EP u rukometu 2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko ce da osvoji EP ?

Hrvatska
46
21%
Francuska
55
26%
Nemacka
8
4%
Danska
42
20%
Srbija
34
16%
Norveska
1
0%
Svedska
1
0%
Island
2
1%
Spanija
20
9%
Ostali
5
2%

Ukupno glasova: 214

DANTES
Kontakt:

Re: EP u rukometu 2012

Post Postao/la DANTES » 17 jan 2012, 22:46

Prijatno sam iznenadjem. toooooo! sad mi je lakse. prenosimo 4 boda i mislim da nas na domacem terenu mogu dobiti samo francuzi, eventualno spanci il hrvati
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Sajko5
Kontakt:

Post Postao/la Sajko5 » 17 jan 2012, 22:52

& & ? 1926 je napisao/la:
Sajko5 je napisao/la:danska je bila bolja, ali jbga :(
:lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Jest malo sutra, Stani' ih zakljuco , hvato im zive lopte.

Svaka cast Srbiji na pobjedi i 99% obezbjedjenom polufinalu, a tu su negdje i olimpijske igre, tako je Srbijo ;)
ma daj bolan. pa nije se trener danske đabe bunio, meni je to sve sumljivo
Buona fagioli, e le Belle Donne, PER SEMPRE!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 jan 2012, 22:59

ultrasstyle_tz je napisao/la:tanka je ova Danska, ali opet nije to vise ista reprezentacija, to sam smetnuo sa uma.. Nema Jorgensena, Knudsena, Nodesba, Boldsena, Hvidta...samim tim to nije ni blizu ona snazna odbrana, a ta odbrana je bila baza za najjace oruzje, kontre i polukontre. Ovi Toftovi i Nilsen nisu ni blizu odbrane Jorgensen-Nodesbo/Knudsen, a u napadu spala knjiga na jedno slovo, samo Hansen igra, Toftovi su beskorisni , ona stafla od 212 jedva do gola dobaci, Sondegarda ni na mapi , Lase Besena haman i nema, Boldsena nema vec dugo, Speleberg nista, jedino Mogesen pomaze...
ovo nije ni sjena Danske koja je bila. Ogromna smjena generacija a ovi novi sto su dosli, osim Landina i Hansena nisu ni za sta. Cim tu mora igrati covjek od 40 godina odmah se zna da nesto skripi.
Mislio sam da je Danska daleko jaca nego sto jeste ali sam totalno smetnuo sa uma da nema vise tih nosilaca, a Hansen ne moze sam. Toftovi se ne mogu ni porediti sa Knudsenom i Nodesbom, Nilsen se ne moze porediti sa Jorgensenom, Boldsena, Hvita i Besena i nema vise tanko je ovo...
Danska već 2-3 godine pravi smjenu generacija i napravila ju je skoro.
Ovi svi igrači su igrali na SP prošle godine i izgubili u finalu od Francuza ,oni nisu tanki sigurno .
Problem je povreda Bo Speleberga koji neće biti spreman u grupnoj fazi,da razigrava suigrače ,Mogensen sam to ne može iznijeti. ,a igra 60 minuta.
Dakako da u odbrani fali povrijeđeni Knudsen kao i u napadu,da odigra kad je najpotrebnije ,ali koga nema bez njega se mora.
Samo sam repliciro da kažem da ovi mladi igrači nisu tanki,nimalo
Igraju u najačim evropskim timovima i među najboljim su na svojim pozicijama Egert,Lindberg,Hansen Landin i dr.
Glavni razlog slabe igre Danske je nedostatak još jednog srednjeg beka ,i loša forma golmana i Hansena ,u prvim mečeviam ,ako se poprave u nastavku oni su opet uz Francuze i Špance glavni favoriti za visok plasman ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 17 jan 2012, 23:20

