Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 jan 2012, 00:47

:lol: :lol: A ja teksta i govana.. Smijesno mi je kod Arsenalovih navijaca ovo sto kad je neki uspjeh to nije Wengerovo, ali kad je neki neuspjeh zna se ko je glavni i odgovorni krivac. Procitah neki dan na drugom forumu da u slucaju da Tottenham osvoji titulu glavni krivac ce biti Wenger :lol: :lol: :lol: I stvarno bih volio znati ko je bolji Hleb ili Gervinho, Song ili Silva, Eboue ili Sagna(Eboue je nekad bio standardni igrac, bas kad su ovi svi nabrojani igrali). Ne znam stvarno kakva su ovo poredjenja, autor je vjerovatno mislio na poredjenje Ox-Hleb i slicna, a zaboravlja da su ovi bili clanovi prve postave, znaci moramo ih porediti sa clanovima prve postave, a tu stvarno ne vidim kako je Silva bolji od Songa ili Hleb od Gervinha.. Za plate se apsolutno slazem i mislim da je to veliki problem u Arsenalu, mada dio mene govori kako i treba tako raditi, pa i ovako vec imaju velike sume, nije da ne mogu prezivjeti, ma sta prezivjeti, uzivati i sa platama koje nudi Arsenal..
A sad sam vidio od koga je tekst, pa me i ne cudi sto je toliko sranje.. Nego hajde zanemariti cemo povrede, nije to bitno, sam si postavljao tabelu neki dan o tome kako bi bilo kad bi sve sudije pravo svirale, i da slazem se da se covjek ne moze izvlaciti na sudije kad ga 1-2-3 puta ostete, ali kad ga ostete kao sto su Arsenal e tu onda nastaje problem.. Ima greske i u Wengerovom pristupu(da je dao 2-3 miliona vise kod pojedinih transfera sad bi mi gledali bolje igrace) ima greske i kod uprave naravno, ali ima i ovo sa povredama i sudijama, mozes ti imati kadar Barcelone ako ti pet igraca ne igra iz prve postave(xavi,messi,inijesta,alves,abidal) vraga bi nekoga pobijedio, posebno u EPL.
Celik!3,2,2.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 17 jan 2012, 12:04

što ovde ima pretjerivanja :roll:
Vođa zna.

Nepobjedivi
Kontakt:

Post Postao/la Nepobjedivi » 17 jan 2012, 12:57

Arsenal bi trebao napraviti temeljnu rekonstrukciju, mislim da sada ima i previse korova u timu koji bi trebalo eliminisati...prvo igracki kadar, Rosicky, Arsha i dr.su odavno vec zakazali, AW misli kako ima vec igrace na nekim pozicijama tipa nabrojanih, da nije potrebno nove dovoditi na tim pozicijama i kada dode u situaciju da se na njih osloni ispostavi se sasvim suprotno...
drugo kada odu neki koji su drzali ovaj tim koliko-toliko, eeeh tada se dovode pojacanja ako se mogu tako nazvat da se popune rupe onoh koji su otisli, i dok se ta pojacanja dokazu, uz naravno ove poput Arshe i Rosic.i ostale ekipe, mnogim vec pukne film i opet na ljeto imamo isto, glavni odlaze, ovo postaje kao zacarani krug...

Treba mijenjati staro za novo, sto igracki kadar sto strucni tim, jer ima zasicenja u ovom klubu i prevese...
Svake sezone da imamo ovakve povrede i njihov broj, a pratimo i ostale klubove i njihove povrede, pa onda je i laiku jasno da nesto u strucnom dijelu nevalja i da klub zbog toga trpi...

Danas nogomet je poprimio sasvim drugu dimenziju, gdje je stari sistem neodrziv...

Ono sto me brine jeste da Arsenal dobiva komplex "jacih klubova", muku mucimo sa Totenh., Liver., Man.u., Chels., a sada mozemo i Man.c. tome dodati a do sezone mozda i Newcas., pobjede protiv ovih narbojanih u zadnjih par godina mozemo na prste nabrojati...

