FK Rudar Kakanj

doci
Moderator
Kontakt:

Re: FK Rudar Kakanj

Post Postao/la doci » 15 jan 2012, 16:37

L' Imperator je napisao/la:Admir Kubat odbio Travnik i Slaviju, ostaje u Rudaru :)
Harisa Besliju pored Iskre trazi i Rudar!
u vezi Beslije kako sam cuo da ima usmeni dogovor s Iskrom ako ne nadje inostrani angazman da ce za nas potpisat...
vidjet cemo sta ce da bude :)))

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 15 jan 2012, 19:47

doci je napisao/la:
L' Imperator je napisao/la:Admir Kubat odbio Travnik i Slaviju, ostaje u Rudaru :)
Harisa Besliju pored Iskre trazi i Rudar!
u vezi Beslije kako sam cuo da ima usmeni dogovor s Iskrom ako ne nadje inostrani angazman da ce za nas potpisat...
vidjet cemo sta ce da bude :)))
Ma tako je i pred pocetak ove sezone imao usmeni dogovor s nama i na kraju zavrsio u Travniku :) Vidjet cemo, ko vise ponudi, tu ce preci ;)
#samoRudar #zauvijek

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 15 jan 2012, 20:42

Cujem da mladi golman Pjanic iz Celika dolazi u Rudar?

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 15 jan 2012, 21:42

budimo_realni je napisao/la:Cujem da mladi golman Pjanic iz Celika dolazi u Rudar?
Mi imamo golmana na izvoz, sto ce nam golman :?
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 15 jan 2012, 23:32

"Bonaca" ponovo u "zeleno-crnom"
Jutros su na sedmodnevne pripreme u Makarsku otputovale mlađe selekcije Rudara koje će boraviti u hotelu "Bonaca"

Kao i prethodne dvije godine, predpioniri, pioniri, kadeti i juniori Rudara uvodni dio priprema obavit će u Makarskoj. Hotel "Bonaca", kojeg već nekoliko godina pod zakupom drže otac i sin Dragan i Dino Ljubojević, ovu sedmicu će odisati "zeleno-crnim" bojama. Predvođeni trenerima Elvirom Kozicom, Almirom Jašarspahićem, Enesom Bistrivodom i Džemalom Pačarizem, te vođom puta Zlatanom Halabom, u Makarsku je otputovalo 56 članova omladinskih selekcija Rudara, koji će svakodnevno trenirati na terenima Gradskog stadiona u Makarskoj i Jadrana u Tučepima. Ugovorene su i utakmice sa odgovarajućim selekcijama Zmaja i zeničkog Čelika, koje se već nalaze u "Bonaci".

Troškove priprema zajednički snose roditelji igrača i Uprava kluba.

Pored mlađih selekcija, zavaršni dio priprema u Makarskoj će obaviti i prvi tim Rudara. Definitivno je potvrđen boravak u vremenu od 11. do 20. februara / veljače. U isto vrijeme u "Bonaci" će biti i ekipe Travnika i Vardara iz Skoplja, s kojima će "zeleno-crni" odigrati kontrolne utakmice. Ovu vijest potvrdio nam je i prvi trener Rudara Mirnes Buza koji je jutros uoči polaska mlađih selekcija u Makarsku postigao dogovor s Draganom Ljubojevićem oko uvjeta boravka u hotelu "Bonaca", koji su mnogo povoljniji u odnosu na druge destinacije na Jadranu.
#samoRudar #zauvijek

Spartak
Kontakt:

Post Postao/la Spartak » 16 jan 2012, 00:55

Evo mene, dosao malo da serendam

Tacnije da se nasladjujem nad neznanjem NImle, NIghta i jos ponekih

Gdje je taj slavni Rudar danas
MIslite da ce biti bolje uskoro
tako mislite vec godinama

uci cete ali ne sto ste dobri, vec kad dodje red na vas
novac igre i tako to

i hoce li mi iko reci jel prebijen onaj bjelopoljak il nije

Free_shooteR
Kontakt:

Post Postao/la Free_shooteR » 16 jan 2012, 14:12

L' Imperator je napisao/la:
budimo_realni je napisao/la:Cujem da mladi golman Pjanic iz Celika dolazi u Rudar?
Mi imamo golmana na izvoz, sto ce nam golman :?
i ja sam citao da ce vjerovatno doci u rudar.. :?
Kraljice Bosno nemoj se vise bojat'
mi smo tvoj stit i necemo te prodat'
ako neko vrijedja necemo okrenut' ledja
ti dani su prosli, sad se sve mijenja!!!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 16 jan 2012, 19:30

slika
Kemal Hadzic odoše u paketu!
Petak u 5:30 poslije podne
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 16 jan 2012, 19:38

