Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal
Ima mnogo mudrosti u tvom postu. Šta ćeš, takav je život. Carra i Gerard možda završe karijeru bez osvojene EPL, Lampard, Drogba, Ibrahimović bez osvojene LP.
Možemo mi tražiti mnogo izgovora i kao fol pravdati politiku naših klubova, ali realnost je tu. United je osvojio prošle godine EPL i igrao finale LP ali je opet uložio više bruto para u pojačanja nego Liverpool i Arsenal zajedno ( Liverpool je potrošio svojih para oko 43 miliona funti, Arsenal još manje dok je United potrošio 18 Young, 18 Jones i 20 De Gae a prodala se neka sitna buranija, ništa ozbiljno ). Najjači a potrošili isto ili više kao ova dva kluba. To je ulaganje, to je kontinuitet.
Ne podržavam City niti njihovu politiku, ali ljudi znaju šta rade. U startnih 11 imaju dva talenta iz svoje škole ( Hart i Micah ) i kupili su ostalih 9 i još 7 za klupe. Kada nema kvaliteta u svojoj školi onda kupuj. A kako su kupovali? Kupovali su mlade igrače a kvalitetne, kupovali su od svojih konkurenata i tako ubijali dvije muhe jednim udarcem.
Nije šeik budala, znao je on gdje dolazi i šta treba raditi. Došao je u vrijeme kada je City već imao novi stadion, navijač Cityija postavljen za direktora FA, što uloži pokrije sponzorskim ugovorom svoje firme i doveo je trenera koji rijetko griješi u transferima ( ma koliko to čudno zvučalo Mancinijevi transferi su se isplatili za razliku od Hugsovih ).
On da je htio davno bi Mancini bio bivši, ali neće.
Tottenham je godinama ulagao u talente koje su plaćali do 15 miliona funti, svake godine su dolazila tri ili četiri igrača. Tako radeći u kontinuitetu napravili su ekipu koju sada imaju. Imaju svoj stil igre, imaju odličnog trenera koji poznaje engleski fudbal u dušu i imaju mladu ekipu. Rednap nije King ili Wenger, on nije dao igračima da odu iz ekipe iako ih je bilo koji su željeli. On je englez i ne da svoje ja . A u Liverpoolu i Arsenalu čim neki igrač zacmizdri oni ga prodaju, bez obzira što je to kvalitetan igrač. Dobro, Wenger se dugo borio sa Fabregasom ali je opet na kraju izgubio. Da je Nasri ostao još jednu sezonu i kada bi iz ove perspektive pogledao na City ( ispadanje iz LP, Carling kupa i FA kupa ), zapitao bi se o odlasku i možda bi produžio ugovor. Ponijele bi i njega emocije oko Henryija i svega ostalog što PRAVI klub donosi. Možda bi i Mascherano i Torres promjenili mišljenje sada kada je tu FSG sa parama i kada bi vidjeli ovu situaciju u kojoj je sada Liverpool, a to je da se ima para za pojačanja kojih nije bilo u vrijeme Hicksa i Gilleta.
Chelsea je standardno dobar. Abramovich je također mogao otpustiti AVB da je htio, ali neće. On ga je doveo da napravi smjenu generacije i on to postepeno radi. Na njemu nema pritiska iako je kuburio i na 5 mjestu u EPL i bio je pred ispadanjem iz LP. Za Abramovicha pare nikad nisu bile problem, problem je bio on sam prethodnih godina. Otjerao je Mourinja a to se ne radi. Možda sa godinama i on dolazi pameti, nije više brzoplet.
To je to, u EPL ima 6 ekipa boli glava. Pitanje je samo ko će se mijenjati od sezone do sezonu u top 4. Ne bih da vas razočaram, ali već naredne sezone će prvih 4 ekipe biti još jače a Liverpool će se vratiti tamo gdje je bio jer ima dobru podlogu u vlasnicima koji su spremni ulagati i u sponzorima koji plaćaju goleme pare samo da bi se njihovo ime spomenulo uz Liverpool.
A gdje je tu Arsenal? Na to vam pitanje neću dati odgovor jer se bojim da me nećete dovoljno razumjeti i da će te me napasti. Samo ću reći čeka vas sezona gora od ove.