I kada smo nizali uspjehe ove sezone brinuo sam se, jer

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 17 jan 2012, 12:59

AllGunsBlazing je napisao/la::lol: :lol: A ja teksta i govana.. Smijesno mi je kod Arsenalovih navijaca ovo sto kad je neki uspjeh to nije Wengerovo, ali kad je neki neuspjeh zna se ko je glavni i odgovorni krivac. Procitah neki dan na drugom forumu da u slucaju da Tottenham osvoji titulu glavni krivac ce biti Wenger :lol: :lol: :lol: I stvarno bih volio znati ko je bolji Hleb ili Gervinho, Song ili Silva, Eboue ili Sagna(Eboue je nekad bio standardni igrac, bas kad su ovi svi nabrojani igrali). Ne znam stvarno kakva su ovo poredjenja, autor je vjerovatno mislio na poredjenje Ox-Hleb i slicna, a zaboravlja da su ovi bili clanovi prve postave, znaci moramo ih porediti sa clanovima prve postave, a tu stvarno ne vidim kako je Silva bolji od Songa ili Hleb od Gervinha.. Za plate se apsolutno slazem i mislim da je to veliki problem u Arsenalu, mada dio mene govori kako i treba tako raditi, pa i ovako vec imaju velike sume, nije da ne mogu prezivjeti, ma sta prezivjeti, uzivati i sa platama koje nudi Arsenal..
A sad sam vidio od koga je tekst, pa me i ne cudi sto je toliko sranje.. Nego hajde zanemariti cemo povrede, nije to bitno, sam si postavljao tabelu neki dan o tome kako bi bilo kad bi sve sudije pravo svirale, i da slazem se da se covjek ne moze izvlaciti na sudije kad ga 1-2-3 puta ostete, ali kad ga ostete kao sto su Arsenal e tu onda nastaje problem.. Ima greske i u Wengerovom pristupu(da je dao 2-3 miliona vise kod pojedinih transfera sad bi mi gledali bolje igrace) ima greske i kod uprave naravno, ali ima i ovo sa povredama i sudijama, mozes ti imati kadar Barcelone ako ti pet igraca ne igra iz prve postave(xavi,messi,inijesta,alves,abidal) vraga bi nekoga pobijedio, posebno u EPL.
Eboue nikad nije bio prvi izbor... ;) Al' covjek sto je odigrao,odigrao je kako treba.Dokaz kakva smo ekipa bili moze posluzi bas i ovaj primjer.Nekad smo imali desno 2 beka koji ne odskacu jedan od drugog(mnogo),pa se te povrede i nisu puno primjecivale.A saddd....yebeni Jenkinson koji u Charltonu nije igrao a u Arsenalu da igra :roll: Nekad smo imali sjajne "zakrpe"kako ovaj lik u svom postu gore navede a sad imamo igrace koji su gori od tih zakrpa...
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Nepobjedivi
Kontakt:

Post Postao/la Nepobjedivi » 17 jan 2012, 13:03

trreba mijenjati i stil igre, jer ovo usetavanje u gol je procitan fazon...treba imati i sutere sa distance i skok igru, jer kada si opasan na vise razlicitih nacina, onda se je tesko odbraniti, i kontra koju smo nekada imali, i zbog koje su se mnogi bojali napasti ni to vise ne postoji...

Nepobjedivi
Kontakt:

Post Postao/la Nepobjedivi » 17 jan 2012, 13:18

prosle sezone do 15.01.smo imali 46 bodova, sada 10 manje, u cijeloj proslij sezoni 8 poraza a sda na pola sezone vec 7...i kako mozemo ikako razgovrati da smo jeci nego prosle, da imamo ovo, da imamo ono...pa Stoke nam je 5-6 bodova iza nas koji je na 8-oj poziciji...imali smo povrede i prosle sezone ne samo ove pa da se vadimo na to, sada i sudije ukljucujemo, a do kraja sezone bit ce i publika kriva pa evo sada i Nedjelja sluzi kao izgovor...

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 jan 2012, 14:14

Ko kaže da ne dovodimo pojačanja. :lol:

http://www.givemefootball.com/premier-l ... van-persie" onclick="window.open(this.href);return false;
Arsenal captain Robin van Persie has revealed the Gunners want to sign up his son Shaqueel.

