i ismijavali, polako dolaze na svoje, vidis kako recimo valencija nadodje ko pilav
vidis kako sad valencia tvrdi da je barca triput jaca od reala, a da je real opet kao dtugi po snazi klub
a nije bilo tako davno kad su ismijavali romarija, proglasavali ga provokatorom, nezrelim djecakom itd, kad je uoci finala na wembliju pisao kako sanse nisu 50 50, kao sto je vecina forumskih strucnjaka tvrdila, nego barem 70 30, a i to sam govorio da ih ne uvrijedim bas previse, a sad evo valencija slijedom svojih zakljucaka da je barca tripu jaca od reala, a real dosta jaci od uniteda, sam priznaje i da je taj jaz izmedju barce i uniteda puno i siri nego sto sam ja potpuno realno tvrdio i sto se na kraju obistinilo
ismijavali su takodje i kad sam nagovijestio neke petarde, a petarde se i desavale, kad sam jos podavnio tvrdio da je messi najjaci igrac ikada sto je vec skoro pa i dokazano, i tako, milion nekih stvari, koje su ismijavali, a sad nadolaze ko fini mehki pilav
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Romario
Pored toga sto imas problema sa razumjevanjem, ti jos lazes ili izmisljas. Sada si napisao neke stvari koje nikada nisam rekao/napisao
.
Stvarno si, nemam rijeci
.
!? Stvarno si neozbiljan sagovornik
!?
Ako nadjes negdje moj komentar u kojem stoji da sam napisao nesto tako ja cu se samobanovati sa foruma. Posteno!??
Naveo sam Vidica, Karvalja, Terija, Lusija,..
!? Ludilo sta mi covjek spocitava, ovoliku kolicinu podmetacine i lazi u jednom komentaru odavno nisam vidio,.. Previse lazi da bi bilo slucajno. Bice da je to tvoj nacin komunikacije.
!? Kako si mene uspjeo ugurati u ovaj komentar ociju ti
!?
Taman kada pomislim ovo je dno vidim da mozes jos gore,.. Preispitaj se malo momak, sto ti ovo treba.
Dragi momce, ja sam Junajtedu u toj tekmi davao manje sanse nego bilo ko drugi na forumu. Oni koji posjecuju temu MU sjetit ce se da sam Junajtedu dao 10% sanse za pobjedu
. Zagrizeni Junajtedovci su me napatali zbog toga,.. A vidi sta ti radis
. Pa stvarno,..
Idi bre begaj, plasis mi ribu... Ovako meni rece lik u Loznici kad sam bio mali. Inace, pricao sam gluposti
.
Nemoj odgovarati ako neces citirati nesto od ovog sto si slagao i podmetnuo kao moju misao. Ako ne pronadjes makar jedan citat u kojem sam pisao ovo sto mi spocitavas, svi ce shvatiti da izmisljas i lazes
.
Izgovor da ti je mrsko traziti ne pije vode
.
StevieM
Ovdje postoji velika prepreka za objektivnu i razumnu komunikaciju. Na forumu imamo Bavarce, Katalonce, Junajtedovce, Realovce, Interovce,.. Nema Bosanaca, Bosnjaka, Srba, Hrvata i ostalih koji ce iz neutralnog ugla objektivno komentarisati fudbalska desavanja u stranim zemljama. Svi su ostrasceni, maksimalno subjektivni ultra navijaci
.
Ponekad se osjecam tako djetinjasto dok vodim dijalog sa Romariom i njemu slicnim (podsjetim se skolskih dana). Al' neka, 'ebo covjeka koji u sebi nema nista djecije
.
Pored toga sto imas problema sa razumjevanjem, ti jos lazes ili izmisljas. Sada si napisao neke stvari koje nikada nisam rekao/napisao

Stvarno si, nemam rijeci

Ti si momak napisao da je Pike otjerao Ronalda u stranu. Ja sam ti napisao da je Ronaldo od prvog kontakta sa loptom isao prema golu. Dakle, ispravio sam tvoj krivi navod.prvo evo recimo ova situacija kod gola ronalda sad u madridu, pripisuje tu kao neku gresku pikeu. vidjeli smo svi da je ronaldo imao dosta prostora, da je pike sam bio, i ucio je ono sto bi svaki dobar stoper uradio, ne zalijeta se u igraca koji je jako brz i u izglednoj sansi, nego je fino cuvao prostor a ne dakle zalijetao se u prostor, ronaldo je morao ulijevo i morao je sutirati lijevom slabijom nogom, pike mu nije dozvolio da dodje u bolju priliku tj da napravi sebi bolji ugao, sad sam ponovo pogledao snimak tog gola i zaista se moze reci da jedini krivac pinto koji je primio prilicno jeftin gol, pike se sjajno kretao i otjerao ronalda u situaciju iz koje se tesko postize gol, jedini krivac je pinto koji je jednostavno mogao skupiti noge i odbraniti to, mada se mora priznati i ronaldu da je dobro okinuo, ali traziti tu neku gresku pikea mislim da nema nikakve logike
Sve sto vrijedisto se tice ostalih valencijinih tvrdnji, vec dugo on je ubijedjen i to cesto direktno ili indirektno potencira da je sve sto izuzetno posebno vrijedi u barci trio mesi iniesta i xavi,

Ako nadjes negdje moj komentar u kojem stoji da sam napisao nesto tako ja cu se samobanovati sa foruma. Posteno!??
Lijepo sam objasnio zasto ne moze u istu recenicu. Ja ti ne mogu pomoci da shvatis jednostavnu misao.da pike ne moze u neke recenice sa realno dosta slabijim igracima od sebe,
Naveo sam Vidica, Karvalja, Terija, Lusija,..
Ako nadjes negdje moj komentar u kojem stoji da sam napisao nesto tako ja cu se samobanovati sa foruma. Posteno!??sjecam se i raspraca kad je tvrdio kako su sergio i pedro prosjecni igraci itd itd, al ajd, necemo biti zlopamtila
Jesam nekada tvrdio suprotnovidis kako sad valencia tvrdi da je barca triput jaca od reala, a da je real opet kao dtugi po snazi klub

I kakve veze ovo ima samnom majke ti rodjenea nije bilo tako davno kad su ismijavali romarija, proglasavali ga provokatorom, nezrelim djecakom itd, kad je uoci finala na wembliju pisao kako sanse nisu 50 50, kao sto je vecina forumskih strucnjaka tvrdila, nego barem 70 30, a i to sam govorio da ih ne uvrijedim bas previse, a sad evo valencija slijedom svojih zakljucaka da je barca tripu jaca od reala, a real dosta jaci od uniteda, sam priznaje i da je taj jaz izmedju barce i uniteda puno i siri nego sto sam ja potpuno realno tvrdio i sto se na kraju obistinilo

Taman kada pomislim ovo je dno vidim da mozes jos gore,.. Preispitaj se malo momak, sto ti ovo treba.
Dragi momce, ja sam Junajtedu u toj tekmi davao manje sanse nego bilo ko drugi na forumu. Oni koji posjecuju temu MU sjetit ce se da sam Junajtedu dao 10% sanse za pobjedu

ismijavali su takodje i kad sam nagovijestio neke petarde, a petarde se i desavale, kad sam jos podavnio tvrdio da je messi najjaci igrac ikada sto je vec skoro pa i dokazano, i tako, milion nekih stvari, koje su ismijavali, a sad nadolaze ko fini mehki pilav

Idi bre begaj, plasis mi ribu... Ovako meni rece lik u Loznici kad sam bio mali. Inace, pricao sam gluposti

Nemoj odgovarati ako neces citirati nesto od ovog sto si slagao i podmetnuo kao moju misao. Ako ne pronadjes makar jedan citat u kojem sam pisao ovo sto mi spocitavas, svi ce shvatiti da izmisljas i lazes

Izgovor da ti je mrsko traziti ne pije vode

StevieM
Ovdje postoji velika prepreka za objektivnu i razumnu komunikaciju. Na forumu imamo Bavarce, Katalonce, Junajtedovce, Realovce, Interovce,.. Nema Bosanaca, Bosnjaka, Srba, Hrvata i ostalih koji ce iz neutralnog ugla objektivno komentarisati fudbalska desavanja u stranim zemljama. Svi su ostrasceni, maksimalno subjektivni ultra navijaci

Ponekad se osjecam tako djetinjasto dok vodim dijalog sa Romariom i njemu slicnim (podsjetim se skolskih dana). Al' neka, 'ebo covjeka koji u sebi nema nista djecije