Možemo mi tražiti mnogo izgovora i kao fol pravdati politiku naših klubova, ali realnost je tu. United je osvojio prošle godine EPL i igrao finale LP ali je opet uložio više bruto para u pojačanja nego Liverpool i Arsenal zajedno ( Liverpool je potrošio svojih para oko 43 miliona funti, Arsenal još manje dok je United potrošio 18 Young, 18 Jones i 20 De Gae a prodala se neka sitna buranija, ništa ozbiljno ). Najjači a potrošili isto ili više kao ova dva kluba. To je ulaganje, to je kontinuitet.
Ne podržavam City niti njihovu politiku, ali ljudi znaju šta rade. U startnih 11 imaju dva talenta iz svoje škole ( Hart i Micah ) i kupili su ostalih 9 i još 7 za klupe. Kada nema kvaliteta u svojoj školi onda kupuj. A kako su kupovali? Kupovali su mlade igrače a kvalitetne, kupovali su od svojih konkurenata i tako ubijali dvije muhe jednim udarcem.
Nije šeik budala, znao je on gdje dolazi i šta treba raditi. Došao je u vrijeme kada je City već imao novi stadion, navijač Cityija postavljen za direktora FA, što uloži pokrije sponzorskim ugovorom svoje firme i doveo je trenera koji rijetko griješi u transferima ( ma koliko to čudno zvučalo Mancinijevi transferi su se isplatili za razliku od Hugsovih ).
On da je htio davno bi Mancini bio bivši, ali neće.
Tottenham je godinama ulagao u talente koje su plaćali do 15 miliona funti, svake godine su dolazila tri ili četiri igrača. Tako radeći u kontinuitetu napravili su ekipu koju sada imaju. Imaju svoj stil igre, imaju odličnog trenera koji poznaje engleski fudbal u dušu i imaju mladu ekipu. Rednap nije King ili Wenger, on nije dao igračima da odu iz ekipe iako ih je bilo koji su željeli. On je englez i ne da svoje ja . A u Liverpoolu i Arsenalu čim neki igrač zacmizdri oni ga prodaju, bez obzira što je to kvalitetan igrač. Dobro, Wenger se dugo borio sa Fabregasom ali je opet na kraju izgubio. Da je Nasri ostao još jednu sezonu i kada bi iz ove perspektive pogledao na City ( ispadanje iz LP, Carling kupa i FA kupa ), zapitao bi se o odlasku i možda bi produžio ugovor. Ponijele bi i njega emocije oko Henryija i svega ostalog što PRAVI klub donosi. Možda bi i Mascherano i Torres promjenili mišljenje sada kada je tu FSG sa parama i kada bi vidjeli ovu situaciju u kojoj je sada Liverpool, a to je da se ima para za pojačanja kojih nije bilo u vrijeme Hicksa i Gilleta.
Chelsea je standardno dobar. Abramovich je također mogao otpustiti AVB da je htio, ali neće. On ga je doveo da napravi smjenu generacije i on to postepeno radi. Na njemu nema pritiska iako je kuburio i na 5 mjestu u EPL i bio je pred ispadanjem iz LP. Za Abramovicha pare nikad nisu bile problem, problem je bio on sam prethodnih godina. Otjerao je Mourinja a to se ne radi. Možda sa godinama i on dolazi pameti, nije više brzoplet.
To je to, u EPL ima 6 ekipa boli glava. Pitanje je samo ko će se mijenjati od sezone do sezonu u top 4. Ne bih da vas razočaram, ali već naredne sezone će prvih 4 ekipe biti još jače a Liverpool će se vratiti tamo gdje je bio jer ima dobru podlogu u vlasnicima koji su spremni ulagati i u sponzorima koji plaćaju goleme pare samo da bi se njihovo ime spomenulo uz Liverpool.
A gdje je tu Arsenal? Na to vam pitanje neću dati odgovor jer se bojim da me nećete dovoljno razumjeti i da će te me napasti. Samo ću reći čeka vas sezona gora od ove.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
- Arsenalisation
- Kontakt:
Nema potrebe za napadanjem,realno ako se sta ne promijeni ovo je najvise moguci scenarijo...A gdje je tu Arsenal? Na to vam pitanje neću dati odgovor jer se bojim da me nećete dovoljno razumjeti i da će te me napasti. Samo ću reći čeka vas sezona gora od ove.