Ma i ja sam poslije tekme sa Poljacima mislio da su Poljaci igrali lose,ali izgleda da je pravi razlog odlicna odbrana Srba.To se i pokazalo veceras.Vuković je skontao jednu jednostavnu stvar,kojom je dobio utakmicu.Izbaci Hansena i Danci su bespomocni.Nikako se ne bi slozio da su dobili tekmu zbog lose igre Danaca nego zbog svoje fanaticne borbenosti u odbrani i strpljenja u napadu gdje su dugo lomili odbranu protivnika.Ovaj novi srednji Cutura je odigrao pametno i iskoristili su duboke izlaske na Vujina i Ilica te su spustali loptu za Toskica na liniji sto je ovaj na moje veliko iznenadjenje itekako dobro iskoristio sto realizacijom, sto penalima na njemu .To onaj mali Beljanski se zove cini mi se na pocetku nije mogao i Vukuvic jer odlicno ragovao ubacivanjem Toskica koji je dobro zamjenio povredjenog pivota.To je bio dobar kljuc u napadu i tu su ih dobili jer su Danci skontali ako zaustave bekove Srbije da su ih i dobili.Po meni Srbi su ih dobili i srcem i takticki i kako god hocete...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 17 jan 2012, 23:42

Danci se ljute sa pravom??? danima prije utakmice vrse pritisak na sudije raznim izjavama kako cemo MI imati njihovu naklonost!!! onda dobiju 7 sedmeraca i jednak br iskljucenja? sta bi tek bilo da nemamo NAKLONOST SUDIJA!? DZUKCI BEZOBRAZNI
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jan 2012, 23:43

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bre kakva utakmica,kakva partija momaka. 8-) 8-) 8-)
Svaka cast momci,tako se igra,tako se bori za reprezentaciju.Jedna od najboljih partija u poslednjih nekoliko godina sasvim sigurno.
Konacno se isplatila i pomogla nam ta nasa sporost u igri,i malo izuzetno malo brzopletosti u napadu,pa Danci nisu mogli do svog najjaceg oruzja,kontri.Cini mi se samo 3-4 kontre da su istrcali sto je mizeran broj u odnosu na ono sta urade ostalim.Ako se ne varam protiv Slovaka su imali 12 golova iz kontri.

Odbrana fantasticna,ograniciti jedne Dance na samo ovoliko golova je savrsentvo,gotovo iskljuciti krila iz igre,Eggerta Stanic odma' ubacio u kanal,Lindberg samo 1 gol sa svoje pozicije ako sam dobro upamtio,Cristiansen niti jedan gol sa krila.
U napadu smo sadrzajniji nego ranije,video sam to i protiv Poljske,ali neki su me pokusali ubediti da je i odlicna igra u odbrani i raznovrsnost u napadu ipak samo posledica ocajne Poljske,koja danas rutinski strpa 41 komad Slovacima.
Cutura strasno mnogo znaci reprezentaciji kada gledam iz ovoga ugla,mnogo kvalitetan i zahvalan igrac,samo da ima malo bolji sut,ali sve to nadomesti odlicnim ubacivanjem i prolazima.Itekako je znacila i raspolozenost Ilica i Vujina na ovu 6-0 odbranu koja izbacuje sve napolje,i zbog toga nam tu fali krsten pivot.Eh da je Dragicevic tu Nike i Rajko bi se nadavali golova kao ludi. :( Ali jbg sta je tu je koga nema bez njega se moze i mora.Beljanski i Toskic su takodje dobro odradili posao pogotovo ovaj drugi,kome samo zameram onu sebicnost i nonsalantnost u onoj kontri.
Ipak necemo veceras traziti,zamerke.Veceras se slavi ali bgm ne svi.Vucku su izgleda otisli ligamenti i za njega je prvenstvo gotovo. :(
4 boda se prenose najverovatnije u drugu fazu,ali treba odigrati najbolje i protiv Slovaka,treba to gledaocima da jos vise podignu atmosferu.Danas je to bilo bolje nego prvo kolo,ali jos ima penzosa koji se ne daju dici sa stolice da je to strasno.Jedan me hteo i tuci jer sam mu rekao da sam hteo da sedim ostao bi kuci. :lol:
Momci su zasluzili paklenu atmosferu do kraja kakva je bila u par navrata ali daleko je to jos od onoga sto trazimo.

