FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 18 jan 2012, 09:41

Gero je sve jako dobro objasnio.Rekao je kako stvari stoje i naravno istakao kako nema simpatija prema Badstuberu ali i da mu nema šta prigovorit. Mislim čovjek je sve objasnio i takvo se mišljenje poštuje. I istina je da lik nekad izgleda smotano, ali ja sam obrazložio zbog čega je on sad dobar za Bayern. Evo primjera Brena, čovjek prije nego što će doći u Bayern kao pogledam par njegovi snimaka, ma nema čovjek razvaljuje u Brazilu, to driblinzi, to sigurnost kod iznošenja lopte, ali džaba problem u glavi, a čovjek možda veći potencijal i od Boatenga i Strudle. I ja sam sad prije mišljenja da od njega u Bayernu više neće biti ništa i da će se njegova epizoda uskoro završit.
A kada pričamo i o Holgeru odmah se možemo osvrnut i na još jednog igrača iz Bayernovog podmlatka a to je Contento, donekle je to solidan igrač al za njega isto mislim da nikad igračine neće biti. Nekako meni ono nešto fali kod njega, da kažemo nema tu petlju ko na primjer Muller i Badstuber. I još nešto što se Holgera tiče, jeste da ga jesam branio, jer napadi su na njega često neosnovani, ali to ne znači da npr sad dođe Howedes u Bayern i da ja onda ne bi možda volio vidjet i stoperski par Boateng-Howedes. Može Badstubera istisnut drugi stoper, ali neka pokaže kvalitet na terenu, od potencijala i talenta nema ništa , ako ti ne dokažeš na terenu za Bayern da si pravi igrač.
Što se našeg podmlatka tiče , na njemu treba dalje radit, znači i pored toga što trebamo napravit 2-3 veća transfera godišnje (ne moraju uvijek biti veliki transferi, niti obavezno svake godine, zavisi od potrebe) treba ulagat i u drugi tim i s drugim timom dobro radit kako bi se izvukli novi igrači za prvi tim. Van Gaal je u prvoj godini odmah dvojicu izvukao (Muller , Badstuber) i vidimo da sada standardno igraju, da su brzo napravili proboj a i ostali su igrači tu koji su prošli mlađe kategorije: Lahm, Schweini, Kroos....Tako da i s drugim timom se mora radit dobro da bi opet izvukli dobre igrače iz njega. Uli i onako razmišlja o novim ulaganjima u drugi tim a eto sad će se angažovat tu i Tarnat i Scholl za rad i s tim kategorijama.

Effenberg je jučer izrazio spremnost da uđe u upravu Bayerna. Naime Uli je nedavno spomenuo kako bivši proslavljeni igrači poput Scholla, Kahna, Effenberga bi trebali naći mjesto u upravi i kako su oni kandidati da naslijede ovu staru gardu. I Cheffe odmah jučer izražava spremnost :) ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 jan 2012, 13:21

Semir bvb je napisao/la:Ev malo prije pročitah na transfermarkt.de - geruchtekuche da će u sutrašnjem printanom izdanju SportBild izaći tekst o velikom interesovanju Bayerna za Lewandowskog :!: :shock: Možda su šta povezali što ga je Ribery nafalio prije nekoliko dana, pa se eto počelo malo špekulisat ;)
Evo ovo što sam sinoć pisao ;) 8-)
http://www.fussballtransfers.com/bundes ... wski_25390" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

JustBlue
Kontakt:

Post Postao/la JustBlue » 18 jan 2012, 13:34

Kao prenosi "Sport Bild" poljski napadač iz Borussije Dortmund je glavna meta Bayerna. Navodno, već je dogovoren sastanak između Bayerna i Lewandowskovog agenta.

Nedavno je Bayernova zvijezda Franck Ribery savjetovala upravu da dovede ovog napadača. "Lewandowski je za mene vrjedniji od Götzea. On je velik igrač." , rekao je Ribery.

dobar je kako kažu al' sumnjam da će preći, Bayernu trebaju zvučnija imena, Berbatov je jedan od njih.

