Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

harebianconero
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la harebianconero » 10 jan 2012, 14:57

ramiral je napisao/la:@Bianconeri razumijemo se perfektno. :) :mrgreen:

A ova postava @haretova je solida možda protiv nekih ''slabijih'' timova ili u nuždi.
Vučko jeste dobar ali mislim da ne bi sam izdržao pritisak neke jače odbrane - Milanove ili interove npr.
Koliko god mi htjeli da igra Elia vidjeli smo da mu još treba meda i čimbura
A Bonucci kad šalje dug pas meni srce stane.. :mrgreen: (k'o kad kakva dobra gara prođe)
:lol:

Novo ime za obranu Juventusa

Nastavljaju se špekulacije da će ovog januara Aly Cissokho napustiti Lyon.

U zadnje vreme priča se da bi se Cissokho mogao preseliti u Italiju, tačnije u Juventus.

Juventus već duže vremena prati ovog igrača. Pored Juventusa, za njega su zainteresovani i Liverpool i Inter. Igrač će u januaru saznati svoju budućnost jer je i on se sam izjavio da nije sretan u Lyonu te da želi što prije napustiti klub.

@bianconeri mozda trazi kvalitetnu rezervu :P
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 10 jan 2012, 15:04

'ta će Nesta ja mu kroz noge probaciv'o :mrgreen: :lol:
jeste sve je to ok ali lično se nebih usudio staviti ga ''samog'' u špic bez podrške još jednog jakog napadača razbijača, tek onda dolazi do izražaja Mirkova tehnika i lucidnost.

A Bonucci je kriza živa. Nijedan igrač mn može održati 100% tempo igre i koncentraciju u jednoj utakmici ali kad se sjetim Thurama i Ferrare pa ih uporedim sa Bonuccijem i njegovim ''greškicama'' zamislim se.
Stoper i ne mora biti kvalitetan tehničar ili neki fudbalski mag ali mora brate igrati ''glavom'', pametno pas, dodavanje, praćenje igre i smisleno.... polaaaaako cobra po zemlji.
Krkansko izbijanje dozvoljeno samo u po život opasnim situacijama a njega kad vidim da gradi igru i nabije je Šemsi hamšinom u kuruze uhvatim se za vugla.
Ima materijala tu samo da mu Conte nađe modus ''po zemlji, po zemlji'' i smireno
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 10 jan 2012, 15:06

Borriello je na preskonferenciji izjavio da je sretan sto je dosao u Juventus, da mu je zao zbog onog transparenta i da nikada nije odbio Juventus!

Conte je rekao da bi samo budala odbila Juve, Marotta rekao da Marco nije odbio Juve, a i on govori da nije odbio. Ja im vjerujem onda .. :)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 10 jan 2012, 15:08

Ma stipu to :mrgreen:

Čuj Cissokho!? Odakle nam 15 miliona, o tom transferu treba razmišljati na ljeto kad ćemo pojačavati ekipu za CL aBd.

Ali Cissokho nije ništa što sam ja pročitao, lafo Marotta radi na zamjeni Krasić - Bale. :mrgreen: :lol:

Igrač koji će biti plaćen 8-10 miliona da bude rezerva, teško... :mrgreen:

Igrači koji bi bili zamjena se u januaru dovode samo na posudbu, primjer Borriello. ;)
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 10 jan 2012, 15:10

Sorensen na korak do Bologne, kao mi zelimo samo na posudbu da ga posaljemo, a Bologna zeli posudbu sa mogucnost otkupa.

Jesmol mi Pasquata i Giandonata poslali samo na posudbu, bez prava otkupa ?

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 10 jan 2012, 15:21

harebianconero je napisao/la:Sorensen na korak do Bologne, kao mi zelimo samo na posudbu da ga posaljemo, a Bologna zeli posudbu sa mogucnost otkupa.

Jesmol mi Pasquata i Giandonata poslali samo na posudbu, bez prava otkupa ?
Koliko se sjecam Pasquato je samo posudjen a za Giondonata nisam siguran.

