Ćiro Blažević
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Ćiro Blažević
Išla mu sestra na izlet u Jajce.
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''
-
- Kontakt:
Muzurović je stvorio okosnicu ove reprezentacije.
Evo protiv Norveške koga je zvao:
Vratari: Adnan Gušo (Pandurii, Rumunija), Eldin Jakupović (Lokomotiv, Moskva) i Romeo Mitrović (Zrinjski, Mostar);
Obrana: Džemal Berberović (Litex, Bugarska), Mirko Hrgović (Hajduk, Hrvatska) Branimir Bajić (Partizan, Srbija), Safet Nadarević (Zagreb, Hrvatska), Boris Pandža (Hajduk) i Vedin Musić (Treviso, Italija);
Vezni igrači: Dario Damjanović (Hajduk), Zajko Zeba (Kamaz, Rusija), Branislav Krunić (MF Moskva, Rusija), Zvjezdan Misimović (Bochum, Njemačka), Elvir Rahimić (CSKA, Rusija), Darko Maletić (Partizan), Ajdin Maksumić (Khimki, Rusija) i Mario Božić (Videoton, Mađarska).
Napad: Vedad Ibišević (Alemannia, Njemačka), Edin Džeko (Teplice, Češka), Zlatan Muslimović (Parma, Italija), Adnan Čustović (Mouscron, Belgija), Mladen Bartolović (Hajduk), Edin Pehlić (Kaunas, Litvanija), Ivan Radeljić (Slaven Belupo Hrvatska) i Admir Vladavić (Zilina, Slovačka)
Napomenuli ste da pomno pratite sva dešavanju u državnoj selekciji. Nekoliko nogometaša koji danas igraju u udarnoj postavi su kod Vas debitovali. Komentar?
Džeku, Salihovića, Ibiševića i Ibričića sam kao najtalentovanije mlade igrače prebacio da rade sa nama. Znao sam da će to biti veliki iskorak u njihovim karijerama. Spomenuo bih još jedno ime, Samir Merzić. Mislim da je pred njim blistava karijera. Nastupa u Teplicama. Trenutno je povrijeđen i Ćiro Blažević će, siguran sam u to, na njega ozbiljno računati. Sjajnih je nogometnih predispozicija, a može igrati na oba boka. Još jedna bitna činjenica jeste da su pomenuti nogometaši za dvije godine iskusniji i ne čudi me što igraju odlično u klubovima i reprezentaciji.
Muzurovic i Kodro su stvorili te igrace koji dan danas igraju za A selekciju. Ciro nije nista donjeo novo sa sobom vec je preuzeo te igrace i nastavio dalje.
e care nemoj ni jedne do bajrama ovim si sve rekao zacepio si usta ljudima koji od cire prave mitsko bice i velikog trenera on nije trener on je ba samo obicni lopoc i hostaplernemam.nick je napisao/la:Muzurović je stvorio okosnicu ove reprezentacije.
Vratari: Adnan Gušo (Pandurii, Rumunija), Eldin Jakupović (Lokomotiv, Moskva) i Romeo Mitrović (Zrinjski, Mostar);
Obrana: Džemal Berberović (Litex, Bugarska), Mirko Hrgović (Hajduk, Hrvatska) Branimir Bajić (Partizan, Srbija), Safet Nadarević (Zagreb, Hrvatska), Boris Pandža (Hajduk) i Vedin Musić (Treviso, Italija);
Vezni igrači: Dario Damjanović (Hajduk), Zajko Zeba (Kamaz, Rusija), Branislav Krunić (MF Moskva, Rusija), Zvjezdan Misimović (Bochum, Njemačka), Elvir Rahimić (CSKA, Rusija), Darko Maletić (Partizan), Ajdin Maksumić (Khimki, Rusija) i Mario Božić (Videoton, Mađarska).