@Klare - http://www.bayern-balkan.com/index.php/ ... an-buytena 8-)
FC Bayern München <3
Željo 1921 <3

Mia San Mia ! (:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 jan 2012, 17:00

Semir bvb je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Ev malo prije pročitah na transfermarkt.de - geruchtekuche da će u sutrašnjem printanom izdanju SportBild izaći tekst o velikom interesovanju Bayerna za Lewandowskog :!: :shock: Možda su šta povezali što ga je Ribery nafalio prije nekoliko dana, pa se eto počelo malo špekulisat ;)
Evo ovo što sam sinoć pisao ;) 8-)
http://www.fussballtransfers.com/bundes ... wski_25390" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovaj Lewat nema šta tražiti u Bayernu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 jan 2012, 17:49

Ma ja sam danas o Lewanu pisao na temi Bvb-a i ok je on napadač, sasvim solidan ali ga nekako ne želim u našim redovima :) ....Ja sam puno više za Berbatova, dobra tehnika, klasa napadač, slobodan igrač na ljeto, sjest će i na klupu ak ga dobro platimo (a hoćemo) a može nekim svojim čudesnim potezima i pomoć i igrat kad Mariju ne ide, pogotovo Bugar bi našao rješenje protiv stisnutih odbrana, jer čovjek ima tehniku, dribling. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 18 jan 2012, 18:56

effe_sa je napisao/la:Ma ja sam danas o Lewanu pisao na temi Bvb-a i ok je on napadač, sasvim solidan ali ga nekako ne želim u našim redovima :) ....Ja sam puno više za Berbatova, dobra tehnika, klasa napadač, slobodan igrač na ljeto, sjest će i na klupu ak ga dobro platimo (a hoćemo) a može nekim svojim čudesnim potezima i pomoć i igrat kad Mariju ne ide, pogotovo Bugar bi našao rješenje protiv stisnutih odbrana, jer čovjek ima tehniku, dribling. ;)
Ima bolja opcija dovedete Lewata i onda Maria mozete koristi kao njegovu zamjenu ! :lol: :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 jan 2012, 19:44

HzBvB je napisao/la: Ima bolja opcija dovedete Lewata i onda Maria mozete koristi kao njegovu zamjenu ! :lol: :lol:
Ma neka hvala....Imate jednog drugog zanimljivog igrača za nas :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 18 jan 2012, 19:57

effe_sa je napisao/la:
HzBvB je napisao/la: Ima bolja opcija dovedete Lewata i onda Maria mozete koristi kao njegovu zamjenu ! :lol: :lol:
Ma neka hvala....Imate jednog drugog zanimljivog igrača za nas :lol: :lol:
Hehe kad budete spremni dat 40 milja pilava , nek ide sto se mene tice...

PS: Gratis mozete dobit i Lewata :) nek smeta po treninzima !

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 jan 2012, 20:12

Treba malo promjeniti pastu, aa HzBvB? :lol: On i njegov pilav. Je li domaci? :mrgreen:

BS31 vjeruje da ce biti spreman protiv "zdrijebaca", tzv. reizung na koljenu nije nesto sto bi ga sprijecilo da zaigra.
Previsoke kvote za domacina (dobro, sanse im nisu velike :mrgreen: ali haj´ znaj).

Samo da krene i da se konacno "Torfabrik" zakotrlja. :)
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 18 jan 2012, 20:36

Ma dobro, već sam se izjasnio o Buytenu, dakle to sve zavisi od njega, Bayern mu nudi novi ugovor, dogodine će konkurencija u odbrani biti još žešća, imajući u vidu godine i to koljeno vjerovatno se neće naigrati, a s druge strane u Francuskoj se kluba dočepao bogat čovjek, možda može čak i više zaraditi, konkurencija na njegovoj poziciji je dosta slabija...