Evo doslo je do vremena kada jednom klubu kao sto je Arsenal,pogotovo finansijski mocnom u prethodnom periodu,Newcastle uzima igrace ispred nosa i ponudi koju hiljadarku vise sedmicno...

I neko gore rece da je uprava najvise kriva.Uprava je kriva najvise al' samo poslije Wengera.A kriva je zbog sto na sav avaz govore kako imaju pare i da Wenger treba trosit kad osjeti potrebu.A jbm-u kada ce ta potreba bit'?Kad budemo tavorili po sredini tabele?Ako svi vide tu potrebu,navijaci,legende kluba,analiticari,kako je oni ne mogu vidjet i rec:"Wengeru kupuj!,il se nosi u 3pm odakle si i dosao"
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Cekajte, zasto svi o Swanseau pricate kao da je to neka ekipa iz League One???? Pa Arsenal je prva ekipa koja im je dala 2 gola na njihovom terenu, uostalom zadnja tri gostovanja koja je Arsenal izgubio nikad nisu ni bila lagana za Arsenal. Npr. Fulham one godine pobijedili 1-0 a Manone bio ubjedljivo najbolji igrac te utakmice, pa ljudi su nas oderali a izgubili. City nikom nije lagan i tu smo trebali pobijediti, medjutim. A za Swansea je dovoljno reci da su do tad primili 4 gola na svom terenu. Ne izvlacim se ja na sudije, samo mi odgovori jel 10+ poena malo??? Ili bolje onda nek Wenger ode u FA kaze oduzmite 10 poena svake sezone, ali dajte pravedno sudjenje..
edit: @Arsenalisation Bojim se da ne razumijes ti oko tih para. Ima Wenger pare, za transfere tacnije, ALI NEMA ZA J***** PLATE, to mu oni ne daju, nije to njegovo, pa nije on budala da svoju karijeru unisti samo zato sto mu je cejf. Shvatas li ti da onaj zidov(i to ne mislim na religiju) Drvo ne da para.. Nije Wenger odredio platni sistem, shvatas li ti da je Wenger zajedno sa Dainom doveo najbolje igrace u Arsenal, da je za njih davao u to vrijeme poprilicne sume, pa Jeffers placen 10-15 miliona funti 2002, to su bile velike pare tad. Sta on moze ponuditi nekom igracu kad je najveca plata 80k(Robin)??? A maksimum koji Arsenal dozvoljava je 120k koje je imao Cesc??? Sta ce kad prosjecni igrac u Cityu ima tu platu, da ne govorim o Agueru i slicnim??? Kako ne shvatate da covjek od prosjeka pravi dobru ekipu, pa ko bi jos uspio naci igraca kvaliteta Gervinha za 12 miliona funti???? Pa danas svaki prosjek vrijedi toliko, a Gervais to nije..
edit: @Arsenalisation Bojim se da ne razumijes ti oko tih para. Ima Wenger pare, za transfere tacnije, ALI NEMA ZA J***** PLATE, to mu oni ne daju, nije to njegovo, pa nije on budala da svoju karijeru unisti samo zato sto mu je cejf. Shvatas li ti da onaj zidov(i to ne mislim na religiju) Drvo ne da para.. Nije Wenger odredio platni sistem, shvatas li ti da je Wenger zajedno sa Dainom doveo najbolje igrace u Arsenal, da je za njih davao u to vrijeme poprilicne sume, pa Jeffers placen 10-15 miliona funti 2002, to su bile velike pare tad. Sta on moze ponuditi nekom igracu kad je najveca plata 80k(Robin)??? A maksimum koji Arsenal dozvoljava je 120k koje je imao Cesc??? Sta ce kad prosjecni igrac u Cityu ima tu platu, da ne govorim o Agueru i slicnim??? Kako ne shvatate da covjek od prosjeka pravi dobru ekipu, pa ko bi jos uspio naci igraca kvaliteta Gervinha za 12 miliona funti???? Pa danas svaki prosjek vrijedi toliko, a Gervais to nije..