Napad: Vedad Ibišević (Alemannia, Njemačka), Edin Džeko (Teplice, Češka), Zlatan Muslimović (Parma, Italija), Adnan Čustović (Mouscron, Belgija), Mladen Bartolović (Hajduk), Edin Pehlić (Kaunas, Litvanija), Ivan Radeljić (Slaven Belupo Hrvatska) i Admir Vladavić (Zilina, Slovačka)Napomenuli ste da pomno pratite sva dešavanju u državnoj selekciji. Nekoliko nogometaša koji danas igraju u udarnoj postavi su kod Vas debitovali. Komentar?
Džeku, Salihovića, Ibiševića i Ibričića sam kao najtalentovanije mlade igrače prebacio da rade sa nama. Znao sam da će to biti veliki iskorak u njihovim karijerama. Spomenuo bih još jedno ime, Samir Merzić. Mislim da je pred njim blistava karijera. Nastupa u Teplicama. Trenutno je povrijeđen i Ćiro Blažević će, siguran sam u to, na njega ozbiljno računati. Sjajnih je nogometnih predispozicija, a može igrati na oba boka. Još jedna bitna činjenica jeste da su pomenuti nogometaši za dvije godine iskusniji i ne čudi me što igraju odlično u klubovima i reprezentaciji.
Naser Oric
Don't forget Srebrenica!!!
Don't forget 11.07.1995!!!
Ljubav je stanje u kojem čovjek vidi stvari onakvima kakve one nisu.
Baraž mubarek olsun!!!
Don't forget Srebrenica!!!
Don't forget 11.07.1995!!!
Ljubav je stanje u kojem čovjek vidi stvari onakvima kakve one nisu.
Baraž mubarek olsun!!!
Potpisujem!!!!!!!!!!MT87TM je napisao/la:e care nemoj ni jedne do bajrama ovim si sve rekao zacepio si usta ljudima koji od cire prave mitsko bice i velikog trenera on nije trener on je ba samo obicni lopoc i hostaplernemam.nick je napisao/la:Muzurović je stvorio okosnicu ove reprezentacije.
Napad: Vedad Ibišević (Alemannia, Njemačka), Edin Džeko (Teplice, Češka), Zlatan Muslimović (Parma, Italija), Adnan Čustović (Mouscron, Belgija), Mladen Bartolović (Hajduk), Edin Pehlić (Kaunas, Litvanija), Ivan Radeljić (Slaven Belupo Hrvatska) i Admir Vladavić (Zilina, Slovačka)Napomenuli ste da pomno pratite sva dešavanju u državnoj selekciji. Nekoliko nogometaša koji danas igraju u udarnoj postavi su kod Vas debitovali. Komentar?
Zivi svaki dan kao da je posljednji a jedan ce i biti!!!
-
- Kontakt:
Samo gasss BIH na celu sa Travnickim maestrom a j... politiku.koga Ciro voli a koga ne voli..ne treba nam pesimizma ni demoralisanja sad kad nam je konacno krenulo..zapamtite da cemo sa Cirom i ovom generacijom u Afriku na svjetsko prvenstvo.nije Ciro od juce i siguran sam da zna sta radi..imali smo mi do sada raznoraznih strucnjaka-patriota pa se vrtimo u zacaranom krugu.100%podrska za reprezentaciju i za Ciru.SIOUX-LUKAVAC-AFGANISTAN 

- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
da se i ja malo ukljucim u moju najdrazu temu, najomrzenije licnosti...xD
prvo igrace poput Dzeke, Vede, Seje, Ibricica, Pandze je stvorio Zukanovic koji ih je sabro sve u mladu reprezntaciju, a kasnije su ih selektori uzimali...
a dalje. kad se niko nije htio odazvati Muzurovic je naso nekih poluamatera koji su tad doro igrali + Misimovic, Hrgovic i ostali dotadasnji reprezntativci + igraci iz mlade reprezntacije...
onda dolazi Kodro i vrace sve do jednog igraca + ono sto vrijedi a vec igra za nasu reprezntaciju...
