FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

edo3majka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la edo3majka » 11 jan 2012, 00:43

bekicamir je napisao/la:malo je to neralno obecavati pogotovo da se taj sezonski budzet od 6 do 8 mil. i ostvari...to je kap vode u moru u odnosu na europske prosjecne klubove koji takodjer ne vidjaju ligu prvaka...
Mozda da se izjavi : pokusat cemo uz malo srece uci u europa ligu (cup ueffa) ali ne ,malo bahato i bezbrazno prema navijacima koji su u zadnjih 20ak godina uglavnom gledali sramotu svog a i ostalih bh klubova u ueffinim natjecanjima!
Pa nije obecao LP vec
plasman u grupnu fazu takmičenja pod okriljem UEFA-e u naredne dvije godine
Ja koliko se razumijem u fudbal, i EL spada pod UEFA takmicenje ;)
Penny Hardawaay & Tracy McGrady 2 no°1

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 11 jan 2012, 00:50

Zujo supljake baca od kad je iz majcinog stomaka izaso.Jesu ova obecanja malo pretenciozna.A sta bi smo drugo mogli ocekivat od jedinog nam Sabahudina El presidente Žuje.
svoj ti pos'o !

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 11 jan 2012, 01:14

on i kad baca bombe to radi sa stilom i nekako simpatično izgleda ;)
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 11 jan 2012, 02:07

Sto se tice kup uefa ili lige prvaka ja od toga ne ocekujem nista ali kada je stadion u pitanju eh tu ocekujem barem neke pomake.. Jel ponudio mandat kao sto je bio rekao??
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 11 jan 2012, 03:01

Kad se već priča o grupnoj fazi evropskih takmičenja, treba napomenuti da je za ispunjenje tog cilja izuzetno važno biti prvak. Željo će u iduće tri sezone 99,9% biti nosilac u drugom pretkolu Lige prvaka, u slučaju da bude prvak, naravno. Tu onda, na svu sreću, niti jedan klub iz Izraela ne bi bio mogući protivnik, nego bi to bili prvaci Albanije, Makedonije, Sjeverne Irske, Velsa, Armenije...
To znači da bi za prolazak u grupnu fazu EL bilo dovoljno napraviti "samo" jedno čudo - izbaciti nosioca u trećem pretkolu LP nakon prolaska drugog, jer plasmanom u Play off je osigurana najmanje Evropska liga.
Usporedbe radi, ove sezone je trebalo izbaciti Sheriff, Maccabi i još jedan odličan tim u Play offu EL.
Nikad klub iz BiH neće ući u grupnu fazu EL ako krene od drugog pretkola iste, put kroz Ligu prvaka je šansa.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 11 jan 2012, 03:26

upravo to ...budjet od 6-8 miliona moze biti dovoljan za neki iskorak , a zna se koliko se zaradi samim plasmanom sto bi donjelo i veci budjet za narednu sezonu , ne mora to biti LP svake godine :D , al ovakav sistem plasmana u grupnu fazu gdje se samo sampioni u 4 kolu ili kad vec mogu sastajati je odlican za manje klubove ovo manje se odnosi na finansije :) ...ma jbga sad je vec realno sanjati :) da u dogledno vrijeme ostvarimo neki uspjeh na europskoj sceni , a sto se tice stadiona iako podaci pokazuju da nam ne treba veci stadion od 20 milja , mislim kad bi se renovirala grbavica ili izgradio novi stadion da bi se povecao i sam prosjek gledalaca , jer dosta raje , bar starije od doba 30 i dalje nece vjerujem da ide utakmice i zbog relativno losih uslova na stadionu , daj ponudu neku , daj pivu da mozes uzeti :D , da fino mozes sjesti , ne peglati se na ulazi nego 5 do 12 uci na stadion , ovako vecina razmislja volim ja zelju al sto bi se sad **** jedan dan i peglao kad me sef na poslu zajebava 5 dana :D

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 11 jan 2012, 09:08

Ovdje mnogi lupaju, a neki to zloupotrebljavaju. Nigdje Žujo ništa nije OBEĆAO, nego je Skupštini PREDLOŽIO ODREĐENE CILJEVE. Znači nema obećanja, to niko niti hoće, niti može uraditi.

Po meni su postavljeni sasvim realni ciljevi u svrhu daljnjeg napredovanja. Šta je trebao Žujo uraditi? Reći cilj nam je sredina tabele, pa ako budemo osmi - cilj je ostvaren, ako budemo peti - cilj je prebačen, a ako budemo jedanaesti - cilj nije ispunjen.

Molio bih Vas da pravilno tumačite zacrtane ciljeve. Znači nigdje ništa nije obećano. Možda se Žujo vodio onom krilaticom "Budimo realni - tražimo nemoguće".