Celik!3,2,2.
- Arsenalisation
- Kontakt:
Bujrum...AllGunsBlazing je napisao/la:Cekajte, zasto svi o Swanseau pricate kao da je to neka ekipa iz League One???? Pa Arsenal je prva ekipa koja im je dala 2 gola na njihovom terenu, uostalom zadnja tri gostovanja koja je Arsenal izgubio nikad nisu ni bila lagana za Arsenal. Npr. Fulham one godine pobijedili 1-0 a Manone bio ubjedljivo najbolji igrac te utakmice, pa ljudi su nas oderali a izgubili. City nikom nije lagan i tu smo trebali pobijediti, medjutim. A za Swansea je dovoljno reci da su do tad primili 4 gola na svom terenu. Ne izvlacim se ja na sudije, samo mi odgovori jel 10+ poena malo??? Ili bolje onda nek Wenger ode u FA kaze oduzmite 10 poena svake sezone, ali dajte pravedno sudjenje..
http://swissramble.****/search/label/Arsenal" onclick="window.open(this.href);return false;
Kako gore arnel navede ako imas para dat Skilavom i Munji od 100000 milja funti sedmicno(obojici),kako nemas dat' jednom Nasriju/Hazardu/Kaki i ostalim igracima koji nisu kod nas zavrsili samo zbog tih enormnih zahtjeva...

“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Pa fino, zato sto u Arsenalu postoji nesto sto se zove struktura plata. Ne mozes ti racunati da nema Munje, njegovih 50k plus onaj maksimum od 120 kao da Arsenal moze dati 170k, ne moze. Jednostavno nije tu bitno koliko Arsenal ima slobodnog budzeta za plate, vec kad bi dao Hazardu 170, morao bi i Robinu,TV-u,Sagni,pa i Jacku neke priblizne pare, i to odmah kvari citavu koncepciju, onda bi i Munji morao dati 70-80 umjesto dosadasnjih 50(to samo bezveze govorim).. Ja ti to pokusavam reci, a ne toliko ima prostora za plate u Arsenalovom budzetu. A mislis da bi Hazard,Kaka i slicni igrali za maksimalno 120K sedmicno??? Jack bi vjerovatno, kao sto ce vjerovatno i Robin, ali ne oni, nije njima Arsenal u srcu..
Celik!3,2,2.
- majestic24
- Kontakt:
@Arsenalisation
Bez ljutnje,ali ti ocigledno nema pojma ko je wenger i sta je cojk uradio za arsenal
Bez ljutnje,ali ti ocigledno nema pojma ko je wenger i sta je cojk uradio za arsenal
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- Arsenalisation
- Kontakt:
Hazard sada igra za nekih 30-40 hiljada i majke ti reci mi zasto ne bi igrao za 100?A to sto Wenger misli da njegovi francuzscici vole Arsenal vise od para njegov je problem...Za nekoliko godina ako Wenger ne ode moramo se pomirit da cemo postat prosjek...AllGunsBlazing je napisao/la:Pa fino, zato sto u Arsenalu postoji nesto sto se zove struktura plata. Ne mozes ti racunati da nema Munje, njegovih 50k plus onaj maksimum od 120 kao da Arsenal moze dati 170k, ne moze. Jednostavno nije tu bitno koliko Arsenal ima slobodnog budzeta za plate, vec kad bi dao Hazardu 170, morao bi i Robinu,TV-u,Sagni,pa i Jacku neke priblizne pare, i to odmah kvari citavu koncepciju, onda bi i Munji morao dati 70-80 umjesto dosadasnjih 50(to samo bezveze govorim).. Ja ti to pokusavam reci, a ne toliko ima prostora za plate u Arsenalovom budzetu. A mislis da bi Hazard,Kaka i slicni igrali za maksimalno 120K sedmicno??? Jack bi vjerovatno, kao sto ce vjerovatno i Robin, ali ne oni, nije njima Arsenal u srcu..