kasnije dolazi ciro i prepisuje spisa + Saraba, Vasilic, Sadovic i ostale klase
prvo igrace poput Dzeke, Vede, Seje, Ibricica, Pandze je stvorio Zukanovic koji ih je sabro sve u mladu reprezntaciju, a kasnije su ih selektori uzimali...
a dalje. kad se niko nije htio odazvati Muzurovic je naso nekih poluamatera koji su tad doro igrali + Misimovic, Hrgovic i ostali dotadasnji reprezntativci + igraci iz mlade reprezntacije...
onda dolazi Kodro i vrace sve do jednog igraca + ono sto vrijedi a vec igra za nasu reprezntaciju...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
-
- Kontakt:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:da se i ja malo ukljucim u moju najdrazu temu, najomrzenije licnosti...xD
Ne može ih nikako Zukanović stvoriti od par utakmica godišnje i prije toga po par treninga.

Ja sam smatrao Ciru osobom koja je preporodila nasu reprezentaciju,medutim sto vise citam vise postove ocito da on nije nista uradio.Ma ne zapravo,on unistava reprezentaciju,nikada nismo ostvarivali losije rezultate ..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
pa to se podrazumjeva da igraca stvara trener uklubu...al Zukanovic je stvorio okosnicu sadasnje reprezntacije..to sam htio da kazem...a MNuzur ih je samo prebacijo iz mlade, Kodro ih stavio na svoj spisak, a Ciro ga prepiso..i to je to...nemam.nick je napisao/la:ZELJO DO GROBA je napisao/la:da se i ja malo ukljucim u moju najdrazu temu, najomrzenije licnosti...xD
Ne može ih nikako Zukanović stvoriti od par utakmica godišnje i prije toga po par treninga.Npr, za Džeku su najzaslužniji Felix Magath kao i Plišek. A Muzurović je kao što rekoh stvorio okosnicu ove naše današnje reprezentacije.
Zukanovic je stvorio okosnicu, neupitno...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Evo citam postove i u nekim procitah kako je ovo Kodrina ili neznam cija vec reprezentacija, po cemu su to njihove reprezentacije, po vasem onda je Ciro ili bilo koji drugi selektor koji preuzima reprezentaciju treba se odreci svih igraca koji su igrali dok je bio prijasnji selektor i pozvati sve nove igrace i da onda se kaze da je to njegova reprezentacija, pa ljudi kad god koji selekor je dolazio i pozivao je 80 % igrace koji su igrali za reprezentaciu prije njegovog dolaska i zato se nemoze ni za koga reci da je njegova reprezentacija, reprezentacija je svih bosanaca i hercegovaca a selektor ih samo poziva, za koje misli da su najbolji u tom njgovom mandatu.
Cuj reprzentacija Kodrina, dajte nemojte me nasmijavati, ili jos procitah da su se Ciri poklopili rezultati i zato smo u vrhu tabele, e stvarno smijesno, cuj poklopili rezultati, sto se prije nisu poklapali rezultati da nakon 6 kola bijezimo trecem 4 boda uz povoljan raspored do kraja, nije to poklapanje nego odlicna igra nasih igraca koje vodi MIROSLAV CIRO BLAZEVIC.
Moram opet ponoviti ovo sto sam napisao
Cuj reprzentacija Kodrina, dajte nemojte me nasmijavati, ili jos procitah da su se Ciri poklopili rezultati i zato smo u vrhu tabele, e stvarno smijesno, cuj poklopili rezultati, sto se prije nisu poklapali rezultati da nakon 6 kola bijezimo trecem 4 boda uz povoljan raspored do kraja, nije to poklapanje nego odlicna igra nasih igraca koje vodi MIROSLAV CIRO BLAZEVIC.