Još nešto - Kada se govori o zapadnoj tribini - ne misli se o rekonstrukciji iste, nego gradnji potpuno nove po Uefa kriterijima. Srušiti potpuno sve, dobro se fundirati i napraviti savremen objekat (tribinu). Tako će to da bude - ako bude.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 11 jan 2012, 09:13

Ma dobro,jeste to ipak malo bez veze,planirati neku grupnu fazu,dok u ovom trenutku jos uvijek nismo u stanju da platimo bilo kakvo obestecenje za iole jaceg igraca.Treba biti zadovoljan i sa laganim napredovanjem,a napredak je ovo povecanje budzeta,napredak je sto igraci koji su bitni sa lakocom postizu nove dogovore sa Amarom o produzenju,napredak je i to sto smo u ovoj jadnoj ligi ipak postali neki vazniji faktor i sto nam bar izlazak u evropu nije vise postao upitan.Ogroman napredak bi bio poraditi na stadionu i na trening centru i povecanju budzeta svake godine,te dovodjenje boljih igraca i naravno pojacati rad sa omladinskom skolom te omasoviti je.
Klubovi su jaki onda kada su mirni.Pogledajte kako nam je dosadna ova zima.Mir je,tisina,na odmorima ljudi,lagano se spremaju za pocetak rada,bez pompe,bez medija,bez prepucavanja.To znaci stabilnost.Postigli smo kao klub prvi preduslov za daljnji napredak.Ja uopste ne bih pravio na Zujinom mjestu pritisak tipa idemo na duplu ili hocemo grupnu fazu necega u sljedece dvije godine.Mislim da on cak nije ni obecao takvo nesto,ali jeste spomenuo kao ciljeve.Ti ciljevi jesu jasni,ali nije propast ako se to ne desi,propast bi bila da se dalje ne napreduje,pa sitnim koracima ako treba,ali stabilnim koracima.Pa neka nam tim bude bar malo jaci svake godine,neka nam skola bude bar malo jaca svake godine,to vazi i za menadzment,i za budzet i za marketing a vala vazi i za nas navijace,da malo ovo bolje sve popratimo na stadionima.Pa lagano i doci ce sve na svoje.Kada ovako postavis ciljeve,u slucaju neuspjeha,cak i ako klub evidentno napreduje,trazice se odgovornost onih koji su postavili te ciljeve.Neka se napreduje polako ali sigurno i ja cu biti prezadovoljan.Sama cinjenica sto je mir u klubu i sto nema medijski izvikanih tekstova kao sada kod komsija,dovoljno govori da smo stabilni i da smo mnogo napredovali.Treba ostvariti ovih par projekata oko stadiona,trening centra,oko jacanja kadra u klubu i oko kluba,malo poraditi na jakom sponzoru.A ove grupne faze su ipak nerealne bar s ove perspektive trenutno.Treba pokusati naravno.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 11 jan 2012, 09:15

upravo to ...budjet od 6-8 miliona moze biti dovoljan za neki iskorak , a zna se koliko se zaradi samim plasmanom sto bi donjelo i veci budjet za narednu sezonu
malo je 6-8 M KM za dostizanje grupne faze, imajući u vidu iskustva iz Partizana, Dinama i rumunskih klubova potrebno je isti iznos ali u eurima, osim ako nemaš neku supertalentiranu generaciju omladinskog pogona što se dešava jednom u 50-tak godina ali ne sa ovim uslovima

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 11 jan 2012, 09:20

Ja sam licno presretan ovim tempom kojim se trenutno napreduje,sve sto trazim u slijedece dvije sezone je da ne moram ici gore na groblje da gledam Želju kad igra u UEFA-inim takmicenjima.Sve dok je Amar tu ja se ne brinem za rezultate,za ostalo mu treba pomoci od ljudi iz kluba itd.Vidjecemo,zap.tribina pa kamp - bice kako bude.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 11 jan 2012, 09:24