Opet aktuelizirano prelazak Montoliva u Juve naveli su neki toskanski mediji, a za dogovor bi mogao biti ukljucen Amauri kojeg Fiorentina zeli. Ovo bi zaista bile divne vjesti... i

I can't believe :D

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 10 jan 2012, 15:29

'ta će Montolivo, Appelt mu kroz noge probaciv'o :lol: :lol:
Giandonato i Pasquato truhnu u Lecceu kao i mnoga naša djeca u ovim malim ekipama,Giandonato je operisao koljeno (nije ozbiljno),a Pasquato će tražiti novi klub.
Naša uprava uvijek samo da se riješi igrača,a da li će igrati to ih ne zanima (vidi slučaj Iago Falqe),bolje da ovu djecu šalju u inostranstvo gdje će dobiti priliku jer priča o sticanju iskustva u drugim italijanskim klubovima ne pije vode.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 10 jan 2012, 15:34

Jedini igrač od ovih na posudbi koji će imati šansu da ostane u Juventusu sljedeće sezone je Ciro Immobile.

On bi ostao i ove sezone da Conte nije krivo procjenio mogučnosti Krasića, Elia je doveden jer su navijači vršili pritisak na Marottu da se dovede neko krilo,pa je doveden, Conte uopšte nije ni planirao da igra 4-3-3 formaciju, već 4-2-4, zato sad Krasić i Elia ne igraju tako često ustvari ne igraju nikako :mrgreen:

Marotta daj nam Montoliva, da Gallianiju srce stane, konta sve igrače dovoditi džabaluka :mrgreen: :lol:
Ž '21!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 10 jan 2012, 15:38

Oxygen je napisao/la:'ta će Montolivo, Appelt mu kroz noge probaciv'o :lol: :lol:
Giandonato i Pasquato truhnu u Lecceu kao i mnoga naša djeca u ovim malim ekipama,Giandonato je operisao koljeno (nije ozbiljno),a Pasquato će tražiti novi klub.
Naša uprava uvijek samo da se riješi igrača,a da li će igrati to ih ne zanima (vidi slučaj Iago Falqe),bolje da ovu djecu šalju u inostranstvo gdje će dobiti priliku jer priča o sticanju iskustva u drugim italijanskim klubovima ne pije vode.
Cuo sam da taj Iago Falque nije los u Tottenhemu, mogli bi mi njega vratiti, ljevak, poluspic i krilo moze igrati ..

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 10 jan 2012, 15:44

harebianconero je napisao/la: Cuo sam da taj Iago Falque nije los u Tottenhemu, mogli bi mi njega vratiti, ljevak, poluspic i krilo moze igrati ..
Nije ni debitovao u ligi,možda je par utakmice EL igrao,nisam upratio,dobar je igrač,sjećam se sjajne partije protiv Milana na kupu berlusconi,još jedan u nizu koji nikad nije dobio priliku.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 10 jan 2012, 15:46, ukupno mijenjano 1 put.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 10 jan 2012, 15:46

Oxygen je napisao/la:
harebianconero je napisao/la: Cuo sam da taj Iago Falque nije los u Tottenhemu, mogli bi mi njega vratiti, ljevak, poluspic i krilo moze igrati ..
Nije ni debitovao,dobar je igrač,sjećam se sjajne partije protiv Milana na kupu berlusconi,još jedan u nizu koji nikad nije dobio priliku.
Mislis nije u ligi debitovao? Igrao je u Europa ligi ...

Zanima me za Bocchettia, jel on klasicni stoper, ili moze igrati i beka ?

@bianconeri gore si rekao da ne bi zelio dovesti Giovinca za 10 miliona, da ne vrijedi toliko. Zanima me zasto tako mislis, ove sezone je explodirao.. :) ;)

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 10 jan 2012, 15:51

Pa kada je Gio nosio Italiju U-21 na leđima otišao je za 3,5M,a Balonja tada u City za 30M,nikada se tome nisam mogao načuditi.
Ovih 10M,u štampi se zapravo piše da je to samo za njegovih 50% koje sada Parma ima.
Da se razumijemo,po svemu Gio vrijedi sigurno između 13-15M,a Parma nema šanse da će sada puštati Gia kada se bori za opstanak.
Na kraju godine treba sjesti za Girrardijem koji je korektan čovjek i porazgovarati o razumnoj cifri,ako se to ne dogodi ide se na tzv "buste" pa ko ponudi više-njemu igrač.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 10 jan 2012, 16:00

Ekspolidirao je on i u Empoliju pa kad je došao u Juve dobivao je šansu na kašičici, pa je opet posuđen u Parmu.