Moram opet ponoviti ovo sto sam napisao
Zadnja izmjena: amir, dana/u 25 avg 2009, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter
bravo majatore sve sim im rekao! Ciro je uradio najveci dio posl. nije ih fora naci, vec ih uigrati! i napravit atmosferu! Ciro je sve to uradio!amir je napisao/la:Evo citam postove i u nekim procitah kako je ovo Kodrina ili neznam cija vec reprezentacija, po cemu su to njihove reprezentacije, po vasem onda je Ciro ili bilo koji drugi selektor koji preuzima reprezentaciju treba se odreci svih igraca koji su igrali dok je bio prijasnji selektor i pozvati sve nove igrace i da onda se kaze da je to njegova reprezentacija, pa ljudi kad god koji selekor je dolazio i pozivao je 80 % igrace koji su igrali za reprezentaciu prije njegovog dolaska i zato se nemoze ni za koga reci da je njegova reprezentacija, reprezentacija je svih bosanaca i hercegovaca a selektor ih samo poziva, za koje misli da su najbolji u tom njgovom mandatu.

izvini buraz ali si slijep u vezi Cire,ostavi mo mi trenutnu euforiju zbog rezultata na 2 tekme protiv Belgije i pogledajmo sta Ciro radi u vezi kadra i popunjavanja deficitarnih pozicija u timu?amir je napisao/la:Evo citam postove i u nekim procitah kako je ovo Kodrina ili neznam cija vec reprezentacija, po cemu su to njihove reprezentacije, po vasem onda je Ciro ili bilo koji drugi selektor koji preuzima reprezentaciju treba se odreci svih igraca koji su igrali dok je bio prijasnji selektor i pozvati sve nove igrace i da onda se kaze da je to njegova reprezentacija, pa ljudi kad god koji selekor je dolazio i pozivao je 80 % igrace koji su igrali za reprezentaciu prije njegovog dolaska i zato se nemoze ni za koga reci da je njegova reprezentacija, reprezentacija je svih bosanaca i hercegovaca a selektor ih samo poziva, za koje misli da su najbolji u tom njgovom mandatu.
Sta radi u vezi dovodenja pojedinih igraca koji odlukom Fife/uefe dobivaju sansu da zaigra za nas??
Recimi jeli tebi Hrgovic buducnost BH nogometa i Sadovic pored barem 5-6 Vrhunskih mladih momaka koji bi u ovom trenutku mogli odgovoriti reprezantaivnim zadatcima...I jos 20-30 ovakvih razloga plus Skautin za Hrvatsku preko ledza BH reprezentacije (Sarbini najbolji dokaz a bice zapamti jos nekoliko za kratko vrijeme)
I sve u svemu i da nije ovkav kakav je nebi mi opet bio na celu repke zbog godina i nemogucnosti vodenja repke na duze staze...
Jednostavno treba da se osvjestimo u vezi Cire i navijamo za nase momke a ne na stadionima Ciro MAJSTORE!!!
a svi dobro znamo prvenstveno zbog cega je i doveden a to sigurno nije da uradi nesto dobro za Buducnost BH nogomet!!!!
Ovo mi je na dusi pa me sad izgrdite ULIZICE!!!!!!!!!
- Žil Kretenie
- Kontakt:
Kodro je gospodin za ovog miša što se Bosancem naziva. Danas izjavljuje kako bi 4boda bila dovoljna, bi al u *urcu...
Nikada nećemo imati stručnjaka i pravog trenera kao što je to bio Meho Kodro.
Ćiro nije ništa drugo do jedno klauna iz cirkusa, koji zabavlja populaciji za što je i placen, a sto se tice rezultata imao je sreću da su se poklopile forme pojedinih reprezentativaca. Turska nas je bez nekoliko standardnih prvotimaca uzela na domacem terenu, a vjerujem da ce prohuja`t sad kroz nicZe kao vihor. Bez korijenitih promjena naša selekcije ne može naprijed. Kodro je htjeo da udari nove temelje našoj reprezentacija, na zdravoj sportskoj osnovi, ali dušmani i banda mu nisu dozvolili jer su znali da ne bi više bilo Sadovića, Vasilića, Mikelinija...
