Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
http://www.****/sport/fudbal/6 ... susic.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Neočekivani razvoj situacije sa produžavanjem ugovora selektoru: Šta hoće Sušić?
Neočekivani razvoj situacije sa produžavanjem ugovora selektoru: Šta hoće Sušić?
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- Principatus
- Kontakt:
Predsjednik Komiteta Ivica Osim kaže da ni njemu nije jasno o čemu je riječ.
- Ne znam ja li Pape nešto stavlja na vagu, ali znam da će, što se više o tome bude pričalo, biti teže i vama i nama. Sa Sušićem još nismo razgovarali, ima još malo vremena. Ono što mi možemo je da probamo da mu ponudimo novi ugovor, sjednemo i popričamo. Takav vam je Safet, on hoće vrijeme da razmisli. Ideja o njegovom ostanku je, na kraju, i potekla od mene, u doba kada nam je najbolje išlo, dok su vruće glave. No, on to hoće obaviti hladne glave - kaže nam Osim.
Šta ćemo ako pregovori sa Papetom zbog nekog razloga ne uspiju? Valja nam ponovo tražiti novog selektora.
- Krucijalno je pitanje hoćemo li uopće mijenjati, ali ako budemo mijenjali, zbog gledalaca i cjelokupnog ambijenta, moramo naći rješenje koje će biti adekvatno a da se ne natežemo previše - riječi su Osima.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Samo se pitam tko bi došao radit za tu plaću .Tko je taj patriota,domoljub ,faca....Gdje je ??
Zašto takav cirkus rasprava,čovjek pokušo sve ima greške , to je karijera ,možda i on nije toliko i kriv koliko i igrači? Nose li oni kakav teret ??? Greške svoje? Francuska i Portugal jel sramota izgubit ??
Dajte malo realnosti lako je pljuvat,kritikovat,koliko selektora mijenjali ,sve u svemu čovjek ima karakter,ponos svoj,i napravio je dosta eh sad ko ima zlatni štap da vidim te stručnjake naše nek se jave,udruže,pomognu onda, sada već svi znaju filozofirati djelit savjete.
Nek sijedne na klupu i prime se posla i rade nešto, pridonose našem sportu , dosta spika praznih....Žalosno koji mentalitet.
Zato je sve tako baksuzno!
Zašto takav cirkus rasprava,čovjek pokušo sve ima greške , to je karijera ,možda i on nije toliko i kriv koliko i igrači? Nose li oni kakav teret ??? Greške svoje? Francuska i Portugal jel sramota izgubit ??
Dajte malo realnosti lako je pljuvat,kritikovat,koliko selektora mijenjali ,sve u svemu čovjek ima karakter,ponos svoj,i napravio je dosta eh sad ko ima zlatni štap da vidim te stručnjake naše nek se jave,udruže,pomognu onda, sada već svi znaju filozofirati djelit savjete.
Nek sijedne na klupu i prime se posla i rade nešto, pridonose našem sportu , dosta spika praznih....Žalosno koji mentalitet.

Sestro,
oni se samo znaju slikat i dizat euforiju kad treba i skrivat se u rupi,ali kad treba timski šta radit ,pomoć tad im je ruka na đžepu a ne na srcu.Prodane duše!
Nek rade za te pare da vidimo tko želiš doć.Jadni smo mi.Nitko nama ne valja.
Safete sretno.

Nek rade za te pare da vidimo tko želiš doć.Jadni smo mi.Nitko nama ne valja.
Safete sretno.
Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
- velez_mostar
- Kontakt:
Meni samo nije jasno zasto pojedini clanovi foruma pisu "ko ce radit za tu placu", kao da je nasem selektoru placa 500 km, a ne 5000 eura, to je 60 000 eura godisnje, ili 120 000 km, plus sve ti je placeno kad putujes, hodas, treniras, i td..a, to se desava jako rijetko, znaci ne radi se o klupskom fudbalu da uvijek moras "visit'" tu, cak je poznato da se moze voditi i klub, i repka, tako da..u tome ne vidim problem.
Problem vidim u ostanku Safeta Susica, na stranu to sto je on priprost, sto je covjek mentalno nezreo za vodjenje reprezentacije koja je 23.na svijetu, nego se definitivno moze vrlo lako vidjeti da je covjek neodlucan u donosenju kljucnih odluka, ko ce uci, kakav sastav sloziti, ko ce koga mijenjati, kako odgovoriti na protivnicke kvalitete..bukvalno milion stvari koje covjek ne radi kako treba.
