FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

ramiral
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la ramiral » 13 jan 2012, 14:46

dr.adnan je napisao/la:
FC BAYERN je napisao/la:Daleko smo mi od ovoga ...
Tvoj me klip podsjeti na jedan koji već ranije pogledah pa ga odlučih podijeliti, da me Gero opet može indirektno spominjati :D :D
[youtube][/youtube]

Čovjek bi rekao da je ovo bila gladijatorska borba (a i jeste bio sudar 2 titana u to vrijeme; Bayern 2 finala i jedno polufinale u 3 godine zaredom; Valencia 2 finala zaredom)...

E sad da malo to analiziramo sa astronomske (ne astrološke) strane. Sunce svakih 11 godina ima svoj solarni maximum, period najjače solarne aktivnosti, što nekada može da utiče i na telekomunikacijske aparate (sateliti i ostala tehnikalija). Ova godina je godina solarne aktivnosti, prethodna je bila 2001., a prije toga, pogađate, 1990. Ove 3 periode ćemo uzeti u razmatranje. 2001. smo osvojili LP nakon 25 godina pauza (sunce nas je obasjalo :D ). 1990. nas je Milan izbacio u polufinalu (golom u gostima) i njih je sunce tada obasjalo, jer su oni zadnji branioci LP-a (tadašnji Europski Kup).
Ove godine se finale igra u našoj avliji i pravila nalažu da nas sunce opet obasja. Zato ću staviti 8-) i samo reći MIA SAN MIA :D :D :D
Jancker u skoku i penal iznuđen majstorski. Kako je moj stari tad skakao kao lud :D
I zvjerske Cahnove odbrane :)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 jan 2012, 15:50

@Doki, bas sam nedavno gledao ta finala iz 1999. i 2001. Kod prvog sam se (ponovo) propisno iznervirao, dok je ovo protiv Valencije isto tako bilo iscrpljujuce, bez obzira sto je krajnji ishod opste poznat. :mrgreen:
Dva cudna penala (onaj nad Effe-om je jedini regularan). Scholla je onaj promasaj totalno dotukao, tako da mu je ovo finale bila jedna od slabijih utakmica. Isto tako, Otmar je sastavio pomalo cudnu ekipu za izvodjenje jedanaesteraca.

Danasnji trening se nije bas slavno zavrsio. Kroos i Robben se sudarili, tako da su dugo bili "u rukama doktora". Srecom, uspjeli su nastaviti i zavrsiti trening. Kod Contenta to nije bio slucaj, on je morao prekinuti trening.
Danas je po planu dvostruki trening, pa ce se vidjeti mogu li pomenuti igraci ponovo "istrcati".

U nedjelju je posljednja provjera (ako se ne varam) protiv RW Erfurta (14:00, prenosi MDR).

Ovih dana se treba rijesiti status Usamija. Ako ga Bayern zeli zadrzati mora platiti Japancima 3 miliona Eura.
Vom Jäger zum Gejagten

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 jan 2012, 16:35

geronimo je napisao/la:@Doki, bas sam nedavno gledao ta finala iz 1999. i 2001. Kod prvog sam se (ponovo) propisno iznervirao, dok je ovo protiv Valencije isto tako bilo iscrpljujuce, bez obzira sto je krajnji ishod opste poznat. :mrgreen:
Dva cudna penala (onaj nad Effe-om je jedini regularan). Scholla je onaj promasaj totalno dotukao, tako da mu je ovo finale bila jedna od slabijih utakmica. Isto tako, Otmar je sastavio pomalo cudnu ekipu za izvodjenje jedanaesteraca.

Danasnji trening se nije bas slavno zavrsio. Kroos i Robben se sudarili, tako da su dugo bili "u rukama doktora". Srecom, uspjeli su nastaviti i zavrsiti trening. Kod Contenta to nije bio slucaj, on je morao prekinuti trening.
Danas je po planu dvostruki trening, pa ce se vidjeti mogu li pomenuti igraci ponovo "istrcati".

U nedjelju je posljednja provjera (ako se ne varam) protiv RW Erfurta (14:00, prenosi MDR).

