FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Kao navijac Fk Sarajevo mogu samo jedno reci : Amar je jedan veliki nogometni strucnjak,veliki covjek, pravi gospodin,ljudina !
Nazalost jos je daleko i stadion i trening centar, da se ne zavaravamo to je jos u glavama ljudi, a kada ode korak dalje onda vrijedi i pricati o tome.avlami97 je napisao/la:@boccaccio,
Slažem se da je trening centar prava stvar, ali je ipak prioritet stadion. Meni je skoro petobanka i čitav život sanjam da se napravi nešto kvalitetno od stadiona. San mi se počeo ispunjavati gradnjom sjevera, al' splet nesretnih okolnosti su uticale da se ne nastavi gradnja po tom principu. Ni sam ne znam kada sam počeo pratiti utakmice na Grbavici i uvijek je bio problem naći mjesto odakle se može rahat pogledati tekma. To je nekada bio istok, al' samo ako na vrijeme dođeš i smjestiš se na pravo mjesto. Zapadna tribina koja je bila dobra, natkrivena, je uvijek bila rezervisana za guzonje, a kapacitet joj je bio između milje i pol i dvice, a i karta je uvijek bila žara.
Željo je klub sa časnom historijom i velikim brojem navijača, pa prema tome zaslužio je da ima dobar stadion. Jedan period od nekih 7-8 godina smo igrali na Koševu, ali taj stadion mi nismo nikada osjećali kao svoj, a i tamo da bi gledao kvalitetno tekmu, treba ti i kvalitetan dvogled iliti dalekozor.
Šta hoću da kažem? Brate vrijeme je i to krajnje da klub nakon 90 godina dobije zdanje sa kojeg se može rahat pogledati tekma. Ima milion ideja za relativno laganu realizaciju gradnje stadiona, ali nikada nije bilo dovoljno dobre volje i to je problem.
Ne vjerujem da ce Zujo otici, cini mi se da vise zeli skrenuti paznju na sebe jer su svi kompletan uspjeh prepisivali samo Amaru, koji istini za volju i jeste najzasluzni sto se nalazimo u relativnom dobrom stanju.Zujo samo pokusava reci da je i on dio tima, vjerujem da njemu ne treba sva ova zajebancija oko kluba dok drma milionima u svojoj firmi ako i ode volio bih vidjeti Gredu na mjestu prvog covjeka.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Evo Nyema ostaje, vjerio malu pasicku..
Sta reci nego hvala ti Pasicu sto si napravio svoju divnu kcerku

Sta reci nego hvala ti Pasicu sto si napravio svoju divnu kcerku

AMAR AMAR OSIM OSIM
...?
Gradnja zapada od 8000 mjesta je več sad arealna i u velikoj mjeri izgledna.Naime priča o gradnji zapada nije počela sada i nije samo neka Žujina fikcija.Ona datira još od prolječa.Mislim da je i obavljen razgovor sa potencijalnim izvođačem i partnerom.Lik je veliki navijač Fk ŽELJEZNIČAR i vlasnik je između ostalog jedne od građevinskih firmi u gradu.
@Pile,
Ama i ja sam napisao da Žujo samo sebi diže rep. Što je i normalno u ovakvoj situaciji.
Znam da si jedan od starijih navijača na ovom forumu i samim tim i ozbiljniji, jer pamtiš dugo. Ti i ja pamtimo dugo, ali vjeruj mi da ima navijača koji su našeg i svog Želju gledali i na Marijin Dvoru i onih koji su dobrovoljno gradili Grbavicu, tamo nakon drugog svjetskog rata, a i sada redovno dolaze na tekme. Nažalost malo ih je, ali mi vjeruj da su vjerniji i odaniji Želji nego mnoga mlađarija sa ovog foruma. Željo odigra jednu slabiju tekmu i klinci odmah govore, "e nema me naredna dva mjeseca". O tome ti govorim. Stadion je prioritet, a što se Grede tiče - dijelim tvoje mišljenje.
Ama i ja sam napisao da Žujo samo sebi diže rep. Što je i normalno u ovakvoj situaciji.
