FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Pa treba naci sponzora ili sponzore koji ce sve to sredit a zauzvrat im dati poslovne prostore na koristenje dok ne povrate 150% od ulozenog novca. Znaci ako neka firma ulozi 3 miliona maraka neka raspolaze poslovnim prostorima dok ne povrati svojih 3 miliona i zaradi 1.5 milion extra. Mi bi u roku godinu dvije dana dobili dobar stadion a u roku 5-6 godina bi imali kontrolu nad cijelim stadionom. Ovdje treba uzeti u obzir velike mogucnosti zarade novca za Zelju sto od bolje prodaje ulaznica, organizovanje koncerata, privlacenje boljih sponzora, igranje repke itd.. tako da licno mislim da ideje nije losa. Sami ne mozemo finansisrati izgradnju Grbavice a opcina, kanton, drzava pa valjda je svima jasno da od njih nema nist, oni gledaju sad kako da od nas gradzana klepe vise novca jer valja politicarima povecavati svoje plate, vracati svjetskoj banci ogromen kredite itd. itd...
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
-
- Kontakt:
Ma dok se mi navijaci malo vise ne angazujemo nece od ovog nista biti, moramo i mi malo vise potencirat izgradnju stadiona, ovo bi bilo strasno, prvo zbog evrope, a drugo ima li bi vecu posjecenost i protiv manjih ekipa u PL, dosta bi raje dolazilo sa djecom da gleda tekme, a mogu se privuci i sponzori, opet kazem moramo se mi malo vise angazovat, ima nas navijaci koji smo sigurno na nekim jakim pozicijama s kojih bi se moglo nesto pogurat 

Hajmo realno. Ovi naši nisu u stanju da podebljaju farbom one žute linije na stadionu iako su obećali. Nisu u stanju da očiste snijeg sa tribina na početku prošle polusezone. Nisu dugo bili u stanju da otvore više ulaza na Jug. Nisu bili u stanju da ocrtaju one linije na ulazima na Jug. Nisu u stanju da počupaju korov i travu koja nam raste na tribini. Nisu u stanju da očiste stolice jednom u milenijumu. Nisu u stanju da naprave jednu normalu halu na Jugu.
Sad će biti u stanju da naprave stadion koji zadovoljava UEFINE kriterije
Jašta će. Jedino da upecaju zlatnog kita sa draguljima u Milji i da ga zajebu i umjesto da ga puste naprave stadion. To je izglednija opcija nego da ovi nešto urade po tom pitanju.
Realno objašnjenje je napisao @Vlak. Naši na skupšitini su rekli da očekuju pomoć u izgradnji stadiona od grada, kantona, Federacije, države i NS što u prijevodu znači ništa od te priče bezveze trošimo tastaturu i kalorije na stvari koje se neće dogoditi u skorije vrijeme. Iskreno bih volio da griješim al dabogda.
Što se tiče Savića, kada je lik došao očekivao sam da bi mogao biti dobro pojačanje. Ispostavilo se da mu je predaja lopte vrlo loša i da nije brz igrač. Ima osjećaj za gol ali čovjek igra na poziciji zadnjeg veznog igrača. Na toj poziciji imamo Nijemu, Svraku, Zolotića, Jamaka pa i B. Čolića ako je potrebno. Amaru se ne sviđa, na ledu je, od kada je ispao iz tima mi igramo mnogo bolje odnosno nismo izgubili nijednu utakmicu. Bio je standardan u prav četiri kola gdje smo uzeli 4 boda. Pametnom dosta. Hvala mu na lijepom golu u Zenici. Hvala mu na svemu, doviđenja i sretan put.
Sad će biti u stanju da naprave stadion koji zadovoljava UEFINE kriterije

