kako nema ...pogledaj gore koji post iznad gdje najava utakmice sa Leotarom ...Urban je napisao/la:Pozdrav! Mene intresuje ako ima neko dobro upucen sto se tice sadasnjeg grba veleza sto je na dresovima zasto nema Starog mosta to me jako intresuje i zanimaa?? Nije nikakava provokacija samo nikako mi ne ide u glavu sto nema Starog mosta na grbu.
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: FK Velež
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
mostar_mo je napisao/la:kako nema ...pogledaj gore koji post iznad gdje najava utakmice sa Leotarom ...Urban je napisao/la:Pozdrav! Mene intresuje ako ima neko dobro upucen sto se tice sadasnjeg grba veleza sto je na dresovima zasto nema Starog mosta to me jako intresuje i zanimaa?? Nije nikakava provokacija samo nikako mi ne ide u glavu sto nema Starog mosta na grbu.
da vidio sam al mislio sam na dresovima to me zbunjuje
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "
Urban je napisao/la:mostar_mo je napisao/la:kako nema ...pogledaj gore koji post iznad gdje najava utakmice sa Leotarom ...Urban je napisao/la:Pozdrav! Mene intresuje ako ima neko dobro upucen sto se tice sadasnjeg grba veleza sto je na dresovima zasto nema Starog mosta to me jako intresuje i zanimaa?? Nije nikakava provokacija samo nikako mi ne ide u glavu sto nema Starog mosta na grbu.
da vidio sam al mislio sam na dresovima to me zbunjuje
ne znam ni ja 100 % ali mislim da je zvanicni grb onaj sa Starim mostom i petokrakom , a na dresove su stavili samo petokraku ...to je stari grb ..mislim iz 1922 godine kada je Velež osnovan ..
Prvobitni grb Veleža je bio bez mosta.Kroz historiju se malo s tim igralo,stavi,nemoj,vrati,ostavi pa je trenutno bez mosta na dresovima.Urban je napisao/la:Pozdrav! Mene intresuje ako ima neko dobro upucen sto se tice sadasnjeg grba veleza sto je na dresovima zasto nema Starog mosta to me jako intresuje i zanimaa?? Nije nikakava provokacija samo nikako mi ne ide u glavu sto nema Starog mosta na grbu.
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''
Hvala na odgovoru
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "
ovaj sada grb je grb koji je bio tek kad je klub osnovan i od ove sezove je zvanicni grb Veleza samo sto umjesto RŠD sada stoji RSDUrban je napisao/la:Pozdrav! Mene intresuje ako ima neko dobro upucen sto se tice sadasnjeg grba veleza sto je na dresovima zasto nema Starog mosta to me jako intresuje i zanimaa?? Nije nikakava provokacija samo nikako mi ne ide u glavu sto nema Starog mosta na grbu.
-
- Kontakt:
Ovo mi je bas smijesno.. ako vec idu na autenticni grb, zar je toliko tesko dodati kvacku iznad S? Cim sam ga vidio u detalju, odma mi posmrdi na neku glupost radi susjednog HŠK-a.. nidje veze.hara17 je napisao/la:ovaj sada grb je grb koji je bio tek kad je klub osnovan i od ove sezove je zvanicni grb Veleza samo sto umjesto RŠD sada stoji RSDUrban je napisao/la:Pozdrav! Mene intresuje ako ima neko dobro upucen sto se tice sadasnjeg grba veleza sto je na dresovima zasto nema Starog mosta to me jako intresuje i zanimaa?? Nije nikakava provokacija samo nikako mi ne ide u glavu sto nema Starog mosta na grbu.
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...
Sta je cudno Velez je BIH klub .na Bosanskom se ne kaze Športski nego Sportski . Zivimo u vremenu demokratije netko Š nego S . To i nije toliko bitno kao ono "Radničko".pirotehnik je napisao/la:Ovo mi je bas smijesno.. ako vec idu na autenticni grb, zar je toliko tesko dodati kvacku iznad S? Cim sam ga vidio u detalju, odma mi posmrdi na neku glupost radi susjednog HŠK-a.. nidje veze.hara17 je napisao/la:ovaj sada grb je grb koji je bio tek kad je klub osnovan i od ove sezove je zvanicni grb Veleza samo sto umjesto RŠD sada stoji RSDUrban je napisao/la:Pozdrav! Mene intresuje ako ima neko dobro upucen sto se tice sadasnjeg grba veleza sto je na dresovima zasto nema Starog mosta to me jako intresuje i zanimaa?? Nije nikakava provokacija samo nikako mi ne ide u glavu sto nema Starog mosta na grbu.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
-
- Kontakt:
BiH je nacija tri naroda, nemoj se pravit pametan..
