FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nick
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nick » 25 avg 2009, 02:50

hajde Željo zabij gol
samo tebi pjevamo
Željo ti si šampion
pjeva cijeli stadion
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 25 avg 2009, 03:00

Ovako, pošto je čovjek već objasnio na drugom forumu značenje parole, da ne bih pametovao, jednostavno ću copy objašnjenje.
Nick je @Petit_Beurre sa foruma(mislim da mi ovo neće dopustiti moderatori ovog foruma)............
_________________________________________________________________________________________________
Ne znam stvarno ima li smisla da uopšte pokušam objasniti parolu, jer nekome ko je bezobrazan (što automatski znači i da nije pametan) ne možeš na normalan način ništa dokazati. Ali eto pokušaću. Naime:

Pruga se ne kreće. Svaka vam čast na tom izvanrednom zaključku.
Naime:
U našem jeziku postoji jedna interesantna stilska figuran,Metonimija.
Primjer: Sijeda kosa se ne odnosi samo na boju nečije kose, nego i na njegovu starost, jer su oba pojma u logičkoj vezi.

"Šampionska kreće plava pruga."

U prethodnoj rečenici imamo izmješan raspored riječi. Ako se malo napregnemo, i uključimo moždane vijuge (naravno samo ako ih imamo) shvatićemo da je to urađeno samo iz jednog razloga. Zvučnosti rečenice.
Ako se vratimo na maloprije spomenutu stilsku figuru (METONIMIJA) i iskoristimo stečeno znanje iz iste u prethodnom primjeru (rečenici) možemo shvatiti o čemu se, naime, stvarno radi. Riječ pruga nosi dva značenja. Kao što svi znamo Pruga (hrv. - tračnica) označava dvije paralelno postavljenje željezne grede po kojima se vozovi (hrv. - vlakovi) kreću. U našem primjeru pruga uzima značenje voza (hrv -vlaka) te također može značiti i iznova otvorenu liniju, odnosno novo- izgrađenu prugu.

Ako već niste dovoljno bistri ili nemate to osnovno obrazovanje iz gramatike, da li zbog nepohađanja škole ili bježanja iz iste, ne morate se praviti pametni, jer ima ljudi koji znaju bolje od vas i koji će vam rado pomoći i objasniti stvari. Ili jednostavno povucite mater il oca za rukav i pitajte "šta oto znači".
Izvinjavam se na dužini posta
________________________________________________________________________________________________

Intonacija je takva kakva jeste zbog tupavih pitarskih provokacija, naravno :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 25 avg 2009, 03:04

krkacina je napisao/la:Ovi su u pravu koji kazu da pjesme Manijaka moraju biti bolje. Ovo "hajde Zeljo zabij go samo tebi pjevamo , pjeva cijeli stadion" nema smisla nikakvog. Dva put glagol pjevati u recenici ne ide nikako...
Onda gledam fakat pun jug, to je par hiljada ljudi, to bi grmilo da su neke pjesme gdje se maksimalna jacina izvlaci iz glasovnih zila..Kod ovih pjesama gore to nije moguce..

I ja nisam u toku ko pravi ove pjesme i kako se ovo moze poboljsati ,ali bolje je imati 3 dobre i originalne pjesme nego 10 bezveze. Nadam se da ce do nekoga ovo doci. Pogotovo sto je steta ne iskoristiti onoliki broj ljudi na jugu ..Moze to puno bolje !!!
Pjesma koju navodiš je NAJBOLJE prihvaćena pjesma na tribini ;) Što se tiče pravopisa, khm......postoji i biblioteka onome ko voli(što ne znači da smo svi nepismeni, pjesma jednostavno lijepo zvuči, pogledaj malo link na prošloj stranici) ;)

Ne grmi, ne čuje se :roll:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 avg 2009, 08:50

Aleksa Santic, nisam te prepoznao.

Predobra pjesma, veoma dobro prihvacena, jedna od onih koju pjeva cijeli stadion.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 25 avg 2009, 10:55

http://www.derbikola.ba/

prenosi se slavija - zeljo, razlog vise da jos jednom pokazemo da smo sila

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 25 avg 2009, 11:06

Ne znam šta se palite da je Željo neka sila, kakva sila kad je oscilacija naš zaštitni znak. Željo je Željo i ne voli se zato što je neka sila!

Tribina je na 50 % svog potencijala i može i mora da se poradi još na tome!