Realno objašnjenje je napisao @Vlak. Naši na skupšitini su rekli da očekuju pomoć u izgradnji stadiona od grada, kantona, Federacije, države i NS što u prijevodu znači ništa od te priče bezveze trošimo tastaturu i kalorije na stvari koje se neće dogoditi u skorije vrijeme. Iskreno bih volio da griješim al dabogda.
Što se tiče Savića, kada je lik došao očekivao sam da bi mogao biti dobro pojačanje. Ispostavilo se da mu je predaja lopte vrlo loša i da nije brz igrač. Ima osjećaj za gol ali čovjek igra na poziciji zadnjeg veznog igrača. Na toj poziciji imamo Nijemu, Svraku, Zolotića, Jamaka pa i B. Čolića ako je potrebno. Amaru se ne sviđa, na ledu je, od kada je ispao iz tima mi igramo mnogo bolje odnosno nismo izgubili nijednu utakmicu. Bio je standardan u prav četiri kola gdje smo uzeli 4 boda. Pametnom dosta. Hvala mu na lijepom golu u Zenici. Hvala mu na svemu, doviđenja i sretan put.
-
- Kontakt:
Ako cemo realno onda nam ni ne treba bolji stadion s obzirom na posjetu, al kad vec se povlaci ta tema treba nesto uradit dok je jos aktuelno pa mozda to privuce raju da opet dolazi, a ako samo prepustimo da neko drugi rjesava taj problem pricat cemo mi o izgradnji stadiona jako dugo. Vjerujete svi ovi u Upravi su prolazni, kolko je njima stalo da se napravi stadion, sigurno manje nego nama, mi cemo tu biti, oni svi odlaze, zato kazem da se mi trebamo aktivirat il mozemo i dalje iznosit svoje zelje i da na tome samo ostane
Znas li onaj vic? A sto plavusu sa velikim sisama?Elegant je napisao/la:Sta je to odvratno na avataru ?malta071 je napisao/la:Negativac pravi...sa odvratnim avatarom

Izgradnja stadiona, tribinu po tribinu je najrealnija opcija i to samo ako je klub vecinski ulagac a sve ostalo je masta.
Ujedno po meni i najbolja, najisplatnija i najsigurnija opcija.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Treba nam novi stadion!
Evo uzmimo za primjer Juventus, do ove sezone svaku utakmicu stadion mu je vapio poluprazan izuzev derbija, pred ovu sezonu napravili novi stadion i navijači se vratili na tribine, svaku domaću utakmicu stadion pun. Možda je nerealno poređenje, ali ono što je Juventus u Italiji, to je Željo u BiH, svugdje ima svojih navijača i svi bi htjeli da dođu na novi stadion.
Ja vjerujem da bi tako bilo i sa Željom, pa kad momci iz cijele države znaju doći po par put na ovakvu Grbavicu, kad bi se napravila nova siguran sam da bi dolazili i češće.
Neko dođe jednom, svidi mu, dođe drugi put opet mu se svidi i to prelazi u naviku i eto ga svaku utakmicu na Grbavici.
Evo uzmimo za primjer Juventus, do ove sezone svaku utakmicu stadion mu je vapio poluprazan izuzev derbija, pred ovu sezonu napravili novi stadion i navijači se vratili na tribine, svaku domaću utakmicu stadion pun. Možda je nerealno poređenje, ali ono što je Juventus u Italiji, to je Željo u BiH, svugdje ima svojih navijača i svi bi htjeli da dođu na novi stadion.
Ja vjerujem da bi tako bilo i sa Željom, pa kad momci iz cijele države znaju doći po par put na ovakvu Grbavicu, kad bi se napravila nova siguran sam da bi dolazili i češće.
Neko dođe jednom, svidi mu, dođe drugi put opet mu se svidi i to prelazi u naviku i eto ga svaku utakmicu na Grbavici.

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Svidja mi se poredjenje....Bianconeri1988 je napisao/la:Treba nam novi stadion!

Upravo mi smo bosanski JUVE...
Sto se tice stadiona raditi dio po dio, a ne nikako davat str. firmama da nam rade pa da zavrsi kao sa Slovencima...
Sta bi bilo da smo kojim slucajem bili u pola gradnje a oni tek onda bankrotirali... Popusili bi ga samo tako...
Dobro je i ovako, meni ne smeta... Ja cu i dalje gledati Zelju...
EDIT Amar sprema iznenadjenje za igrace kada se sretnu na pocetku priprema pogotovo za one koji dodju nespremni...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ne smeta ovakva Grbavica nama kojih nas ima oko 3 000 i za nas nema ljepšeg stadiona, ali ako hoćemo da vratimo raju na tribine, morat ćemo praviti stadion, jer evo iako imamo rezultate kakve dosad niko nije imao u ovoj našoj državi opet posjeta nije nešto.
Trebalo bi Čoliću progledati kroz prste, ipak se tek čovjek oženio
Ali uglavnom sviđa mi se to, ličimo na ozbiljan klub, treba uvoditi te novine i da se igrači ponašaju kao pravi profesionalci...