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
@Valencija
ovo tvoje.... "Na forumu imamo Bavarce, Katalonce, Junajtedovce, Realovce, Interovce,.. Nema Bosanaca, Bosnjaka, Srba, Hrvata i ostalih koji ce iz neutralnog ugla objektivno komentarisati fudbalska desavanja u stranim zemljama. "
je najbolje sto se desilo na ovom forumu. Neka nas svakakvih

ovo tvoje.... "Na forumu imamo Bavarce, Katalonce, Junajtedovce, Realovce, Interovce,.. Nema Bosanaca, Bosnjaka, Srba, Hrvata i ostalih koji ce iz neutralnog ugla objektivno komentarisati fudbalska desavanja u stranim zemljama. "
je najbolje sto se desilo na ovom forumu. Neka nas svakakvih

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
ovo je za potpisabparena je napisao/la:@Valencija
je najbolje sto se desilo na ovom forumu. Neka nas svakakvih![]()

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
konacno da ima normalne rasprave ovde..
citam postove ali jedno mi je upalo u oko..govori se da je gvardiola dobio slozenu ekipu od rajkarda i trebalo se samo pokrenuti,nesto u ovom fazonu..
uh,ne bih se ja bas slozio sa ovim..zasto
pa zato sto je sezonu prije dolaska gvardiole,barca bila u raspadnutom stanju,zavrsili treci,16 bodova kasnili za realom,grozno igrali,gubili bodove od koga su stigli..u tim trenucima bili su kanta za nabijanje,mada i puno povreda je uzelo danak ali to manje vise..i onda dolazi gvardiola,kao spasitelj..mnogi ga nisu tako vidjeli,ali eto ispostavi se da je upravo gvardiola bio taj covjek ''spasitelj''
mislim,tada im opet niko nije davao mnogo sanse,mislilo se da ce nastaviti gdje su stali prethodne sezone,porazi i gubitak bodova,ali ono,potpuna transformacija barce...kako barce tako i cjelokupnog nogometa...
rjesio se covjek nekoliko igraca gurnuo u vatru golobrade mladice i bingo...uspoio je pokoriti svijet,apsolutno sve osvojio..i to se i dan danas nastavlja..
i s toga je suludo reci da je gvardiola dobio slozenu ekipu,kada je sezonu prije barca bila predmet ismijavanja
citam postove ali jedno mi je upalo u oko..govori se da je gvardiola dobio slozenu ekipu od rajkarda i trebalo se samo pokrenuti,nesto u ovom fazonu..
pa zato sto je sezonu prije dolaska gvardiole,barca bila u raspadnutom stanju,zavrsili treci,16 bodova kasnili za realom,grozno igrali,gubili bodove od koga su stigli..u tim trenucima bili su kanta za nabijanje,mada i puno povreda je uzelo danak ali to manje vise..i onda dolazi gvardiola,kao spasitelj..mnogi ga nisu tako vidjeli,ali eto ispostavi se da je upravo gvardiola bio taj covjek ''spasitelj''
mislim,tada im opet niko nije davao mnogo sanse,mislilo se da ce nastaviti gdje su stali prethodne sezone,porazi i gubitak bodova,ali ono,potpuna transformacija barce...kako barce tako i cjelokupnog nogometa...
rjesio se covjek nekoliko igraca gurnuo u vatru golobrade mladice i bingo...uspoio je pokoriti svijet,apsolutno sve osvojio..i to se i dan danas nastavlja..
i s toga je suludo reci da je gvardiola dobio slozenu ekipu,kada je sezonu prije barca bila predmet ismijavanja

Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Ovaj ce bolesnik stvarno crknut od muke za koji dan. Ne znam da li ga je ko sta pitao ?
http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/pel ... vati/72724" onclick="window.open(this.href);return false;
A stvarno mi nije jasan majmun - ljubomora je yebena stvar.
p.s. nama dosta i za nas i mnoge - Messi je vec sada najbolji, a on nek crkne od muke sa svojim SP-ima.