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 25 avg 2009, 11:12

emchoz je napisao/la:Ne znam šta se palite da je Željo neka sila, kakva sila kad je oscilacija naš zaštitni znak. Željo je Željo i ne voli se zato što je neka sila!

Ja sam govorio samo o tribini i ni o cemu drugom

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 25 avg 2009, 11:13

muamer10 je napisao/la:
emchoz je napisao/la:Ne znam šta se palite da je Željo neka sila, kakva sila kad je oscilacija naš zaštitni znak. Željo je Željo i ne voli se zato što je neka sila!

Onda primi moje izvinjenje :)

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 25 avg 2009, 11:20

emchoz je napisao/la:
muamer10 je napisao/la:

Onda primi moje izvinjenje :)

;) nije frka, :)

Manijac18
Kontakt:

Post Postao/la Manijac18 » 25 avg 2009, 11:28

newbie je napisao/la:stigao je neki brazilac mladi na probu kazu da je brz ko munja
jel ga neko gledao na treninzima ili nesto?

sta je s onim Menelom sto je bio na probi?

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 25 avg 2009, 12:00

Ja bih samo zamjerio, što nismo poslušali Bukija i ne palili baklje.

Sve dok se baklje budu palile, Igrači imaju pravo Kiksa, a kad bude fina atmosfera bez Bakljade eh onda se i od igrača trebaju očekivati pobjede.

Jbt, nevidim svrhu paljenja baklji na utakmicama. To mi unosi pomisao da neki ljudi još uvijek teže ka manirima Pečinskog čovjeka!
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Old tawn
Kontakt:

Post Postao/la Old tawn » 25 avg 2009, 12:12

Virtu4l je napisao/la:
Old tawn je napisao/la: Kakvi ba aplauzi jesi li ti normalan,izjebali smo ih maksimalno spistenih su hlava napustili sjever.
ne pricaj gluposti imas jug ako ti se navija i ne se..
Ocigledno nisi bio u toku. Nekoliko puta su skandirali 'bice Zeljo k*rac sampion', i docekani su aplauzom, kasnije su skandirali neke hrvatske pjesmice, opet su docekani aplauzom, aplauzom cinizma, naravno. Kasnije su skontali da su ipak dosli u metropolu i da im primitivizam ne stoji. Ako ne razumijes, javi se na pm, da ti objasnim sta znaci rijec cinizam.
Kralju ako hoces da ti dam koji cas iz knjizevnosti i bosanskog jezika nije nikakv problem to mi je struka,ali ovim postom sam sebe demantujes.Znaci cinicno smo im aplaudirali isto kao i onom glavonji sto je mlatio po bubnjevima.
PONOSNO I HRABRO

bh_navijac
Kontakt:

Post Postao/la bh_navijac » 25 avg 2009, 12:14

AYAN je napisao/la:Ja bih samo zamjerio, što nismo poslušali Bukija i ne palili baklje.

Sve dok se baklje budu palile, Igrači imaju pravo Kiksa, a kad bude fina atmosfera bez Bakljade eh onda se i od igrača trebaju očekivati pobjede.

Jbt, nevidim svrhu paljenja baklji na utakmicama. To mi unosi pomisao da neki ljudi još uvijek teže ka manirima Pečinskog čovjeka!
e svasta procitat ovdje boze sacuvaj :cry:

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 25 avg 2009, 12:21

bh_navijac je napisao/la:
AYAN je napisao/la:Ja bih samo zamjerio, što nismo poslušali Bukija i ne palili baklje.

e svasta procitat ovdje boze sacuvaj :cry:
Šta je ba, ja sam apsolutno protiv bakljada, to ništa dobro ne donosi našem Fudbalu.

Davno je prošlo pećinsko doba...
Željo i samo Željo...

Old tawn
Kontakt:

Post Postao/la Old tawn » 25 avg 2009, 12:23

nikad_izvini je napisao/la:Ovako, pošto je čovjek već objasnio na drugom forumu značenje parole, da ne bih pametovao, jednostavno ću copy objašnjenje.
Nick je @Petit_Beurre sa foruma(mislim da mi ovo neće dopustiti moderatori ovog foruma)............
_________________________________________________________________________________________________
Ne znam stvarno ima li smisla da uopšte pokušam objasniti parolu, jer nekome ko je bezobrazan (što automatski znači i da nije pametan) ne možeš na normalan način ništa dokazati. Ali eto pokušaću. Naime:

Pruga se ne kreće. Svaka vam čast na tom izvanrednom zaključku.
Naime:
U našem jeziku postoji jedna interesantna stilska figuran,Metonimija.
Primjer: Sijeda kosa se ne odnosi samo na boju nečije kose, nego i na njegovu starost, jer su oba pojma u logičkoj vezi.

