Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Senaid L.F.C
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Senaid L.F.C » 12 jan 2012, 13:49

moj uzor-S.G je napisao/la:
reds_forever je napisao/la:Mene je sinoc onaj Skrtel odusevio :!: Odlican rezultat, super odradjeno, jos revans bez nervoze izgurat i onda u finale po trofej :D
I Agger je odigrao dosta dobro,jedina zamjerka ( sa moje strane ) jeste kod njihovog kornera-kada ga je bukvalno raznio Richards :lol: i tom prilikom je lopta "napucala" Reinu,imali smo dosta srece .

A ko igra u drugom polufinalu ?? Neki iz Championshipa ?
u drugom polufinalu igra cardiff-crystal palece tako nesto

inace sinoc je sve bilo super od odbrane pa do napada nemam zamjerke
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 12 jan 2012, 13:55

Na danasnji dan 2006. godine ,Rafa Benitez je potpisao (B)aggera ( :mrgreen: ) iz Brondby-a.
Svakako jedan od pametnijih poteza uprave L'poola jer u njemu danas vidimo stub nase odbrane .

aBd da jos nekoliko godina pruzas partije kakve trenutno pruzas u svetom dresu !! :)
ZZ

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 12 jan 2012, 14:16

Šta reći za Aggera a da čovjek ne bude pristrasan?
Krenimo od njegove cijene koja je mizernih 6 miliona eura. Danas se za te pare ne može dovesti ni neki junior iz bilo kojeg kluba u Engleskoj. Agger je imao kroz karijeru dosta problema sa povredama, ali kod dvojice trenera. Zaista bih volio da sam nekad prisustovao treninzima Beniteza pa da vidim u čemu je problem, ništa se bolje nije proslavio ni kod Roya, mada je kod Roya više puta izostavljan zbog kritika prema treneru a ne zbog povreda.
Može se slobodno reći da je Agger preporođen dolaskom Kinga, odnosno njegova karijera je opet krenula uzlaznom putanjom. Treba priznati i da je Agger našao sebi konačno partnera sa kojim može igrati u tandemu, odnosno sa kojim može igrati fudbala. Opće je poznato da Carra nikad nije znao igrati fudbala, on je zapravo stara škola. Carra rijetko pravi greške jer čim je lopta kod njega on je izbije ili na protivničku stranu ili u aut. Agger je u Skrtelu našao srodnu dušu u fudbalu, štopera koji se također voli dodavati a ne odmah prvom izbijati.
Evidentno je još napomenuti da je pass and move igra koja naprosto odgovara Aggeru. On voli krenuti prema naprijed, voli ponekad šutirati i na svu sreću pogađa dalekometne šuteve. Agger nažalost još uvijek ima jednu manu, a to je da se bolje snalazi u protivničkom šesnestercu nego li u svom. Aggeru više odgovara lopta na zemlji nego li u zraku. To je vjerovatno jedini štoper na svijetu koji će igrati a da će dati više golova nogom, nego li glavom. Pamtiće se nejgovi golovi Benfici, Chelsiju i Blackburnu. Ostaće upamćen kod navijača Liverpoola i po laktu kojeg je zadao Torresu u prvom sudaru Chelsija i Liverpoola nakon njegovog odlaska.
Suaradnju sa Skrtelom ne viđamo samo u fudbalu, kada jednog od njih dvojice dirne protivnički igrač, drugi sam po sebi dolazi na mjesto zločina da brani kolegu. Trenutno je ove sezone Agger vs Skrtel najbolji štoperski tandem u EPL ( doduše oni su najbolji na osnovu povrede Vidića, ali ipak su najbolji ).
Za kraj treba napomenuti i njegovu statistiku, odigrao je do sada 151 utakmicu za Liverpool u 6 godina, postigao je 7 golova i ima 4 asistencije. Njegova cijena, a na osnovu njegovog učinka na terenu, dokazuje da se on davno preplatio.
Ostaće upamćena i njegova izjava nikad ne bih napustio Liverpool, jer ja nisam od onih koji odustaju.

Jedan je Bagger. YNWA Daniel.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 12 jan 2012, 14:25

Prvih 40 minuta smo mi napadali pa onda oni 50 xD. Dobro je sto smo se obranili, ali nisu ni imali neke ozbiljnije pretnje.
Walk on, with hope in your hearts.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 12 jan 2012, 14:32

Ma City ne zna igrati protiv ekipa koje se brane, a Clarke je majstor za odbranu, tako da se ne trebamo brinuti za revanš :)
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 12 jan 2012, 14:58

Mislim da je vrijeme da Kuyt napusti Liverpool. Hvala mu za sve, al' u formi kakvoj je trenutno, ne može da igra u velikom Liverpoolu. 8m eura, dobra ponuda, s obzirom na njegove partije ove sezone. To bi bio dobar posao kako za nas tako i za njega sigurno, pošto mu treba utakmica da bi obezbjedio poziv za Euro2012.