Hoće ostati :arrow: bujrum, Bayern je tu, biće od koristi još godinu dana, vrata su otvorena; hoće novo iskustvo :arrow: bujrum, nećemo se ljutiti, dalje ovo boldovano, znači neće mnogo ni nedostajati. ;)

Pa ne mislite valjda da sam zaljubljen u Buytu :mrgreen: , samo moram čovjeka braniti, jer je Belgijanac daleko bolji od onoga čime ga pojedinci predstavljaju. ;)

Uh kako bi nam legla pobjeda u petak, kakav ulazak u drugi dio sezone, dosta sam optimističan.
Forma raduje, iako je bilo riječi o lakšim protivnicima, ipak kad klub nije u formi i u takvim duelima se dosta muči, a mi smo od Dubaija, preko Indije, pa do Njemačkog tla prošli kao zahuktala lokomotiva... :D

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 jan 2012, 20:49

Pozdrav svim Bavarcima.... :)

imali treme pred tekmu? kod mene se sprema fešta, bit će dva gladbahovca i tri bavarca, naravno i alkohola, ima da se pokoljemo :D

zaželili smo se pravog fudbala, ubi ova pauza....

kod Gladbacha falit će samo Dante, zbog kartona, u prvoj postavi je najavljen Ring, zbog odličnih partija na pripremama.... kakva je kod vas situacija? ko fali ? čini mi se da Ribery ne igra, da li zbog kartona ili povrede?

nadam se da će ishod biti kao i na otvaranju ove sezone :D

koliko god je Bayern dobro odradio pripreme to isto je uradila i Borussia, a usudio bih se reći da smo za nijansu imalu teže protivnike

uglavnom čeka nas spektakl, a bit će i fešte za neke.... neka igre počnu !!!
Zadnja izmjena: Pale_Companion, dana/u 18 jan 2012, 20:51, ukupno mijenjano 1 put.
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 jan 2012, 20:50

HzBvB je napisao/la:

Ma ako Uli izvuče i izlista 30 milki on dolazi il et maksimalno 35.....Pa i pored svih kvaliteta, ne vrijedi on još 40 milioncica. ;)
A Lewata bi trebali više cijenit, jer ovde su mnogi jezik pregrizli zbog Super Marija, tako će te i vi Dortmundovci (neki samo, koji kritikuju) pregrist zbog Lewata. :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 19 jan 2012, 00:38

effe_sa je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:

Ma ako Uli izvuče i izlista 30 milki on dolazi il et maksimalno 35.....Pa i pored svih kvaliteta, ne vrijedi on još 40 milioncica. ;)
A Lewata bi trebali više cijenit, jer ovde su mnogi jezik pregrizli zbog Super Marija, tako će te i vi Dortmundovci (neki samo, koji kritikuju) pregrist zbog Lewata. :)
Ne , i ti grijesis ne da ja ne cijenim Lewata ...samo sam rekao da je Gomez bolji za klasu i to je to ! 8-) Mojne da mi stavljas neke rijeci u usta koje nisam izgovorio...
Iskreno ne znam zasto ste se toliko nafurali na Berbatova, moze i bolje pojacanje doci !

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jan 2012, 01:31

HzBvB je napisao/la: Ne , i ti grijesis ne da ja ne cijenim Lewata ...samo sam rekao da je Gomez bolji za klasu i to je to ! 8-) Mojne da mi stavljas neke rijeci u usta koje nisam izgovorio...
Iskreno ne znam zasto ste se toliko nafurali na Berbatova, moze i bolje pojacanje doci !
Ma previše si Lewata nekako spuštao tamo, toliko si mu mana našao, da si čovjeka baš srozao na niske grane :)
A ima bolji od Berbatova i možda i bude iznenađenje, ali on je jedan od realniji pojačanja iz više razloga...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 jan 2012, 11:24

Sutra pocinje Bundesliga , naravno najbolja liga na svijetu 8-) . I to jedan derbi odmah na startu , ali imam osjecaj da ce Gladbach sutra izgubiti od Bayerna, iako su se zadnjih godina dosta dobro drzali na svom terenu. Sutra ce proraditi Bavarski inat , pogotovo zbog poteza Reusa , te ce Bayern pobijediti . Uglavnom ocekujem sjajnu utakmicu uz pregrst lijepih poteza.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jan 2012, 11:27