The Dutch international revealed his son has already shown some footballing promise and that scouts from the Arsenal youth set-up had invited him for training.
Ubij me Bože. slika

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 jan 2012, 16:15

Mene bas nesto zanima gdje je Paja i njegova mala raja. Na pocetku sezone su bukvalno tjerali raju sa foruma jer se eto moralo velicati sve sto rade neki ljudi u Arsenalu. Svako ko nije podrzavao politiku Arsenala, bio je proglasen nepozeljnim na ovoj temi.

Znam da su se neki povukli, nekih nema nikako a neki vjerovatno koriste druge nickove..... Ova tema tek sada pomalo lici na temu. Spustili se malisani na zemlju pa se moze diskutovati a da ti se niko ne natovari na kosti jer mislis da se ne moze dominirati u EPL ako pola tima kupis za 60 miliona a prodas dva igraca za otprilike isto toliko.
Arsenal je jos slabiji nego sto je bio a treba se zahvaliti Robinu koji igra sezonu zivota, inace bi Arsenal bio jos losiji.

Za razliku od niih, ja stojim iza svake rijeci koju sam rekao na pocetku sezone. Evo, opet cu reci isto: Titule nema a borba za LP ce biti grcevita i daj Boze.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 17 jan 2012, 16:17

SamoZeljo je napisao/la:Za razliku od niih, ja stojim iza svake rijeci koju sam rekao na pocetku sezone. Evo, opet cu reci isto: Titule nema a borba za LP ce biti grcevita i daj Boze.
Sjedi 5

Wilshere se vraca protiv Blackburna 4 Februara :)
Rođen s tobom da budem

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 17 jan 2012, 16:50

slika

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 jan 2012, 17:00

Eee ćao luzeriii. Pozdravlja vas:
slika
Archie!

Jbo kuju biće isti svoj babo. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 jan 2012, 17:35

Opet se pojavljuju priče o dolasku Sambe. :? Iskreno, bolje u Arsenal, pa makar sjedio, nego u Tottenham (to ja za sebe govorim :D ). Od štopera još se 'pominje i Dunn ,njegov kompanjon. Moja želja je i dalje Jagielka, mada eto haman da definitivno ništa od njeg. :roll:

Pišem ovo, jer hoću da se poFalim kako sam jutros gledao Suareza protiv Briža. :mrgreen: Ako kažem da je slabija verzija Kuna Aguera biće dovoljno. ;) Dao je gol, to ne treba zaboraviti, a jedina razlika izmedju njih 2 je Suarezova nesebičnost. U svim ostalim elementima jako slična igrača.

Luke Shaw,Jamaal Lascelles, Elliott Hewitt, Jack Butland - ovo su imena klinaca, koja se spominju sve od ljeta do danas, pa čak i duže. Iznenadjen bi bio kad ne bi ni jedan od njih došAo.

Idemo redom:
Shaw - Southhampton, Englez, 16 godina, lijevi bek.
Lascelles - Nottingham Forest , Englez, 18 godina, štoper.
Hewitt - Macclesfield Town, Welšanin, 17 godina , desni bek (od ovog momka se puno očekuje u budućnosti).
Butland - Birmingham City , Englez, 18 godina, golman.

Bilo bi lijepo kad bi svi ovi došli, al' eto dva od 4 neka dodju, ja prezadovoljan. Ovo bi mogao biti znak, da je Wenger prepoznao grešku u svom dovodjenju igrača (bar se nadam).

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 17 jan 2012, 17:41

kad uzmeš u obzir ko se sve spominje kao pojačanje kao i oni što su bili pred potpisivanjem i oni što su već držali hemijsku u ruci, arsenal bi trebo' bit tim sa najjačim i najmnogobrojnijim kadrom na svijetu :mrgreen: , naravno na kraju prelaznog roka se dovede buduća nada tima svjetski talenat bla bla bla.
a mogu samo jedno reć , jedva čekam da se gervinho vrati u ekipu, nek maša do mile volje samo nek igra :mrgreen:
i plus kad ne bi imali povreda dodatnih imali bi fin tim koji bi mogao izborit LP.
Vođa zna.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 jan 2012, 21:09