boccaccio je napisao/la:Ma dobro,jeste to ipak malo bez veze,planirati neku grupnu fazu,dok u ovom trenutku jos uvijek nismo u stanju da platimo bilo kakvo obestecenje za iole jaceg igraca.Treba biti zadovoljan i sa laganim napredovanjem,a napredak je ovo povecanje budzeta,napredak je sto igraci koji su bitni sa lakocom postizu nove dogovore sa Amarom o produzenju,napredak je i to sto smo u ovoj jadnoj ligi ipak postali neki vazniji faktor i sto nam bar izlazak u evropu nije vise postao upitan.Ogroman napredak bi bio poraditi na stadionu i na trening centru i povecanju budzeta svake godine,te dovodjenje boljih igraca i naravno pojacati rad sa omladinskom skolom te omasoviti je.
Klubovi su jaki onda kada su mirni.Pogledajte kako nam je dosadna ova zima.Mir je,tisina,na odmorima ljudi,lagano se spremaju za pocetak rada,bez pompe,bez medija,bez prepucavanja.To znaci stabilnost.Postigli smo kao klub prvi preduslov za daljnji napredak.Ja uopste ne bih pravio na Zujinom mjestu pritisak tipa idemo na duplu ili hocemo grupnu fazu necega u sljedece dvije godine.Mislim da on cak nije ni obecao takvo nesto,ali jeste spomenuo kao ciljeve.Ti ciljevi jesu jasni,ali nije propast ako se to ne desi,propast bi bila da se dalje ne napreduje,pa sitnim koracima ako treba,ali stabilnim koracima.Pa neka nam tim bude bar malo jaci svake godine,neka nam skola bude bar malo jaca svake godine,to vazi i za menadzment,i za budzet i za marketing a vala vazi i za nas navijace,da malo ovo bolje sve popratimo na stadionima.Pa lagano i doci ce sve na svoje.Kada ovako postavis ciljeve,u slucaju neuspjeha,cak i ako klub evidentno napreduje,trazice se odgovornost onih koji su postavili te ciljeve.Neka se napreduje polako ali sigurno i ja cu biti prezadovoljan.Sama cinjenica sto je mir u klubu i sto nema medijski izvikanih tekstova kao sada kod komsija,dovoljno govori da smo stabilni i da smo mnogo napredovali.Treba ostvariti ovih par projekata oko stadiona,trening centra,oko jacanja kadra u klubu i oko kluba,malo poraditi na jakom sponzoru.A ove grupne faze su ipak nerealne bar s ove perspektive trenutno.Treba pokusati naravno.
Pa normalno je da su trenutno nerealne, ali da bi ikada bili u prilici da ih dosegnemo, moramo postaviti takve ciljeve, jer borbom za te ciljeve se napreduje. Jasan cilj mora postojati, da bi se za njega borili. Neće biti nikakva propast ukoliko se ciljevi ne ostvare. Što je vrlo realno. Zar se ne može desiti da budemo drugi i da u finalu KUPa budemo poraženi, a umjesto 4,7 mil. KM prihod bude 4,3 mil. KM.
Zbog svega toga treba i da postoje ciljevi za koje se borimo. Jesu malo nerealni, al' šta ćemo sada?
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 11 jan 2012, 09:30

:mrgreen: pa necemo nista,nisam ja rekao da je to lose,ali jeste nerealno...treba teziti ciljevima,ali ovo sam napisao u odnosu na navijace,jer cudna su raja,,znas i sam da se mnogi zakace za receno i jos ce mnogi postati nezadovoljni ako se ne ostvari plasman u grupnu fazu za dvije godine npr. ...Napredak,malo pomalo,biti stabilan i samoodrziv klub i onda ce sve ici mnogo lakse..jacati iz godine u godinu,a o grupnim fazama hmm,pa eto neka se razmislja,nije lose razmisljati i sanjati ih,treba pokusavati naravno,ali nama treba jos koja godina realno da bi smanjili razliku izmedju nas i srednje klase u evropi,koja bi nas ispracala sa 5 razlike,tipa sparta sto je ispratila komsije ili nas oni azijati...bio bih zadovoljan ako bi uspjeli od takvih za dvije godine da gubimo po dva razlike a ne po 6 razlike...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 11 jan 2012, 09:42

@boccaccio,
Nadam se da se odlično razumijemo i u potpunosti se slažem s tobom u svim stvarima. Pokrenuo sam ovu priču, zato što su već neki forumaši digli glas - tipa - ŽUJO OBEĆ'O. Razumiješ? To se širi k'o kuga, a ne odgovara istini.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 11 jan 2012, 09:49

avlami97 je napisao/la:@boccaccio,
Nadam se da se odlično razumijemo i u potpunosti se slažem s tobom u svim stvarima. Pokrenuo sam ovu priču, zato što su već neki forumaši digli glas - tipa - ŽUJO OBEĆ'O. Razumiješ? To se širi k'o kuga, a ne odgovara istini.
Nisam vidio kada si pisao,izgleda da smo pisali u isto vrijeme svoje postove,pa si ti bio malo brzi :mrgreen: ,ali razumijemo se odlicno i otprilike se u 99% slucajeva slazemo.Zadovoljstvo je razmjenjivati sa tobom misljenja.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 11 jan 2012, 10:51

boccaccio je napisao/la:
Nisam vidio kada si pisao,izgleda da smo pisali u isto vrijeme svoje postove,pa si ti bio malo brzi :mrgreen: ,ali razumijemo se odlicno i otprilike se u 99% slucajeva slazemo.Zadovoljstvo je razmjenjivati sa tobom misljenja.
kako mozete razmjenjivati misljenja kad isto mislite :roll:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 11 jan 2012, 10:56

gavran je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:
kako mozete razmjenjivati misljenja kad isto mislite :roll:
:mrgreen: de bolan gavrane,radi se o dvije osobe,a ne o jednoj,a osobe izmedju sebe razmjenjuju misljenja bez obzira na to koliko ona bila slicna ili razlicita :mrgreen: ,necemo valjda sad o tome :mrgreen:

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 11 jan 2012, 11:04

ima tu sad kamara pitanja:

kojeg pola su te dvije osobe
koliko su stare
sta imaju od skole(osim citanke)
jesu li u braku
ko im cuva djecu
kako su im kod kuce

ali sve je to nebitno,bitno je za koga navijaju i koga vole a tu smo izgleda troistomisljenici

ŽELJO ŠAMPION
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 11 jan 2012, 11:07

Upravo tako Gavrane :mrgreen:

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 11 jan 2012, 12:00

Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”