EP u rukometu 2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko ce da osvoji EP ?

Hrvatska
46
21%
Francuska
55
26%
Nemacka
8
4%
Danska
42
20%
Srbija
34
16%
Norveska
1
0%
Svedska
1
0%
Island
2
1%
Spanija
20
9%
Ostali
5
2%

Ukupno glasova: 214

Tritolone
Kontakt:

Re: EP u rukometu 2012

Post Postao/la Tritolone » 18 jan 2012, 18:56

Rutinsko poluvrijeme, mislim da pitanje pobjednika je rijeseno i ostaje samo pitanje s koliko cemo razlike pobjedit.

Odlican napad nesto losija obrana ali dovoljno protiv Slovenaca. Ovoj ekipi treba samo jedan igrac u rangu Dominikovica ili Spoljarica. Jedan odlican obrambeni igrac i mislim da bi to bilo dovoljno za medalju.

Nisam ocekiva ovako lako poluvrijeme, mislia sam da ce bit teze.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

riichii
Kontakt:

Post Postao/la riichii » 18 jan 2012, 19:26

zna li neko koliko je Vori dao golova :D :D

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 18 jan 2012, 19:31

riichii je napisao/la:zna li neko koliko je Vori dao golova :D :D
http://www.ehf-euro.com/index.php?id=35 ... 2A2B2B444F" onclick="window.open(this.href);return false;

riichii
Kontakt:

Post Postao/la riichii » 18 jan 2012, 19:35

po'marke je napisao/la:
http://www.ehf-euro.com/index.php?id=35 ... 2A2B2B444F" onclick="window.open(this.href);return false;
hvala

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 18 jan 2012, 19:58

3
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 18 jan 2012, 19:59

Slovenci su se lavovski borili ,ali Hrvati su preiskusni da padaju na ovim protivnicima.
Kao i protiv Islanda slabiji dio igre je odbrana.Haj dobro primiti 29 golova od Islanda koji spada među jače ekipe prvenstva,ali od Slovenije :? :roll: :o
Kad budu igrali protiv Španije,Francuske teško ovakvom odbranom da mogu do dobrog rezultata.
Slovenija je veoma neiskusna i vidi se kad dođu do 2 gola zaostatka da neide više.Francuska očekivano pobijedila Rusiju i potvrdila da su glavni kandidati za zlato.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 18 jan 2012, 20:02

Slovenci se taman zahuktali i izjednačili, a onda Hrvati hladno ubace s klupe najboljeg igrača svih vremena. Balić i Alilović riješili utakmicu, koja je inače bila jedna od najboljih do sada, pogotovo od 30. do 50. minute.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 18 jan 2012, 20:04

napad dobar,ali obrana me zabrinjava slabo je to,mora se poboljsat,kad dodju spanjolska i francuska bit ce svega...
alilovic sve branio svaka mu cast,kad je bio egal ubaci balica i on rjesi tekmu
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 18 jan 2012, 20:06

bazeni je napisao/la:Slovenci su se lavovski borili ,ali Hrvati su preiskusni da padaju na ovim protivnicima.
Kao i protiv Islanda slabiji dio igre je odbrana.Haj dobro primiti 29 golova od Islanda koji spada među jače ekipe prvenstva,ali od Slovenije :? :roll: :o
Kad budu igrali protiv Španije,Francuske teško ovakvom odbranom da mogu do dobrog rezultata.Slovenija je veoma neiskusna i vidi se kad dođu do 2 gola zaostatka da neide više.Francuska očekivano pobijedila Rusiju i potvrdila da su glavni kandidati za zlato.
A tko kaže da će Hrvatska igrat tako u drugom krugu? Teško je cijelo prvenstvo odigrat u dobroj formi.Velike ekipe u početku igraju lošije i pobjeđuju..i onda dodaju gas kad treba.
Nego ovi slovenci su uvijek bili **** dosadni.

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 18 jan 2012, 21:50

Uf, u jednom momentu sam mislio da ce Norvezani da dignu Islandjane, (4 razlike za Norvezane u jednom momentu) doduse njih sam samo rezultatski pratio a Spanija-Madjarska na tv. Nisam ocekivao tu neizvijesnost do kraja, ali to isto vazi i za ovu drugu tekmu. Dopada mi se kombinatorika Madjara, ona hvatanja lopte u zraku i zabijanja.

Edit: evo sedmerca na kraju, Madjari s pogotkom mogu do boda :) hahaha najs
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 jan 2012, 22:02

Jao kakve dvije utakmice u večernjem terminu,neizvjesno do samog kraja.
To je ta čar koju ima rukomet .
Samo kad sudije ne bi zajebavali stalnim isključenjima i sedmercima,moglo bi se malo pustati da se igraju odbrane .
Pogledo sam skoro sve utakmice do sada,nisam vidio skoro ni jednog oštrijeg prekršaja ,a isključenja bruku :x

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 18 jan 2012, 22:10

onaj Tuzlak (ultrastyle, tako nešto) je odlično analizirao Hrvatsku. Baš je ubo u srž problematike. Nema se tu šta nadodati dalje.
Al, zanimljivo je kako smo govorili protiv Ćervara i njegove taktike (dečki, sad idemo u napad, sad igramo obranu i slično), a u njegovo vrijeme reprezentacija nije primala više od 25, 26 golova.
Previše je propusna obrana, igrači se presporo vraćaju i namještaju u obrambenu formaciju.

