Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 jan 2012, 19:11

evo sad analiza na sky sportsu bila i nije trebao biti penal za swansea :o , jer je ondje dyer stao djonom na ramseyevu nogu i ond je ramsey pokusao da izvuce nogu i ovaj je pao, vidjelo se bas da nije bio penal sto su potvridili i jamie redknapp i ostali u studiju ;) dakle opet greska sudije i uticaj na konacan rezultat :o ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 15 jan 2012, 19:11

Claus je napisao/la:Ah, nije još sve izgubljno za Arse. Ima još dosta da se igra, a Liga prvaka nije nedostižna (uprkos sada već finom bodovnom zaostatku). Nisam gledao utakmicu, tek sam pratio rezultat na livescore-u. Ako neko ima vremena pa da opiše igru Topnika, bio bih mu zahvalan (neda mi se čitati desetak stranica unazad). Priznajem da sam iznenađen porazom protiv Swansea, ali činjenica je da su Velšani i Tottenhamu uzeli bod na svom terenu, kao i to da igraju organizovano i lijepo za oko. Slično kao i Arsenal. Naravno, ovo ne smije biti izgovor za poraz u jako bitnoj utakmici. Momčad sa Emiratesa je ponovo upala u rezultatsku krizu.
Opis igre.Jad i cemer da ne moze biti veci.Ljudi nas ubili ko mraz buraniju
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 15 jan 2012, 19:13

Claus je napisao/la:Ah, nije još sve izgubljno za Arse.
Ma nije u qrcu.
Claus je napisao/la: Nisam gledao utakmicu, tek sam pratio rezultat na livescore-u. Ako neko ima vremena pa da opiše igru Topnika, bio bih mu zahvalan (neda mi se čitati desetak stranica unazad).
Nije ni bilo igre, Swansea ih ponizio.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 jan 2012, 19:13

AllGunsBlazing je napisao/la:Slijedece sedmice je pobjeda, a ovo sam vec ranije otpisao, sto zbog termina sto zbog Swansea.
Meni ovu utakmicu niko nije odigrao dobro, Henry je dzaba usao mislim da od njeg imamo koristi samo ako mozemo mnogo napada napraviti inace on ne moze puno pomoci, Rosicky nije nista uradio ali mi se svidja sto je napokon krenuo malo i da dribla i suta, neka to je pravi Rosicky. Ramsey je izgorio u zelji da se dokaze(ipak se igralo u Welsu) i mislim da bi bilo bolje da je izasao on umjesto Benayouna koji vala nije nista pokazao, ali nije nista ni uprskao. Uglavnom svi su bili slabi i niko ne zasluzuje prolaznu ocjenu, jednostavno nije se vidjelo nista, Robin je dao gol, ali je usrao tri lopte glupim okretanjem u mjestu, Walcott od gola, a vala i do gola nije ni igrao.
Isti termin. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 jan 2012, 19:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:evo sad analiza na sky sportsu bila i nije trebao biti penal za swansea :o , jer je ondje dyer stao djonom na ramseyevu nogu i ond je ramsey pokusao da izvuce nogu i ovaj je pao, vidjelo se bas da nije bio penal sto su potvridili i jamie redknapp i ostali u studiju ;) dakle opet greska sudije i uticaj na konacan rezultat :o ;)
Sta reci na ovo osim, navikli smo.
edit: onda smo i slijedecu najebali... Jednostavno ovaj termin ne lezi, 3 utakmice 3 poraza :lol: :lol:
Celik!3,2,2.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jan 2012, 19:19

Claus je napisao/la:Ah, nije još sve izgubljno za Arse. Ima još dosta da se igra, a Liga prvaka nije nedostižna (uprkos sada već finom bodovnom zaostatku). Nisam gledao utakmicu, tek sam pratio rezultat na livescore-u. Ako neko ima vremena pa da opiše igru Topnika, bio bih mu zahvalan (neda mi se čitati desetak stranica unazad). Priznajem da sam iznenađen porazom protiv Swansea, ali činjenica je da su Velšani i Tottenhamu uzeli bod na svom terenu, kao i to da igraju organizovano i lijepo za oko. Slično kao i Arsenal. Naravno, ovo ne smije biti izgovor za poraz u jako bitnoj utakmici. Momčad sa Emiratesa je ponovo upala u rezultatsku krizu.
Zašto se uvijek traži opravdanje za lošu igru ? Protivnik je bio Swansea , svaki rezultat osim pobjede je velik kiks za klub kao što je Arsenal.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 jan 2012, 19:26

