Gospodin Topic je po mom misljenju malo pogresno protumacio razloge odbijanja prelaska ovog igraca.U pravu si sto se tice Zebe,a to naravno vazi i za svakog igraca,da bi volio otici bilo gdje da zaradi.Odlazak na probu na par dana je nesto sto Zeba nece da uradi,ali to ne znaci da on ne trenira i da dva mjeseca nije potrcao kako je to gospodin Topic obrazlozio,i to nije cinjenica nego osobni zakljucak Topica.Na kraju krajeva,nije se Zeba nudio Cirihu ,nego je Cirih potrazio Zebu,pa ako ga vec klub trazi,onda je i zainteresovan za usluge ovog igraca.Odlazak na probu je nesto sto je igrac odbio,njegovo demokratsko pravo.Ako me trazis ,onda mi ponudi ugovor,propisno obestecenje i reci mi da dodjem na potpis,ljekarski pregled i na slikanje u novom dresu pred novinarima,i pusti me da igram za ono za sto si me doveo.AÐ_Official je napisao/la:Znaci iznosit cinjenice je pljuvanje? Gospodin Topic je totalno upravu. Cinjenica je da prelazni rok pada tokom ljetnih i zimskih pauza, isto tako je cinjenica da vrlo rijetko, ako ikad se desi da igrac iz BiH premier lige napravi transfer bez probnog rada, a za taj spomenuti probni period moras biti spreman da grizes i da budes 2 puta bolji od onog sto vec ta ekipa ima. U najmanju ruku je naivno reci da Zajko Zeba nebi volio otici u Cirih i zaradit dobru sumu novca i privesti svoje evropske avanture pri kraju i ostatak igracke karijere 'ladit jaja u Premier Ligi. Super, dobio je program treniranja za pripreme za napore BiH premier lige. Znas sta bi trener Ciriha uradio s tim papirom?...obrisao guzicu, eto sta.Seyo_TM je napisao/la:Jao Topica sto mu je vatrapopusio foru i sad hajmo pljuvati...
Vec je odavno poznato da igraci Zelje po odlasku na odmor dobiju program rada koji je najmodernijeg tipa,i da na samom pocetku priprema Amar radi testiranja da provjeri spremnost svakog igraca ponaosob.Onaj ko ne izdrzi testiranje,nece biti u kadru za tekucu polusezonu.To je jasno postavljeno u Zelji.Da li bi trener Ciriha sa tim obrisao guzicu,zaista ne znam,ali znam da bi Zeba u slucaju odlaska na probu,sigurno bio sasvim spreman za napore tamo,kao sto ce biti spreman za napore i na samom pocetku priprema kod nas.
Mozda je gospodinu Topicu malo pogodjena sujeta,a mozda je i sam zakljucio na osnovu desavanja,da je jedini razlog Zebina nespremnost,sto govori da je gospodin Topic pomalo neupucen u rad i program Zeljeznicara.On jednostavno ne moze da vjeruje da neki igrac iz nase lige nece da dodje na probu u jaci evropski klub,isto kao sto ne moze da vjeruje da mu je propao dobar posao,koji bi njemu i njegovoj agenciji dao prilican profit...