Rekonstrukcija stadiona u BiH

LudLo 4
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la LudLo 4 » 18 jan 2012, 19:41

gospodin Seljakovic je napisao/la:jel u Pazaru ona druga tribina ima krov?? i velika steta sto na ovoj ne napravise neku VIP lozu, al moze se to lako ubacit ovdje na ovo u sredinu...jos ako naprave jednu il obje iza golova, mislim da bi im svaki klub u BiH mogao zavidit na stadionu...
Nema.
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

TheDinoRules
Kontakt:

Post Postao/la TheDinoRules » 18 jan 2012, 22:54

Momci, pročitajte naslov teme, šta raspravljate o stadionu u Srbiji? Hvala.
U mom svijetu važe moja pravila

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 19 jan 2012, 00:05

Dino ba opusti se, sta ima veze sto smo dali komentar na tako fino uradjenu tribinu? Koliko primijetim nikakva rasprava nije u pitanju. Zamisli da nasi klubovi u PL imaju takve stadione, gdje bi nam bio kraj :roll:
010 ISN'T JUST A CODE

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 19 jan 2012, 00:09

TheDinoRules je napisao/la:Momci, pročitajte naslov teme, šta raspravljate o stadionu u Srbiji? Hvala.
sta je lose u poredjenju? :O
prelistaj malo temu i pogledaj koliko ima inozemnih stadiona...cc...tebi je malo cudno jer je to odmah tu susjedne nam drzave, al svejedno je, stadion u Pazaru il Mainzu ;)
namjerno dadoh taj Mainz jer sam siguran da ga je netko ubaciovao i poredio s BP...u svakom slucaju ovo u NP izgleda predobro i bilo bi lijepo da tako izgleda tribina u Prijedoru kad se dovrsi, a nadam se i da ce Pazarci dovrsit stadion do kraja...svi bi mogli na njih da se ugledaju...

TheDinoRules
Kontakt:

Post Postao/la TheDinoRules » 19 jan 2012, 01:28

gospodin Seljakovic je napisao/la:
TheDinoRules je napisao/la:Momci, pročitajte naslov teme, šta raspravljate o stadionu u Srbiji? Hvala.
sta je lose u poredjenju? :O
prelistaj malo temu i pogledaj koliko ima inozemnih stadiona...cc...tebi je malo cudno jer je to odmah tu susjedne nam drzave, al svejedno je, stadion u Pazaru il Mainzu ;)
namjerno dadoh taj Mainz jer sam siguran da ga je netko ubaciovao i poredio s BP...u svakom slucaju ovo u NP izgleda predobro i bilo bi lijepo da tako izgleda tribina u Prijedoru kad se dovrsi, a nadam se i da ce Pazarci dovrsit stadion do kraja...svi bi mogli na njih da se ugledaju...
Nemam ništa protiv poređenja. Međutim, momak je postavio sliku i samo stavio ime grada. Meni bi bilo ok da je napisao komentar tipa: Ovo je stadion u Novom Pazaru koji se gradi, mogu se ugledati klubovi tipa Zvijezda, Rudar (jer imaju slične tribine) itd. I ne samo u Novom Pazaru, bilo koji stadion koji bar malo liči na neki naš i da se stavi ta slika i komentar vezan za stadion u BiH. Ovo govorim iz razloga što već postoji neka tema tipa stadioni u svijetu ili šta ja znam, pa čisto da se "razdvoje" ove dvije teme, jer ako se ovako nastavi..znaš kako to ide, ovaj stavi stadion u Novom Pazaru, onda će doći sutra neko staviti npr. iz Albanije, Švicarske ili ne znam ti ni ja koje države da si mi kao "divimo", i na kraju će se najmanje pisati o rekonstrukciji stadiona u BiH, a ova tema postaje sve zanimljivija jer se mnogo klubova, odnosno gradova, odlučilo da malo "uredi" stadione (Banja Luka, Tuzla, Gradačac, Prijedor, Sarajevo - Otoka itd). Nadam se da si shvatio poentu mog posta, lijep pozdrav.
U mom svijetu važe moja pravila

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 19 jan 2012, 09:44

de ba čovjek postavio sliku i šta sad, tribina je super, ali izgleda da ide rekonstrukcija Grbavice tj. dogradnja jedne tribine