"Šampionska kreće plava pruga."

U prethodnoj rečenici imamo izmješan raspored riječi. Ako se malo napregnemo, i uključimo moždane vijuge (naravno samo ako ih imamo) shvatićemo da je to urađeno samo iz jednog razloga. Zvučnosti rečenice.
Ako se vratimo na maloprije spomenutu stilsku figuru (METONIMIJA) i iskoristimo stečeno znanje iz iste u prethodnom primjeru (rečenici) možemo shvatiti o čemu se, naime, stvarno radi. Riječ pruga nosi dva značenja. Kao što svi znamo Pruga (hrv. - tračnica) označava dvije paralelno postavljenje željezne grede po kojima se vozovi (hrv. - vlakovi) kreću. U našem primjeru pruga uzima značenje voza (hrv -vlaka) te također može značiti i iznova otvorenu liniju, odnosno novo- izgrađenu prugu.

Ako već niste dovoljno bistri ili nemate to osnovno obrazovanje iz gramatike, da li zbog nepohađanja škole ili bježanja iz iste, ne morate se praviti pametni, jer ima ljudi koji znaju bolje od vas i koji će vam rado pomoći i objasniti stvari. Ili jednostavno povucite mater il oca za rukav i pitajte "šta oto znači".
Izvinjavam se na dužini posta
_____________________________________________________________________________________

Intonacija je takva kakva jeste zbog tupavih pitarskih provokacija, naravno :mrgreen:
______Respect_____
PONOSNO I HRABRO

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 avg 2009, 12:30

AYAN je napisao/la: Sve dok se baklje budu palile, Igrači imaju pravo Kiksa, a kad bude fina atmosfera bez Bakljade eh onda se i od igrača trebaju očekivati pobjede.
Tvoje misljenje je da si protiv i to je ok...al de ziv bio objasni kojom si logikom ovo skontao...smeta im dim?? Gledaju u baklje pa im se malo vid syebe?? Cuj zbog baklji da imaju pravo na kiks...imaju pravo na kiks u zadnjem kolu a mi drugom bjezimo 10bodova...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 25 avg 2009, 12:37

Seyo_TM je napisao/la:
AYAN je napisao/la: Sve dok se baklje budu palile, Igrači imaju pravo Kiksa, a kad bude fina atmosfera bez Bakljade eh onda se i od igrača trebaju očekivati pobjede.
Tvoje misljenje je da si protiv i to je ok...al de ziv bio objasni kojom si logikom ovo skontao...smeta im dim?? Gledaju u baklje pa im se malo vid syebe?? Cuj zbog baklji da imaju pravo na kiks...imaju pravo na kiks u zadnjem kolu a mi drugom bjezimo 10bodova...
Pa druže zbog Bakljada na adresu FK Željezničara stigle su kazne od NS BiH ? Kupimo godišnje karte, pa od tih para moraju da plaćaju kazne...
Željo i samo Željo...

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 25 avg 2009, 12:44

AYAN je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
Pa druže zbog Bakljada na adresu FK Željezničara stigle su kazne od NS BiH ? Kupimo godišnje karte, pa od tih para moraju da plaćaju kazne...
kaznu smo dobili jer su se baklje ubacivale na terene

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 avg 2009, 13:05

Igraci su placeni da igraju i njih ne treba da interesuje sto klub placa kazne savezu...to je izmedju uprave i navijaca...to je drugi par soknica.
Baklje samo uljepsavaju atmosferu i ta atmosfera tjera igrace da bolje igraju. Kao sto eliminator rece to je zbog ubacivanja u teren (protiv toga je svako osim ovih cool navijaca) i toga nije bilo ovu tekmu.

Super je sto su izbacili onaj papanluk od pjesme fenomenenonesta, jos samo slinu njanju merlina da izbace :roll:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 25 avg 2009, 13:07

AYAN osnuj podgrupu "TM teatar" i vi nemojte paliti baklje :!:
Odakle tebi pravo da raspravljas o ovim stvarima,boze sacuvaj :arrow:

U Lukavici bez Dine i Mesanovica(zuti kartoni),ali se vracaju Culum i bucan,a debi bi trebao imati i Selimovič :!:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, lakilone, Levin, mavi, svemalim1 i 97 gostiju.