Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
Da su se oni toliko isticali i da su toliki talenti kao sto se predstavljaju vjerujte mi ne bi niti jedan od njih otisao iz Juventusa. Svi su oni zaigrali ali sto kaze Bianconeri1988 velika je razlika igrati za Juve i za Parmu i slicne klubove. Immobile prvi strijelac Serie B ali kako on moze igrati za Juventus koji se bori za LP/Scudetto kada prethodno nije nista pokazao, ne mogu mu davati sansu i cekati hoce li on poceti igrati kada su rezultati potrebni sada. Posudbe su dobra stvar i neka ih saljemo pa ako koji igrac ispadne ovako dobar vrati se, jednu sezonu ako nista ne pokaze on nema sta da trazi u Juventusu samo je mozda greska sto se daje pola ugovora klubovima pa ih onda moramo placati.
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Pa svi ovi veliki klubovi dovode uglavnom gotove igrače, koji su već "izgrađeni" jer nemaju vremena da čekaju...
Ja otkako pratim Juve ne znam 2 ili 3 igrača iz juniorske škole što su uspjela, u ovoj generacije samo Marchisio...
U ostalim italijanskim klubovima je tako, najbolji primjer je Real Madrid, jedini u ovoj generaciji je Iker, a ostalo sve "došle" i Barca je imala istu politiku do dolaska Guardiole, sjećamo se svake sezone po 4 ili 5 Holanđana im u ekipi, Arsenal daje priliku mlađim igračima, pa pogledajte njihove rezultate, posljednjih 6 godina ništa nisu osvojili.
Pogledajmo ostale italijanske klubove, isto kao u Juventusu, inter u ovoj generaciji ima Faraonija čini mi se samo i on igra na kašici, Milan nijednog igrača osim Abbatea, zatim u Romi su jedino nakon Tottija istrpili De Rossija.
Ja otkako pratim Juve ne znam 2 ili 3 igrača iz juniorske škole što su uspjela, u ovoj generacije samo Marchisio...
U ostalim italijanskim klubovima je tako, najbolji primjer je Real Madrid, jedini u ovoj generaciji je Iker, a ostalo sve "došle" i Barca je imala istu politiku do dolaska Guardiole, sjećamo se svake sezone po 4 ili 5 Holanđana im u ekipi, Arsenal daje priliku mlađim igračima, pa pogledajte njihove rezultate, posljednjih 6 godina ništa nisu osvojili.
Pogledajmo ostale italijanske klubove, isto kao u Juventusu, inter u ovoj generaciji ima Faraonija čini mi se samo i on igra na kašici, Milan nijednog igrača osim Abbatea, zatim u Romi su jedino nakon Tottija istrpili De Rossija.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
- harebianconero
- Kontakt:
I De Ceglie.
Marotta na sastanku sa agentom Pizarra, navodno nudimo zamjenu Pazienza - Pizarro.
Majsej zainteresovan za Tonija.
Marotta na sastanku sa agentom Pizarra, navodno nudimo zamjenu Pazienza - Pizarro.
Majsej zainteresovan za Tonija.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ma kakav De Ceglie, svako ko je upučen zna da se na njega ne računa ozbiljno i da jedva čekamo da ga se riješimo
Ja sam mislio na igrače koji igraju redovno i koji su neizostavni dio tima...
Da nam hoće kako Marotta Montoliva dovesti, on je štopirao transfer Amaurija u Romu, hoće da ga uvali Fiorentini za Montoliva.

Da nam hoće kako Marotta Montoliva dovesti, on je štopirao transfer Amaurija u Romu, hoće da ga uvali Fiorentini za Montoliva.

Ž '21!
Upravo sam to i mislio reći da niko do sad nije imao praksu (hrabrosti) dati mladog igraču više šansi, Konte je počeo polako da Marrone-u daje šansu i to mi se sviđa. Jer nekad prosječni igrači dolaze u Juventus, a "mi" imamo u svom omladinskom pogonu kvalitetnije igrače, ili u najmanju ruku iste kvalitete. Zato treba malo više raditi sa mladim igračima i ponekad i rizikovati sa njima, rijetki su oni koji su dobili prava priliku u Juventusu.
Po meni je to jedan od uslova za budućnost, ne mora to biti 3-4 igrača po sezone neka bude 1. Ali vidim ulaže se u Primaveru i onda se ti igrači dalje šalju na posudbe, i onda se zapitam zašto se bacaju toliko pare, nekako mi to nema logike.
I ovaj Marotta odjednom na neki 5 sastanaka, čitam da je na sastanku i sa Fiorentinom oko Amaurija, čudan ovaj Marotta pravo
.
Po meni je to jedan od uslova za budućnost, ne mora to biti 3-4 igrača po sezone neka bude 1. Ali vidim ulaže se u Primaveru i onda se ti igrači dalje šalju na posudbe, i onda se zapitam zašto se bacaju toliko pare, nekako mi to nema logike.
I ovaj Marotta odjednom na neki 5 sastanaka, čitam da je na sastanku i sa Fiorentinom oko Amaurija, čudan ovaj Marotta pravo