Dovoljno je pogledati izjavu tipa "i sad kazem da je remi u Albaniji dobar rezultat", ili "ne znam sta mi se desilo sa ekipom u Rumuniji", pa "nisam znao da li da ubacim Vedu, zao mi ga je sto nije igrao", hahah, pa nije ovo jeb.ena pijaca da se mislis, postoje pravila koja trebas slijediti, i unaprijed sve isplanirati, kako i sta, pogledati kako utakmica tece, i donositi ekspresno odluke...to pravi strucnjaci rade.
Nama treba neko ko je do sada imao iskustvo sa vodjenjem igraca koji igraju u velikim klubovima, ne moze jedan Safet Susic koji je do juce vodio neke tamo lijeve klubove znati kako voditi svemirca zvanog Edin DZeko, koji je superklasa, ili Pjanica, Lulica koji igra Seriju A, da ne nabrajam..i u toj citavoj prici on gubi sebe, nama treba strasna reputacija na klupi, koji zna kako iskoristiti maksimum ekipe koju vodi, i definitivno nam treba PROMJENA.
Sto se tice plate, da se vratim na to, uvesti u ugovor klauzulu koja kaze da nakon prolaska na takmicenje, odredjeni procenat ide selektoru, do tada ce imati ovih, za forumase sitnih, 5000 km..samo se pitam gdje bi tih 5000 km Safet Susic zaradio mjesecno da nije nase repke, pa ne bi ga niko ziv angazirao, mi smo mu bili jedinstvena prilika da ponovo neko cuje da radi nesto.
Na kraju, Safetu svaka cast, ali je imao cilj koji svi znamo, nije ga ostvario, i PA-PA, i zaista ne razumijem ljude koji forsiraju njegov ostanak.
Za sampiona pisanja najveceg broja glupih postova na forumu, prepoznace se on, jedinstven je po tome, jedno pitanje:"Ako je Begovic antipatriota, kao i Medunanjin, kakav je Susic koji je javno rekao da je vidio kako ekipa ima potencijal i kako je tek sad spreman da je vodi, i koji je nikada ne bi vodio da je na nizem nivou..s tim sto je prvenstveno naglasak na svoju karijeru, znaci..pokusacu nesto napraviti sa dobrom ekipom, i onda ce me angazirati neki klub koji ce mi gurnuti koju marku u djep.
Do tada se malo po Parizu skakalo, i nije ga interesiralo nistav vezano za BiH, i ne sjecam se da je prisustvovao utakmici "Bola, Kodro i prijatelji".
Problem vidim u ostanku Safeta Susica, na stranu to sto je on priprost, sto je covjek mentalno nezreo za vodjenje reprezentacije koja je 23.na svijetu, nego se definitivno moze vrlo lako vidjeti da je covjek neodlucan u donosenju kljucnih odluka, ko ce uci, kakav sastav sloziti, ko ce koga mijenjati, kako odgovoriti na protivnicke kvalitete..bukvalno milion stvari koje covjek ne radi kako treba.
Dovoljno je pogledati izjavu tipa "i sad kazem da je remi u Albaniji dobar rezultat", ili "ne znam sta mi se desilo sa ekipom u Rumuniji", pa "nisam znao da li da ubacim Vedu, zao mi ga je sto nije igrao", hahah, pa nije ovo jeb.ena pijaca da se mislis, postoje pravila koja trebas slijediti, i unaprijed sve isplanirati, kako i sta, pogledati kako utakmica tece, i donositi ekspresno odluke...to pravi strucnjaci rade.
Nama treba neko ko je do sada imao iskustvo sa vodjenjem igraca koji igraju u velikim klubovima, ne moze jedan Safet Susic koji je do juce vodio neke tamo lijeve klubove znati kako voditi svemirca zvanog Edin DZeko, koji je superklasa, ili Pjanica, Lulica koji igra Seriju A, da ne nabrajam..i u toj citavoj prici on gubi sebe, nama treba strasna reputacija na klupi, koji zna kako iskoristiti maksimum ekipe koju vodi, i definitivno nam treba PROMJENA.
Sto se tice plate, da se vratim na to, uvesti u ugovor klauzulu koja kaze da nakon prolaska na takmicenje, odredjeni procenat ide selektoru, do tada ce imati ovih, za forumase sitnih, 5000 km..samo se pitam gdje bi tih 5000 km Safet Susic zaradio mjesecno da nije nase repke, pa ne bi ga niko ziv angazirao, mi smo mu bili jedinstvena prilika da ponovo neko cuje da radi nesto.