Uh, što su jaki ovi Španjolci :D

Nisam baš nešto pretjerano zadovoljan dosadašnjim utakmicama. Svi su mi nekako tu negdje, nitko ne odskače previše, svako svakoga može pobijediti..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 jan 2012, 23:08

Ja ne vjerujem u hrvatsku. zbog goluze. da je lino tu opet bi to bila klasicna primjenjena umjetnost na djelu i najmanje finale
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 18 jan 2012, 23:09

Moram da pozdravim citavu uzu i siru familiju spanskim igracima, ne mrzi ja njih bez razloga u svim sportovima, kad god igram na njih na kladari, oni us.eru i sefa i stanicu :evil:

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 18 jan 2012, 23:14

Goluža levat,papak!
Rukometijada puna iznenađenja!!!Bit će tu svega!

dulet
Kontakt:

Post Postao/la dulet » 18 jan 2012, 23:22

Sutra ce biti jako zanimljiv rukometni dan ..

Poljska - Danska
mislim da bi ovde Danci trebali da pobjede, ovo im je veoma bitna utakmica ako misle da igraju polufinale

Njemačka-Švedska
dosta nepredvidiva utakmica .. moze biti svasta .. i jedna i druga selekcija dosta kvalitetne .. vidjecemo .. vjerovatno ce se igrati dosta cvrste odbrane

Češka-Makedonija
kao i drugi mec ove grupe dosta tezak za prognozirati ... moze biti svasta .. mozda mala prednost Ceskoj

Srbija-Slovačka
Srbija ce igrati sa drugim timom i pobjedice .. igrace se leprsavo sa dosta golova

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 18 jan 2012, 23:49

zasto Gojun nije igrao danas i zasto nisu Hrvati odbrana/napad mijenjali u 90% meca nista ...meni se ucinilo da je to treniranje taktike za brze ekipe, da uigraju odbranu sa napadackom vanjskom linijom jer su i oni svjesni svojih mana. A Slovence su rutinski dobili, cim se Slovenija priblizi oni prebace u brzinu vise. Ova cijela tekma mi je djelovala kao uigravanje za buduce tekme da se eliminise najveca slabost i uigra ova losija odbrana. A opet mozda je covjek i povrijedjen, bas me zanima zasto su igrali tako posebno nakon sto smo mi svi laici uvidjeli njihovu najvecu slabost, tako da sumnjam da je nisu i oni uvidjeli.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 18 jan 2012, 23:52

Hrvatima po meni bolje odgovara odbrana 5-1 s Vorijem isturenim naprijed nego 6-0.

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 19 jan 2012, 10:19

mnogo_smo_jaki je napisao/la:.....Danas Francuzi dobijaju Ruse.ali mislim da će ih "baćuške" namučiti.Daanas kao iznenađenje dana vidim Mađarasku,ne znam zašto,ali imam osjećaj da bi mogli da iznenade favorizovane Špance...Hrvati ladno dobijaju Sloveniju,a Island Norvešku.

Ala sam pogodio ,svaka mi čast :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .....

Dobra utakmica između hrvata i slovenaca,slovenci baš zapeli,ali ipak Hrvati imaju Balića,imaju sjajnog Alilovića i uprkos nešto lošijoj odbrani pobjeđuju.Ukoliko ne pobjede Norvešku(a biće teško) po meni namučiće dosta za polufinale,jer tamo moraju dobiti Francuze ili Špance(ukoliko kiksaju protiv Norvežana,onda i jedne i druge)..zato,meč sa Skandinavcima im je vitalan.Rusi mogu kući polako,jer sumnjam da mogu dobiti Špance zadnje kolo........Danas bi Danci ipak trebali dobiti Poljake(na papiru),mada ću biti oprezan u ovoj prognozi i rećiću da su šanse podjednake...50%-50%,jer ni Poljska nije loša ekipa,naprotiv.
Mi protiv Slovaka danas trebamo pobjediti,za samopouzdanje i navijače..očekujem nekih 5-8 razlike za nsa.

Iskreno se nadam da će Makedonci da savladaju Čehe,zaslužili su bar jednu pobjedu ovde.A u drugoj utakmici Šveđani dobijaju Švabe,i Švabe zasluženo idu kući :D :D :D
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 jan 2012, 11:56

bazeni je napisao/la:Slovenci su se lavovski borili ,ali Hrvati su preiskusni da padaju na ovim protivnicima.
Kad budu igrali protiv Španije,Francuske teško ovakvom odbranom da mogu do dobrog rezultata.
Slovenija je veoma neiskusna i vidi se kad dođu do 2 gola zaostatka da neide više.Francuska očekivano pobijedila Rusiju i potvrdila da su glavni kandidati za zlato.
Nece igrati na taj nacin i tako protiv boljih ekipa, vrlo jednostavno.

To je klasicna Hrvatska, nikoga nece razvaliti, al malo, jako malo je ekipa koje je ustvari mogu dobiti na velikim natjecanjima. Ono sto je veliki plus za protivnicke ekipe, doduse, je Goluza, i to treba reci. Ekipa ima sve potrebno za medalju, al treba joj i pravo vodstvo, a to u ovom momentu i zasad nema. No, ne vjerovati u hrvatsku rukometnu reprezentaciju? To moze samo zestoki, naivni laik. Makar je ta reprezentacija uvijek pokazala sta znaci poginuti na terenu kad treba.

A utakmice protiv Slovenije su za Sloveniju specificne, igraju sa 150 posto mogucnosti i zelje da dobiju Hrvatsku, pa taman izgubili sve ostalo, dok Hrvatska igra koliko je potrebno za pobjedu. Moze Slovenija sto puta prici blizu, al kad se uozbilji tri napada zaredom i prebaci u brzinu vise, to je game over.

That awesome moment kad se Slovenci u publici ustvari ponadaju da bi mogli doci do iznenadjenja. :lol:
...Život za Široki...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.