Ovih dana se treba rijesiti status Usamija. Ako ga Bayern zeli zadrzati mora platiti Japancima 3 miliona Eura.

na nasem svetom stadionu kamp nou, jos uvijek je zuta fleka na mjestu dje je kufur cupao travu skrhan tragicnim porazom, tu trava vise ne raste
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 13 jan 2012, 17:22

Romariooo je napisao/la:na nasem svetom stadionu kamp nou, jos uvijek je zuta fleka na mjestu dje je kufur cupao travu skrhan tragicnim porazom, tu trava vise ne raste
kuda Bavarci prodju tu vise trava ne raste,,dobro je da si priznao :P
VOLIM BAYERN

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jan 2012, 17:54

isakovich je napisao/la:
Dobar , dobar..... :D

Ne raste ni na onom mjestu odakle je Haso zabio odlučujući gol protiv Barce. Pobjeda od 2-1 tada u grupnoj fazi '98 8-)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 jan 2012, 18:01

effe_sa je napisao/la:
isakovich je napisao/la:
Dobar , dobar..... :D

Ne raste ni na onom mjestu odakle je Haso zabio odlučujući gol protiv Barce. Pobjeda od 2-1 tada u grupnoj fazi '98 8-)
heh, men se chini da je taj gol bio hasin prvi nakon mnogo vremena u bayernu, kada je igra napadaca i nije nikako mogao da ga utruni, ne znam sad ne sjecam se tacno, al men se cini da je upravo protiv nas procepio, ili je to bilo na old traffordu te godine

eh kakva je tada bila liga prvaka, u grupnoj fazi barca, bayern i united, kod nas rivaldo sam igrao protiv svih, smeichela busio ko kantu, makazice, pa s 30 metara i opet barca ispadne zbog smijesne odbrane

ne znam sad tacno, al to je bila ta sezona kad su iz ove grupe kasnije united i bayern dosli do finala i legendarne utakmice, jel tako to bilo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jan 2012, 18:14

Romariooo je napisao/la:
heh, men se chini da je taj gol bio hasin prvi nakon mnogo vremena u bayernu, kada je igra napadaca i nije nikako mogao da ga utruni, ne znam sad ne sjecam se tacno, al men se cini da je upravo protiv nas procepio, ili je to bilo na old traffordu te godine

eh kakva je tada bila liga prvaka, u grupnoj fazi barca, bayern i united, kod nas rivaldo sam igrao protiv svih, smeichela busio ko kantu, makazice, pa s 30 metara i opet barca ispadne zbog smijesne odbrane

ne znam sad tacno, al to je bila ta sezona kad su iz ove grupe kasnije united i bayern dosli do finala i legendarne utakmice, jel tako to bilo
Od prilike tako. Hasan baš tad jeste "pročepio". A sve su utakmice bile dosta lude, jer Bayern je startovao loše, nakon 2 kola imao samo bod i onda su došle te 2 utakmice protiv Barce. Barca i ManU su mislim isto odigrali totalno lude utakmice s dosta golova. Rivaldo je tad razarao, ali često Barca tada i nije imala nekako sreće u Ligi prvaka. Al Rivaldo je imao tada golova i poteza koji će se dugo, dugo pamtit.Pogotovo pojedine škarice. :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jan 2012, 18:17

Bayern dobio sudsku tužbu protiv bivšega glavnog antikorupcijskog istražitelja Europske nogometne federacije (UEFA) Petera Limachera i njegova pomoćnika Robina Bokšića....Bayern je na objavu reagirao trenutačnom tužbom. UEFA je brzopotezno otpustila obojicu svojih zaposlenika, a u četvrtak je konačno nadležni sud u Hamburgu Limacheru i Bokšiću odredio novčane kazne proglasivši ih krivima za klevetu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 13 jan 2012, 20:10

Neka, ljudiii, ljudiii, smirite tenzije :lol: , priznajte napokon da imamo jednu od najboljih odbrana svijeta, budite realni, pogledajte istinu u oči, nemojte više da sami sebe zavaravate ;) , priznajte i hajde da se volimo. :mrgreen:

Imamo najboljeg golmana, najboljeg beka, te najmlađeg stopera koji je bio sudionikom jednog velikog finala. :D
Dodajmo još tu potencijalom punog Boatenga, iskusnog Buytena, te, nadamo se svi, Brenu za koga su date velike pare, i od koga se isto tako očekuju velike stvari.