Poenta je da je Velež osnivan kao Radničko Športsko Društvo. Kad se vec navalilo na stari grb, oduzeni su da ga odrade kako treba, inace napravi novi. A sta fali Radničkom?.. ne kuzim...
Poenta je da je Velež osnivan kao Radničko Športsko Društvo. Kad se vec navalilo na stari grb, oduzeni su da ga odrade kako treba, inace napravi novi. A sta fali Radničkom?.. ne kuzim...
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...
Ne vidim u cemu se pravim pametanpirotehnik je napisao/la:BiH je nacija tri naroda, nemoj se pravit pametan..

Naravno BIH je drzava tri naroda , tri jezika itd...
Ne vidim u cemu se ne slazemo

Da bi se zadrzala originalnost i bi trebalo stajati "Š" ali ne apsolutno po svaku cjenu.
Nemam pojma kada se u Mostaru uglavnom govorilo Šport a ne Sport al znam da zadnjih 60-ak godina sigurno nije. Zato mi je licno malo glupo da stave RŠD umjesto RSD.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Ma i ja bih rado vidio kvaku na S ali eto...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
-
- Kontakt:
Na stadionu na pocetku je pisalo RSD VELEZ kao sto vidire na slikama
http://www.mostarblic.info/index.php?op ... Itemid=126
ali je prije utakmice sa laktasima grb prepravljen na RŠD VELEŽ
za terbinje se sprema dosta kombija i auta,izgleda da nema buseva neda autoprevoz radi sudara zadnje gostovanje,..
igramo bez osmanagica i zaimovica zbog kartona
veza 0 znaci
http://www.mostarblic.info/index.php?op ... Itemid=126
ali je prije utakmice sa laktasima grb prepravljen na RŠD VELEŽ
za terbinje se sprema dosta kombija i auta,izgleda da nema buseva neda autoprevoz radi sudara zadnje gostovanje,..
igramo bez osmanagica i zaimovica zbog kartona
veza 0 znaci
oko nebitne stvari raspravljate ..RSD ILI RŠD ...potpuno je svejedno 

123456 je napisao/la:Zamolio bi administratore da ovo nebrisu bar par dana.Nema nista uvrjedljivo ovo je sa jednog drugog foruma mislim da bi to trebali procitati mnogi u Mostaru i sa desne i sa lijeve strane Neretve.
st prenosim u cjelosti:
napisao VELEŽ MOSTAR JEDINA LJUBAV, Kolovoz 24, 2009
SAMO DA KAŽEM OVIM NEUPUĆENIM ULTRASIMA PAR STVARI POŠTO SAM JA BIO OVDJE U RATU I ZNAM BOLJE OD NJIH JER SU SE ONI TADA IGRALI PO SREDNJOJ BOSNI I PO KONJICU. MOŽA NIJE VAŽNO, ALI SAMO DA NAPOMENEM DA SAM STARIJI ČOVJEK, HRVAT, I DA ŽIVIM NA BULEVARU I NARAVNO NAVIJAM ZA VELEŽ OD KAD ZNAM ZA SEBE.E SAD IDEMO S ISTINOM.KAŽU DA SE VELEŽ UGASIO 1992. GODINE. E ZNATE LI VI ŠTA JE SVE POTREBNO DA SE VELEŽ UGASI? POTREBNO JE DA UPRAVA KLUBA STOPOSTOTNOM VEĆINOM (DAKLE SVI ČLANOVI UPRAVE) IZGLASAJU RASPUŠTANJE KLUBA I DA TO PREDSJEDNIŠTVO KLUBA POTPIŠE. E TO VAM JE POTREBNO DA SE VELEŽ UGASI. A ŠTA SE ZAPRAVO DESILO RATNE 1992. GODINE (I TO KRAJEM GODINE KAD SU SE ODNOSI U MOSTARU VEĆ POČELI ZATEZATI I NAKON ŠTO JE UBIJEN BLAŽ KRALJEVIĆ. DESILO SE TO DA SE ODRŽAVALA SJEDNICA UPRAVE KLUBA VELEŽA U PROSTORIJAMA KLUBA U RADIĆEVOJ ULICI U MOSTARU (TZV. ZAPADNI DIO) . NA TOM SASTANKU U TOJ UPRAVI SU SJEDILI I BOŠNJACI (TADA MUSLIMANI) I HRVATI I NEŠTO MALO SRBA POŠTO SU ONI VEĆ BILI VEĆINOM ISPARILI IZ MOSTARA. ČAK MOGU SA SIGURNOŠĆU REĆI DA JE U TOJ UPRAVI TAD ČAK BILO VIŠE HRVATA OD MUSLIMANA. POŠTO SE TAD MISLILO DA JE RAT U MOSTARU ZAVRŠEN, NITKO NIJE SANJAO HRVATSKO-BOŠNJAČKI SUKOM, ONDA SE NA TOM SASTANKU RASPRAVLJALO O SLJEDEĆIM AKTIVNOSTIMA KLUBA I ODRŽAVANJU PRIJATELJSKE UTAKMICE IZMEĐU VELEŽA I NEKOG KLUBA IZ HRVATSKE. SASTANAK JE TRAJAO POLA SATA I ONDA NA SASTANAK UPADA VOJNA POLICIJA HVO-A I POČINJE VRIJEĐATI UPRAVU KLUBA BOŠNJAKE NAZIVAJUĆI b******a, A HRVATE NAZIVAJUĆI SMEĆEM NARODA I KOMUNJARAMA. U SVOM TOM BIJESU POD PRIJETNJOM ORUŽJEM VOJNA POLICIJA HVO-A NAREĐUJE PREKID SJEDNICE I NAPUŠTANJE PROSTORIJA UZ OBRAZLOŽENJU DA SE RADI O SLUŽBENOM IZGONU KLUBA IZ TIH PROSTORIJA. TAKOĐER SU REKLI DA ĆE SVI DJELATNICI KLUBA KOJI SE NAĐU NA STADIONU POD BIJELIM BRIJEGOM U SLJEDEĆA 24 SATA BITI PROTJERANI, A ONI KOJI SE BUDU ODUPIRALI DA ĆE BITI UHIĆENI. TAKOĐER JE NAREĐENO DA SE SVI TROFEJI KLUBA KOJI SU SE NALAZILI U RADIĆEVOJ I NA STADIONU NA BIJELOM BRIJEGU NE SMIJU DIRATI TE DA ĆE SE VOJNA POLICIJA HVO-A ZA NJIH POBRINUTI. NARAVNO BACILI SU IH NA SMEĆE, I SAMO VELIKA HRABROST I DOBRA VOLJA NAŠEG DŽIDE IH JE SPASILA. NAKON TOGA SE VIŠE NIJEDNA SJEDNICA KLUBA NIJE ODRŽALA, A HRVATIMA JE ZABRANJENO I DA SPOMINJU VELEŽ KAO SVOJ KLUB NAKON TOG DANA. NEKOLIKO DANA PRIJE TOG INCIDENTA U MEĐUGORJU JE "OBNOVLJEN" RAD ZRINJSKOG. NAKON PROTJERIVANJA VELEŽA SA STADIONA I IZ RADIĆEVE ULICE, SVE SE SPREMALO ZA USELJAVANJE ZRINJSKOG POD BIJELI BRIJEG, ALI JE IZMEĐU OSTALOG STADION U MEĐUVREMENU PRETVOREN U LOGOR, A TEK NAKON SUKOBA 1994. ZRINJSKI PRESELJAVA NA BIJELI BRIJEG. U MEĐUVREMENU NELEGALNA MOSTARSKA OPĆINA KOJA NIJE BIRANA OD STRANE GRAĐANA MOSTARA PROGLAŠAVA GRADSKI STADION SLUŽBENO IZNAJMLJENIM HŠK ZRINJSKOM. E TO JE TA RATNA PRIČA KOJU MNOGI NEĆE DA POJME NI DAN DANAS. NIKAD VELEŽ NIJE UGAŠEN SAMO JE PROTJERAN. A SVE ONI KOJI SU SE KLELI U TAJ KLUB A U RATU NISU SMJELI PISNUTI DA GA ODBRANE, A POSLIJE RATA SU PLJUVALI PO NJEMU MOGU SAMO REĆI DA SU NAJVEĆI Š.U.PCI OVOG GRADA I DA SU ONI ZAPRAVO TI KOJI SU PRODALI SVOJE ROĐENE U NEKOM NACIONALNOM HIRU I ZANESENOSTI. MNOGI SE I DAN DANAS KAJU ZATO ŠTO SU TO URADILI PA SEBE TJEŠE TIME DA JE VELEŽ UGAŠEN 1992. GODINE, A I SAMI ZNAJU OVU ISTINU KOJU SAM VAM ISPRIČAO, MADA JE TO DANAS TABOO TEMA NA ZAPADNOJ STRANI. VELEŽ NIKAD NIJE UMRO NITI ĆE IKADA UMRIJETI DOK GOD IMA DOBRIH LJUDI KOJI GA VOLE. I NE MOGU SHVATITI OVE PRIJERATNE NAVIJAČE VELEŽA KOJI SAD ZA ZRINJSKI NAVIJAJU - PA KAKO IM SAMO NI MALO NIJE ŽAO VELEŽA U KAKVIM UVJETIMA IGRA I GDJE IGRA I KAKO MOGU SAMO DA SE ISMIJAVAJU NA RAČUN KLUBA KOJEG SU VOLJELI I SRCEM I DUŠOM? GDJE JE TAJ OSNOVNI KARAKTER KOJI ČINI ČOVJEKA ČOVJEKOM, ZAR JE I NJEGA RAT POJEO?