Saurman je napisao/la:
Zašto se uvijek traži opravdanje za lošu igru ? Protivnik je bio Swansea , svaki rezultat osim pobjede je velik kiks za klub kao što je Arsenal.
A da li ti znas da taj isti Swansea nije ni od kog do sad primio 2 gola na svom terenu??? Da su ukupno u ovo 10 utakmica sto se igralo kod kuce primili 6 golova(sad 2) ??? Swansea je stvarno dobra ekipa kod kuce. Ne kazem ja da Arsenal nije trebao pobjediti(ne mislim na igru vec na status kluba), ali nije ni Swansea bezveze neka ekipa, svaka ekipa u EPL je poprilicno jaka..
Celik!3,2,2.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 jan 2012, 19:26

Saurman je napisao/la: Zašto se uvijek traži opravdanje za lošu igru ? Protivnik je bio Swansea , svaki rezultat osim pobjede je velik kiks za klub kao što je Arsenal.
Apsolutno. Ova tekma se nije smjela izgubiti iz više razloga. Po meni je bila najvažnija tekma sezone. :D

Evo po meni glavnih: uvertira pred United, pobjeda bez pola ekipe, pobjeda na gostovanju, gdje je većina konkurenata kiksala, prekid negativnog niza u EPL, približavanje vodećim ekipama, nakon ove tekme se vraćaju prvotimci (bar se počinji vraćati, jedan po jedan).

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Nepobjedivi
Kontakt:

Post Postao/la Nepobjedivi » 15 jan 2012, 19:29

Protiv ovakvih klubova je sramotno trazit opravdanje za poraz...ako je prava ekipa termin nije vazan odigravanja, te povrede ali covjece ako nemams zamjenu koj bi mogla parirat slaijem klubu onda nemas se sta govorit vise o LP i 4 mjestu...protiv fulhama od 6 bodova uzeli smo 1 samo i taj 1 jedva
protiv wolverhamp. 1 bod kuci, u te 3 utakmice od 9 mogucih samo 2 smo uzeli, da ne spominjem danasnji poraz
a iduce kolo nesmijem ni slutiti sta nas ceka...
:?: :!:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 jan 2012, 19:30

@Arnelinho,

Nemoj trčati pred rudo. Ti jučer nakon kiksa Tottenhama upisa bodove Arsenalu, no treba to sve zaraditi u 90 minuta. Inače, Arsenal je loše odigrao. Penala nije bilo (odnosno, nepravedno je dosuđen :( ), al' svakako je igra Wengerovih pulena bila kriminalna. O koncentraciji da i ne govorim. Dao bih dukat da znam o čemu su mislili kada su izjednačili na 2:2. Pa yebemu, mora li se gol primiti u narednom napadu?! Dalje nisam ni gledao, otišao sam mlatiti pare na pokerstarsu. :mrgreen: Problem je u tome što je sada Chelsea pobjegao na 4 boda. No, sve je to dostižno. Ne briljiraju ni Plavci, tako da se sve može okrenuti u tren oka. Vjerujem da su se oba Manchestera i Tottenham ipak dovoljno odvojili od Arsenala, te je nerealno očekivati da se stigne ovih 10, odnosno 12 bodova zaostatka.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 15 jan 2012, 19:32

A na kraju krajeva nije sramota igrati ni Europa Ligu...igrali su je triput veći klubovi od Arsenala pa nisu propali. Bayern, Juventus, Liverpool, Man Utd. Nije kraj svijeta. Ako budemo imali sreće možda stignemo i do finala.

Nepobjedivi
Kontakt:

Post Postao/la Nepobjedivi » 15 jan 2012, 19:34

i jos sta me brine?
a to je da zadnjih sezona poslije januara slijedi neizostavni pad forme...
prosle sezone smo u jan.vodili bitke na 4 fronta, nedugo zatim u feb.smo ispali iz sve 4 trke

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jan 2012, 19:34

AllGunsBlazing je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
A da li ti znas da taj isti Swansea nije ni od kog do sad primio 2 gola na svom terenu??? Da su ukupno u ovo 10 utakmica sto se igralo kod kuce primili 6 golova(sad 2) ??? Swansea je stvarno dobra ekipa kod kuce. Ne kazem ja da Arsenal nije trebao pobjediti(ne mislim na igru vec na status kluba), ali nije ni Swansea bezveze neka ekipa, svaka ekipa u EPL je poprilicno jaka..
Arsenal ako misli igrati naredne sezone u CL onda je ovo danas trebao dobiti bez obzira na broj primljenih golova kući Swansea .
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 jan 2012, 19:48