1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- harebianconero
- Kontakt:
Vidio sam da si spomenuo nekakvog faraona, pa reko sto ne bi i naseg De Ceglie-a .Bianconeri1988 je napisao/la:Ma kakav De Ceglie, svako ko je upučen zna da se na njega ne računa ozbiljno i da jedva čekamo da ga se riješimo![]()

Pa Barca ima B tim u drugoj spanskoj ligi i ne salju na posudbe nego tamo i tu ih prave inace bi oni vjerovatno istu praksu ko i mi imali. Sansa se jedino moze dati u kupu, nekim tekmama koje nemaju veceg znacaja ili su slabije kvalitete a to je malo s obzirom da njima treba dosta tekmi da bi se pronasli.
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud
- harebianconero
- Kontakt:
Bila je jednom ta prica, da Juve osnuje B klub, da igra u Serie B, ali nista od toga se nije desilo ... Ja bih iskreno volio da imamo B klub..Glupost je napisao/la:Pa Barca ima B tim u drugoj spanskoj ligi i ne salju na posudbe nego tamo i tu ih prave inace bi oni vjerovatno istu praksu ko i mi imali. Sansa se jedino moze dati u kupu, nekim tekmama koje nemaju veceg znacaja ili su slabije kvalitete a to je malo s obzirom da njima treba dosta tekmi da bi se pronasli.
- IlPrincipino
- Kontakt:
teško ćemo mi doći do Montoliva..problem je što on želi da igra u prvih jedanaest a to mu niko ne može garantovati...zato će prije izabrati Milan...izgleda da se prepao konkurencije...
što se tiče tih mladih..to je meni čisto bacanje para...koliko smo do sada samo kupili "novih Buffona" ili novih ovih ili novih onih...nakon par sezona u primaveri, odlaze na kaljenje u neki levatski klub i onda se vuku po posudbama da bi ih nakon par godina otkupio Palermo, Cagliari, Siena, Fiorentina a onda nam ti igrači znaju doći glave...
nisam nešto oduševljen sa ovim radom sa mladim..
što se tiče tih mladih..to je meni čisto bacanje para...koliko smo do sada samo kupili "novih Buffona" ili novih ovih ili novih onih...nakon par sezona u primaveri, odlaze na kaljenje u neki levatski klub i onda se vuku po posudbama da bi ih nakon par godina otkupio Palermo, Cagliari, Siena, Fiorentina a onda nam ti igrači znaju doći glave...
nisam nešto oduševljen sa ovim radom sa mladim..
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
- harebianconero
- Kontakt:
Sorensen je i sluzbeno postao igrac Bologne, sa pravom otkupa na kraju sezone..
Odlazak Sorenesena mora biti znak da nam Marotta sprema stopera uskoro. Da li ce to biti Caseras, Boketi ili neko drugi, vidjet cemo? Moja zelja je Caseras kojeg navijaci vole i on sam zeli u Staru damu, tako da preostaje da nas guru nesto smisli i dovede ga u Juve...
Josa ako uspijemo dovesti Montoliva ili na kraju krajeva Pizara, ima da deremo
Imamo dobru sansu sledece kolo da, mozda, napravimo razliku nad Milanom s jedne strane ili da pobjegnemo interu na 11 bodova. Moramo pobjediti i, aBd, imati pole position u nasem vlasnistvu nakon 18 kola. Falit' ce nam Chielini i povrijeđeni Fabio Q., ali, tu ce biti Boriello koji, kako kaze, zeli da pokaze navijacim da zasluzuje nositi ovaj dres
.
Ne trebamo podcijeniti Cagliari koji zna odigrati odlicno i nerjetko iznenaditi velike momcadi. Ali, posto smo mi super momcad,
mislim da cemo pobjed
iti, jer smo vidjeli da i kada igramo losije ( Lecce) upisujemo 3 boda. Losa igra, ove sezone, u Torino nije se vidjela jer tamo igramo kao na traci 
Forza Juve!
Josa ako uspijemo dovesti Montoliva ili na kraju krajeva Pizara, ima da deremo

