Objavljeno još jučer al' evo na našem jeziku.
Steven Gerrard produžio ugovor sa Liverpoolom
Kapetan Liverpoola Steven Gerrard produžio je ugovor sa Liverpoolom, a iako duljina novog ugovora nije službeno objavljena, velika je vjerojatnost kako će u klubu u kojem je započeo karijeru ostati i do njezinog kraja.
31-godišnji nogometaš kaže kako prije kraja želi ostvariti još uspjeha, ali tvrdi kako još uvijek živi svoj san, jer igra u klubu svog djetinjstva, te je uvjeren kako su Redsi na pravom putu da vrate svoju nekadašnju slavu.
Gerrard je u karijeri sa Liverpoolom osvajao trofeje Lige prvaka i FA kupa, ali još mu nedostaje onaj možda i najvažniji - trofej za pobjednika Premier lige. Ipak, sretan je što je razdoblje od šest teških godina u kojem nije osvojen nijedan trofej sada, čini se, na zalasku, s odlaskom bivših vlasnika Gicksa i Gilletta.
Tu dvojicu Amerikanaca na čelu kluba zamijenili su novi iz kompanije Fenway Sports Group, koji su dali financijsku potporu menadžeru Kennyu Dalglishu, a nakon jučerašnje pobjede protiv Manchester Citya u prvoj polufinalnoj utakmici Carling kupa ni trofeji se više ne čine toliko nedostižni.
Iako je Gerrard svjestan da ga i u nastavku karijere čeka jako težak posao, nada se kako će ipak biti više uspona nego padova.
"Ovo je klub kojega volim i za kojega navijam još otkako sam bio dijete. Ja živim svoj san kao kapetan jednog od najvećih klubova na svijetu. Volim dolaziti na posao svaki dan i volim sva iskustva koja sam doživio još od svoje osme godine kada sam prvi put došao u klub. Ne bih ih mijenjao ni za što na svijetu."
"Produžiti to i, nadam se, proživjeti još neka lijepa vremena u crvenom dresu je ono što želim. Bit će još uspona i padova, u to nema sumnje, jer je sve to dio života nogometaša u velikom klubu. Najvažnije je da reagirate na pravi način na te padove i iskusite više uspona. Uvjeren sam, gledajući naprijed, da ovaj klub ide u pravom smjeru. Imamo fantastičnu momčad, imamo prave vlasnike i pravi tim iza naše momčadi, tako da sam doista uvjeren da ćemo doživjeti lijepa iskustva u budućnosti."
Novi ugovor zaokružuje za Gerrarda dobar početak 2012. godine. Zabio je golove u dva od tri svoja nastupa u novoj godini i na dobrom je putu da 2011. godinu, u kojoj mu je kraj jedne i početak druge sezone obilježila ozljeda i operacija prepona, pa infekcija gležnja, ostavi iza sebe.
"Ovo je jako ponosan dan za mene i moju obitelj. Produženje ugovora dolazi nakon sjajne izvedbe momčadi prošle večeri, kada smo ostvarili rezultat koji smo tražili. Produženje ugovora dan nakon toga je samo šlag na tortu, tako da su ovo bila savršena 24 sata."
Iako je pred Gerrardom još nekoliko godina igračke karijere, u klubu već postoje planovi da i dalje ostane važna figura nakon što objesi košačke o klin u ulozi ambasadora kluba.
"Doista mi laska to što mi je klub dao priliku da ostanem tu i nakon što završim igračku karijeru. Nadam se da će do toga proći još puno godina, jer želim igrati sve dok mogu. Znat ću sam kad je vrijeme da objesim kopačke o klin i nadam se da ću tada ostati u klubu i dati pravi primjer mladićima koji dolaze." rekao je Gerrard za službenu klupsku stranicu.