Pojačanja u odbrani nisu potrebna, to vam garantujem, te stojim iza svojih riječi ;) , ustvari da budem potpuno iskren nije nam potrebno ni jedno pojačanje, k'o gromovi smo. :D

Malog Cana se polako privikava na prvi tim, na najteže izazove, iscrpljujuće treninge, a vrijeme je da i ostane sa prvom ekipom, jučer napunio 18 godina, tako da već sada treba tog dijamanta početi intezivnije brusiti, a sa takvim talentom ćemo tu na sredini terena izliti još jedan sloj betona, beton od kojeg nijedan nije čvršći. :D

E sada će doći pravo vrijeme da vidimo koliko je taj Japanac zadovoljio :? , ako otkupe ugovor sigurno da možemo biti dosta optimistični, a ako ne :? ..., e j.ebat ga onda, ništa od njega. :geek: (šta god da značio ovaj smajo :mrgreen: )

Pa mislim ako je Jupp otvoreno izrazio želju za ostankom Olića, Olić će valjda i da ostane, te shodno tome ni u napadu pojačnje nije potrebno. :D

Para se ima, pojačanja nema, kako je tako je, Mnogo smo jaki!!! :!: :D

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 13 jan 2012, 23:53

Pojačanja u obrani nisu potrebna?

A, što ako Breno ne uspije? Ići dalje sa dva stopera? Trubom i Boatengom, jer će Buyten biti još jednu godinu stariji. Puno pričaš što bi bilo, kad bi bilo. Treba se odmah pripremit na najgore, dakle na ljeto dovest stopera, recimo Howedesa, pa ako i budu svi uspješni, ponovno imamo zdravu konkurenciju u timu.

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 14 jan 2012, 03:13

Da objasnimo neke stvari oko napadaca. 8-)

Dakle, Bayern igra sa jednim spicem, to nam je svima poznato.

Kada se igra tako, taj napadac MORA biti vrhunski.
Nije to isto kao kad se igra sa dva napadaca pa se moze tolerisati ako je jedan od njih top klasa, a drugi je solidan.
Zato ekipe koje igraju sa jednim napadacem na klupi moraju imati JEDNOG VRHUNSKOG napadaca, dok im taj treci napadac i nije neophodan. Dakle, u slucaju povrede tog prvog napadaca, njegova zamjena (ukoliko nije top klasa) ne moze igrati usamljena u napadu. Za to su sposobni samo rijetki. ;)
Dovoljno je pogledati Real. Mou zna znanje. ;)

Sa ekipama koje igraju s dva napadaca, situacija je drugacija.
Dovoljan je jedan vrhunski napadac u ekipi, dok njegov partner ne mora biti ta ekstra klasa.
Na klupi su potrebna jos DVA napadaca, ali ta dvojica ne moraju biti tog kvaliteta koji posjeduje napadac koji je na klupi u prvoj situaciji. ;)

ZAKLJUCAK: Bayernu treba odlicna zamjena za Gomeza, a Uli je to i uvidio. Ipak, to ne mora biti neki mega transfer (sto se novca tice).
Drogba je po meni top klasa, a cijena i nije previsoka. Ranije sam navodio jos neka imena koja dolaze u obzir. :P

quadro je napisao/la:Pojačanja u obrani nisu potrebna?

A, što ako Breno ne uspije? Ići dalje sa dva stopera? Trubom i Boatengom, jer će Buyten biti još jednu godinu stariji. Puno pričaš što bi bilo, kad bi bilo. Treba se odmah pripremit na najgore, dakle na ljeto dovest stopera, recimo Howedesa, pa ako i budu svi uspješni, ponovno imamo zdravu konkurenciju u timu.
De bolan, pusti Klarovskog.
On bi se prvi napio kad bi dosao Hoewedes. :lol:

Klare je napisao/la:Mnogo smo jaki!!! :!: :D
Tako je BRE!!! :lol:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 jan 2012, 10:02

Hoeneß feiert 60. Geburtstag mit vielen Promis: Die Bilder

slika

Ovu sa GeroLizom (grüß nach JetSet) sam morao postaviti. :D
Tu je (uz srdacan zagrljaj) i Schalke-ov macher Tönnies :? kao i lijepa Lisa (Mulijina ljepsa strana).
König Otto ne stari. :o
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 jan 2012, 11:44

slika
Uli:Dje si ba Stefane, majka mu stara koliko te čekamo

slika
Uli:Joj što mi je dobro....Para imamo, kobasica imamo, titule se smiješe, a kako ovaj Kalle lijepo o meni govori.
Bog mu zdravlja dao :lol:

slika
Uli:Oli, ova ti je najbolja do sad ;)
slika
Uli: Joj vidi joj frizure.....hahahhahahhahaha
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 14 jan 2012, 13:14

Od sljedeće sezone Bayern će organizovati Ulli Hoeness Cup. Vjerovatno pripremni turnir pred početak sezone.
Znali se koje ekipe bi mogle igrati na tom turniru ili će to biti odlučeno pred početak sezone?
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