Znam da si jedan od starijih navijača na ovom forumu i samim tim i ozbiljniji, jer pamtiš dugo. Ti i ja pamtimo dugo, ali vjeruj mi da ima navijača koji su našeg i svog Želju gledali i na Marijin Dvoru i onih koji su dobrovoljno gradili Grbavicu, tamo nakon drugog svjetskog rata, a i sada redovno dolaze na tekme. Nažalost malo ih je, ali mi vjeruj da su vjerniji i odaniji Želji nego mnoga mlađarija sa ovog foruma. Željo odigra jednu slabiju tekmu i klinci odmah govore, "e nema me naredna dva mjeseca". O tome ti govorim. Stadion je prioritet, a što se Grede tiče - dijelim tvoje mišljenje.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Vec smo pisali ovdje o tom projektu za stadion, bezveze stalno ponavljati...a nije Zujo dzaba spomenuo kamp...izaslo je to iz glava.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Apsolutno se slazem sa svim sto si napisao,imam i ja jedan post gore iznad ovoga sto si citirao,u kojem sam napisao da to sve prizeljkujem i da je svakako prioritet i zbog nas i zbog evrope i jos sam dodao da bi volio da se pored toga uradi i drenaza podloge ponovo...avlami97 je napisao/la:@boccaccio,
Slažem se da je trening centar prava stvar, ali je ipak prioritet stadion. Meni je skoro petobanka i čitav život sanjam da se napravi nešto kvalitetno od stadiona. San mi se počeo ispunjavati gradnjom sjevera, al' splet nesretnih okolnosti su uticale da se ne nastavi gradnja po tom principu. Ni sam ne znam kada sam počeo pratiti utakmice na Grbavici i uvijek je bio problem naći mjesto odakle se može rahat pogledati tekma. To je nekada bio istok, al' samo ako na vrijeme dođeš i smjestiš se na pravo mjesto. Zapadna tribina koja je bila dobra, natkrivena, je uvijek bila rezervisana za guzonje, a kapacitet joj je bio između milje i pol i dvice, a i karta je uvijek bila žara.
Željo je klub sa časnom historijom i velikim brojem navijača, pa prema tome zaslužio je da ima dobar stadion. Jedan period od nekih 7-8 godina smo igrali na Koševu, ali taj stadion mi nismo nikada osjećali kao svoj, a i tamo da bi gledao kvalitetno tekmu, treba ti i kvalitetan dvogled iliti dalekozor.
Šta hoću da kažem? Brate vrijeme je i to krajnje da klub nakon 90 godina dobije zdanje sa kojeg se može rahat pogledati tekma. Ima milion ideja za relativno laganu realizaciju gradnje stadiona, ali nikada nije bilo dovoljno dobre volje i to je problem.
Nadovezao sam se na Zujin razgovor i to sto je u njemu rekao o trening centru me je odusevilo.Na kraju krajeva,normalno je da postoje prioriteti,a obje varijante,i stadion i trening centar su svakako dugorocno rjesenje za dobar proizvod kluba.Svaka opcija je dobrodosla i nadam se da ce se ideje koje su razvijene u glavama nasih celnika doci u realizaciju.Svjestan sam da to nece biti lako i da treba jos dosta vremena,ali za godinu-dvije,nadam se konkretnom napretku u tom pogledu
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Re: ...?
To je u redu, ali ne znam kako će napraviti tribinu od 8 milja po UEFINIM kriterijima, a da se arhitektonski uklopi sa sjeverom. Možda je broj mjesta malo prenapuhan, imajući u vidu da će se na toj tribini praviti i ostali sadržaji (VIP i novinarske lože sa svim sadržajima-pisani, printani, audio i video mediji). Volio bih da se uklopi u sjever, a ne da štrči.DANDY je napisao/la:Gradnja zapada od 8000 mjesta je več sad arealna i u velikoj mjeri izgledna.Naime priča o gradnji zapada nije počela sada i nije samo neka Žujina fikcija.Ona datira još od prolječa.Mislim da je i obavljen razgovor sa potencijalnim izvođačem i partnerom.Lik je veliki navijač Fk ŽELJEZNIČAR i vlasnik je između ostalog jedne od građevinskih firmi u gradu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- nookey
- Kontakt:
Re: ...?