Ali uglavnom sviđa mi se to, ličimo na ozbiljan klub, treba uvoditi te novine i da se igrači ponašaju kao pravi profesionalci...
Ž '21!
-
- Kontakt:
Ne mozemo tako pricat isto kao da mi imamo pare samo trebamo skontat kakav cemo stadion, hocemol da nam zapad bude veci il manji od sjevera i tako to, treba prvo skontat pare pa mozemo pricat o takvim stvarima jer je ovako besmisleno 

Danas saznadoh za ovo iznenadjenje i vjerovatno je to da ce Amar odmah krizati nespremne pa bio to Zeba jer znamo kakav je ters i karakter nas Big Boss, a to ce raditi iz razloga jer im je dao plan samostalnih priprema koji koriste i najjaci svjetski klubovi za svoje igrace... Polako ali sigurno grabimo ka evropskom prosjekuBianconeri1988 je napisao/la:Ne smeta ovakva Grbavica nama kojih nas ima oko 3 000 i za nas nema ljepšeg stadiona, ali ako hoćemo da vratimo raju na tribine, morat ćemo praviti stadion, jer evo iako imamo rezultate kakve dosad niko nije imao u ovoj našoj državi opet posjeta nije nešto.

Ma ne treba ni Coli progledati valjda je dosad proradio i procepio svoju mladenku i izzadovoljstavao se na njoj...
A sto se tice priprema Boss preko svojih ljudi i veza sredio nam najbolje hotele i to vrlo povoljno...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...
Joooooooooooj ko će živ dočekat mart,
da se hoće šta dešavat pa makar da vade loptu iz Fojnice

Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
ko ceka nove tribine nek ne dolazi ni tada.meni je nasa Grbavica najljepša i ovakva(sa 4 razlicite tribine).Bianconeri1988 je napisao/la:Ne smeta ovakva Grbavica nama kojih nas ima oko 3 000 i za nas nema ljepšeg stadiona, ali ako hoćemo da vratimo raju na tribine, morat ćemo praviti stadion, jer evo iako imamo rezultate kakve dosad niko nije imao u ovoj našoj državi opet posjeta nije nešto.
ŽELJO ŠAMPION
Prvaci SRBIH :1946
Juve ima milion i velike sponzore, Zeljo nema ni milione ni velike sponzore. Italija je normalna drzava, BiH nije ni drzava.Bianconeri1988 je napisao/la:Treba nam novi stadion!
Pada ti prica u vodu, na zaslost - kao sto sam ranije napisao treba samo da budemo realni.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
ma cim pocnu pripreme bice zanimljivije i konstruktivne raspravegavran je napisao/la:Joooooooooooj ko će živ dočekat mart,
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
@Elegant,
Znamo svi da je gradnja/rekonstrukcija stadiona veliki izazov. Znamo da materijalna situacija nije najrespektabilnija. Međutim treba težiti i pokušati naći rješenje i za stadion. Ima milion načina da se to uradi.
Japan ima oko 100 miliona stanovnika. Svi znamo da je narod Japan veliki prijatelj Ivice Osima. Samo kada bi Švabo otišao i pokušao namaknuti neka donatorska sredstva od Japanaca stadion bi se mogao riješiti. Švabo je još idol u Japanu. Naveo sam jedan primjer, a postoji milion načina da se izlobira gradnja stadiona.
Da bi se prikupio novac - treba napraviti ozbiljan plan i sredstva se mogu naći. Oformiti i platiti određen broj ljudi koji bi svojom harizmom po svijetu skupili lovu.
Garantujem, da bi od Željinih fanovi širom svijeta mogao skupiti lovu, za bar jednu tribinu. Dijaspora nam je velika i na onaj telefonski poziv bi se to moglo raditi širom svijeta. Samo to treba izreklamirati i povesti jednu snažnu kampanju.
Odredi ovdje kod nas BIH donatorski broj telefona od 2KM, 5KM, 10KM, 20KM za gradnju Grbavice namakli bi određena sredstva.
Ne treba još odbaciti na priliku da se putem javno-privatnog partnerstva i koncesija nešto napravi, jer sada ti zakoni ne predstavljaju problem jer su usvojeni.
Na ovom svijetu ima love, samo je treba znati uzeti. Da bi se uzela treba se pravilno raditi.
Nadam se da u našem klubu ima pametnih ljudi, koji će na pravi način izorganizovati kampanju i obezbjediti sredstva za gradnju stadiona.
Mrsko mi pisati, ali vjeruj mi da bih ti mogao sada naći barem dvadeset solucija na koje se mogu obezbjediti sredstva za stadion.
Znamo svi da je gradnja/rekonstrukcija stadiona veliki izazov. Znamo da materijalna situacija nije najrespektabilnija. Međutim treba težiti i pokušati naći rješenje i za stadion. Ima milion načina da se to uradi.
Japan ima oko 100 miliona stanovnika. Svi znamo da je narod Japan veliki prijatelj Ivice Osima. Samo kada bi Švabo otišao i pokušao namaknuti neka donatorska sredstva od Japanaca stadion bi se mogao riješiti. Švabo je još idol u Japanu. Naveo sam jedan primjer, a postoji milion načina da se izlobira gradnja stadiona.
Da bi se prikupio novac - treba napraviti ozbiljan plan i sredstva se mogu naći. Oformiti i platiti određen broj ljudi koji bi svojom harizmom po svijetu skupili lovu.
Garantujem, da bi od Željinih fanovi širom svijeta mogao skupiti lovu, za bar jednu tribinu. Dijaspora nam je velika i na onaj telefonski poziv bi se to moglo raditi širom svijeta. Samo to treba izreklamirati i povesti jednu snažnu kampanju.
Odredi ovdje kod nas BIH donatorski broj telefona od 2KM, 5KM, 10KM, 20KM za gradnju Grbavice namakli bi određena sredstva.
Ne treba još odbaciti na priliku da se putem javno-privatnog partnerstva i koncesija nešto napravi, jer sada ti zakoni ne predstavljaju problem jer su usvojeni.
Na ovom svijetu ima love, samo je treba znati uzeti. Da bi se uzela treba se pravilno raditi.
Nadam se da u našem klubu ima pametnih ljudi, koji će na pravi način izorganizovati kampanju i obezbjediti sredstva za gradnju stadiona.
Mrsko mi pisati, ali vjeruj mi da bih ti mogao sada naći barem dvadeset solucija na koje se mogu obezbjediti sredstva za stadion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Zeljo ima milione (ali ne za gradnju), ali nema velike sponzore...ti nisi realan a ni pesimistican, nego si depresivan
sve ti crno. Konstantno, iz dana u dan, ponavljas da nema drzave, a mi ne razgovaramo o mjenjanju ustava nego o ulaganju odredjenih struktura u stadion koje nemaju veze sa "drzavom". Ako je Zujo spomenuo drzavu to je uradio da se dobije na drami izlaganja.
Ako je opstina mogla da ulozi cca 10miliona u onu dvoranu moze se vrlo lako uloziti u zapadnu tribinu, samo treba volja celnika. Morate imati malo informacija da bi rekli da ce biti ili nece, a ne srezati svaku recenicu u kojoj se spominje gradnja stadiona ili tribine.
Nakon skupstine sam napisao da necu pisati o trening centru da novinari zarade platu, ali oni nisu ni spomenuli ovo, pa cu ja reci. Zujo je spomenuo gradnju trening centra (boccaccio i bistrikboy su upoznati sa tim vec 20tak dana) na mjestu Bubamarinog kampa u Butmiru. Bubamara se gasi u skorijoj buducnosti i mi cemo (barem bi trebali kako stvari stoje) preuzeti te terene. Mislim da su tri velika terena u pitanju ako se dobro sjecam, bio sam tamo samo jednom. Posto smo finansijski u mogucnosti, mi cemo to sami sve uraditi bez pomoci sponzora i spoljnih partnera. Pregovori su vec bili samo treba sada sjesti dole sa lokalnim stvarima i to pogurati. Tehnicke detalje nisam zapamtio, jbg, a i ne vladam bas tom materijom tako da ne mogu o tome bas rapravljati. Preuzimanje koncesija na zemljiste bla bla bla
Nisam Zuju bas najbolje skontao, a to je provukao ispod radar, da li zeli da uzmemo i tu djecu. Rekao da je cemo preuzeti sve ugovore koje Bubamara ima, pa ne znam sta to sve obuhvata...da li i partnerstvo sa Interom, u sta sumnjam...
Uglavnom, sto se mene tice, je to puno bolje da se sada odradi nego stadion...dugorocno je to veliki napredak za klub.