Na kraju, Safetu svaka cast, ali je imao cilj koji svi znamo, nije ga ostvario, i PA-PA, i zaista ne razumijem ljude koji forsiraju njegov ostanak.
Za sampiona pisanja najveceg broja glupih postova na forumu, prepoznace se on, jedinstven je po tome, jedno pitanje:"Ako je Begovic antipatriota, kao i Medunanjin, kakav je Susic koji je javno rekao da je vidio kako ekipa ima potencijal i kako je tek sad spreman da je vodi, i koji je nikada ne bi vodio da je na nizem nivou..s tim sto je prvenstveno naglasak na svoju karijeru, znaci..pokusacu nesto napraviti sa dobrom ekipom, i onda ce me angazirati neki klub koji ce mi gurnuti koju marku u djep.
Do tada se malo po Parizu skakalo, i nije ga interesiralo nistav vezano za BiH, i ne sjecam se da je prisustvovao utakmici "Bola, Kodro i prijatelji".
Susic je najbolje moguce rjesenje i treba sve uciniti da ostane na poziciji selektora u naredna, minimum dva ciklusa. Mislim da je sazrelo vrijeme da kazemo da smo nejozbiljniji kandidati za osvajanje PRVOG mjesta u grupi za odlazak u Brazil. Slovacima smo pokazali ko smo i sta smo, Grci ne mogu vjecito na guzove, a kad im vidim reprezentaciju mislim da nas je Bog dobro pogledao prilikom dodjele ekipe iz prvog sesira. Svaki eksperiment, narocito postavljanje nekog balavca tipa Barbareza (ovdje mislim u trenerskom iskustvu) bi mogli skupo platiti. Susic vec ima okosnicu, ima atmosferu, a Boga mi ima i igru bar protiv onih ravnih nama ili malo jacih (realno Francuzi u onom sastavu nisu bas puno ni jaci). Mislim da bi Grke natakarili bar jednom, Slovake oba puta a ovu buraniju svakako redovno karisemo. Hasagic - Mujdza, Spahic ,Pandza, Subasic - Zahirovic, Salihovic, Lulic, Pjanic (Misimovic) - Dzeko, Ibisevic. Udarna postava sa maestrom na klupi i eto je - dobitna kombinacija za Brazil
Vrlo je moguce da Pape ode, a da ga zamjeni Dusko Bajevic!
bambina je napisao/la:Samo se pitam tko bi došao radit za tu plaću .Tko je taj patriota,domoljub ,faca....Gdje je ??
Nek sijedne na klupu i prime se posla i rade nešto, pridonose našem sportu , dosta spika praznih....Žalosno koji mentalitet.Zato je sve tako baksuzno!
Dobar je Pape, samo neka ide što prije, ne želimo valjda propustiti i Svjetsko prvenstvo u Brazilu? Nema se više strpljenja.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Ko ti garantuje da cemo proci sa bilo kojim drugim selektorom.Ni mnogo bolji selektori barem po imenu nemogu garantovati plasman na veliko prvenstvo.Koja ce onda ici prica.insider je napisao/la:bambina je napisao/la:Samo se pitam tko bi došao radit za tu plaću .Tko je taj patriota,domoljub ,faca....Gdje je ??
Nek sijedne na klupu i prime se posla i rade nešto, pridonose našem sportu , dosta spika praznih....Žalosno koji mentalitet.Zato je sve tako baksuzno!
Dobar je Pape, samo neka ide što prije, ne želimo valjda propustiti i Svjetsko prvenstvo u Brazilu? Nema se više strpljenja.
Kako rece Osim repka je ponekim igracima dala bolji klub a oni vec godinama repci bas NISTA.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-
- Kontakt:
Nemislim da je put ka uspjehu mjenjanje selektora poslije svakih kvalifikacija. To nije put do uspjeha. Ako nam je cilj jednom stici na veliko takmicenje pa opet stagnirat onda smo bas propali kao narod. Vise bi volio papeta vidjeti da vodi repku jos ciklus, dva pa da se stvori jaka, uigrana ekipa koja ima svoj stil igre, nego da se ide od selektora do selektora i da se stalno mijenja formacija/igra i pristup novinarima i profesionalizmu u i oko repke. Pape ima moj glas.insider je napisao/la:bambina je napisao/la:Samo se pitam tko bi došao radit za tu plaću .Tko je taj patriota,domoljub ,faca....Gdje je ??
Ovdje se ja i zastitni znak foruma ipak slazemo. dugo zivio

Sušić i Osim, jučerašnji razgovori za Al Jazeeru.