Ćiro nije ništa drugo do jedno klauna iz cirkusa, koji zabavlja populaciji za što je i placen, a sto se tice rezultata imao je sreću da su se poklopile forme pojedinih reprezentativaca. Turska nas je bez nekoliko standardnih prvotimaca uzela na domacem terenu, a vjerujem da ce prohuja`t sad kroz nicZe kao vihor. Bez korijenitih promjena naša selekcije ne može naprijed. Kodro je htjeo da udari nove temelje našoj reprezentacija, na zdravoj sportskoj osnovi, ali dušmani i banda mu nisu dozvolili jer su znali da ne bi više bilo Sadovića, Vasilića, Mikelinija...
Kahva, Kava, Kafa!
Potpisujem sve!!!Žil Kretenie je napisao/la:Kodro je gospodin za ovog miša što se Bosancem naziva. Danas izjavljuje kako bi 4boda bila dovoljna, bi al u *urcu...
A za ovo skidam kapu i udaram pecat!!!!!:
Kodro je htjeo da udari nove temelje našoj reprezentacija, na zdravoj sportskoj osnovi, ali dušmani i banda mu nisu dozvolili jer su znali da ne bi više bilo Sadovića, Vasilića, Mikelinija...[/quote]
zanimljivo je to sto kad je trebalo da privoli neke igrace da igraju za hrvatsku 90ih on je sad pa sad ih nagovorio a za nasu nema sanse njemu je bitno samo da guli sponzore koje dovodi u savez....
pare nisu problem para NEMA
Ja slijep i ostalih 99 % navijaca a vi svi vidite odlicno, "svaka cast"gringo1 je napisao/la:izvini buraz ali si slijep u vezi Cire,ostavi mo mi trenutnu euforiju zbog rezultata na 2 tekme protiv Belgije i pogledajmo sta Ciro radi u vezi kadra i popunjavanja deficitarnih pozicija u timu?amir je napisao/la:Evo citam postove i u nekim procitah kako je ovo Kodrina ili neznam cija vec reprezentacija, po cemu su to njihove reprezentacije, po vasem onda je Ciro ili bilo koji drugi selektor koji preuzima reprezentaciju treba se odreci svih igraca koji su igrali dok je bio prijasnji selektor i pozvati sve nove igrace i da onda se kaze da je to njegova reprezentacija, pa ljudi kad god koji selekor je dolazio i pozivao je 80 % igrace koji su igrali za reprezentaciu prije njegovog dolaska i zato se nemoze ni za koga reci da je njegova reprezentacija, reprezentacija je svih bosanaca i hercegovaca a selektor ih samo poziva, za koje misli da su najbolji u tom njgovom mandatu.
Sta radi u vezi dovodenja pojedinih igraca koji odlukom Fife/uefe dobivaju sansu da zaigra za nas??
Recimi jeli tebi Hrgovic buducnost BH nogometa i Sadovic pored barem 5-6 Vrhunskih mladih momaka koji bi u ovom trenutku mogli odgovoriti reprezantaivnim zadatcima...I jos 20-30 ovakvih razloga plus Skautin za Hrvatsku preko ledza BH reprezentacije (Sarbini najbolji dokaz a bice zapamti jos nekoliko za kratko vrijeme)
I sve u svemu i da nije ovkav kakav je nebi mi opet bio na celu repke zbog godina i nemogucnosti vodenja repke na duze staze...
Jednostavno treba da se osvjestimo u vezi Cire i navijamo za nase momke a ne na stadionima Ciro MAJSTORE!!!
a svi dobro znamo prvenstveno zbog cega je i doveden a to sigurno nije da uradi nesto dobro za Buducnost BH nogomet!!!!
Ovo mi je na dusi pa me sad izgrdite ULIZICE!!!!!!!!!