@majestic Smijem se kladit da znam o Wengeru vise nego ti,i naravno da nema ljutnje al' moje je misljenje o Wengeru i samo mi reci bi l' se zadovoljio da odu Vidic i Rooney,a da Fergie dovede umjesto njih Breno-a i Bendtnera? Bez filozofiranja samo kratko i jasno reci...

O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ti mene stvarno ne kontas. Nasri igra za 180k sedmicno. Da svi igraci odu iz Arsenala, a da se postuje ovo sto je sad on tu platu ne bi mogao imati u Arsenalu. Sad ti kazem nema veze sto Almunija i Squillaci primaju te pare(iako smatram nezasluzeno i da trebaju ici) ne utjece to na platu nekog drugog igraca, vec utjece taj limit sto su postavili. I bez njih dvojice, sa 100k u plusu plata, opet bi Arsenal najvecu nudio oko 120k. I to je problem, sto sad ti kazem prosjecni igraci u Cityu,Cskau,Unitedu imaju tu platu, a u Arsenalu najbolji. I problem transfera je David Dain, bez njeg Arsenal propada. On je taj koji je doveo Wengera, doveo Henrya,Vieiru Dennisa.. naravno uz pomoc Wengera ali on je ipak bio glavni, on je isto i izgradio stadion(tj. bio glavni za taj projekat)..
Celik!3,2,2.
- Arsenalisation
- Kontakt:
Kontam ja brate sve al' ti ne slusas sta ja pricam,da Wenger nije davao platu(toliku)ovim levatima,i samo malo vecu zvijezdama kluba,ne bi bilo tog limita i ovakvih situacija.Ja znam sta ti govoris,tj.da sad ne moze dovodit igrace sa velikim zahtjevima tj.moze al' bi svima morao povecat plate na slicnu visinu(sto je logicno),al' da je o tome brinuo kad je ove polovnjake dovodio i da je na vrijeme rasporedjivao novac,od smjene generacija tj.od prelaska na emirate mi bismo gledali bolje igrace a ovako...Kad znas da Munja ima 50k a RvP 80k(nesto su mu povecavali ne znam koliko sad ima) onda ti je sve jasno.AllGunsBlazing je napisao/la:Ti mene stvarno ne kontas. Nasri igra za 180k sedmicno. Da svi igraci odu iz Arsenala, a da se postuje ovo sto je sad on tu platu ne bi mogao imati u Arsenalu. Sad ti kazem nema veze sto Almunija i Squillaci primaju te pare(iako smatram nezasluzeno i da trebaju ici) ne utjece to na platu nekog drugog igraca, vec utjece taj limit sto su postavili. I bez njih dvojice, sa 100k u plusu plata, opet bi Arsenal najvecu nudio oko 120k. I to je problem, sto sad ti kazem prosjecni igraci u Cityu,Cskau,Unitedu imaju tu platu, a u Arsenalu najbolji. I problem transfera je David Dain, bez njeg Arsenal propada. On je taj koji je doveo Wengera, doveo Henrya,Vieiru Dennisa.. naravno uz pomoc Wengera ali on je ipak bio glavni, on je isto i izgradio stadion(tj. bio glavni za taj projekat)..
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
Pa ljudi moji Bendtner i Diaby primaju po 60.000 funti sedmično, Denilson, Almunia, Squillaci i Rosicky su na 50.000, Arshavin je na 80.000, Theo na 70.000, Chamakh je sigurno na nekih 50.000, Carlos Vela minimalno 30.000. Pa de skontajte koliko mi sedmično bacimo novca niz vodu...
To je 550 hiljada funti sedmično, ali radi lakše računice zaokruzit ćemo na 500.000, znači ovu skupinu majmuna i levata mjesečno plažamo dva miliona funti odnosno godišnje 24 miliona funti.
Eto ti para za napadača, lijevog beka. Ali jok, bolje je lagat narod.
To je 550 hiljada funti sedmično, ali radi lakše računice zaokruzit ćemo na 500.000, znači ovu skupinu majmuna i levata mjesečno plažamo dva miliona funti odnosno godišnje 24 miliona funti.

Hill Wood “We have been planning for not qualifying every year, its not disaster"
Hill Wood “From a financial point of view, not qualifying for the Champions League is quite a blow."