Pre toga utakmica koja je bila zagrevanje za ovaj spektakl sto sledi kasnije.U polupraznom Pioniru(neke 3.5-4000)mnogo mnogo bolja Poljska nego protiv nas.Uvodna igra pripada Poljacima i odlicnom Jureckom koji postize 3/4 gola Slovacima koji su katastrofalno usli u tih prvih pet minuta sa dosta gresaka.Ipak stvar uzima u svoje ruke Valo koji vraca Slovake i donosi im prednost 6:5 no to bi rekao bih bilo sve od Slovaka.Wenta uzima time-out na desnog beka iznenadjujuce Jurkievica koji je desnjak te koji zajedno sa drugim Jureckim ostavlja Slovake iza sebe.KAsnije se samo povecavala prednost Tkacik je nemilosrdno trpao mrezu,na golu Viznijevski odlican u kljucnim momentima i to je dovoljno da se Poljaci koliko toliko operu nakon poraza od nas.Videcemo sta mogu protiv Danaca,mislim nista ali bar su prosli dalje. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 jan 2012, 23:43

pa to sam i napisao da Hansen i Mogesen ne mogu sami, jer ostali nisu dovoljno kvalitetni da im se pridodaju. Krila su odlicna ali se ne mogu iskoristit...bez dobre odbrane i protoka lopte kojeg nema krila tu nemaju sta traziti. Oba pivota su po meni tanka za ono sto smo naucili od danskih pivota, a definitivno se zanemaruje ucinak Jorgensena i njegov ucinak. Sa njim i starim pivotima su imali jednu od najjacih odbrana koja je i proizvodila te kontre za krila. Ova odbrana je prosjek, samim tim nema ni kontri. I ja sam rekao da su tu Speleberg i Knudsen da bi ovo bilo drugacije,a i ti si rekao sto potvrdjuje da su ovi sto sad igraju umjesto njih , ajd eto necemo reci losi, ali ispod nivoa Danske, Il ces me ubijediti da je ona stafla dobar igrac :D .

sto se tice srbije iznenadila me odbrana i borbenost, publika ih motivira da daju 140% svojih mogucnosti inace bi do sad sa ovako malom sirinom vec izgorili. Povrede( i tanka klupa) vec uzimaju danak, ali Ilic i ekipa stisnu zube i nekako izdrze zbog navijaca. a zivo me zanima zar nema boljeg krila od onog Prodanovica, lik nema hrabrosti ni za sta, a ne igra ni odbranu, cisto popunjava broj igraca na terenu, bolje bi bilo jednog sutera ljevaka ondje ubaciti da ulazi u sredinu kao 4.bek (ako ga imaju), ili bilo koje drugo krilo jer onaj ima najvecu manu krilnog igraca, nedostatak hrabrosti...krilo mora biti ludo ko kristijansen, nikcevic, abalo, dzomba itd itd ako nema to "nesto" dzaba igra, a ovaj dzaba igra.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jan 2012, 23:52

DANTES je napisao/la:Danci se ljute sa pravom??? danima prije utakmice vrse pritisak na sudije raznim izjavama kako cemo MI imati njihovu naklonost!!! onda dobiju 7 sedmeraca i jednak br iskljucenja? sta bi tek bilo da nemamo NAKLONOST SUDIJA!? DZUKCI BEZOBRAZNI
Ko gubi ima pravo da se ljuti. ;)
A ko se ljuti uvalim mu zna se sta. :mrgreen: :lol:

Da je bilo sudjenje kakvo uvek imaju domacini,Danci bi ovde bili ispraseni.Jer ono sto sudije nisu videle su ustvari bili samo oni.2 sedmerca koja je dao Kristiansen su dobijena na ime Danske,namerno udaranje nogom od strane Landina sudija nije hteo da vidim.Verovatno ce sada neko pitati a sta je ono Cuture,pa da odma' odgovrim da onde trunke namere nije bilo u odnosu na ono Landina.Mi smo to kulturica radili.Vujin ispali projektil onoga zalepi za parket odma' :lol: :lol:
Bar 4-5 puta su 'ladno bili u 6 to nisu videli.
Ali sta se moze,jos moramo da poradimo na tome da postanemo ime u rukometu.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 18 jan 2012, 01:18