http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/pel ... vati/72724" onclick="window.open(this.href);return false;
A stvarno mi nije jasan majmun - ljubomora je yebena stvar.
p.s. nama dosta i za nas i mnoge - Messi je vec sada najbolji, a on nek crkne od muke sa svojim SP-ima.
tako je, skoro pa u potpunosti si u pravo, jedino ne bi se slozio da smo i tada bili kanta za nabijanje, jesu se prosipali bodovi u prvenstvu, al opet i takva osakaćena i nemotivisana barca je dogurala do polufinala lige prvaka, gdje na s je izbacio united, moze se reci i posteno, mada je to bilo izjednaceno 0 0 i 1 0, bilo je tu kvaliteta, nije da nije bilo, al kao sto kazes vec je to bio jedan raspad sistema, pored toga i brojne povrede, gledajuci po igracima, bila je to mozda i najbolja barca, narocito na socceru jaka, sjetimo se samo tog napada ronaldinjo, anri,eto i messi, tri velikana i jedan nadolazeci velikan koji je tad mislim bio drugi ili treci u izboru fife za najboljeg igraca svijetaT-MAC je napisao/la:konacno da ima normalne rasprave ovde..
ali i pored svih tih imena, najvise su koliko se sjecam igrali giovani dos santos i bojan, pa i gudjonsen, bilo je dosta dugotranih povreda kljucnih igraca, ali i pored toga najveci problem je bila zasicenost, i vrijeme je bilo za totalni zaokret
taj zaokret ili revolucija se upravo i desila, dolazi znaci guardiola kao vrlo mlad trener, prakticno i anonimus, mnogi su sumnjali da on moze voditi ovako veliki klub jos u tom teskom periodu totalne igracke reorganizacije, i ja sam malo sumnjao, al opet mi koji smo pomnije pratili barcu i pored sumnji smo nekako i vjeovali da ce pep napraviti dobar posao, pamtimo ga da je jos kao igrac bio autoritet i da je odlicno citao igrac, jednostavno igrac na kojem se vidi da moze biti kasnije i trener, kao sto ja recimo sad vidim da ce xavi vjerovatno biti i dobar trener ako udje kasnije u te vode, dok mislim da recimo messi ili ronaldo nikad nece biti neki treneri
guardiola donosi pravu revoluciju u barcu, ovo gore sam ukratko opisao situaciju u klubu upravo zato da se vidi kako guardiola nikako nije samo nadopunio ono sto je uradio rajkard, nego je to bila totalna promjena, mozemo reci i prava revolucija. ako samo gledamo transfere tog ljeta vidimo koliki su bili razmjeri te revolucije
bitni igraci do tada koji su otisli: ronaldinjo, edmilson, zambrota, deco, sve uglavnom igraci koji su bili standardni prvotimci, a pored njih otisli su i igraci koji su bili tu u rotaciji : oleger, ezquero, turam, dos sanstos. dakle otislo je cak 8 igraca a dosli su alves, keita, pike, sergio, hleb, cacers, dakle vidimo samo koliko je samo igrackih ovih promjena bilo, nema dakle sanse da je pep samo nastavio tamo gdje je stao rajkard, bile su to radikalne promjene
i pored svih ovih igracki promjena, radikalne promjene desile su se i u podjeli uloga unutar ekipe, status nosioca igre i glavnih igraca prvotimaca radikalno su se promijenilile
valdez je ostao prvi golman, odbarna je dozivjela promjene, pored abidala i puyola standardni su postali alvesa i pike, dakle pola odbrane izmijenjano, vezni red takodje, odlaskom edmilson kojeg je rajkard cesto koristio kao zadnjeg veznog, vecu ulogu dobija yaya, duet xavi iniesta je konacno uspostavljen odlakom deca koji je do tada bio glavni igrac u veznom redu, dakle i tu se u veznom redu desila radikalna promjena, promjena se desava i u napadu, gdje ulogu ronaldinja preuzima messi, gdje napokon pocinje igrati i anri koji kod rajkarda ili zbog povreda nije nikako igrao ili je bio na klupi, ili kad je igrao lose je igrao, kod guardiole i anri pocinje davati znacajan doprinos, dok eto ostaje na svom nivou, iako je malo falilo da napusti klub
dakle iz svega ovoga vidimo da su se nakon odlaska rajkarda desile ogromne promjene, te da je guardiola bio upravo taj covjek koji je stvorio neku novu barcelonu, istina nesto je ostalo i od rajkarda ali daleko od toga da bi se moglo reci da je pep samo nastavio ono sto je zapoceo rajkard, prava je istina i realna cinjenica da je rajkardov sistem dozivio raspad, te da je guardiola postavio neki novi sistem, koji je u nekim stvarima podsjecao na rajkardov, ali opet u vecini stvari se i razlikovao
