Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

ramiral
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la ramiral » 20 jan 2012, 14:22

Conte tvelv' points 8-) :)
Sredina znači : Pepe, Pirlo, Vidal, Marchisio, Pazienza, Marrone, Giacherini, Estigaribia - roster koji je dobijao manje/više prilike da igra.
Krasić i Elia neprežaljeni igrači...

Odbrana : Licht, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Caceres, De Ceglie - roster na kojem će se bazirati odbrana Juvea
Motta i Sorensen otišli, u ''zraku'' Grosso

Napad : Matri, Quagliarela, Del Piero, Vučinić, Borriello... Amauri ode, tu su još u ''zraku'' Iaquinta i Toni

Zaboravio sam nekog garant ali to je baza ekipe od koje se očekuje da izbori nastup u LP...
Za nešto više treba sreće i momenta da se poklopi mada sam mišljenja da će se forma dići kroz enekoliko sljedećih tekmi
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 20 jan 2012, 14:47

[youtube][/youtube]

Najezio sam se ...

Da je on kod nas sada, bio bi bolji od svih napadaca.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 jan 2012, 14:49

Najbolje je to objasnio sam Conte, rekavši kako u njegovom Juventusu mogu igrati samo motivisani igrači, koji su spremni da urade nešto izvanredno, zato on pametno i bira igrače, ne dovodi bilo koga kao što su to radili prijašnji treneri tj. sportski direktori. Marotta je prošlo ljeto radio na svoju ruku, pa je dobio opomenu, zato sad u januaru se radi sve u dogovoru sa Conteom, što je i logično, šta će nam igrači koje ne želi trener.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 20 jan 2012, 14:51

bochetti i criscito su bolji od urugvajca,nama treba ofanzivni lijevi bek,kao licht,ako dovedu martina,komotno chiellini moze ostati kao bek.nama svi napadu idu preko desne strane,upravo sto nemamo lijevog brzog beka,koji ce znati napraviti centarsut kakav treba.skup je urugvajac,10mil za prosjecnog igraca.samo da guarin dodje,kao vieira je nekad.gledam tuluz,kako bi mussu sissoka volio vidjeti u juventusu,bio bi najbolji dmf u italiji
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 20 jan 2012, 14:54

harebianconero je napisao/la:[youtube][/youtube]

Najezio sam se ...

Da je on kod nas sada, bio bi bolji od svih napadaca.

Upravo sam htio da stavim ovaj video, sto ti kazes insan se najezi kad vidis kakav je golgeter i igrac bio David. Legenda ziva... :)

Otisao David, sprema se i Ale... bice, aBd, neko slican njima ili bar upola dobar...

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 20 jan 2012, 14:57

kad se sjetim david-ibra-alex-pavel-mauro-emerson-vieira-thuram-zambrotta-fabio .mrzim te moratti
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 jan 2012, 14:59

paolomontero je napisao/la:bochetti i criscito su bolji od urugvajca,nama treba ofanzivni lijevi bek,kao licht,ako dovedu martina,komotno chiellini moze ostati kao bek.nama svi napadu idu preko desne strane,upravo sto nemamo lijevog brzog beka,koji ce znati napraviti centarsut kakav treba.skup je urugvajac,10mil za prosjecnog igraca.samo da guarin dodje,kao vieira je nekad.gledam tuluz,kako bi mussu sissoka volio vidjeti u juventusu,bio bi najbolji dmf u italiji
Baš suprotno, mi ne smijemo imati dva ofanzivna beka, jer nemamo defanzivnog veznog koji je destruktivac i koji može popuniti mjesto štopera kada oba beka odu u napad, s toga i igramo opreznije. Zato Chiellini ostaje kada je Licht u napadu i obrnuto. Licht je ofanzivniji jer ga u odbrani uspješno može pokriti Pepe, zato često kad je Lich naprijed, malo nazad se povuče Pepe. Dok recimo Vučinić sigurno ne može pokriti Chiellinija jer nije klasično krilo kao Pepe, već više krilni napadač. Po lijevoj strani se igra opreznije, za razliku od desne na kojoj vlada potpuna sloboda. Ali eto pogledaj i igru Barce i oni uglavnom igraju po desnoj strani, dok na lijevoj Abidal rijetko kad pređe centar. Mi ne smijemo sebi dopustiti da prvi primimo gol jer igramo teško protiv bunkera zato i ne treba da igramo tako otvoreno sa poprilično ofanzivnim bekovima.

Sutra prati ovo malo što sam napisao, pa ćeš vidjeti da sam u pravu. :mrgreen:
Ž '21!

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 20 jan 2012, 15:03

paolomontero je napisao/la:kad se sjetim david-ibra-alex-pavel-mauro-emerson-vieira-thuram-zambrotta-fabio .mrzim te moratti
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★ iskopiraj ovu recenicu i naravno dobro dosao :)

A warning to Juventus – potential January signing Fredy Guarin has only had one good half-season in four years at Porto

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... uarin-has-" onclick="window.open(this.href);return false;

Uvijek se kaze bez rizika nema profita, mozda ipak treba pokusati sa ovim igrace iako nema ni jednu cjelu sezonu iz sebe. Igraci u Juventusu cine cuda, tako da on mozda bude odlicno pojacanje...

Ali, prioritet je Caseras...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 20 jan 2012, 15:05

Mussa Sissoko je sigurno kvalitetan igrač, a mi poprilično dobro imamo iskustvo sa igračima koji dolaze iz Francelanda.

Nekad smo igrali :

Pessotto Iuliano Montero Ferrara

gdje je Pessotto bio jako ofanzivan a Ferrara naravno igrao povučenije, Gianluca je imao podršku u vidu Davidsa, a ispred Ferrare igrao Conte...
kao prepisan recept iz 1999 i 2000 god, Lippijeva škola sa agresivnošću Contea...