Monolog je napisao/la:@Arnelinho,

Nemoj trčati pred rudo. Ti jučer nakon kiksa Tottenhama upisa bodove Arsenalu, no treba to sve zaraditi u 90 minuta. Inače, Arsenal je loše odigrao. Penala nije bilo (odnosno, nepravedno je dosuđen :( ), al' svakako je igra Wengerovih pulena bila kriminalna. O koncentraciji da i ne govorim. Dao bih dukat da znam o čemu su mislili kada su izjednačili na 2:2. Pa yebemu, mora li se gol primiti u narednom napadu?! Dalje nisam ni gledao, otišao sam mlatiti pare na pokerstarsu. :mrgreen: Problem je u tome što je sada Chelsea pobjegao na 4 boda. No, sve je to dostižno. Ne briljiraju ni Plavci, tako da se sve može okrenuti u tren oka. Vjerujem da su se oba Manchestera i Tottenham ipak dovoljno odvojili od Arsenala, te je nerealno očekivati da se stigne ovih 10, odnosno 12 bodova zaostatka.
Ovo si nažalost u pravu. :cry: Bilo je itekako trčanje, al' iako sam bio svjestan da Swansea nije lahak protivnik, sam vjerov'o da se ova tekma moRe i treba dobiti. Sada nek' se jbu, ja sam se danas iznervir'o da valja, pogotovo kad neko vodi loptu, a nema je kome dodati. :evil: Mislim da će narednih pet kola dati odgovor gdje je Arsenalu mjesto ove sezone. Više ne smijem ni reći gdje, jer mi se i četvrto čini previše, al' mi je i peto premalo, s obzirom da smo navikli, da Arsenal bude medju 4 pa koliko god slab bio. :roll:

belefront

Post Postao/la belefront » 15 jan 2012, 20:18

Rugala se ruga, juce ste se nama smijali sto smo odigrali remi protiv Wolwerhamptona, a vidi vas :lol: :lol: :lol:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 jan 2012, 20:33

belefront je napisao/la:Rugala se ruga, juce ste se nama smijali sto smo odigrali remi protiv Wolwerhamptona, a vidi vas :lol: :lol: :lol:
Vi kompletni nama pola ekipe fali :lol: :lol: :lol: Tottenham u svojoj najboljoj sezoni zadnjih 60 godina ima samo 10 bodova prednosti protiv Arsenala, valja i to moci..
Kad se vracaju Sagna i Gibbs???? bitno je da se bar jedan vrati ovako vise ne ide, dzaba kad Djuro i Miquel nisu dovoljno pokretni da se bore protiv brzih krila kao sto bi to radio Sagna ili Gibbs/Santos, u ovom trenutku bi cak i Jenkinson dobro dosao..
Celik!3,2,2.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 jan 2012, 20:38

AllGunsBlazing je napisao/la:Kad se vracaju Sagna i Gibbs????
Ako sam ja dobro obavješten Vermaelen bi trebali biti spremni za United, a Sagna za tekmu nakon toga, mada sam negdje čit'o da bi i on mogao početi u sledećem kolu. Nije li tako? :?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 jan 2012, 21:28

Evo na arsenal.com kaze Sagna kraj Januara, Jack sredina februara, Jenkinson vjerovatno sezona citava, Gibbs kao i Jack vjerovatno, Santos jos 2 mjeseca, za TV-a se nadaju da je slijedeca utakmica..
Celik!3,2,2.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 15 jan 2012, 21:43

Swansea je bio bolji, Swansea je zasluzeno pobijedio. Nasi su igrali dobro, ali bez ideje na sredini terena i danas se vidjelo koliko smo ovisni o Arteti. Falili su njegovi pasovi i proigravanja. Ramsey definitivno treba par tekmi na hladjenje, a Henry bi trebao pocinjati tekme. Sada nam slijedi veliki derbi protiv Uniteda na Emiratesu i tu treba dobro zapeti. Vermaelen bi trebao biti spreman za sljedeci mec, dok ce ostali jos pauzirati.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 jan 2012, 21:54

Ma fale nama bekovi, nemamo uopste opcija u napadu jer nam krila nisu ona koja sama stvaraju sanse vec trebaju igrace da ih rasterete, zato Gervinho i Tv mogu igrati zajedno ali Theo i Djuro vala ne mogu.. I fali tu bek i da zatvori njihova krila, Djuro i TV/Miquel prelagano ispadaju jer nisu brzi ne stignu na vrijeme zatvoriti.. I jos treba znati da njihova krila imaju vise energije od nasih zato sto nema potrebe da ganjaju neke igrace po svojoj polovini, a nasi(iako rijetko) su morali ici za bekovima..
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.