rajkardova barca pored svega ovoga i i u najboljim danima nije bila ni blizu kvalitetna, dominantna i uspjesna kao guardiolina, po meni evo i razloga. valdez je bio neiskusniji, pod guardiolom je puno napredovao, desni bekovi rajkardovi, oleger, belleti, zambrota su bili radikalno slabiji od alvesa, abidal je bio dosta slabiji od abidala pod guardiolom, yaya i kasnije sergio su radikalno bolji zadnji vezni od van bomela, edmilsona i yaye iz vremena rajkarda, duo xavi i iniesta je takodje radikalno napredovao i donio puno vise od deca, pa onda anri kao sto rekoh, pod rajkardom je imao kriminalno losu sezonu, kod guardiole je bio vrlo dobar u prvoj sezoni, kasnije se nametnuo i pedro. eto je ostao otprilike na svom nivou, kasnije ibra dolazi, pa vilja, nisu se maximalno pokazali, ali mora se biti realan i reci da su svi oni i bili zrtve odluke da messi igra u sredini, od tog trenutka klasicni spicei u barci su osudjeni na propast, i realna je cinjenica da s messijem u napadu mogu igrati samo dobri krilni igraci, kao sto je pedro, kao sto je alexix, i kao sto se vilja koliko toliko dobro prilagodio toj ulozi
mozda je bitno porediti i ronaldinja i messija, kao dvije prve uzdanice rajkarda i guardiole. i tu sve ide na stranu messija, iako mnogi od nas teska srca to moraju priznati jer smo ronaldinj voljeli i vese nego sto volimo messija, ronaldinjo je bio taj madjionicar koji je igrao za nase duse i za svoju dusu, bio je mozda i najefektniji igrac ikada, ono sto je on radio s loptom tersko da je iko ikada, imao je neki svoj freestyle, al opet bio je i jako ucinkovit, nevjerovatni golovi, nevjerovatne asistencije itd, al opet messi je druga prica, nema on onaj ronaldinjov rasos talenta, ali je zato puno bolji timski igrac, puno vise trci, puno bolje igra za ekipu, puno je konstantniji, prakticniji i takticki potkovaniji itd, i zato je bolji igrac i kad sve se sabere puno je vise doprinio nego ronaldinjo, i to je dakle jedna velika promjena koja je dosla s guardiolom, promjena koja je takodje bila promjena na bolje
ako sve sabremo i oduzmemo, vidimo da je guardiola u odnosu na rajkarda donio puno sigurniju i kvalitetniju odbranu, puno kreativniji i dominatniji vezni red, puno ubitacniji napad, i sve zajedno gledajuci donio je puno izbalansiraniju ekipu, rezultati su bili do tada nevidjeni ne samo u barci nego u istoriji fudbala uopste, tri i evo cetvrta godina totalne dominacije i hegemonije, do tada nevidjena kompaktnost i motivisanost u igrama, nevjerovatan kontinuitet, sve je to bila novost u odnosu na sve prijasnje barcelone pa i u odnosu na rajkardovu,
ovo su najsvjetlije godine u istoriji barcelone, skoro svi koji znace nesto u fudbalu priznali su da je ova barca najbolji tim ikada, bilo je u nekim periodima velih trenutaka reala, bayerna, ayaxa, milana, al opet strucnjaci od kojih su i neki bili igraci tih ekipa kao npr krojf, breitner, maldini itd, opet i oni tvrde da je ova barca ipak dimenzija vise
bilo je velikih ekipa, bilo je velikih igraca, al ovo sto je pep okupio u barci, jednostavno je do sada nevidjeno, rijetki su tako dobri bekovi u istoriji kao sto je alves, rijetki su tako dobri stoperski parovi u istoriji kakvi su puyol i pike, rijetki su vezni igraci kakvi su xavi i iniesta, messi je vec nadmasio sve velike napadace, ili barem je na nvou najvecih ikada, a opet sve ovo je sabrano u isto vrijeme na istom mjestu, i sve funkcionise savrseno, timski, ljudski, kako god hocete
sve ovo je rezultat rada mnogo ljudi, ucitelja u la masiji, doktora i kondicionih trenera koji ocigledno dobro pripremaju igrace, rezultat je ovo i dobrih uprava koje ne rade kao neke druge i gaze volju trenera da bi dobro prosli marketinski, sve ovo je i rezultat armije navijaca koji kulturno bodre ovaj tim, bodreci mlade igrace, koji nakon katastrofalne greske pjevaju vicotooooor valdeeeeez, koji nakon slabije messijeve partije opet pjevaju meeeeesssssiiiii itd
ali opet, ako je moguce izdvojiti najzasluznijeg covjeka, imenom i prezimenom, onda samo mozemo reci Josepf Guardiola
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Evo za svu raju koja voli i uziva u derbiju koji vise nije to
Skraceni snimak je u HD kvalitetu (280MB) i poklon za fanove. pozz
http://www.wupload.com/file/2649604617/Real_Madrid_VS_Barcelona_1-2_18.01.2012_HD.mp4