Već sam kao i mnogi ovdje, vidio pobjedu danaca sa nekom, za njih, ugodnom razlikom od 4-5 golova, ALI :D ... Zaista sam bio prijatno iznenađen partijom srpske repke, timskom igrom koja je rezultirala, vrlo vjerovatno prvim mjestom na kraju prve grupne faze, što je malo ko očekivao.
Odbrana, odbrana i odbrana, to je ključ svega, očigledno. Limitirati takve dvije napadački potentne repke kakve su poljska i danska, na 18 odnosno 22 gola je vrhunsko dostignuće i to zaista malo ko može.
Sinoć vrhunska partija čitave ekipe, nikog ne treba izdvajati, stanić odličan 16 odbrana (2 sedmerca), ilić prvi naš strijelac sa 8 golova, vujin 5 golova (probudio se u drugom poluvremenu, u prvom je bio odlično zatvoren), manojlović odličan u odbrani, nikčević pogodio dva puta iz bukvalno nemogućih situacija, toskić odličan na obje strane terena, čutura pa može se reći odigrao profesorski iako je napravio i par greškica u dosta nezgodnim momentima, ipak je pogodio za 24:22 i na taj način odlučio pobjednika... šteta za vučkovića. :roll:
Danci nisu oni pravi, vidjelo se to još protiv slovaka. mnogo povreda glavnih igrača ih podobro sputava da pokažu kakva su zaista ekipa, ali mislim da mogu do polufinala. sinoć njihovi glavni igrači sjajno uštopani. hansen 4/11 šut što je za njegove standarde dosta skromno. egert nakon što mu je stanić skinuo dva penala, sjeo na klupu i više nije ulazio u igru koliko sam ja upratio. lindberg takođe dosta loš kakav zna biti. glavni razlog tome je nedostatak kontri koje su sinoć fino i pravovremeno zatvarane od strane srpskih igrača, za razliku od nekih prethodnih utakmica sa nama kad su eggert i lindberg trčali kontre ko ludi.
Publika mnogo bolja nego u meču sa poljacima, atmosfera izvanredna. Mogu mislit šta će biti u Areni. :D
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

ugursuz
Kontakt:

Post Postao/la ugursuz » 18 jan 2012, 01:23

Sajko5 je napisao/la:danska je bila bolja, ali jbga :(
rece lisica da je grozdje kiselo

Danci su odlicna ekipa ali su naletili na tvrdog protivnika koji je na domacem terenu odigrao odlicnu utakmicu mozda najbolju u zadnjih 10 godina i sasvim zasluzeno pobjedio.

Sad sto je taj protivnik Srbija pa je tesko biti objektivan to je prica za sebe.

Danas je pobjedio bolji tim.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 18 jan 2012, 01:39

se
ugursuz je napisao/la: Danas je pobjedio bolji tim.

To je to. 8-)

Zaboravih gore napisati, danci, a prije svih pivot toft su pokušali par puta da isprovociraju neku gužvu. toft pada pored manojlovoića i kad ga ovaj pogleda preko oka. :lol: glumi nešta, a on udara u odbrani ko lud. ja ga se sjećam još sa prošlog takmičenja u norveškoj i njegovih startova u lice protivnika. vilbek na kraju hoće da se obračunava sa nekim sa klupe Srbije. ispao je smješan. prošle godine kad su sudije krale lopatom u korist njegove ekipe u meču protiv Srbije, nije se javljao.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

NEKOJ
Kontakt:

Post Postao/la NEKOJ » 18 jan 2012, 02:22

Zadnji napad Makedonije i cisti gol koji nije priznat.

" onclick="window.open(this.href);return false;

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 jan 2012, 02:46

e da nokautiranje tofa od strane vujina je bilo u fazonu izvini gadjo sam gol nisam ti vidio glavu, nego sto si ti gadjo moju loptu glavom???
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 18 jan 2012, 02:50

Uh sad sa utakmice,osjecaj fenomenalan,nisam planirao ali moracu rezervisati karte za finale,atmosfera odlicna ma da moze i bolje,da nije bilo Nislija mislim da bi bilo kao u pozoristu,oni su dizali halu.