Mozda ce nam ipak trebat' golman.
#samoRudar #zauvijek

unisovac
Kontakt:

Post Postao/la unisovac » 16 jan 2012, 19:44

L' Imperator je napisao/la:Mozda ce nam ipak trebat' golman.
gdje će to ŠABA

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 16 jan 2012, 19:46

unisovac je napisao/la:
L' Imperator je napisao/la:Mozda ce nam ipak trebat' golman.
gdje će to ŠABA
Ne znam prijatelju, cut' ce se uskoro. Cim sta saznam, napisat cu ovdje ;)
#samoRudar #zauvijek

gusar
Kontakt:

Post Postao/la gusar » 17 jan 2012, 13:04

Zvanicno, Sabic vise nije clan Rudar, dok je Amel Pjanic potpisao ugovor.
U narendom periodu ekipi bi se trebao pridruziti napadac Bajro Spahic iz Veleza, prije Veleza igrao za Zeljeznicar.

gusar
Kontakt:

Post Postao/la gusar » 17 jan 2012, 15:34

Potpisao i Barjo Spahic.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 17 jan 2012, 18:40

Potpisao i Bajro Spahić
I ako prelazni rok zvanično počinje 6. februara, kakanjski prvoligaš zaključio je listu pojačanja. Nakon dolaska desnog beka Kenana Nemeljakovića i golmana Amela Pjanića, redove pojačao je još jedan premijerligaški nogometaš. Angažovan je robusni napadač Bajro Spahić, koji je nakon 1,5 godine provedene u redovima Željezničara jesenas nastupa u Veležu iz Mostara. Uz ovu prvoligašku trojku, s posudbe iz drugoligaških ekipa Mladosti, odnosno brezanskog Rudara vraćeni su štoper Adis Goralija i golman Harun Strika.

slika
Bajro Spahic u dresu Veleža

-Doveli smo ciljana pojačanja. Operativni tim za upravljanje klubom, koji je imenovan nakon ostavke predsjednika Mušije, promtno je djelovao i na vrijeme riješio igračku križaljku. Mislim da sada imamo kvalitetan kadar koji će na proljeće sigurno igrati značajniju ulogu u Prvoj ligi Federacije, istakao je mladi trener Rudara Mirnes Buza, koji je više nego zadovoljan podrškom čelnika kluba.

Pored golmana Elbisa Šabića ispisnicu je dobio i štoper Armin Imamović, koji će karijeru nastaviti u prvoligašu iz Viteza. Dok je za Šabića pronađena adekvatna zamjena, za poziciju štopera borit će se Mirza Spahić, Jasmin Čeliković, Adis Goralija, Semir Kubat i Armin Alagić, koji je sa Admirom Kubatom u kadetima i juniorima sačinjavao štoperski tandem i možda će u nastavku prvenstva upravo njih dvojica ponovo zauzeti pozicije štoperskog para. Podsjećamo, Admir Alagić je jednu sezonu proveo u Iskri iz Bugojna i često zadobivao povjerenje tadašnjeg trenera Smajila Karića, a prije povratka u Rudar, igrao je u Mladosti. U svakom slučaju, predstoji velika borba za upražnjeno mjesto Imamovića, baš kao i u napadu u kojem će za dvije špice konkurisati Bajro Spahić, Eldin Murić, Amel Neimarlija i mladi Mirza Kovač i već sada možemo reći da će trener Buza imati slatke brige.
#samoRudar #zauvijek

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 18 jan 2012, 18:32

Dobar je Bajro igrač, zna se sam izboriti za priliku i zabiti gol. Imam neki osjećaj da je on bespotrebno bio podcijenjen od trenera kako u Željezničaru tako i u Veležu. Biće vam pravo pojačanje u svakom slučaju, a i valjda se snađe u Rudaru pa da dobija više prilike za igru.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 18 jan 2012, 19:40

LjumanM95 je napisao/la:Dobar je Bajro igrač, zna se sam izboriti za priliku i zabiti gol. Imam neki osjećaj da je on bespotrebno bio podcijenjen od trenera kako u Željezničaru tako i u Veležu. Biće vam pravo pojačanje u svakom slučaju, a i valjda se snađe u Rudaru pa da dobija više prilike za igru.
Kakvih je sve napadaca bilo u Rudaru, Bajro je za njih Dzeko :mrgreen: Siguran sam da ce se izboriti za mjesto medju prvih 11 :]
#samoRudar #zauvijek

v_b_8_9
Kontakt:

Post Postao/la v_b_8_9 » 18 jan 2012, 22:57

L' Imperator je napisao/la:Potpisao i Bajro Spahić
I ako prelazni rok zvanično počinje 6. februara, kakanjski prvoligaš zaključio je listu pojačanja. Nakon dolaska desnog beka Kenana Nemeljakovića i golmana Amela Pjanića, redove pojačao je još jedan premijerligaški nogometaš. Angažovan je robusni napadač Bajro Spahić, koji je nakon 1,5 godine provedene u redovima Željezničara jesenas nastupa u Veležu iz Mostara. Uz ovu prvoligašku trojku, s posudbe iz drugoligaških ekipa Mladosti, odnosno brezanskog Rudara vraćeni su štoper Adis Goralija i golman Harun Strika.

slika
Bajro Spahic u dresu Veleža

-Doveli smo ciljana pojačanja. Operativni tim za upravljanje klubom, koji je imenovan nakon ostavke predsjednika Mušije, promtno je djelovao i na vrijeme riješio igračku križaljku. Mislim da sada imamo kvalitetan kadar koji će na proljeće sigurno igrati značajniju ulogu u Prvoj ligi Federacije, istakao je mladi trener Rudara Mirnes Buza, koji je više nego zadovoljan podrškom čelnika kluba.

Pored golmana Elbisa Šabića ispisnicu je dobio i štoper Armin Imamović, koji će karijeru nastaviti u prvoligašu iz Viteza. Dok je za Šabića pronađena adekvatna zamjena, za poziciju štopera borit će se Mirza Spahić, Jasmin Čeliković, Adis Goralija, Semir Kubat i Armin Alagić, koji je sa Admirom Kubatom u kadetima i juniorima sačinjavao štoperski tandem i možda će u nastavku prvenstva upravo njih dvojica ponovo zauzeti pozicije štoperskog para. Podsjećamo, Admir Alagić je jednu sezonu proveo u Iskri iz Bugojna i često zadobivao povjerenje tadašnjeg trenera Smajila Karića, a prije povratka u Rudar, igrao je u Mladosti. U svakom slučaju, predstoji velika borba za upražnjeno mjesto Imamovića, baš kao i u napadu u kojem će za dvije špice konkurisati Bajro Spahić, Eldin Murić, Amel Neimarlija i mladi Mirza Kovač i već sada možemo reći da će trener Buza imati slatke brige.
Ovaj Admir Alagic nije imao pojma dok je bio kod nas u Iskri. Visok, plav, smotan. Njega ne trebate ni racunati kao ozbiljnijeg kandidata za stopera. :D

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 19 jan 2012, 01:52

v_b_8_9 je napisao/la: Ovaj Admir Alagic nije imao pojma dok je bio kod nas u Iskri. Visok, plav, smotan. Njega ne trebate ni racunati kao ozbiljnijeg kandidata za stopera. :D
Armin se zove, ne Admir :D Fino je gradjen, bas za stopera, al' slabo u glavi ima :mrgreen: Vecinom prosle polusezone nije bio ni medju 18, ne vjerujem da ce i ove biti ;)
#samoRudar #zauvijek

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 19 jan 2012, 18:19

L' Imperator je napisao/la:
v_b_8_9 je napisao/la: Ovaj Admir Alagic nije imao pojma dok je bio kod nas u Iskri. Visok, plav, smotan. Njega ne trebate ni racunati kao ozbiljnijeg kandidata za stopera. :D
Armin se zove, ne Admir :D Fino je gradjen, bas za stopera, al' slabo u glavi ima :mrgreen: Vecinom prosle polusezone nije bio ni medju 18, ne vjerujem da ce i ove biti ;)
Pa ako on bude igrao u prvoj postavi onda Rudar treba ispasti. Ako smo spali na njega - nema nam spasa

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 19 jan 2012, 23:05

budimo_realni je napisao/la: Pa ako on bude igrao u prvoj postavi onda Rudar treba ispasti. Ako smo spali na njega - nema nam spasa
Ma nece on igrat u prvoj postavi 100%. Celikovic - Kubat, to ce nam biti stoperski tandem ;)
#samoRudar #zauvijek

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.