Ovako Lauren je napustio Arsenal 2006 a Sagna je dosao 2007, sto znaci da je Eboue imao godinu dana da se dokaze kao bek, i nije mu uspjelo. Sto se tice Carla, momak nije lose odigrao uopste, ako zanemarimo utakmicu protiv Uniteda gdje su svi podbacili. Da li se mozda sjecate prosle sezone i utakmice protiv Liverpoola??? I to nije bila samo jedna utakmica, a znas sta je najzalosnije, sto je taj covjek sto je to pisao on je bas spominjao takve stvari Ebouea,ali sad odjednom on valja iako Carl nije uopste bio los, naravno dok je igrao. Budimo realni Eboue je bio legenda, ali kao covjek i zabavljac a ne fudbaler, sve sto je on odigrao odigrao je priblizno i Carl, samo se ovaj povrijedio i to je problem. I ja bih volio da je ostao on, medjutim i da je ostao on a Carl nije dosao, i nastupila scena kao i sad opet ne bi imali beka jer bi svi bili povrijedjeni.
Ja bih volio znati samo da li je normalno da jedna ekipa u toku sezone izgubi 11 i vise bodova zbog sudijskih gresaka??? Volio bih isto tako znati da li bi United ili mozda Barcelona osvojila titulu da im se oduzme 11 bodova. I uz sve to dolaze one povrede, naravno Arsenal ih svake godine ima, ali jos se nije desilo da igra(mo)ju bez bekova, a mislim da smo svi sad vidjeli koliko su bekovi bitni. Pa kome se jos desi da dva beka slome noge u priblizno vrijeme?? a da druga dva jos imaju nekakve probleme u to vrijeme???? I nemojte price kako se ja uvijek zalim na sudije, pa i ne zalio se kad svake godine uzmu 10+ bodova, jeste vi svjesni da su odluke bile prave ARSENAL bi bio treci????!!?!?!?!?
Celik!3,2,2.

mmirsad
Kontakt:

Post Postao/la mmirsad » 17 jan 2012, 22:44

Ma pisite vi sta hocete, vidjeli ste sredinu kakva je bila da te Bog sacuva. Jedna prosjecna ekipa cija vrijednost je oko 70-80 miliona najplaceniji igrac ima 20 000 funti sedmicno razvale arsenal na onakav nacin i onda okrivljuju odbranu naravno odbrana je primila tri gola a ko je kriv sto su sredinu i citavu utakmicu kontrolisali swanseini igraci jel zato mozda koscielny i mertesaker krivi sto su ljudi prolazili kroz sredinu kao da je nema. Wenger je zasluzan za mnogo toga u arsenalu i ja ga krivim na taj nacin sto ne zeli dovesti skupa pojacanja a ima pare desice se u arsenalu isto kao i u man.utd da ce vlasnik Stiv Kronke pokusati da izvuce sto vise novca iz arsenala njemu nije bitan ni arsenal ni titule ni top 4 njega zanima novac odnosno kako sto manje dati para a sto vise zaraditi. Mislim da ce nam se desiti da cemo izgubiti i Persia i Walcotta i songa saghnu i ostale kvalitetnije igrac. Vec smo od velikog kluba fakticki dostigli nivo prosjecnog kluba. Ja sam dosad podrzavao i Wengera i nastavicu ga podrzavati jbg zato sam navijac Arsenala ali kad sam vidio kako su odigrali posljednje dvije gostujuce tekme shvatio sam da nesto nije uredu jer nemoguce da jedan arsenal izgubi bitku na sredinu terena i da dopusti protivnicima da se ispucaju odnosno da redaju priliku za prilikom. Mozete ovo posmatrati kako hocete bez para nema ni igara tako da odsad zao mi je ovo reci al ipak ce Totenham da cini veliku cetvorku i jos nesto Totenham je pet puta manja ekipa od Arsenala i uspejli su zadrzati sve svoje kvalitetne igrace a mi nismo mogli zadrzati 2 igraca zar to vama nije jasna poruka da Arsenal nema ambicija ni zasto a kamo li za kakvu titulu dok cemo mi s Liverpoolom da skupljamo bodove za Europa Ligu. Volim ovaj klub al treba biti realan da smo se doveli u situaciju da ostanemo bez LP a kad bolje razmislim sta ce nam LP kad nas ljudi razvale u osmini finala ili cetvrtini. Zao mi je sto sam sve ovo napisao al jbg bijes govori iz mene. Ljut sam sto vidim kokosi ispred nas i to 10 bodova ljut sam sto nemamo upravu koja zeli potrositi novca i dovesti klub tamo gdje pripada a to je TOP 1.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 jan 2012, 22:50