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 18 jan 2012, 09:54

Čestitke Srbiji...znao sam da mogu dobro odigrat,posebno na domaćem terenu.Realno i vidio sam ih u polufinalu jer imaju i otvoren ždrijeb.
Danci su me prilično razočarali..nije to ona ekipa sa SP..a fali im par važnih igrača.

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 18 jan 2012, 10:01

Čestitam komšijama na pobjedama , mi smo ovu Srbiju dobili u kvalifikacijama jel za ovo takmičenje ? A tamo su se namučili dok su nas pobijedili , znači da s onim timom mozemo ici na veče takmičenje . Naš problem je što nam se neda plasirati na završnicu a siguran sam da bi i tamo ostavili dobar plasaman al otom / potom .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 18 jan 2012, 12:34

Opet se dokazalo da je jaka,pokretljiva odbarana ključ svega.Opet smo odbranu odigrali na viskom nivou ,uz sjajnog Stanića i jednostavno smo morali pobjediti.Svaka čast i Vukoviću i momcima.Po meni su ključni igrači u napadu bili kapiten Momir,Nikčević ,Čutura a i Vujin koji se probudio u 2.pol,a u odbrani sjajan posao radi Manojlović i prijatno me iznenadio svojim igrama...igra grubo,pametno,dosta se kreće,izlazi na vrijema na igrača..sjajan odbrambeni igrač,u odbrani bi još istakao i Beljanskog kao i Ilića koji igra veoma dobro na obe strane.Naravno i ostali igraju sjajno 6-0 odbranu.Što neko reče,cilj je bio da se zaustavi Hansen,i to je takođe jedan od glavnih razloga...uz to ,Danci nisu ni imali mnogo prilika za kontre i lagane golova na trčanje..Veoma dobro ide za sad,ne treba pasti u euforiju,ima još dosta važnih utakmica i teških protivnika do 1/2f...Slovake treba pobjediti za navijače i samopouzdanje...A realno gledajući iz one "Niške" grupe bi trebali dobiti sve i jednog protivnika,jer svi su kvalitetom lošiji od Danske,a i od Poljske(bar Makedonija i Češka)..ali polako...treba ići od meča do meča,igrati i dalje ovako dobru odbranu i uspjeh će doći.....Žao mi Makedonaca,imam osjećaj da su ih sudije pokrale...Nadam se da će u zadnjem kolu da pobjede Čehe i prođu u 2.krug...Pobjedu Šveđana sam očekivao.Poljaci demolirali Slovačku,pobjedu očekivao jesam ali ne i ovo demoliranje sa 17 razlike :D :lol: .....Danas Francuzi dobijaju Ruse.ali mislim da će ih "baćuške" namučiti.Daanas kao iznenađenje dana vidim Mađarasku,ne znam zašto,ali imam osjećaj da bi mogli da iznenade favorizovane Špance...Hrvati ladno dobijaju Sloveniju,a Island Norvešku.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jan 2012, 12:47

CoDe je napisao/la:Čestitam komšijama na pobjedama , mi smo ovu Srbiju dobili u kvalifikacijama jel za ovo takmičenje ? A tamo su se namučili dok su nas pobijedili , znači da s onim timom mozemo ici na veče takmičenje . Naš problem je što nam se neda plasirati na završnicu a siguran sam da bi i tamo ostavili dobar plasaman al otom / potom .
Nije za ovo,nego za EP 2010,nakon ocajne igre u Skenderiji i poraza od 3,na Cairu mnogo bolja igra i pobeda od 5. ;)

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 18 jan 2012, 15:24

Papalukas je napisao/la:Uh sad sa utakmice,osjecaj fenomenalan,nisam planirao ali moracu rezervisati karte za finale,atmosfera odlicna ma da moze i bolje,da nije bilo Nislija mislim da bi bilo kao u pozoristu,oni su dizali halu.
Cestitke na pobjedi super igra bas ste me pozitivno iznenadili.A eto malo je i publika dosla sebi ono protiv Poljske losa atmosfera skroz ali kako takmicenje odmice mislim da ce atmosfera biti bolja.Ipak po meni bolju su atmosferu jucer napravili makedonci.Mozda javnost u Srbiji nije sa optimizmom docekala ovo prvenstvo.Ali ako dodjete do Arene a sve su prilike da hocete mislim da bi tada nastao pakao barem sto se tice navijanja.Sinoc Stanic zasluzeno igrac utakmice.Ilic zabijao kad je najvaznije bilo.Vujin isto dobar.Nikcevic hrabar na ulascima.Medjutim stvarno treba reci da je onaj na drugom krilu ubjedljivo najlosiji igrac.Toskic isto dobar.Uglavnom sve u svemu super igra jer Danci su Danci.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 18 jan 2012, 18:04

