RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

el-fighter
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la el-fighter » 24 avg 2009, 16:48

Većina nas zna šta se desilo. Ali netrebamo se okretati prošlosti, jer pred nama je svijetla budućnost. Neka je stid i sram onih koji su do prije rata navijali za Velež, a sada navijaju za Zrinjski. Svi znaju da je prvo čega se sjetiš kad se spomene Mostar, Stari Most, a drugo je Velež.

Svaka čast za ovaj post u kome je izrečena istina o Veležu. A ona rečenica: "Velež nikad nije umro niti će ikada umrijeti dok ima dobrih ljudi koji ga vole" , je najjača rečenica i poruka svima onima koji žele propast Veležu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 24 avg 2009, 16:58

Uspješan debi na golu Veleža
slika
Fudbaleri Veleža su u subotnjoj utakmici protiv Laktaša upisali novu pobjedu i nastavili sa dobrim igrama na početku prvenstva.

Ponovo su „rođeni“ bili efikasni. Postignuta su četiri gola, dok je samo jedan završio mreži Sanela Borića, koji je u ovom susretu mijenjao povrijeđenogog Emira Hadžiđulbića.

Poslje utakmice, mnoge pohvale otišle su na adresu debitanta Borića, koji je svojim intervencijama i pravovremenim istrčavanjima spriječio napadaće Laktaše u namjeri da više puta zatresu mrežu Veleža.

„Moram priznati da sam imao veliku tremu prije utakmice. Ali, nakon prve uhvaćene lopte, trema je nestala, a nastala je sigurnost, koja se dizala nakon svake intervencije i pohvale od strane navijača i saigrača. Ostaje žal, za primljenim golom. Možda sam malo bolje mogao reagovati kod tog gola, ali bio sam dosta pokriven od strane saigrača, tako da sam loptu vidio tek kada je bilo prekasno da učinim nešto“, riječi su Borića, koji ima samo riječi hvale za svog konkurenta na golu Veleža, Hadžiđulbića.

„Veoma cijenim Emira, ipak je riječ o jednom od najboljig golmana u našoj ligi. On je puno iskusniji od mene, pa mi svojim savjetima dosta pomaže. Dosta učim od njega, a to ću znanje nastojati pokazati na terenu, kad god mi se ukaže prilika“.

Sanel je fudbal počeo trenirati u Njemačkoj, da bi se ubrzo preselio u Ameriku. Tamo je proveo osam godina, igrajući za jednu privatnu akademiju, te godinu dana i na koledžu.

„Iskustvo u Americi mi je dosta pomoglo, ali tamo fudbal nije toliko popularan i kvalitetan kao u Evropi. Odlučio sam da ovdje okušam sreću i da pokažem koliko vrijedim. Krenuo sam za Bosnu, te našao angažman u Željezničaru. Na Grbavici sam bio godinu dana, ali nikada nisam dobio pravu priliku“, rekao je Sanel i nastavio:

„Prelazak u Velež je bila prava stvar. Iako je Hadžiđulbić prvi golman, uvjeren sam da ću ovdje dobivati prilike i pokazati koliko vrijedim. U Mostar i klub sam se odmah zaljubio, a o navijačima da ne pričam. Teško je opisati koliko mi je značila njihova podrška na debiju. Uvjeren sam da će ova naša mlada ekipa nastaviti sa dobrim igrama i da ćemo se ovim predivnim navijačima odužiti dobrim plasmanom na kraju sezone“, istakao je novi golman „rođenih“.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 24 avg 2009, 17:00

Sanel je dobar golman koji u zelji nije dobio sansu zbog Sehica, nadam se da ce kod vas dobiti sansu i iskoristiti je
i btw svaka cast za ovaj tekst koji je postavljen
Cuva Bog Zelju svog!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 24 avg 2009, 17:01

slika

TREBINJE IMA DA GORI!!!!

slikaslikaslika

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 24 avg 2009, 17:10

slika
Cijelu prošlu jesen Rođeni su skupili 11 bodova

Ve­ležova re­ne­san­sa ni na­kon četi­ri ko­la Pre­mi­er li­ge BiH ni­je pre­ki­nu­ta. "Rođeni" su i pro­tiv La­kta­ša nas­ta­vi­li u is­tom ri­tmu i sa is­tim na­vi­ka­ma - četi­ri ili pet go­lo­va u mreži pro­ti­vni­ka. Iako osla­blje­ni za Hadžiđul­bića, Kneževića, Osma­na­gića, De­mića, Oba­da, Mos­tar­ci su po­no­vo pre­zen­ti­ra­li do­pa­dljiv fu­dbal, sa mno­go trke i kom­bi­na­to­ri­ke na sre­di­ni te­re­na, a sjaj­na par­ti­ja je okru­nje­na sa četi­ri go­la u mreži Mrko­bra­de..... :mrgreen:

Sa ovim tri­jum­fom, Ve­lež iz četi­ri ko­la ima de­set bo­do­va i gol ra­zli­ku 14:3, što čini naj­bo­lji Ve­ležov po­sli­je­ra­tni start se­zo­ne. A, pri­mje­ra ra­di, u pro­šloj se­zo­ni "rođeni" su je­se­nji dio prven­stva za­vrši­li sa sa­mo je­dnim bo­dom vi­še ne­go što ima­ju da­nas, na­kon sa­mo četi­ri ko­la. Va­lja is­taći i činje­ni­cu da je sta­di­on i ovaj put bio ispu­njen go­to­vo do po­slje­dnjeg mjes­ta, što je možda u ovoj, za sa­da pre­li­je­poj mos­tar­skoj baj­ci, i naj­važni­ji fa­ktor.

- Pre­gle­da­li smo dan uoči meča sni­mak uta­kmi­ce sa Tuš­nja u ko­joj su La­kta­ši tri­jum­fo­va­li nad Slo­bo­dom. Uvi­dje­li smo gdje su na­jo­pa­sni­ji, kao i gdje su naj­sla­bi­ji. Na osno­vu to­ga sam i odre­dio ta­kti­ku za ovaj meč - kaže Ab­du­lah Ibra­ko­vić, tre­ner Ve­leža. Kao i sva­ki vrhun­ski stra­teg, ta­ko i Ibra­ko­vić, uprkos vi­so­koj po­bje­di, u igri svo­ga ti­ma na­la­zi i određene ne­dos­tat­ke ko­je nas­to­ji ot­klo­ni. - Već od su­tra sve na­še mi­sli su us­mje­re­ne na gos­to­va­nje u Tre­bi­nju.

Ra­dit ćemo na svim tim ne­dos­tat­ci­ma do na­re­dnog meča. Do­go­dio se određeni pad u igri i to u sličnom vre­men­skom raz­do­blju kao i u meču pro­tiv Olim­pi­ka, te pro­tiv Sa­ra­je­va. Po­je­di­ni igrači su ima­li u svo­jim gla­va­ma pred­sta­vu da je meč već za­vršen, što nas je za­ma­lo ko­šta­lo. To je evi­den­ti­ra­no i na to­me tre­ba po­ra­di­ti - ka­zao je Ibra­ko­vić.

A.D.

Obad i De­mić us­ko­ro u ti­mu

- Adis Obad se us­pje­šno opo­rav­lja od te­ške po­vre­de li­ga­me­na­ta ko­lje­na i kon­ku­ri­sat će za mjes­to u ti­mu za je­dno od na­re­dnih ko­la. Po­pu­lar­ni Aca još uvi­jek ne ra­di pu­nim in­te­zi­te­tom, ali ono što je u ovom mo­men­tu naj­važni­je jes­te činje­ni­ca da opo­ra­vak is­ku­snog Oba­da sva­kim da­nom sve vi­še na­pre­du­je. Izu­zev Oba­da na te­ren će us­ko­ro i mla­di Ri­ad De­mić. De­mić će sa la­ga­nim tre­nin­zi­ma kre­nu­ti počet­kom sep­tem­bra i to na­kon vi­še­mje­sečne pa­uze, uzro­ko­va­ne mo­no­nu­kle­ozom.

slika
Zadnja izmjena: Crveni_1922, dana/u 24 avg 2009, 18:39, ukupno mijenjano 1 put.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 24 avg 2009, 17:19

Izgleda da i bez nekoliko standardnih igrača imamo dobar sastav koji igra izuzetno dobro. Još kad se vrate ovi igrači koji su povrijeđeni. Obad, Hadžiđulbić, Demić, Knežević, Osmanagić. Bit će to još bolji Velež. U Trebinju bih se zadovoljio bodom, jer svi znamo da gore treba biti Maradona da se izbjegne ofsajd.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 24 avg 2009, 17:32

el-fighter je napisao/la:Izgleda da i bez nekoliko standardnih igrača imamo dobar sastav koji igra izuzetno dobro. Još kad se vrate ovi igrači koji su povrijeđeni. Obad, Hadžiđulbić, Demić, Knežević, Osmanagić. Bit će to još bolji Velež. U Trebinju bih se zadovoljio bodom, jer svi znamo da gore treba biti Maradona da se izbjegne ofsajd.
Znali ko koliko Osmanagić ne smije igrati ?
Ako je jedno kolo,onda smo kompletni opet protiv Leotara jer se vraća i Knežević.
Ne znam za Hadžiđulbića,povrijeđen je,možda je i bolje da malo odmori jer i ovaj Borić nije loš.
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 avg 2009, 17:57

Jel zna itko kada se vraca Kodro ?
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 24 avg 2009, 23:11

Evo i mi da ovaj spisak ovdje stavimo zbog našeg pulena.