Lijepo je znat da su se u Klubu pomirili da neće igrat LP i da se nista značajnije neće poduzet povodom toga.
Hill Wood “From a financial point of view, not qualifying for the Champions League is quite a blow."
Lijepo je znat da su se u Klubu pomirili da neće igrat LP i da se nista značajnije neće poduzet povodom toga.

majestic24 je napisao/la:@Arsenalisation
Tacno ne mogu da vjerujem koliko mi love bacimo na kanalizacioni otpad.Bosco je napisao/la:Pa ljudi moji Bendtner i Diaby primaju po 60.000 funti sedmično, Denilson, Almunia, Squillaci i Rosicky su na 50.000, Arshavin je na 80.000, Theo na 70.000, Chamakh je sigurno na nekih 50.000, Carlos Vela minimalno 30.000. Pa de skontajte koliko mi sedmično bacimo novca niz vodu...
To je 550 hiljada funti sedmično, ali radi lakše računice zaokruzit ćemo na 500.000, znači ovu skupinu majmuna i levata mjesečno plažamo dva miliona funti odnosno godišnje 24 miliona funti.Eto ti para za napadača, lijevog beka. Ali jok, bolje je lagat narod.

Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!
- Arsenalisation
- Kontakt:
a ovaj forum je pun ove djecurlije koja to ne razumije,nazalost.Bosco je napisao/la:Pa ljudi moji Bendtner i Diaby primaju po 60.000 funti sedmično, Denilson, Almunia, Squillaci i Rosicky su na 50.000, Arshavin je na 80.000, Theo na 70.000, Chamakh je sigurno na nekih 50.000, Carlos Vela minimalno 30.000. Pa de skontajte koliko mi sedmično bacimo novca niz vodu...
To je 550 hiljada funti sedmično, ali radi lakše računice zaokruzit ćemo na 500.000, znači ovu skupinu majmuna i levata mjesečno plažamo dva miliona funti odnosno godišnje 24 miliona funti.Eto ti para za napadača, lijevog beka. Ali jok, bolje je lagat narod.

O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
Kad pogledas koliko ostali velikani placaju svoje kloceve, mi smo dobri. Veliki minus za Arsenal je taj "moderni fudbal", gdje se sve vrti oko novca. Kad tad, ako budemo htjeli drzati korak sa Unitedom, Cityem, Chelseom itd. morat cemo davati vise plate kvalitetnijim igracima. Sa ovakvom politikom bez Wengera, mi bi odavno popushili sve. Siguran sam da nijedan drugi trener nebi uspio ovo, sta Wengeru uspjeva sa ovoliko malo financija. Pa ako je uprava spremna dati novac za igrace (i plate) onda bi zapovjedli Wengeru. Dali bi mu 100 milki i rekli moras potrositi na transfer. Pa nije Wenger vlasnik Arsenala da radi sta mu je ceif. Ali zasto bi to radili, kad sa minimalno novca, oni uspjevaju sa Wengerom doci do dobrih plasmana (gledajuci sa njihove strane).
- Arsenalisation
- Kontakt:
e to je bit svega,al' opet gore na onom linku sto sam postavio nema prevelike razlike u platama iako mi od top4 imamo ubjedljivo najslabije igrace...Profesor je napisao/la:Kad pogledas koliko ostali velikani placaju svoje kloceve, mi smo dobri. Veliki minus za Arsenal je taj "moderni fudbal", gdje se sve vrti oko novca. Kad tad, ako budemo htjeli drzati korak sa Unitedom, Cityem, Chelseom itd. morat cemo davati vise plate kvalitetnijim igracima. Sa ovakvom politikom bez Wengera, mi bi odavno popushili sve. Siguran sam da nijedan drugi trener nebi uspio ovo, sta Wengeru uspjeva sa ovoliko malo financija. Pa ako je uprava spremna dati novac za igrace (i plate) onda bi zapovjedli Wengeru. Dali bi mu 100 milki i rekli moras potrositi na transfer. Pa nije Wenger vlasnik Arsenala da radi sta mu je ceif. Ali zasto bi to radili, kad sa minimalno novca, oni uspjevaju sa Wengerom doci do dobrih plasmana (gledajuci sa njihove strane).