tevezito je napisao/la:Ali ako dodjete do Arene a sve su prilike da hocete mislim da bi tada nastao pakao barem sto se tice navijanja.
Beogradjeni su razmazeni i umisljeni po tom pitanju. Stede glasne zice, noge i ruke. Nisu ti ugladjeni gradjani za skakanja i navijanja.

Beogradske navijacke grupe ne mogu zajedno na istu tribinu. Pravi navijaci se tu ne mogu ocekivati. Mozda se u nastavku takmicenja pridruze navijaci iz unutrasnjosti i malo razdrmaju letargicnu beogradsku publiku.

Vjerujem da bi navijanje bilo puno bolje da je Srbija prvu fazu igrala u NS. Inace, ako se zeli dobra atmosfera treba bjezati iz glavnih gradova.

Hrvati su na mene ostavili puno bolji utisak u svakom pogledu. Organizovali su dosta velicanstvenije takmicenje. Mozda Srbija popravi utisak do kraja prvenstva.

A sta mislite kako bi kod nas bilo... :mrgreen: !? Pa raspadale bi se dvorane od skakanja i navijanja. Mi smo zeljni velikog uspjeha, a nasi susjedi su naviknuti i kuliraju do finala :mrgreen: :twisted: .

Malo je reci da sam iznenadjen pobjedom Srbije. Drugu sam sugerisao da na sve listice opali dvicu. Sreca pa je pao jos na nekim parovima :mrgreen: .

Srbija ima jaku bekovsku liniju (+ golman koji se dobro pokazao), dok je sve osim toga prosjek ili malo iznad prosjeka. Desno krilo ispod svakog prosjeka. Dosta troma ekipa. Zato je borbenost na maksimalnom nivou. Momci daju 100% svojih mogucnosti i nagrada za to mora stici.

Valjda nece kiksati u drugoj fazi i tako od gotovog napraviti veresiju. U polufinalu tesko da mogu protiv ekipa kao sto su Francuska, Spanija ili Danska (ako se plasiraju, nisam se bavio zrijebom). Nemaju kvalitet, a ni mentalitet za neki veliki podvig. Pobjeda protiv jedne od ove tri ekipe u polufinalu bi bila svojevrsno sportsko cudo. Ali uz publiku i maksimalnu borbenost nista nije nemoguce. I plasman u polufuinale bi bio veliki uspjeh za ovu ekipu.

Protiv Hrvatske bi imali znatno vece sanse nego protiv gore tri nabrojane reprezentacije. To ne znaci da su Hrvati slabi, naprotiv, to znaci da bi ta utakmica bila vise od utakmice :mrgreen: . Kad je tako promuckan razum svasta se moze desiti :mrgreen: .

Vjerovali ili ne, imao sam snazan osjecaj da ce Spanija pobjediti Francusku. Taj osjecaj sam prenjeo i na tikete. Spanci imaju jaku ekipu i gubitnicki mentalitet. Ovi rukometasi su kao nekada fudbaleri. Igraju dobro kao nikad, a izgube kao uvijek. Mozda je doslo vrijeme da naprave nesto veliko na ovom prvenstvu. Francuzi su opet veliki favoriti, ali po meni ne tako velike kao na proslim prvenstvima. Hrvatska moze iznenaditi, ali ja im ne dajem previse sansi. Pomalo su potrosena ekipa. Ostalim ne dajem skoro nikakve sanse.

Francuska 50%
Spanija 40%
Hrvatska 5%
Danska 4%
Ostali 1%

:mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 1 gost.