''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''
-
- Kontakt:
na ovom grbu gornji krak petokrake je umjesto kvake na s..
KLUB KOJI JE ODBIO DA UMRE - VELEŽ MOSTAR 1922 - DO GROBA..
Log Out je napisao/la:123456 je napisao/la:Zamolio bi administratore da ovo nebrisu bar par dana.Nema nista uvrjedljivo ovo je sa jednog drugog foruma mislim da bi to trebali procitati mnogi u Mostaru i sa desne i sa lijeve strane Neretve.
st prenosim u cjelosti:
napisao VELEŽ MOSTAR JEDINA LJUBAV, Kolovoz 24, 2009
SAMO DA KAŽEM OVIM NEUPUĆENIM ULTRASIMA PAR STVARI POŠTO SAM JA BIO OVDJE U RATU I ZNAM BOLJE OD NJIH JER SU SE ONI TADA IGRALI PO SREDNJOJ BOSNI I PO KONJICU. MOŽA NIJE VAŽNO, ALI SAMO DA NAPOMENEM DA SAM STARIJI ČOVJEK, HRVAT, I DA ŽIVIM NA BULEVARU I NARAVNO NAVIJAM ZA VELEŽ OD KAD ZNAM ZA SEBE.E SAD IDEMO S ISTINOM.KAŽU DA SE VELEŽ UGASIO 1992. GODINE. E ZNATE LI VI ŠTA JE SVE POTREBNO DA SE VELEŽ UGASI? POTREBNO JE DA UPRAVA KLUBA STOPOSTOTNOM VEĆINOM (DAKLE SVI ČLANOVI UPRAVE) IZGLASAJU RASPUŠTANJE KLUBA I DA TO PREDSJEDNIŠTVO KLUBA POTPIŠE. E TO VAM JE POTREBNO DA SE VELEŽ UGASI. A ŠTA SE ZAPRAVO DESILO RATNE 1992. GODINE (I TO KRAJEM GODINE KAD SU SE ODNOSI U MOSTARU VEĆ POČELI ZATEZATI I NAKON ŠTO JE UBIJEN BLAŽ KRALJEVIĆ. DESILO SE TO DA SE ODRŽAVALA SJEDNICA UPRAVE KLUBA VELEŽA U PROSTORIJAMA KLUBA U RADIĆEVOJ ULICI U MOSTARU (TZV. ZAPADNI DIO) . NA TOM SASTANKU U TOJ UPRAVI SU SJEDILI I BOŠNJACI (TADA MUSLIMANI) I HRVATI I NEŠTO MALO SRBA POŠTO SU ONI VEĆ BILI VEĆINOM ISPARILI IZ MOSTARA. ČAK MOGU SA SIGURNOŠĆU REĆI DA JE U TOJ UPRAVI TAD ČAK BILO VIŠE HRVATA OD MUSLIMANA. POŠTO SE TAD MISLILO DA JE RAT U MOSTARU ZAVRŠEN, NITKO NIJE SANJAO HRVATSKO-BOŠNJAČKI SUKOM, ONDA SE NA TOM SASTANKU RASPRAVLJALO O SLJEDEĆIM AKTIVNOSTIMA KLUBA I ODRŽAVANJU PRIJATELJSKE UTAKMICE IZMEĐU VELEŽA I NEKOG KLUBA IZ HRVATSKE. SASTANAK JE TRAJAO POLA SATA I ONDA NA SASTANAK UPADA VOJNA POLICIJA HVO-A I POČINJE VRIJEĐATI UPRAVU KLUBA BOŠNJAKE NAZIVAJUĆI b******a, A HRVATE NAZIVAJUĆI SMEĆEM NARODA I KOMUNJARAMA. U SVOM TOM BIJESU POD PRIJETNJOM ORUŽJEM VOJNA POLICIJA HVO-A NAREĐUJE PREKID SJEDNICE I NAPUŠTANJE PROSTORIJA UZ OBRAZLOŽENJU DA SE RADI O SLUŽBENOM IZGONU KLUBA IZ TIH PROSTORIJA. TAKOĐER SU REKLI DA ĆE SVI DJELATNICI