O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
Kako mu ne daju pare za plate, ko onda vengeru daje da bude najplaceniji trener EPL cak i veliki fergi ima manju platu od vengera a ima vise uspjeha. Barselona ima najjacu skolu u svijetu sigurno pa svake godine potrose 50-100 miliona eura na transfere jer zele biti i ostati najbolji. Usto svi njihovi mladi igraci su se vremenom dokazivali na nacin da su igrali pomalo dok se nisu dokazali. Maskerano Keita svi su oni igrali dok je Bousqets i Tiago dobijali malu minutazu sad kad su ova dva igraca sazreli maskerano i keita su na izlaznim vratima i tako se radi a ne prodavati vazne igrace i umjesto njih u igru ubaciti igrace kojim treba vremena da sazriju i da se dokazu. Sta venger radi ima 15 prosjecnih igraca i 15 kvalitetnih igraca i od ovih 15 kvalitetnih ozlijedi se pola i to gotovo pa cijelu sezonu su aut. Zar ne bi bilo bolje imati 22 kvalitetna igraca nego imati 30-35 kad se sve sabere prosjecnih igraca. Djorou Sqilaci Almunia Rosicky Arshavin, Benayoun, Park Chamack Manone a zadrzati mlade nade kao sto su Wilsher Ramsey Frimpong Vela Rio OX ovih 6 igraca mogu ciniti buducnost i umjesto dovoditi jos mladica treba dati 100-150 miliona dovesti 4-5 mega zvijezda kako bi zadrzali postojece kvalitetne igrace . Park Chamack sto je dovodio ova dva napadaca kad ih ne koristi kome ih je doveo da popune prazninu bolje da je novac potrosio na Podolskog ili Hazarda.
I da kazem da ovo nije 2006 godina kada se moglo plasirati u LP kako hoces, sad je veca konkurecnija cak 7 timova se bori za top 4 nisam otpisao ni Newcastle jer oni se pojacavaju dovede Aly Cissoka i Papis dembu sisea a venger ocekuje sa polovnjacima zavrsiti u top 4. I Liverpool i Chelsea zele se pojacati i to ce se sigurno desiti u ovom prelaznom roku.
I da kazem da ovo nije 2006 godina kada se moglo plasirati u LP kako hoces, sad je veca konkurecnija cak 7 timova se bori za top 4 nisam otpisao ni Newcastle jer oni se pojacavaju dovede Aly Cissoka i Papis dembu sisea a venger ocekuje sa polovnjacima zavrsiti u top 4. I Liverpool i Chelsea zele se pojacati i to ce se sigurno desiti u ovom prelaznom roku.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
@Bosco a sto te cudi od Drvceta??? Nije rekao za navijace ce biti ogromna steta ako se ne plasiramo u LP vec je rekao kako ce finansijski to biti velika steta. Iz toga vidis do cega je njemu samo stalo. Ja se ponekad zapitam jel on unuk onog istog sto je potrosio tad rekordne pare na trenera(Chapmana)..
I da @Bosco sta je danas tih 550K??? Mozes imati 2 Nasrija i to je to(ne kazem da je to gore od imati Denilsona,mada njeg ne placa Arsenal, Bendtnera,isto kao i za Denilsona, Squillacija i Almuniju) samo kazem da su to danas male pare za plate..
I da @Bosco sta je danas tih 550K??? Mozes imati 2 Nasrija i to je to(ne kazem da je to gore od imati Denilsona,mada njeg ne placa Arsenal, Bendtnera,isto kao i za Denilsona, Squillacija i Almuniju) samo kazem da su to danas male pare za plate..
Celik!3,2,2.
The Sun . Arsenal ne dovodi pojačanja u januaru.
. tako barem piše na sa-x.
pa yebem im mater i wengeru i upravi. treba ih nabit mančester jedno 5:0 pa će možda koga i dovest

pa yebem im mater i wengeru i upravi. treba ih nabit mančester jedno 5:0 pa će možda koga i dovest
Vođa zna.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
nedim1993 je napisao/la:The Sun . Arsenal ne dovodi pojačanja u januaru.. tako barem piše na sa-x.

Celik!3,2,2.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.