Prodajom Kuyta bi svakako trebali dovesti minimum dva igrača (krilo i napadač). Danas je agent Luuka De Jonga izjavio da su Liverpool i Newcastlea zainteresovani za njega. Njegov transfer bi vjerovatno iznosio 12m. A od novca, kojeg bi dobili, od prodaje Kuyta, odlično bi bilo ulužiti u napadača Newcastlea, Demba Bu.
YOU'LL NEVER WALK ALONE

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 12 jan 2012, 17:41

Steven Gerard produžio ugovor sa Liverpoolom 8-)
Ne znam na koliko godina je produžio ugovor niti visinu plaće, ali zar je to uopšte bitno? :D Nekako nas je baš krenulo, samo da ovako nastavi. Imam neki osjećaj da će Stoke doživjeti jednu opću katastrofu u subotu :D
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 12 jan 2012, 17:52

Tek smo 98 klub na svijetu po ovom IFFHS-u cak je i Dinamo Zagreb ispred nas
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 12 jan 2012, 18:05

Senaid L.F.C je napisao/la:Tek smo 98 klub na svijetu po ovom IFFHS-u cak je i Dinamo Zagreb ispred nas
Dinamo je igrao LP :mrgreen: ,smijesna lista mada kakve smo rezultate ostvarivali zadnjih sezona i ne cudi ..Woy nas je unazadio :lol: .
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 12 jan 2012, 19:03

slika

Gerrard signs new LFC contract! 8-)
http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... c-contract" onclick="window.open(this.href);return false;
YOU'LL NEVER WALK ALONE

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 12 jan 2012, 19:49

Nisam ni sumnjao da će karijeru okončati u Liverpoolu.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 12 jan 2012, 21:08

Gerrard has also agreed to take an ambassador role at Liverpool Football Club after he finished his career.
8-)
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 12 jan 2012, 21:21

Legne jedna statua ispred i svi sretni. :)

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 12 jan 2012, 21:22

To je ono o cemu sam ja govorio :)
Da ce prljavi Kara na klupu Liverpula, nekad u buducnosti. A Stiven ce ostati u klubu, ali na nekom drugom mjestu.
No, dok Stevan od u penziju, bice jos puno njegovih utakmica i golova. A nadam se, i titula :)

Fera, nisam ja ovdje da branim Gerrarda i Kinga. Samo volim kad se realno raspravlja o stvarima. Sve po zaslugama. Daj caru carevo...
Ono sinoc je bila Kingova pobjeda. Isto kao sto je remi protiv Sanderlenda Kingov promasaj.

Moracemo popuniti poziciju zadnjeg veznog. Ne znam kako. Gerrard i Adam mogu to odigrati, ali steta je da Gerrard igra tako daleko od gola. Nadam se nekom dobrom igracu u Januaru.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 12 jan 2012, 22:50

IgorBL je napisao/la:To je ono o cemu sam ja govorio :)
Da ce prljavi Kara na klupu Liverpula, nekad u buducnosti. A Stiven ce ostati u klubu, ali na nekom drugom mjestu.
No, dok Stevan od u penziju, bice jos puno njegovih utakmica i golova. A nadam se, i titula :)

Fera, nisam ja ovdje da branim Gerrarda i Kinga. Samo volim kad se realno raspravlja o stvarima. Sve po zaslugama. Daj caru carevo...
Ono sinoc je bila Kingova pobjeda. Isto kao sto je remi protiv Sanderlenda Kingov promasaj.

Moracemo popuniti poziciju zadnjeg veznog. Ne znam kako. Gerrard i Adam mogu to odigrati, ali steta je da Gerrard igra tako daleko od gola. Nadam se nekom dobrom igracu u Januaru.
nisam ni ja... al fazon je sto se vecina trenera sjeti samo kad se gubi.
You are someone else I am still right here

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 13 jan 2012, 00:18

Kakvo bi to pojacanje bilo :o :P

KENNY DALGLISH MAKES BID FOR MANCHESTER UNITED'S HOWARD WEBB

Reds manager Dalglish could well make history if he manages to capture United star Howard Webb from under the bright red nose of Sir Alex Ferguson, making it the first direct transfer from Old Trafford to Anfield since Phil Chisnall transferred from Manchester United to Liverpool before any of our parents had even met.

Dalglish said: "We bought a couple of wingers and a good centre-half but it’s a waste of time if you haven’t got a decent referee in your side. That’s why we need Webby. I can understand that United may be reluctant to let him go, but if we throw Luis in along with the £50m then hopefully they’ll be tempted to do business.

"Then, the way I see it, with Howard and new signings working together, we'd be unstoppable."

Rival manager Sir Alex Ferguson has categorically stated that Webb is not for sale under any circumstances, or at any price.

"We were prepared to let Ronaldo go for £80m," said a visibly riled Fergie. "But there is no way we're prepared to let our number one goal provider leave, especially not to Liverpool. No chance."

"His contract doesn't run out till 2013 anyway, so if he puts in a transfer request he can just cheat for the reserves until then, along with van der Saar. He can rot there for all I care and so can Webby."