Almunia 50 000 funti sedmično? :shock: Malo prije sam pročit'o, ne pitajte gdje, jer ne mogu da nadjem, al' ako je ovo istina onda Almunia+Squillaci= jedno odlično pojačanje + Martinez kao treći golman. :roll:

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 17 jan 2012, 22:57

Imal sanse da Sagna zaigra ili ce opet da pukne bruka ?

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 17 jan 2012, 23:14

armin arsenalovac je napisao/la:Imal sanse da Sagna zaigra ili ce opet da pukne bruka ?
Ja pročitah da su i Sagna i Vermaelen vrlo moguci u sastavu protiv Uniteda, valjda nije neka patkica :)
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 17 jan 2012, 23:21

Samo da kazem svima koji se vade na sudije nek' ne ruse...Pa bolan mi ako nismo u stanju jedan Swansea nabit' sa 2-3 gola razlike koji klinac trazimo nesto...Pa sjetite se vremena,koja nisu tako daleka,kad smo skoro svaku ovu wanna be ekipu derali sa pola gasa.

Najvise se sjecam komentatora sa BHT,jer sam tu najvise gledao tekme a i prenosili su tada po 3-4,a nekad bgm i do 5 tekmi za u kolu,i njihovih komentara "Protiv ove masinerije se ne zna sta je gore il' napasti il' se braniti.Kako god da krenete bit' cete samljeveni.Bunker im nista ne moze,a ako napadnete njihovi brzi igraci(ofanzivni)ce za tili cas izbiti pred vas gol" 8-)

A sad...Nas neka Swansea dere,al' hajd da je to jedna tekma,nego nas konstantno ove sezone sreca sluzi(osim povreda,koje vise i ne prepisujem nesreci,nego nesposobnosti odrzavanja zdravlja i spremnosti nasih igraca od strane osoblja kluba)i ekipe nas ubiju samo sto smo ove sezone imali RvP-koji je prakticki sam nas drzao u rukama.
I da smo ko ljudi na ljeto zadrzali makar Nasrija i rekli Cescu mozes u Barcu ako plate novac koji vrijedis a ne ovako kme,kmee DNA.i ode covjek za manje pare nego flopine poput Sancheza,Carrolla i slicnih.

Al' sve je ovo sta bi bilo, kad bi bilo? Mada se ja opet nadam najboljem i sad predstojeca tekma ce biti veoma bitan faktor jer ako pobijedimo najbolje,sigurno ce momci u svaku sljedecu tekmu uci sa spoznajom da mogu i da imaju kvalitetu,a ako opet dozivimo debakl bgm i Liga Evrope je upitna...

Meni je samo zao igraca kao sto su Gerrard,Robin,Reina,Sagna i ostali,koji samo trunu u ekipama koje zbog nesposobne uprave ne mogu u svojoj karijeri napravit' nista znacajnije...Dobro L'pool je osvojio CL al' taj trofej engleskim navijacima Redsa predstavlja isto sto i nama onaj iz 2010,Emirates Cup-a...

WENGERU ODLAZI!
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 17 jan 2012, 23:46

Odlazak Wengera = propast Arsenala
Kroenke bi trebao otici malo u pm. Pa svi znaju da amerikanci koji posjeduju nogometne klubove vise uzmu od kluba nego sto daju. Za razliku od rusa, kojim nije bitan novac na putu do pobjede. Ali sa Wengerom taj novac bi bio pametno ulozen. Jer svakakvo preseravanje sa parama bi ostavilo veliku mrlju na Arsenalu.

Wenger zna!

Kroenke out, Usmanov in!!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.