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 19 jan 2012, 11:26

Treba imati razumevanja za postavljena pitanja iz razloga sto pojedini navijaci shavataju da bi ovo bilo dobro resenje za njihov klub je su problemi finansiranja,troskovi,radna snaga,vlasnicki odnosi ... slicni ,pa time i cijena kostanja izgradnje priblizno ista kad nas ili u BIH ,za razliku od zemalja zapadne Evrope u kojima bi kostalo trostruko vise

@badblueboylivno
sve zavisi sta zelis u okviru tribine,velika je razlika u kostanju izmedju samo betonske konstrukcije sa stolicama i tribine ispod koje imaju svlacionice ,novinarski prostori,poslovni prostor,loze,krov i jos ako je ukopana kao ova nasa 30-40% u zemlju zbog konfiguracije terena a tu je onda i problem izolacije , prethodno je imala stara sa nekih 10-15 betonskih redova koji su sruseni pa iskopana ogromna zemlja

@gospodin Seljakovic
druga tribina nema krov ali postoji plan po kojem ce sve tribine biti natkrivena a to mozes da pogledas na predzadnjoj strani teme o FK Novom Pazaru
na ovoj tribini ce imati loze ali to jos nije dovrseno,iako se vec koristilo u polusezoni ,to je onaj dio na sredini sa prozorima i terasama

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 19 jan 2012, 12:06

seven je napisao/la:de ba čovjek postavio sliku i šta sad, tribina je super, ali izgleda da ide rekonstrukcija Grbavice tj. dogradnja jedne tribine
odakle ti ta informacija??

pazzarac je napisao/la:
@gospodin Seljakovic
druga tribina nema krov ali postoji plan po kojem ce sve tribine biti natkrivena a to mozes da pogledas na predzadnjoj strani teme o FK Novom Pazaru
na ovoj tribini ce imati loze ali to jos nije dovrseno,iako se vec koristilo u polusezoni ,to je onaj dio na sredini sa prozorima i terasama

ma pratim ja vasu temu, zanimljivi ste mi zbog fanatcinih navijaca :mrgreen: ...al mislim da mozda nisam dobro upratio i nisam nigdje vidio nista o lozi...ne znam kako planirate to izvest, al ako ta loza bude na terasama tu il ce dodat neku montazu il ce bit samo jedan red...pobrojao sam stolice, 24-25 ih je u ravnini s terasom, vip loze bi bilo 20tak, dvije terase i to je 40, po meni mozda malo, al kako god...ljudi koji grade imaju svoju racunicu ;)

vidio sam koliko je od prilike uradjeno na ovom stadionu, nasao sam i onu drugu tribinu, saliveno je par redova da bude u ravnini s terenom, jos ti rece da ima jako puno pod zemljom...misljenja sam da bi na Grbavici za iste pare mogli napravit tribinu od 6000-7000 mjesta koja ispunjava UEFA uvjete

jos me samo zanima od kud je taj vas stadion financiran?? mislim da sam negdje vidio da drzava to placa, kao i stadion u Nisu, al nisam siguran

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 19 jan 2012, 12:24

odgovorio sam ti na PP

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 19 jan 2012, 13:24

seven je napisao/la:
odgovorio sam ti na PP
Hajd i meni,ako ti nije "zahmet" :)
Veliki sam fan stadiona.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 19 jan 2012, 16:58

juznjak> je napisao/la:
TZ_BoY je napisao/la:Evo sto se gradi stadion u Brckom imace negdje oko 16 k mjesta ... ( sasvim dobar stadion prema slikama )

slika
slika
slika

Odlican :o svaka cast . Najbolji do sada u BIH.
evo da napisem ovde nakon dugo vremena pauze ova tribina se natkrila....sada ne znam da li je to samo mazanje ociju ili bas napreduju radovi ali TRIBINA JE NATKRIVENA i bas lijepo izgleda :D ;)
I dont have a singnature:(
Can i have yours?