KLUBA KOJI SE NAĐU NA STADIONU POD BIJELIM BRIJEGOM U SLJEDEĆA 24 SATA BITI PROTJERANI, A ONI KOJI SE BUDU ODUPIRALI DA ĆE BITI UHIĆENI. TAKOĐER JE NAREĐENO DA SE SVI TROFEJI KLUBA KOJI SU SE NALAZILI U RADIĆEVOJ I NA STADIONU NA BIJELOM BRIJEGU NE SMIJU DIRATI TE DA ĆE SE VOJNA POLICIJA HVO-A ZA NJIH POBRINUTI. NARAVNO BACILI SU IH NA SMEĆE, I SAMO VELIKA HRABROST I DOBRA VOLJA NAŠEG DŽIDE IH JE SPASILA. NAKON TOGA SE VIŠE NIJEDNA SJEDNICA KLUBA NIJE ODRŽALA, A HRVATIMA JE ZABRANJENO I DA SPOMINJU VELEŽ KAO SVOJ KLUB NAKON TOG DANA. NEKOLIKO DANA PRIJE TOG INCIDENTA U MEĐUGORJU JE "OBNOVLJEN" RAD ZRINJSKOG. NAKON PROTJERIVANJA VELEŽA SA STADIONA I IZ RADIĆEVE ULICE, SVE SE SPREMALO ZA USELJAVANJE ZRINJSKOG POD BIJELI BRIJEG, ALI JE IZMEĐU OSTALOG STADION U MEĐUVREMENU PRETVOREN U LOGOR, A TEK NAKON SUKOBA 1994. ZRINJSKI PRESELJAVA NA BIJELI BRIJEG. U MEĐUVREMENU NELEGALNA MOSTARSKA OPĆINA KOJA NIJE BIRANA OD STRANE GRAĐANA MOSTARA PROGLAŠAVA GRADSKI STADION SLUŽBENO IZNAJMLJENIM HŠK ZRINJSKOM. E TO JE TA RATNA PRIČA KOJU MNOGI NEĆE DA POJME NI DAN DANAS. NIKAD VELEŽ NIJE UGAŠEN SAMO JE PROTJERAN. A SVE ONI KOJI SU SE KLELI U TAJ KLUB A U RATU NISU SMJELI PISNUTI DA GA ODBRANE, A POSLIJE RATA SU PLJUVALI PO NJEMU MOGU SAMO REĆI DA SU NAJVEĆI Š.U.PCI OVOG GRADA I DA SU ONI ZAPRAVO TI KOJI SU PRODALI SVOJE ROĐENE U NEKOM NACIONALNOM HIRU I ZANESENOSTI. MNOGI SE I DAN DANAS KAJU ZATO ŠTO SU TO URADILI PA SEBE TJEŠE TIME DA JE VELEŽ UGAŠEN 1992. GODINE, A I SAMI ZNAJU OVU ISTINU KOJU SAM VAM ISPRIČAO, MADA JE TO DANAS TABOO TEMA NA ZAPADNOJ STRANI. VELEŽ NIKAD NIJE UMRO NITI ĆE IKADA UMRIJETI DOK GOD IMA DOBRIH LJUDI KOJI GA VOLE. I NE MOGU SHVATITI OVE PRIJERATNE NAVIJAČE VELEŽA KOJI SAD ZA ZRINJSKI NAVIJAJU - PA KAKO IM SAMO NI MALO NIJE ŽAO VELEŽA U KAKVIM UVJETIMA IGRA I GDJE IGRA I KAKO MOGU SAMO DA SE ISMIJAVAJU NA RAČUN KLUBA KOJEG SU VOLJELI I SRCEM I DUŠOM? GDJE JE TAJ OSNOVNI KARAKTER KOJI ČINI ČOVJEKA ČOVJEKOM, ZAR JE I NJEGA RAT POJEO?
gdje isčupa ovaj isječak iz novina ...čudo tekst

Abdulah Ibraković
I u Trebinje idemo po pobjedu
Utakmica sa Laktašima i treća prvenstvena pobjeda padaju u zaborav, a misli šefa stručnog štaba Veleža Abdulaha Ibrakovića, fudbalera i uprave okrenute su utakmici s Leotarom.