[youtube][/youtube]
Mijenja stav prema igračima:
[youtube][/youtube]
Mijenja stav prema igračima:
SRETNO PAPE!"Ovaj put bit ću zaista nemilosrdan."
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Sve je receno.harishp je napisao/la: Ko ti garantuje da cemo proci sa bilo kojim drugim selektorom.Ni mnogo bolji selektori barem po imenu nemogu garantovati plasman na veliko prvenstvo.Koja ce onda ici prica.
Kako rece Osim repka je ponekim igracima dala bolji klub a oni vec godinama repci bas NISTA.
Jako mi je drago da je Susic rekao da ce biti nemolsrdan prema igracima, imamo mi puno njih koje treba dovesti u red da vide tacno na kojem su "rangu".
Vjerovatno ce biti novih poziva, jer je rekao da u naredne kvalifijacije uzlazimo sa 20-25 igraca.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
U vezi cega? Odbijanja poziva, gresaka na terenu, slabog zalaganja, neprofesionalizma ili neceg drugog? Jedina istina je da on ne moze bit nemilosrdan prema igracima poput Dzeke, Spahica, Pjanica itd jer jednostavno nemamo zamjene za njih. Lako je Mravca kaznit, ali hajde kazni Dzeku prije odlucujuce utakmice.BaDa12 je napisao/la:"Ovaj put bit ću zaista nemilosrdan."
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ili mozda u vezi standardnosti i nestardadnosti u ekipama.Cartman je napisao/la:U vezi cega? Odbijanja poziva, gresaka na terenu, slabog zalaganja, neprofesionalizma ili neceg drugog? Jedina istina je da on ne moze bit nemilosrdan prema igracima poput Dzeke, Spahica, Pjanica itd jer jednostavno nemamo zamjene za njih. Lako je Mravca kaznit, ali hajde kazni Dzeku prije odlucujuce utakmice.BaDa12 je napisao/la:"Ovaj put bit ću zaista nemilosrdan."
Onda bi ostali bez pola reprezentativaca.
I kad se neko nadje da kaze da nam je ovo najbolja generacija,mozda u bacanju iz nosa u vis.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Još jedna potpuno nepotrebna i nepromišljena izjava za medije.
Bilić je sa klupašima razvalio Turke!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
A ko ce drugi ako nece glasnogovornik @mozakmozak je napisao/la:Još jedna potpuno nepotrebna i nepromišljena izjava za medije.

Hrvatska godinama ide na velika prvenstva mi nikad i ti sad nasao porediti dva pojma.
Plus jos protivnici Portugal i Turska,trenutno dva razlicita svjeta.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- maxuz baxuz
- Kontakt:
E jbg sada. Kad se zovu "klupasi" nevalja, kad se zovu samo oni koji igraju nevalja. Odlucite se kako cemo!mozak je napisao/la:Još jedna potpuno nepotrebna i nepromišljena izjava za medije.
Ma najvažnije je vjerovat da je onaj bod iz albanije i nakon završenih kvalifikacija uspjeh!
Dobro mu matematika ide
Šta je Keno biro, Brazil il Irce
Dobro mu matematika ide

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Posto ti nikako ne mozes Susica, ja predlazem da Barbarez preuzme Velez pa neka se malo uvjezba. Da mu damo priliku jednu sezonu sa Velezom pa ako bude dobar mozda ga uzmemo za selektora.mozak je napisao/la:Ma najvažnije je vjerovat da je onaj bod iz albanije i nakon završenih kvalifikacija uspjeh!
Dobro mu matematika ide![]()
Ionako je on mostarac, legenda, bog, ikona, pa ako je tako objerucke ce prihvatit Velez ?
Posto si i ti mostarac vjerovatno bi ti bilo drago, pa eto neka krene od Veleza pa neka napreduje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Prvi krivac je on pa tek onda igrači , zamisli te logike postaviti golmana u prvih 11 koji inače sjedi na klupi u nekom osrednjem turskom prvoligašu a ostaviti na klupi jednog od bolje ocjenjenih golmana Premiershipa.bambina je napisao/la:Samo se pitam tko bi došao radit za tu plaću .Tko je taj patriota,domoljub ,faca....Gdje je ??
Sušić je davno izjavio da je reprezentacija za njega samo odskočna daska u karijeri.
Koliko grešaka treba napraviti da bi se reklo da on nije taj čovjek koji nas može odvesti na nekog veliko takmičenje , je li sad treba čekati da zajebe i kvalifikacije za svjetsko prvenstvo.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.