JustBlue
Kontakt:

Post Postao/la JustBlue » 14 jan 2012, 13:37

Semir bvb je napisao/la:Od sljedeće sezone Bayern će organizovati Ulli Hoeness Cup. Vjerovatno pripremni turnir pred početak sezone.
Znali se koje ekipe bi mogle igrati na tom turniru ili će to biti odlučeno pred početak sezone?
ne znamo ni da se organizuje a kamol' k'o će igrat' :/ ako je to istina, najvjerovatnije će svake godine biti druge ekpie.
FC Bayern München <3
Željo 1921 <3

Mia San Mia ! (:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 14 jan 2012, 13:54

JustBlue je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Od sljedeće sezone Bayern će organizovati Ulli Hoeness Cup. Vjerovatno pripremni turnir pred početak sezone.
ne znamo ni da se organizuje a kamol' k'o će igrat' :/ ako je to istina, najvjerovatnije će svake godine biti druge ekpie.
Izgleda ipak da će to biti kao poklon za Ullijev rođendan i da će se odigrat samo jedna utakmica protiv internacionalnih zvijezda, pod nazivom Uli-Hoeneß-Cup i da će prihodi ići u dobrotvorne svrhe.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 jan 2012, 14:05

Semir bvb je napisao/la:
Izgleda ipak da će to biti kao poklon za Ullijev rođendan i da će se odigrat samo jedna utakmica protiv internacionalnih zvijezda, pod nazivom Uli-Hoeneß-Cup i da će prihodi ići u dobrotvorne svrhe.
Da, upravo tako ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 jan 2012, 18:53

@Effe, dobri komentari. :D :D Vidi u Beate zurke. :lol: Ali Otto, farba li se taj covjek? :?

Contento (izgleda) slomio nozni prst, tako da ce biti 4 hefte van terena.
Oni koji vole da se pojacavaju ( :mrgreen: ) ima jedna friska spekulacija. Povezuju nas sa stoperom Ajax-a Jan Vertonghenom.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 jan 2012, 19:26

Sad obratih pažnju šta iza nasmijanog Ulija piše.....Tamo je oznaka za WC :lol: :lol: :lol: Hmmm...Hmmmm....necu dalje :) ;)

A zanimljivo da je Beckenbauer Uliju za rođendan tokom govora na ovoj svecanosti poželio najviše zdravlja i rekao dalje: "Zdravlje ti najviše treba. Ustvari treba ti još nešto, jer oni na Titaniku su imali zdravlje ali su na kraju umrli. Treba ti sreća, to je još bitnije, pa ću ti poželit sreću." Ovo sam znao i prije ćuti i vjerovatno još mnogi su čuli ali opet lijepo što je to još jednom ovako lijepo naglasio Kaiser :) .

Inače meni često padne na um kad je neka frka njemačka uzrečica: Keine panik auf Titanik.Doduše jednom sam jednoj osobi našoj osobi više puta ponovio tu uzrečicu, a osoba bila u velikom stresu i baš sam izazao gnjev, tako da se skoro jedva izvukoh tad :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 15 jan 2012, 02:02

geronimo je napisao/la: Oni koji vole da se pojacavaju ( :mrgreen: ) ima jedna friska spekulacija. Povezuju nas sa stoperom Ajax-a Jan Vertonghenom.
@Effe dobri komentari na slikama uspio si me nasmijati :lol:

@Gero, Ja mislim da su to ciste spekulacije, Ajax ima najacu skolu na svijetu to je sigurno i sigurno je ovaj momak dosta talentovan, ja ga iskreno nisam ni jednom upratio slabo pratim Holandzane, i prosle godine su nas povezivali cini mi se sa van der Wielom koji se meni nije svidio nikako, mislim da je i ovo obicna spekulacija kao sto je slucaj bilo sa van der Wielom, ja bi vise volio Howedesa :)
Nego ko mene ebe ja se ne pitam ni za sta, samo jedan u nizo obicnih smrtnika :mrgreen:

Contento se povrijedio :arrow: Da se oce jos Bruno i Truba povrediti ja bi bio na konju onda bi Uli nesto poduzeo(znam ga u dusu).

Hocu Farfana :!: Ugovor mu istice i mogli bi ga dzabe dovesti istina da mi se njegov karakter ne svidza nikako ali je dobar igrac a nekad nije lose biti i bezobrazan i pomalo prgav.Moracu ja poceti igrati nekih managerskih igara i dovoditi igrace koje zelim vidjeti u FCB i osvojiti ligu prvaka :D

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.