pa mislim da može biti 8 milja, jer sjever prima oko 4,5 a računaj duplu dužinu tribine ( naravno pod uslovom da bi se pravila u istom stilu kao sjever )avlami97 je napisao/la:To je u redu, ali ne znam kako će napraviti tribinu od 8 milja po UEFINIM kriterijima, a da se arhitektonski uklopi sa sjeverom. Možda je broj mjesta malo prenapuhan, imajući u vidu da će se na toj tribini praviti i ostali sadržaji (VIP i novinarske lože sa svim sadržajima-pisani, printani, audio i video mediji). Volio bih da se uklopi u sjever, a ne da štrči.DANDY je napisao/la:Gradnja zapada od 8000 mjesta je več sad arealna i u velikoj mjeri izgledna.Naime priča o gradnji zapada nije počela sada i nije samo neka Žujina fikcija.Ona datira još od prolječa.Mislim da je i obavljen razgovor sa potencijalnim izvođačem i partnerom.Lik je veliki navijač Fk ŽELJEZNIČAR i vlasnik je između ostalog jedne od građevinskih firmi u gradu.
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!
@nookey,
Kada su na sjeveru postavili stolice, bilo ih je tačno 5377. Znamo da se sadašnji sjever svojim uglovima naslanja na zapad i istok, tačno u visini kornera, odnosno gol-aut linije. Znamo da je širina terena na Grbavici između 68 i 72 metrai da iza aut linija ima sigurno najmanje po 10 metara. Što znači da širina stolica na sjeveru, koje gldaju na jug negdje oko 90 metara plus ćoškovi. Gledajući sve to, teško je nađiđati na zapad osam milja, a da se pri tome ispoštuju svi kriteriji UEFE.
Međutim, to je najmanje bitno. Bitno je da to ako Bog da već jednom krene u realizaciju.
Kada su na sjeveru postavili stolice, bilo ih je tačno 5377. Znamo da se sadašnji sjever svojim uglovima naslanja na zapad i istok, tačno u visini kornera, odnosno gol-aut linije. Znamo da je širina terena na Grbavici između 68 i 72 metrai da iza aut linija ima sigurno najmanje po 10 metara. Što znači da širina stolica na sjeveru, koje gldaju na jug negdje oko 90 metara plus ćoškovi. Gledajući sve to, teško je nađiđati na zapad osam milja, a da se pri tome ispoštuju svi kriteriji UEFE.
Međutim, to je najmanje bitno. Bitno je da to ako Bog da već jednom krene u realizaciju.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Razmišlja jer zna da ne bi igrao u prvih 11, nego bi bio na klupi ili na tribinama.To je razlog njegovog razmišljanja.
DRUG NEBI TI PUNCA
- MirnaBosna
- Kontakt:
Ma bitno je da se pocelo o tome pricati , i to sve glasnije , bez rizika da te ljudi ismijavaju . Znaci izuzetno uspjesan rezultatski put , kojim su krenuli , pokusavaju da prate i infrastrukturom, sto je pokazatelj da se ozbiljno radi . Koliko god da sam bolesnik Zeljin , stvarno mi je bila puna kapa uslova koji vladaju na nasem stadionu , da sada ne ulazimo u detalje !avlami97 je napisao/la:@nookey,
Rijetke su osobe , koje zele slusati ono , sto ne zele cuti !
avlami97 je napisao/la:@nookey,
nek bude 6000 na zapadu samo da ga naprave,
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Baš tako, ma nek' bude i 5 hiljada, samo da se ispune minimalni UEFA kriteriji i da ne igramo više gore u onom lavoru 

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
konstantan napredak
http://www.fkzeljeznicar.ba/vijesti/zuj ... n-napredak" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fkzeljeznicar.ba/vijesti/zuj ... n-napredak" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
- nookey
- Kontakt:
Ma slažem se, nije uopšte bitno, samo da se počne nešto raditi, jer stadion je na ivici izdisaja, a da ne pričam o ne ispunjavanju UEFA kriterija i igranja europskih tekmi na Hadisonu...
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!
Moze li ko postaviti taj dio iz avazovog sporta alah ga nadogradio...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
po ovoj slici msm. da bi se zapad mogao uklopiti u istom stilu kao sjever a da ima 8.000 jer skontajte koliko još ima od kraja zapada do južne tribine. plus VIP i novinarske lože, može se ostvariti samo da mi je znati ko će to raditri, neće ni to svako da radi, vjerujte.
FC Bayern München <3
Željo 1921 <3
Mia San Mia ! (:
Željo 1921 <3
Mia San Mia ! (:
Trenutno korisnika/ca: Lekqqq1921, ristagrad i 44 gosta.