Skraceni snimak je u HD kvalitetu (280MB) i poklon za fanove. pozz
http://www.wupload.com/file/2649604617/Real_Madrid_VS_Barcelona_1-2_18.01.2012_HD.mp4

Najvjerovatniji izgled dresova za narednu sezonu.
Don't hate what you don't understand.
StevieM valencija
vidim ja guzva
sve se ovde desava...sve ove rasprave su samo produkt jezika i razlicitih upotreba istih termina.......
i bavite se stepenom determinizma da ce pep u sljedecem izazovu biti jedan od najobljih....
dobro......stivi ....hajdemo tvoje premise proglasiti tacnim....tvoje dokaze valjano izvedenim....najlaksa ce mi biti ta analogija....
pravicu analogiju pep i argio saci (valjda je ovaj bio u milanu samo harao i onda nista) ...
znaci...ti dajes primjer tog ariga saccia...on je proglasen legendom....i jednim od najboljih....etimoloski...sta znaci biti najbolji ?
tvoje najbolji,koje pokazujes kroz primjer ariga saccia...i njegovo najbolji kroz primjer fergusona i mourinha....
ps (nemam pojma o tom arigu..al rece ti da je bio ko pep sad...pa kasnije popusio gdje god je dosao...)
po valencijinoj upotrebi termina "najbolji " arigo sacci u stvari nije neko ko ko moze imati epitet najbolji u tom vremenu ...jer taj pojam je za njega...kako da kazem : pitanje trenutnog renomea.....on je samo u momentu bio najbolj....al ga pojeo posao za koju godinu........ako je bilo ko sto kazes...
to sto ga proglasavaju, je igra rijeci....dakle,ovo je tvoja varijanta upotrebe rijeci....ne znaci da je ispreavna i jedina....
valinciji atribut najbolji dodjeljuje samo subjektu koji prodje dovoljno dugo i dovoljno vjesto da je moguce postaviti neki determinizam ...znaci koji ima konstantu .......
dakle,logicku nuznost odredjene visoke vjerovatnoce.......u buducnosti......dakle...mourihno ima vioku tu konstantu,nema oscilacija puno....i logika daje toliku vjerovatnocu da ce on nastaviti gdje je stao ...da ga proglasavamo sigurno jednom klasom trenera...isto tako mozemo postaviti i za fergusona,koji je prosao toliko ciklusa...ili za sta znam koga vec....dakle,govorimo o vjerovatnoci.....svako ima svoju granicu za vjerovatnocu
pep ce biti proglasen najboljim ili jednim od najobljih...zbog rezultata od strane novinara i publike.....sta god da uradi...ali to "najbolji" i ono na koje se on koncentrise..nije istog znacenja....jer pep ako bude fail na sljdecem poslu,ili u novom ciklusu barce...njemu ce se mjesto gadno srozati..a ferguson sta god da napravi ostace na istom...jer je njegova konstanta sigurnija...
sda je kasno..a ja vec trokiram
dakle...da skratim...pa pitajte sta je nejasno.
slava nekakva bila...ne ljutite se ako ne skontate 
vidim ja guzva

sve se ovde desava...sve ove rasprave su samo produkt jezika i razlicitih upotreba istih termina.......

i bavite se stepenom determinizma da ce pep u sljedecem izazovu biti jedan od najobljih....

dobro......stivi ....hajdemo tvoje premise proglasiti tacnim....tvoje dokaze valjano izvedenim....najlaksa ce mi biti ta analogija....
pravicu analogiju pep i argio saci (valjda je ovaj bio u milanu samo harao i onda nista) ...
znaci...ti dajes primjer tog ariga saccia...on je proglasen legendom....i jednim od najboljih....etimoloski...sta znaci biti najbolji ?
tvoje najbolji,koje pokazujes kroz primjer ariga saccia...i njegovo najbolji kroz primjer fergusona i mourinha....
ps (nemam pojma o tom arigu..al rece ti da je bio ko pep sad...pa kasnije popusio gdje god je dosao...)
po valencijinoj upotrebi termina "najbolji " arigo sacci u stvari nije neko ko ko moze imati epitet najbolji u tom vremenu ...jer taj pojam je za njega...kako da kazem : pitanje trenutnog renomea.....on je samo u momentu bio najbolj....al ga pojeo posao za koju godinu........ako je bilo ko sto kazes...