Ako je opstina mogla da ulozi cca 10miliona u onu dvoranu moze se vrlo lako uloziti u zapadnu tribinu, samo treba volja celnika. Morate imati malo informacija da bi rekli da ce biti ili nece, a ne srezati svaku recenicu u kojoj se spominje gradnja stadiona ili tribine.
Nakon skupstine sam napisao da necu pisati o trening centru da novinari zarade platu, ali oni nisu ni spomenuli ovo, pa cu ja reci. Zujo je spomenuo gradnju trening centra (boccaccio i bistrikboy su upoznati sa tim vec 20tak dana) na mjestu Bubamarinog kampa u Butmiru. Bubamara se gasi u skorijoj buducnosti i mi cemo (barem bi trebali kako stvari stoje) preuzeti te terene. Mislim da su tri velika terena u pitanju ako se dobro sjecam, bio sam tamo samo jednom. Posto smo finansijski u mogucnosti, mi cemo to sami sve uraditi bez pomoci sponzora i spoljnih partnera. Pregovori su vec bili samo treba sada sjesti dole sa lokalnim stvarima i to pogurati. Tehnicke detalje nisam zapamtio, jbg, a i ne vladam bas tom materijom tako da ne mogu o tome bas rapravljati. Preuzimanje koncesija na zemljiste bla bla bla

Nisam Zuju bas najbolje skontao, a to je provukao ispod radar, da li zeli da uzmemo i tu djecu. Rekao da je cemo preuzeti sve ugovore koje Bubamara ima, pa ne znam sta to sve obuhvata...da li i partnerstvo sa Interom, u sta sumnjam...
Uglavnom, sto se mene tice, je to puno bolje da se sada odradi nego stadion...dugorocno je to veliki napredak za klub.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
- gospodin Seljakovic
- Kontakt:
Juventus je imao stadion od 69 000 mjesta, a novi im prima 41 000...na starom je uvijek bilo pola, oko 35-40 000 koliko dodje i sad tako da nisu napravili neki pomak u broju gledatelja, vec samo u popunjenosti stadiona koji vise nije popunjen 60%, vec 90%, a broj gledatelja je jednakBianconeri1988 je napisao/la:Treba nam novi stadion!

Uglavnom, sto se mene tice, je to puno bolje da se sada odradi nego stadion...dugorocno je to veliki napredak za klub.[/quote
Lagano poprimamo konture evropskog kluba!Sjajna vijest

Uglavnom, sto se mene tice, je to puno bolje da se sada odradi nego stadion...dugorocno je to veliki napredak za klub.[/quote
Lagano poprimamo konture evropskog kluba!Sjajna vijest
Einigkeit und Recht und Freiheit
Juventus kad ste vec kod njega najvise profitira od svog stadiona jer je vlasnik istog.gospodin Seljakovic je napisao/la:Juventus je imao stadion od 69 000 mjesta, a novi im prima 41 000...na starom je uvijek bilo pola, oko 35-40 000 koliko dodje i sad tako da nisu napravili neki pomak u broju gledatelja, vec samo u popunjenosti stadiona koji vise nije popunjen 60%, vec 90%, a broj gledatelja je jednakBianconeri1988 je napisao/la:Treba nam novi stadion!
Neko dođe jednom, svidi mu, dođe drugi put opet mu se svidi i to prelazi u naviku i eto ga svaku utakmicu na Grbavici....tako ti taj poredak nikako ne stima, al u svakom slucaju sto se tice Grbavice mislim da bi izgradnja jedne tribine 'sa strane' privukla odredjen broj gledatelja...evo recimo prvi ja, da radim il zivim u Sarajevu, Zeljo mi je drag klub i zbog komfora bi isao samo na vece utakmice i kad imam vremena, a da na stadionu vlada gospodska atmosfera, da se mogu otic na wc ko covjek, kupit si sendvic i pivu i to pojest bez da ugledam crva na tribini koji ce mi ogadit, tad bi isao svaku utakmicu, malo bi se bolje organizirao i dosao bi...moze netko rec da na tribini ne trebaju navijaci koji nisu dolazili do izgradnje stadiona, al izgradnja stadiona ako privuce nove navijace to je samo jedan veliki plus za klub koji je napravio nesto sa stadionom, klub ide prema gore, ljudi prepoznaju i dodju na tekmu...nisu svi ljudi isti, netko moze volit klub, al et, ne svidja mu se stanje u klubu i rdije ce pratit rezultate na teletekstu i gledat na tv-u kad ima prijenos nego otic na stadion, al logicno ako bi se napravio neki pomak da ce rado otic uzivo pogledat...kao sto netko navede i predhodnim postovima, otici ce jednom i svidit ce mu se, doci ce drugi put i svidit ce mu se i tako ce se ustalit...nitko nije rodjen na tribinama, svi su nekad morali otic prvi put na stadion i tamo dozivit ono nesto da bi tu i ostali...
ALi ne bitno manite se Juventusa ipak je tema Big Zeljo

Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
Jeste sjajna, samo da se realizuje do kraja...mada ne znam ko bi mogao uskociti umjesto nas...mozda savez jedino
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer, SHZ82 i 15 gostiju.