Imamo dobru sansu sledece kolo da, mozda, napravimo razliku nad Milanom s jedne strane ili da pobjegnemo interu na 11 bodova. Moramo pobjediti i, aBd, imati pole position u nasem vlasnistvu nakon 18 kola. Falit' ce nam Chielini i povrijeđeni Fabio Q., ali, tu ce biti Boriello koji, kako kaze, zeli da pokaze navijacim da zasluzuje nositi ovaj dres

Ne trebamo podcijeniti Cagliari koji zna odigrati odlicno i nerjetko iznenaditi velike momcadi. Ali, posto smo mi super momcad,

Forza Juve!
- harebianconero
- Kontakt:
Tuttosport: Ofanziva za Destra
Prema današnjem broju Tuttosporta, Juventus je spreman da povuče poteze što se tiče dovođenje napadača Mattie Destra.
Igrač se nalazi između Genoe i Siene i kako bi bi doveden u Torino, treba ubediti obe ekipe.
U suštini Juventus ima dobre odnose sa igračima za koje se zanima, ali problem bi mogao da predstavlja inter. Naime, Inter bi natrag igrala i računaju da dobar odnos sa Preziosijem.
Juventus, sa druge strane, može da računa na naklonost Siene i na činjenicu da je Mattia Destro navijač Juventusa.
Ma sta ce nam ovaj ....
Prema današnjem broju Tuttosporta, Juventus je spreman da povuče poteze što se tiče dovođenje napadača Mattie Destra.
Igrač se nalazi između Genoe i Siene i kako bi bi doveden u Torino, treba ubediti obe ekipe.
U suštini Juventus ima dobre odnose sa igračima za koje se zanima, ali problem bi mogao da predstavlja inter. Naime, Inter bi natrag igrala i računaju da dobar odnos sa Preziosijem.
Juventus, sa druge strane, može da računa na naklonost Siene i na činjenicu da je Mattia Destro navijač Juventusa.
Ma sta ce nam ovaj ....
- harebianconero
- Kontakt:
Okrenite na 5:35 - KAZE LIK UMJESTO milan - BILAN
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Kazu da je talentovan mada nisam upucen u njegove igre. Neki dan sam vidio njegov gol protiv Lazia, bas je lijepo prebacio golmana lazia za vodstvo Siene. Posto je navijac Juve, odmah je dobro dosao...
Al' opet kad covjek razmisli zasto ce nam Destro kao imamo Imobilea koji je njegovih godina i igra odlicno...
Al' opet kad covjek razmisli zasto ce nam Destro kao imamo Imobilea koji je njegovih godina i igra odlicno...
Vidim da nešto spominjete Pizara iz Rome. Nisam upućen najbolje, zar on ima kvalitet za veliki Juve ?
odlican back up za Pirla.brzi21 je napisao/la:Vidim da nešto spominjete Pizara iz Rome. Nisam upućen najbolje, zar on ima kvalitet za veliki Juve ?
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ove sezone da se ponovi aBd
Jao golčine Ravanellija protiv Lazia u gostima
Ali smo se i nadavali golova iz penala
[youtube][/youtube]

Jao golčine Ravanellija protiv Lazia u gostima

Ali smo se i nadavali golova iz penala

[youtube][/youtube]
Ž '21!
Evo izgleda da se bliži i kraj sapunice oko Amauria,čini se da postoji ozbiljna namjera Fiorentine da ga kupi,već su bili razgovori koji se sutra nastavljaju.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
- harebianconero
- Kontakt:
Agent Gabriela Piresa: "Gabriel je vrlo sretan sto je potpisao ugovor. Sada je spreman za igru i jedva ceka da pocne trenirati s prvim timom", rekao je agent Gabriela Appelta Piresa za kojeg se govori da je nasljednik Pirla.
Dosao znaci Gabriel, gdje je Guilherme ?
Dosao znaci Gabriel, gdje je Guilherme ?
ZNači samo kao back-up.MakeTZ je napisao/la:odlican back up za Pirla.brzi21 je napisao/la:Vidim da nešto spominjete Pizara iz Rome. Nisam upućen najbolje, zar on ima kvalitet za veliki Juve ?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.