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 19 jan 2012, 17:17

fanatic1991 je napisao/la:
evo da napisem ovde nakon dugo vremena pauze ova tribina se natkrila....sada ne znam da li je to samo mazanje ociju ili bas napreduju radovi ali TRIBINA JE NATKRIVENA i bas lijepo izgleda :D ;)
znamo, postavio je netko neki dan slike :mrgreen:
ja se taman ponadao da cu od tebe ugledat neke novije, al ipak stara vijest

neroazzuro je napisao/la:
seven je napisao/la:
odgovorio sam ti na PP
Hajd i meni,ako ti nije "zahmet" :)
Veliki sam fan stadiona.
ako si veliki fan(bas kao i ja :mrgreen: ) posaljem ti ja par slika u inbox kad budem imao vremena kako se moze uradit istok na Grbavici, vjerujem da bi 99.9% navijaca iste sekunde potpisalo takav izgled...nebi postao ovdje to, jer je napravljeno u programu za projektiranje i nema sanse da bude takav, to je samo masta lijepo radila

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 19 jan 2012, 20:24

Ma ako sta bude biti ce na proljece pa ce tada biti vise informacija :D
I dont have a singnature:(
Can i have yours?

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 19 jan 2012, 20:30

Gledam ovaj stadion u St Galenu gdje ćemo igrati sa Brazilom, idealan za Želju, Sarajevo....

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 19 jan 2012, 21:01

pazzarac je napisao/la:@badblueboylivno
sve zavisi sta zelis u okviru tribine,velika je razlika u kostanju izmedju samo betonske konstrukcije sa stolicama i tribine ispod koje imaju svlacionice ,novinarski prostori,poslovni prostor,loze,krov i jos ako je ukopana kao ova nasa 30-40% u zemlju zbog konfiguracije terena a tu je onda i problem izolacije , prethodno je imala stara sa nekih 10-15 betonskih redova koji su sruseni pa iskopana ogromna zemlja
Da, znam da je razlika u koštanju.
Ovamo je potrebna samo jedna tribina sa ~2k mjesta, ništa više. Svlačionice, klupske prostorije, kafić, imamo u zgradi pored stadiona, ali nam je potrebna tribina za gore navedeni broj ljudi, jer se na ovoj trenutnoj - 5-6 redova, raspadnuto stanje, posebno prilazne stepenice, uvijek sam u strahu da nogu ne izvrnem :D - sigurno ne može igrati liga na nivou Federacije/države. A teren je takav da nema nikakve potrebe za kopanjem, samo srušiti ovu staru tribinu.
NSFBIH/propozicije je napisao/la:4. Stadioni gdje se igraju utakmice Prve lige Federacije moraju imati tribine sa najmanje 2000 mjesta za sjdenje, uz obavezu da od proljetnog dijela prvenstva svaki stadion ima 1000 sjedalica; za utakmice Druge lige stadioni moraju imati najmanje 500 mjesta za sjedenje na tribinama. Na stadionima klubova Prve lige FBiH, u tribinskom prostoru, obavezno je postojanje mokrog čvora.
Za ovo se mnogima gleda kroz prste, ali kako vrijeme prolazi i kako rad Saveza postaje normalniji, mislim da će se uskoro i ovaj segment početi gledati.
Hayley <3

underground
Kontakt:

Post Postao/la underground » 20 jan 2012, 23:10

http://www.****/sport/fudbal/7 ... -foto.html" onclick="window.open(this.href);return false;
UNITED CONVICTS ! ! !

Plavo, ružno, utonulo u bijelo.
Ko je to, sta je to, kaži... kaži... ?!

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 21 jan 2012, 00:12

Ma ako sta bude biti ce na proljece pa ce tada biti vise informacija :D
ajde nadam se da ce dovrsit barem ovu tribinu
jesil do odozgo? jel Jedinstvo rijesilo one neke financijske probleme koje je imalo?? buduci da stadion napreduje vjerujem da su ulagaci potpomogli i da je i to rijeseno i da klub moze prema gore...a nakon zavrsetak ove tribine, ocel nastavit redom i gradit onu iza gola il ce pravit na suprotnoj strani??

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 21 jan 2012, 01:25

G. Seljakovic,ti meni obeca nesto i ni mukaet! Nije ti to lijepo... :)
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 21 jan 2012, 15:40

neroazzuro je napisao/la:G. Seljakovic,ti meni obeca nesto i ni mukaet! Nije ti to lijepo... :)
evo ide za koji minut :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Jugovina i 1 gost.