Recimo da se on nije uklapao u taktike koje su igrali i Ranieri i Del Neri, Ranieri je igrao 4-4-2, a realno Giovinco nije čisto krilo, niti će kada biti, a napadu nije imao šanse da igra protiv Alexa, kad je došao Ferrara imao je tu nesreću da polušpica igra Diego koji je plačen oko 25 miliona, a igrač koji je toliko plačen nigdje ne sjedi na klupi.

Giovinco se "ubio" za ove 4-3-3 formacije koju igra Conte, imao bi manje zadataka u odbrani, a u napadu više slobode, a sad se postavlja pitanje da li je on sposoban da uradi sve što Conte želi od njega!? Nije isto igrati u Parmi ili u Juventusu, u Parmi pobjedio ili izgubio, sve je isto, dok u Juventusu kad izgubiš odmah se počne pričati o krizi, pritisak je na igračima, još poznato je kako su italijanski mediji kritični prema Juventusu od 2006. pitanje je kako bi se Giovinco nosio sa svim tim s psihičkog aspekta. :mrgreen:

Ne vrijedi 10 miliona iz prostog razloga što igra u prosječnom italijanskom klubu i nema taj kvalitet da čini razliku na terenu, ma koliko mnogi navijači Juventusa vjerovali u suprotno, mislim Parma je nama za njega dala miliona ili 2 ne znam tačno i sad odjednom da mu je cjena 10 miliona, fazon je što manji klubovi hoće da ogule veće jer oni kao imaju para...
Ž '21!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 10 jan 2012, 16:06

On je meni pomalo cudan, cuj ne zelim se vratiti u JUVENTUS jer necu biti 1. postava standardno. Heeej pa Juventus te je nacinio igracem, najveci klub na svijetu, a on hoce da bude u Parmi..

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 10 jan 2012, 16:26

Na današnji dan Del Piero postao najbolji strijelac kluba svih vremena!

[youtube][/youtube]
Ž '21!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 10 jan 2012, 16:28

slika 8-)

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 10 jan 2012, 18:29

Sorensen odlazi u Bolognu na posudbu,a imat će pravo otkupa polovice njegovog ugovora.
Valjda je ovo znak da Caceres dolazi jer sada nemamo nikakve alternative za stoperske pozicije.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 10 jan 2012, 19:30

Još jedna greška u nizu što se tiče mladi igrača koji se Juventus olako odriče, uredu je da su Sorensena poslali na posudbu, ali sa pravom otkupa polovine ugovora od strane Bolonje, po meni je to velika greška!?
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 10 jan 2012, 19:35

Dobro je to urađeno, po meni... :mrgreen:

Na ljeto, ako budemo htjeli dovesti Ramireza iz Bologne, smanjit ćemo mu cijenu za par miliona zahvaljujući tom pravu na otkup pola ugovora. :mrgreen:

Mudar je Marotta, ali ne sviđa mi se ovo ko Guarina, mislim da nam je Caceres potrebniji, nije što ga ja želim vidjeti u dresu Juventusa, jer smo u odbrani fakat taraba, još sad odlaskom Sorrensena još smo lošiji.
Ž '21!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 10 jan 2012, 19:44

Uredu je to za Ramireza, ili u vezi nekog drugog igrača, ali previše se olako odričemo mladi igrača i kasnije kad hoćemo da ga vratimo moramo dati pare za tog igrača :?. Imam osjećaj da niko nema petlje da ponekad mladog igrača gurne u vatru, nadam se da će Konte biti taj koji će pokrenuti tu praksu.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.