Osokoljeni „rođeni“ idu u Trebinje da se nadigravaju i da osvoje tri nova boda. To je taktika, od koje Ibraković ne odstupa, bez obzira da li Velež igra na svom terenu ili gostuje.
„Naš cilj je jasan: igrati napadački i otvoreno. Imamo igrače sposobne da odgovore svim postavljenim zadacima i zato s optimizmom gledam na gostovanje u Trebinje“, kaže Ibraković.
Velež će protiv Leotara biti oslabljen, jer neće igrati požutjeli kapiten Dženan Zaimović i kažnjen Amer Osmanagić. U ekipu se vraća bek Milan Knežević, koji je pauzirao zbog tri žuta kartona.
Iako se oporavio od povrede protiv Sarajeva, neizvjesno je da li će na golu Veleža stajati Emir Hadžiđulbić.
„Emir se oporavio i spreman je za igru. Međutim, Sanel Borić je odlično branio protiv Laktaša, pa sam u dilemi koga od njih dvojice staviti između stativa. Odluku ću donijeti pred sami početak utakmice“, napominje Ibraković.
I, na kraju, prvi strateg Veleža želi da se posebno zahvali navijačima.
„I meč sa Laktašima potvrdio je, da imamo sigurno naprivrženije navijače u zemlji. Nevjerovatno je s koliko ljubavlju, pripadnici Red Army vole klub. Njihov doprinos našim dosadašnjim uspjesima je nemjerljiv i ja im se od srca zahvaljujem i obećavam još puno zajedničkih radosti. Očekujem njihovu podršku i u Trebinju, jer njihovo navijanje daje dodatni motiv igračima da postižu dobre rezultate“, ističe Abdulah Ibraković.
I u Trebinje idemo po pobjedu
Utakmica sa Laktašima i treća prvenstvena pobjeda padaju u zaborav, a misli šefa stručnog štaba Veleža Abdulaha Ibrakovića, fudbalera i uprave okrenute su utakmici s Leotarom.

Osokoljeni „rođeni“ idu u Trebinje da se nadigravaju i da osvoje tri nova boda. To je taktika, od koje Ibraković ne odstupa, bez obzira da li Velež igra na svom terenu ili gostuje.
„Naš cilj je jasan: igrati napadački i otvoreno. Imamo igrače sposobne da odgovore svim postavljenim zadacima i zato s optimizmom gledam na gostovanje u Trebinje“, kaže Ibraković.
Velež će protiv Leotara biti oslabljen, jer neće igrati požutjeli kapiten Dženan Zaimović i kažnjen Amer Osmanagić. U ekipu se vraća bek Milan Knežević, koji je pauzirao zbog tri žuta kartona.
Iako se oporavio od povrede protiv Sarajeva, neizvjesno je da li će na golu Veleža stajati Emir Hadžiđulbić.
„Emir se oporavio i spreman je za igru. Međutim, Sanel Borić je odlično branio protiv Laktaša, pa sam u dilemi koga od njih dvojice staviti između stativa. Odluku ću donijeti pred sami početak utakmice“, napominje Ibraković.
I, na kraju, prvi strateg Veleža želi da se posebno zahvali navijačima.
„I meč sa Laktašima potvrdio je, da imamo sigurno naprivrženije navijače u zemlji. Nevjerovatno je s koliko ljubavlju, pripadnici Red Army vole klub. Njihov doprinos našim dosadašnjim uspjesima je nemjerljiv i ja im se od srca zahvaljujem i obećavam još puno zajedničkih radosti. Očekujem njihovu podršku i u Trebinju, jer njihovo navijanje daje dodatni motiv igračima da postižu dobre rezultate“, ističe Abdulah Ibraković.
Dobra stranica pravo

U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
Pirke je napisao/la:Dobra stranica pravo![]()
I ja sam se prijatno iznenadio. Bas neki dan kontam kako bi se trebalo nesto raditi sa onom starom stranicom.
Ovo je samo jedan u nizu dokaza da se u klubu sve ozbiljnije radi.

samo mostarski, samo bahato
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.