Hajde nabroj tih 5-6 momaka da vidim te tvoje "vrhunske igrace", a sto se tice Sadovic to je zavrsena prica, nije usao ni minute u igru a nece vise vjerovatno ni biti nikada pozvan.
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Ciro je taj koji je spasio fotelje onim sotonama iz saveza.
Zato svaku pobjedu nase repke gledam dvostarno.
Sa jedne strane mi je drago da pobjedimo a s druge znam da svaka nova pobjeda sve vise zacementirava pozicije skotova u savezu...
Zato svaku pobjedu nase repke gledam dvostarno.
Sa jedne strane mi je drago da pobjedimo a s druge znam da svaka nova pobjeda sve vise zacementirava pozicije skotova u savezu...
Ne pada Ciri na pamet da pozove Mateja Delaca,a takve talente iz Bosne uspjesno je dovodio u Hrvatsku reprezentaciju,pa momak je rekao da bi mu bila cast da igra za BiH,ima 18 godina i brani standardno u HNL a iz BiH je.Plus zamjena mu je Cirin pulen Goran Brasnic.Zar to nije dovoljno da se momka pozove i porazgovara?? Zna Ciro sta radi,moze Bosna imati dobre igrace samo ako to nije na stetu Hrvatske .
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
-
- Kontakt:
Blažević: Bio bih zadovoljan sa četiri boda iz naredne dvije utakmice
Još deset dana ostalo je do nastavka kvalifikacija za odlazak na svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi naredne godine.
Kvalifikacija koje bi zlatnim slovima mogle biti upisane u historiju našeg nogometa.
Reprezentacija Bosne i Hercegovine ima otvoren put ka drugom mjestu u grupi te plasmanu u baraž a uz malo sreće, u Južnu Afriku možemo direktno kao prvoplasirani u našoj grupi.
No, kalukalacije ostavimo za neki drugi put...
Selektor Blažević je trenutno fokusiran samo na utakmicu u Armeniji 5. septembra.
Ne očekujem niti malo laku utakmicu niti malo lak zadatak u Armeniji. Mi se pripremamo na jedan sistematski način i nadam se da ćemo do 5. septembra biti u optimalnoj formi. Za sada imam brigu od Armenaca a tek poslije ću misliti o Turcima, rekao je selektor Blažević na početku razgovora za Sportin.ba.
Naši reprezentativci pred nastavak kvalfikacija pokazuju zavidnu formu, kakav je vaš komentar na to?
To me osobito veseli, posebno forma Miralema Pjanića koji je nakon utakmice sa Iranom proradio u Lyonu. U Armeniji zbog žutih kartona neće biti nazočan Zvjezdan Misimović tako da je Pjanićeva forma razlog našeg optimizma.
Dolaskom Mirka Hrgovića u reprezentaciju, konačno vam se može ispuniti želja da Salihović igra naprijed, konkurencija u veznom redu će biti velika. Kako sve to iskomponovati?
To je moja zadaća! Nadam se da će svi igrači do utakmice u Armeniji biti zdravi i da neće biti povreda te da mogu odgovoriti na najefikasniji način u ovim zahtijevnim susretima.
Selektor Blažević se osvrnuo i na neigranje Safeta Nadarevića u turskom Eskisherisporu, pred nastavak kvalifikacija....
Čuo sam da Nadarević ne igra, ne bih ulazio u detalje jer je to vrlo delikatno, morao bih biti upućen u sve pojedinosti. Samo mogu reći da me čudi što ne igra, to je malo što se u Bosni kaže, šuhveli.
Brine li vas pozicija golmana?
Brine me svaka pozicija i utakmica u cjelosti me brine, kakav bih ja bio selektor da se ne brinem? Samo briga može riješiti neke probleme koji su nazočni a hvala bogu i nažalost, imamo ih dosta.
Da li bi ste bili zadovoljni sa četiri boda iz naredne dvije utakmice?