Nove varnice oko Brenoa. Naime Brazilac je izostao sa treninga jer je prijavio da je gripozan, ali sve bi bilo ok da on nije otišao na tetoviranje. Da je Breno bio u jednom Tattoo klubu, potvrdio je vlasnik tog kluba i potvrdio je da mu je uradio tetovažu sa natpisom na portugalskom jeziku.
Mislim stvarno je sad Breno pretjerao, ovo je ogroman bezobrazluk i mislim da ga trebaju nogirat iz kluba što prije...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

JustBlue
Kontakt:

Post Postao/la JustBlue » 19 jan 2012, 12:27

effe_sa je napisao/la:Nove varnice oko Brenoa. Naime Brazilac je izostao sa treninga jer je prijavio da je gripozan, ali sve bi bilo ok da on nije otišao na tetoviranje. Da je Breno bio u jednom Tattoo klubu, potvrdio je vlasnik tog kluba i potvrdio je da mu je uradio tetovažu sa natpisom na portugalskom jeziku.
Mislim stvarno je sad Breno pretjerao, ovo je ogroman bezobrazluk i mislim da ga trebaju nogirat iz kluba što prije...
stvarno previše, ne znaam kako ovo trpe Jupp i Uli.
FC Bayern München <3
Željo 1921 <3

Mia San Mia ! (:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 jan 2012, 12:31

Imamo i mi svog Balonju, ali na svu srecu u nasoj upravi su ljudi koji ce takve manijake srediti po kratkom postupku.

Nakon ovog incidenta sam skoro siguran da nece dobiti produzetak ugovora.

slika
Faith in God make us believe in the unbelievable, see the invisible and realize the impossible
Dante: Bayern je san!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Klare

Post Postao/la Klare » 19 jan 2012, 13:25

effe_sa je napisao/la:Mislim stvarno je sad Breno pretjerao, ovo je ogroman bezobrazluk i mislim da ga trebaju nogirat iz kluba što prije...
Ma neka, ne žuri, nikad ne vjeruj prvim informacijama. :D
Tek kad se aždaha(ona sa tri glave :D )oglasi, e onda će to već nešto da znači..., a do tada ću strpljivo čekati.

Neko je spominjao da se Gomez uklapa u ovaj naš sistem igre? :?
Eh sada bi zamolio da mi se objasni kakav je to sistem koji njemu odgovara, a u kakve se sisteme ne bi uklopio :? (Barcelona je isključena)

Ja bih najprije rekao da se Gomez prilagodio ovom Bayernovom sistemu, a eto mnogi ga i dalje nazivaju srećnikom, kao da je njemu sve sa neba palo. :roll:
No, nije važno, ustvari ne trebate mi ovo za sistem obješnjavati, takve gluposti sam već slušao, čisto gubljenje vremena. ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jan 2012, 13:38

@Klare: S Brenom je gotova priča, on se kod nas neće probit, ali i ponaša se ko narkoman, tako da takva psiha nema šta kod nas radit. Ja nakon onog požara pomislih, pa jadan čovjek, treba mu pomoć, zaštitit ga, pa i nakon onog pisanja na twitteru, hajd reko ogorčen jer nije mi bilo jasno što u pripremama ga gurat u drugi tim, ali tip opšte ne misli glavom, ne pokazuje zahvalnost klubu koji ga je toliko štitio i od državni organa...Zato je on za mene završena priča....

Ovo s Gomezom ti je zanimljivo, ali ne znam hoćeš li konkretan odgovor dobit, jer ja smo prije postavljali i to pitanje kako to da je u Stuttgartu Gomez bio toliko dobar, a nije imao ovakve majstore koji će mu sve servirat i kako da čovjek tamo ne zabi toliko golova onako da loptu ugura, nego je tu bilo golova gdje je Gomez dosta terena s loptom morao pretrčat??

Kolega FC BAYERN volio bi da je gledao sinoćnji El Clasico i da mi kaže nešto o odbrani Reala ako je pomno pratio, isto tako da mi da jednostavan odgovor, zašto je naša odbrana bolja od njihove??? :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.