Reče gospodin @Livnobet. Dakle, poenta je što u tenisu, košarci (kp), hokeju (kp) i odbojci imaš samo 2 znaka. U fudbalu kada igraš kp opet postoji x koji ti samo vraća ulog.
Dakle, kada imaš 2 znaka, onda ti je to 50% mogućnost pogotka, dok se to u fudbalu svede na 33.3%. Šta je bolje? U pravu si ti kada govoriš da su kvote mnogo manje, al' to ti je baš iz razloga što ne postoji X.

Jbg, pa kako će drugačije kladionice zaraditi? Također si u pravu što si naveo sve ove velike kvote i kako do istih doći, al' opet se vraćamo na matematiku. Ti ovdje spominješ prelaze. A kakva je tu matematika da dođe jedan prelaz? Kakve li su ti onda šanse? Nešto veće od 10%. Ako ćemo biti tačni, onda iste iznose 11.1111%.

Malo, zar ne?
Recimo da odigraš 2 hendikepa u tenisu (obično su to 1.8 kvota). To ti je 3.24 ukupna kvota. Zar ti je to malo? Zar je to malo za double? Uplatom od 20 KM ti si dobar 40+ kermi. Dobra dnevnica. Dakle, opet se vraćamo na one vjerovatnoću donešenu na osnovu jednostavne matematike.
Iskren da budem, i ja forsiram fudbal. Zašto? Najviše pratim taj sport te zbog toga mislim da se dobro razumijem u isti. A onda mi dođe matematički šamar i vikend večeru odradim u stanu praveći sataraš, umjesto da sa ženom odem u neki restoran, zgotivimo se i sa osmjesima na licima dođemo kući na desert.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”