Mr Webb’s agent appears to favour a move for his most high profile client but has revealed that there are other interested parties.

“We’ve had a bid from a certain Asian cricket team," he claimed, "but they’re asking if he could be a little less obvious about his cheating. I had to tell them that was never going to happen. This is Howard Webb we’re talking about."

:lol: :lol:
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 13 jan 2012, 00:40

fera je napisao/la: nisam ni ja... al fazon je sto se vecina trenera sjeti samo kad se gubi.
Ma razumijemo se.
Na takve se ne treba obazirati.

U subotu bi Kerolu bilo vrijeme da postigne gol.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 13 jan 2012, 00:47

Ono što me raduje jeste činjenica da Liverpool nikada nije izgubio polu-finale Carling kupa kući.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 13 jan 2012, 01:03

IgorBL je napisao/la:
fera je napisao/la: nisam ni ja... al fazon je sto se vecina trenera sjeti samo kad se gubi.
Ma razumijemo se.
Na takve se ne treba obazirati.

U subotu bi Kerolu bilo vrijeme da postigne gol.
x:Kad se zenis??
y:U subotu :D
nema potpisa

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 13 jan 2012, 11:46

Objavljeno još jučer al' evo na našem jeziku. :D

Steven Gerrard produžio ugovor sa Liverpoolom

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard produžio je ugovor sa Liverpoolom, a iako duljina novog ugovora nije službeno objavljena, velika je vjerojatnost kako će u klubu u kojem je započeo karijeru ostati i do njezinog kraja.

31-godišnji nogometaš kaže kako prije kraja želi ostvariti još uspjeha, ali tvrdi kako još uvijek živi svoj san, jer igra u klubu svog djetinjstva, te je uvjeren kako su Redsi na pravom putu da vrate svoju nekadašnju slavu.

Gerrard je u karijeri sa Liverpoolom osvajao trofeje Lige prvaka i FA kupa, ali još mu nedostaje onaj možda i najvažniji - trofej za pobjednika Premier lige. Ipak, sretan je što je razdoblje od šest teških godina u kojem nije osvojen nijedan trofej sada, čini se, na zalasku, s odlaskom bivših vlasnika Gicksa i Gilletta.

Tu dvojicu Amerikanaca na čelu kluba zamijenili su novi iz kompanije Fenway Sports Group, koji su dali financijsku potporu menadžeru Kennyu Dalglishu, a nakon jučerašnje pobjede protiv Manchester Citya u prvoj polufinalnoj utakmici Carling kupa ni trofeji se više ne čine toliko nedostižni.

Iako je Gerrard svjestan da ga i u nastavku karijere čeka jako težak posao, nada se kako će ipak biti više uspona nego padova.

"Ovo je klub kojega volim i za kojega navijam još otkako sam bio dijete. Ja živim svoj san kao kapetan jednog od najvećih klubova na svijetu. Volim dolaziti na posao svaki dan i volim sva iskustva koja sam doživio još od svoje osme godine kada sam prvi put došao u klub. Ne bih ih mijenjao ni za što na svijetu."

"Produžiti to i, nadam se, proživjeti još neka lijepa vremena u crvenom dresu je ono što želim. Bit će još uspona i padova, u to nema sumnje, jer je sve to dio života nogometaša u velikom klubu. Najvažnije je da reagirate na pravi način na te padove i iskusite više uspona. Uvjeren sam, gledajući naprijed, da ovaj klub ide u pravom smjeru. Imamo fantastičnu momčad, imamo prave vlasnike i pravi tim iza naše momčadi, tako da sam doista uvjeren da ćemo doživjeti lijepa iskustva u budućnosti."

Novi ugovor zaokružuje za Gerrarda dobar početak 2012. godine. Zabio je golove u dva od tri svoja nastupa u novoj godini i na dobrom je putu da 2011. godinu, u kojoj mu je kraj jedne i početak druge sezone obilježila ozljeda i operacija prepona, pa infekcija gležnja, ostavi iza sebe.

"Ovo je jako ponosan dan za mene i moju obitelj. Produženje ugovora dolazi nakon sjajne izvedbe momčadi prošle večeri, kada smo ostvarili rezultat koji smo tražili. Produženje ugovora dan nakon toga je samo šlag na tortu, tako da su ovo bila savršena 24 sata."

Iako je pred Gerrardom još nekoliko godina igračke karijere, u klubu već postoje planovi da i dalje ostane važna figura nakon što objesi košačke o klin u ulozi ambasadora kluba.

"Doista mi laska to što mi je klub dao priliku da ostanem tu i nakon što završim igračku karijeru. Nadam se da će do toga proći još puno godina, jer želim igrati sve dok mogu. Znat ću sam kad je vrijeme da objesim kopačke o klin i nadam se da ću tada ostati u klubu i dati pravi primjer mladićima koji dolaze." rekao je Gerrard za službenu klupsku stranicu. 8-)
FK Pjetlovi

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Lekqqq1921 i 15 gostiju.