Da bio bih zadovoljan! Sa tri iz Armenije i bodom u Zenici bi bio zadovoljan.
Ali u tom slučaju bi teško do prvog mjesta u grupi u koje vi još uvijek vjerujete?
Kalkulacije u nogometu su nezahvalna stvar, bitno je da i idemo etapu po etapu. Prvo idemo u Armeniju a onda dočekujemo Tursku i te dvije utakmice će dati odgovor na naše stanje na ljestvici, rekao je selektor Blažević za Sportin.ba
Autor: M.Kusturica
ima malo slicnosti kao sa utakmicama protiv belgije...bili bi zadovoljni i sa 3,4 boda a uzeli sve 6....tako ce biti i sad,aBd!
Još deset dana ostalo je do nastavka kvalifikacija za odlazak na svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi naredne godine.
Kvalifikacija koje bi zlatnim slovima mogle biti upisane u historiju našeg nogometa.
Reprezentacija Bosne i Hercegovine ima otvoren put ka drugom mjestu u grupi te plasmanu u baraž a uz malo sreće, u Južnu Afriku možemo direktno kao prvoplasirani u našoj grupi.
No, kalukalacije ostavimo za neki drugi put...
Selektor Blažević je trenutno fokusiran samo na utakmicu u Armeniji 5. septembra.
Ne očekujem niti malo laku utakmicu niti malo lak zadatak u Armeniji. Mi se pripremamo na jedan sistematski način i nadam se da ćemo do 5. septembra biti u optimalnoj formi. Za sada imam brigu od Armenaca a tek poslije ću misliti o Turcima, rekao je selektor Blažević na početku razgovora za Sportin.ba.
Naši reprezentativci pred nastavak kvalfikacija pokazuju zavidnu formu, kakav je vaš komentar na to?
To me osobito veseli, posebno forma Miralema Pjanića koji je nakon utakmice sa Iranom proradio u Lyonu. U Armeniji zbog žutih kartona neće biti nazočan Zvjezdan Misimović tako da je Pjanićeva forma razlog našeg optimizma.
Dolaskom Mirka Hrgovića u reprezentaciju, konačno vam se može ispuniti želja da Salihović igra naprijed, konkurencija u veznom redu će biti velika. Kako sve to iskomponovati?
To je moja zadaća! Nadam se da će svi igrači do utakmice u Armeniji biti zdravi i da neće biti povreda te da mogu odgovoriti na najefikasniji način u ovim zahtijevnim susretima.
Selektor Blažević se osvrnuo i na neigranje Safeta Nadarevića u turskom Eskisherisporu, pred nastavak kvalifikacija....
Čuo sam da Nadarević ne igra, ne bih ulazio u detalje jer je to vrlo delikatno, morao bih biti upućen u sve pojedinosti. Samo mogu reći da me čudi što ne igra, to je malo što se u Bosni kaže, šuhveli.
Brine li vas pozicija golmana?
Brine me svaka pozicija i utakmica u cjelosti me brine, kakav bih ja bio selektor da se ne brinem? Samo briga može riješiti neke probleme koji su nazočni a hvala bogu i nažalost, imamo ih dosta.
Da li bi ste bili zadovoljni sa četiri boda iz naredne dvije utakmice?
Da bio bih zadovoljan! Sa tri iz Armenije i bodom u Zenici bi bio zadovoljan.
Ali u tom slučaju bi teško do prvog mjesta u grupi u koje vi još uvijek vjerujete?
Kalkulacije u nogometu su nezahvalna stvar, bitno je da i idemo etapu po etapu. Prvo idemo u Armeniju a onda dočekujemo Tursku i te dvije utakmice će dati odgovor na naše stanje na ljestvici, rekao je selektor Blažević za Sportin.ba
Autor: M.Kusturica
ima malo slicnosti kao sa utakmicama protiv belgije...bili bi zadovoljni i sa 3,4 boda a uzeli sve 6....tako ce biti i sad,aBd!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.