valinciji atribut najbolji dodjeljuje samo subjektu koji prodje dovoljno dugo i dovoljno vjesto da je moguce postaviti neki determinizam ...znaci koji ima konstantu .......
dakle,logicku nuznost odredjene visoke vjerovatnoce.......u buducnosti......dakle...mourihno ima vioku tu konstantu,nema oscilacija puno....i logika daje toliku vjerovatnocu da ce on nastaviti gdje je stao ...da ga proglasavamo sigurno jednom klasom trenera...isto tako mozemo postaviti i za fergusona,koji je prosao toliko ciklusa...ili za sta znam koga vec....dakle,govorimo o vjerovatnoci.....svako ima svoju granicu za vjerovatnocu
pep ce biti proglasen najboljim ili jednim od najobljih...zbog rezultata od strane novinara i publike.....sta god da uradi...ali to "najbolji" i ono na koje se on koncentrise..nije istog znacenja....jer pep ako bude fail na sljdecem poslu,ili u novom ciklusu barce...njemu ce se mjesto gadno srozati..a ferguson sta god da napravi ostace na istom...jer je njegova konstanta sigurnija...
sda je kasno..a ja vec trokiram

uhhh... teskog posta
drugidan jovandana bio
pa misli su svugdje....
dakle,da se vratimo.....
rijec najbolji (isto kao i rijec dobar) oznacavaju odredjeno stanje koje je prouzrokovala proslost....sada...koliko proslosti (ajd ovako,da bude lakse) je dovoljno da bi se bilo kakva ocjena dala...
koliko sam skonto valencija polazi od buducnosti....i pretpostavke..sta ako (a sto je sasvim moguce) svi ti veliki treneri dozive fail.....
dozivjeti propast,na mourihnov rejting u svijetu fudbala,nece uticati previse....jer je vjerovatnoca da ce moruihno vec pri sljedecem poslu isplivati jako velika....i njegov renome ce skoro nedirnut biti od strane kritika....
dok kod guardiole....u slucaju da sljdeci posao bude fail,njegov ugled ce biti opasno narusen....i pojavice se samo takav prostor za kritike i gdje ce izaci na vidjelo sve te slabosti..... nakon cega ,fudbalski svijet ce napraviti ozbiljnu promjenu poimanja guardiole kao strucnjaka...

dakle,da se vratimo.....
rijec najbolji (isto kao i rijec dobar) oznacavaju odredjeno stanje koje je prouzrokovala proslost....sada...koliko proslosti (ajd ovako,da bude lakse) je dovoljno da bi se bilo kakva ocjena dala...
koliko sam skonto valencija polazi od buducnosti....i pretpostavke..sta ako (a sto je sasvim moguce) svi ti veliki treneri dozive fail.....
dozivjeti propast,na mourihnov rejting u svijetu fudbala,nece uticati previse....jer je vjerovatnoca da ce moruihno vec pri sljedecem poslu isplivati jako velika....i njegov renome ce skoro nedirnut biti od strane kritika....
dok kod guardiole....u slucaju da sljdeci posao bude fail,njegov ugled ce biti opasno narusen....i pojavice se samo takav prostor za kritike i gdje ce izaci na vidjelo sve te slabosti..... nakon cega ,fudbalski svijet ce napraviti ozbiljnu promjenu poimanja guardiole kao strucnjaka...
Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Abidal, Busquets, Iniesta, Thiago, Adriano, Messi i Alexis. Sretno!
Klupa:Pinto, Puyol, Xavi, Cesc, Cuenca, Pedro i Dos Santos.

Klupa:Pinto, Puyol, Xavi, Cesc, Cuenca, Pedro i Dos Santos.

Visca el Barça ! Mes que un club !
Hvala ti valdes 
Kako spasi barcelonu
Svaka cast !

Kako spasi barcelonu
Svaka cast !
Visca el Barça ! Mes que un club !
- pacovi_tu_ima
- Kontakt:
kakav skok 

Jao Messija i gola glavom
jos malo pa sa 16 

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], MisterGuardiola i 2 gosta.