Na spisku selektora Branimira Tulića nalazi se 20 igrača i to: Ibrahim Šehić (Željezničar), Dino Hamzić (Sarajevo), Ognjen Vranješ (Crvena zvezda), Nedeljko Malić (Matersburg), Toni Šunjić (Zrinjski), Muhamed Subašić (Olimpik), Nenad Kiso (Čukarički), Duško Sakan (Borac BL), Nebojša Pejić (BSK Borča), Anes Haurdić (Jablonec), Goran Galešić (HIT Gorica), Dejan Drakul (Tatran Preshov), Muhamed Mujić (Sloboda), Nemanja Bilbija (Borac BL), Sanid Mujakić (Laktaši), Adin Đafić (Velež), Josip Čorić (Slovan Liberec), Marko Sušac (Borac BL), Ermin Zec (Šibenik), Mateo Sušić (Zrinjski).

Čudno,nema Osmanagića. :shock:

@kimbo:Ja ne znam ništa.
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 25 avg 2009, 00:12

kimbo je napisao/la:Jel zna itko kada se vraca Kodro ?

Kodro je Zvjezdin igrac ...provjereno ! Odradit ce polusezonu za Zvijezdu naravno kada se oporavi od povrede , mozda se na zimskom prelaznom roku vrati u Velež ...
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 25 avg 2009, 00:18

Log Out je napisao/la:Evo i mi da ovaj spisak ovdje stavimo zbog našeg pulena.

Na spisku selektora Branimira Tulića nalazi se 20 igrača i to: Ibrahim Šehić (Željezničar), Dino Hamzić (Sarajevo), Ognjen Vranješ (Crvena zvezda), Nedeljko Malić (Matersburg), Toni Šunjić (Zrinjski), Muhamed Subašić (Olimpik), Nenad Kiso (Čukarički), Duško Sakan (Borac BL), Nebojša Pejić (BSK Borča), Anes Haurdić (Jablonec), Goran Galešić (HIT Gorica), Dejan Drakul (Tatran Preshov), Muhamed Mujić (Sloboda), Nemanja Bilbija (Borac BL), Sanid Mujakić (Laktaši), Adin Đafić (Velež), Josip Čorić (Slovan Liberec), Marko Sušac (Borac BL), Ermin Zec (Šibenik), Mateo Sušić (Zrinjski).

Koliko vidim nema ni Colica...

hara17
Kontakt:

Post Postao/la hara17 » 25 avg 2009, 00:23

Crveni_1922 je napisao/la:

Colica ne moze ni biti jer ima 22 god.

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 25 avg 2009, 00:25

U Julu je napunio 23..
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 25 avg 2009, 00:25

da nije zastario ? koliko je Čoli godina ? ovo je U 21 repka ...

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 25 avg 2009, 00:26

hara17 je napisao/la:

Colica ne moze ni biti jer ima 22 god.
nema ni 22 nego 23 :mrgreen:
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 avg 2009, 00:26

Elvir Čolić je rođen 17.07.1986, ima 23 godine i ne može igrati za našu mladu repku. Mislim da je Zec najstariji u ekipi, ima 21 godinu.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 25 avg 2009, 00:30

Rz88 je napisao/la:Elvir Čolić je rođen 17.07.1986, ima 23 godine i ne može igrati za našu mladu repku. Mislim da je Zec najstariji u ekipi, ima 21 godinu.
zar je Zec tako mlad ??? u hebote ...pa bice od njega igračina akoBogda ..

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 25 avg 2009, 00:41

ima li iko kakvih informacija za Trebinje ..hoće li se ići organizovano ?

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 25 avg 2009, 00:42

mostar_mo je napisao/la:ima li iko kakvih informacija za Trebinje ..hoće li se ići organizovano ?
O tome nemoj ovdje.
Imaš naše forume...

Urban

Post Postao/la Urban » 25 avg 2009, 00:45

Pozdrav! Mene intresuje ako ima neko dobro upucen sto se tice sadasnjeg grba veleza sto je na dresovima zasto nema Starog mosta to me jako intresuje i zanimaa?? Nije nikakava provokacija samo nikako mi ne ide u glavu sto nema Starog mosta na grbu.
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.