Jooj Juve što te volim, što te volim jaaaaaaa :mrgreen:
(nemojte zamjeriti na tekstu, nešto sam raspoložen :mrgreen: )

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 jan 2012, 15:10

O tome i govorim, uvijek smo imali jednog beka koji je napadački orijentisan, a drugi defanzivno. Tako je bilo u Lippijevoj eri, pa i u Cappellovoj Zebina i Zambrotta, pa evo sad i u Conteovoj, u međuvremenu nismo imali bekova uopšte :mrgreen: :lol: :lol:

@paolomontero

Kopiraj ovu rečenicu što svi imamo u svoj potpis da se zna da si jedan od nas, vidim mrziš Morattija i to javno priznaješ, razlog da te cijenim još više. ;) :mrgreen:

@ramiral

Mogao si vala i ti kopirati ovo 29 Scudetti vinti sul campo u svoj potpis, nemoj mi se ništa kofrčiti :mrgreen: :lol:
Zadnja izmjena: Bianconeri1988, dana/u 20 jan 2012, 15:11, ukupno mijenjano 1 put.
Ž '21!

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 20 jan 2012, 15:11

slika

slika

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 20 jan 2012, 15:15

U međuvremenu smo imali pokušaje bekova - usudiću se reći, polovnjake koji su ostvarivali nekad i dobre rezultate u kakvoj su formi bili, mada bilo je i dobrih partija, kad Haso onomad uvali dva komada Milanu npr...

Motta prošle sezone je bio vrhunac pete kolone... ja sam sa 100 kg bolje igrao na seoskim turnirima širom Mrduša Gornjih nego on, a Del Neri sa samo smije i smije... 'bem mu komšinicu kako mi je onaj osmijeh kad gubimo bio odvratan...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 20 jan 2012, 15:17

BigBen je napisao/la:slika

slika

Jbt .... Montero, Porrini, Iuliano, Ferrara... zagarantovano da je broj primljenih golova jako mali...

a tek veza Zidane, Deschamps, Di Livio, Jugović...uffff

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 20 jan 2012, 15:25

Nego dole potpis nemoj se izvlaciti @ ramiral :D

Jedna od Najbolji generacija Juventina ikad, samo kad se sjetim Milan i one sestice imam dpvoljno argumenata da to kazem...

Paolo Montero najdrazi odbrambeni igrac, nevidjeni ratnik, srce od celika. Volio bih da dobije neku poziciju u upravi Juventusa...
Ovako treba sa đubradima, naravno, ako pretjeraju sa provokacijama... :D
[youtube][/youtube]

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 jan 2012, 15:34

Izgleda da nas tigrić ignoriše :mrgreen: :lol:

Zbog ovog bih ja volio da dođe Caceres, jednostavno igrač koji ne da na sebe isto kao što su to nekad bili Montero i Di livio, pa Vieira i Davids, danas bi imali Caceresa i Vidala, pa i Chiellinija, i on je prznica teška, uvijek od mrava pravi slona, ali i treba tako, taj dodatni pritisak na sudije je uvijek važan... :mrgreen:

@ramiral

Promjeni potpis nemoj da te sanjam :!: :mrgreen: :lol:
Ž '21!

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 20 jan 2012, 15:43

Ovaj je igrac bio daleko ispred svih... Filpe Melo :D Gattuso se doveo u neugodnu poziciju, jer je Melo ludjak :D

[youtube][/youtube]

Uvijek su bili hinjavi i podli, to dokazuje i ovaj video. Uspjeli su superstalozenog Gigia pogoditi u zivac, onaj kloc Thiago je veliki provokator. Bas na ovom videu je i Caseras, isaburao je cini mi se :lol:

[youtube][/youtube]
Promjeni potpis nemoj da te sanjam :!: :mrgreen: :lol:
Ne odstupa od svojih principa, nece da bude uocljiv, voli sa strane cuda cinit :lol:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 jan 2012, 16:01

Doći će on kasnije. Svaki put kad ga vidim prozivat ću ga zbog potpisa. :mrgreen:

Marotta ponudio Krasića Laziu,a i spominje se zamjena De Ceglie - Pizarro, ne bih ja dao De Ceglie, tamam je počeo dobro igrati, treba mu dati još prilika.

Mislim da je ovo još jedna u nizu običnih novinarskih patki. Treba im dati Grossa za Pizarra. :mrgreen:
Ž '21!

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 20 jan 2012, 16:22

Pise na nekim sajtovima da Krasic ima opciju posudbe u Fenerbahce, jer Turci uvijek vole nasu robu :D . Valjda imamo najbolju polovnu robu u Europi :lol: Nije to losa ideja, samo nek igra, lakse cemo ga prodati, ovako samo truhne na klupi...

De Cegle je rodjen za klupe kao 2 ili treca opcija, jos je bitnije da se nikada ne buni i ovaj trenutni status mu jako odgovara. Mozda i bude od prve minute protiv Atalante...

btw. Subota utakmica protiv Atalante u 20.45h dok se kup igra u utorak, takodjer, u 20.45h. Obe utakmice igramo van Torina...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 jan 2012, 16:29

Protiv Rome igramo u Torinu. :D
Ž '21!

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 20 jan 2012, 16:30

De Ceglie je super igrac za klupe, a on se moze lahko drzati zadovoljnim moze dobivati prilike u slabijim tekmama tako da nece traziti da ide a u slucaju povrede moze nekoga fino zamijeniti. Ne bih ga nikako prodavao a ni u snu jos za Pizzara mijenjao :D
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.