Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

pluton
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la pluton » 05 jan 2012, 00:42

hodža je napisao/la:gledam danas skokove i nije mi jasna jedna stvar...5-6 skakača zaredom dobija po -5,-7 bodova za vjetar, dođe austrijanac odjednom +4 :shock:

pa ne može se vjetar za 15 sekundi toliko promijeniti jbmu :roll:
nije tacno,to si procito da je neko napiso,skace kofler i puf sta minus 4.5 bodova,jesu upropastili ski skokove ali nemojte pretjerivati

ps:sliri je vec sad najveci,jos kad uzme ovu turneju i to je to po meni 21 god(38 pobjeda,sijaset medalja)
Bosna <3

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 05 jan 2012, 01:42

Ja sam video neki snimak,i jasno se vidi da se steli Austrijancima i to pravo.Ako budete gledali lepo finalnu seriju videcete da se serija prekidala kada su Austrijanci na zaletistu zbog vetra,a da su ostali skakali normanlno.Stoch je imao najgori vetar serije i dobio je 7.nesta bodova,a onda skacu Austrijancu i dobijaju minus bodove zbog toga sto im vetar ide u prsa,pa im ti minusi ne znace nista jer ce oni izvuci duzinu. :roll:

Postalo je presmesno gledati i ove skokove,verovatno jos odgledati Planicu i to je to. :(
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 05 jan 2012, 15:04

Admir_Sa je napisao/la:
hodža je napisao/la:gledam danas skokove i nije mi jasna jedna stvar...5-6 skakača zaredom dobija po -5,-7 bodova za vjetar, dođe austrijanac odjednom +4 :shock:

pa ne može se vjetar za 15 sekundi toliko promijeniti jbmu :roll:
Ni meni to nije jasno, jos nikad nisam vidio da je neki austrijanac (pogotovo ovi jaci) dobio puno minus bodova za vjetar u odnosu na druge
Pa to je matematicka formula i prema njoj se zbiraju +/- bodovi. Nema tu nikakvih namjestaljki. To, sto su Austrajinci dobili puno + bodova valjda se tako potrefilo. A i medju ostalom, kao da bih Njemci, Finci, Norvezani, itd. tek tako dopustili da se Austrijancima "namjestaju" bodovi... :roll:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 jan 2012, 13:17

Jeli danas zadnja stanica turneje u Bisoshofenu :?:
Juče se kvalifikacije nisu mogle održati pa su ih otkazali ,jako nevrijeme je bilo ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 jan 2012, 15:24

Ja danas kod kuce ostajem, dobio sam dzabe kartu, ali necu otici, snijeg sipa samo tako, pametnije sjesti kod kuce i gledati na TV-u ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 jan 2012, 15:37

Goalgetter je napisao/la:Ja danas kod kuce ostajem, dobio sam dzabe kartu, ali necu otici, snijeg sipa samo tako, pametnije sjesti kod kuce i gledati na TV-u ;)
Pametnije :lol:
Gledo sam juče kvalifikacije i padao je ludo,ne mogu da idu na mostu skroz zapale u snijeg one špure ;)
Znači i danas ništa bolje :?: Dobro je onda ako se i jedna serija održi :(
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 jan 2012, 17:35

Ah, i organizatori opet nastavljaju po starom. Razumijem da se treba odložiti serija zbog problema s vjetrom/snijegom, al' kretanje sa svim skakačima ispočetka? Pa jbt, neki su danas skakali i po četiri puta. :shock: Otkazivanje i kretanje otpočetka je stupilo nakon što su podbacili Hocke i Tepeš (vjerujem da svi znamo zašto ;) ). Umjesto da su jednostavno nastavili gdje su stali (ionako je dosta skakača skakalo, oni ponavljaju i sami sebi skaču u grlo). Ali eto, ovo je odavno i postalo farsa; specijalne zahvalnice upućivati na račun organizatora i žirija. :roll:

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 06 jan 2012, 17:39

reds je napisao/la:
Claus je napisao/la:Heh, ovo se ne propušta. :mrgreen: Nadam se da će biti zanimljiva turneja, te da ćemo gledati dužinski zadovoljavajuće skokove, te borbu do zadnjeg trenutka. Neka najbolji pobjedi...
Jedino što ćemo gledati je stalno zaebavanje i pomjeranje kapije gore-dolje nakon svakog iole dužeg skoka. :roll:

Uglavnom jedino što očekujem jesu pobjede na osnovu koeficijenta vjetra i kapije,na osnovu skokova sigurno ne. 8-)

P.S. Sada s obzirom da nema Malysza (već napisao gore,jedinog za kojeg sam ikada navijao) sada nemam pravog miljenika.Simpatišem Šlirija samo iz jednog razloga.Momak je već pokazao ogorman potencijal i već sada je u samom vrhu po broju pobjeda u svjetskom kupu (mislim da ih ima preko 30). :shock: I volio bih da osvoji NG4S i zabilježi sve 4 pobjede (mislim da je to samo pošlo za rukom Hanevaldu :D) i ispiše nove stranice historije.Bilo bi lijepo biti svijedok kompletne karijere ovog nevjerovatno talentovanog mladića. 8-)
Evo šta napisah prije turneje. :D Nema smisla gledati,ovaj sport je izgubio skoro svaku moguću draž. :( Izgleda da će Šliri uzeti ovo,drago mi je zbog njega. :)
FK Pjetlovi

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 jan 2012, 17:51

reds je napisao/la:
reds je napisao/la:
Claus je napisao/la:Heh, ovo se ne propušta. :mrgreen: Nadam se da će biti zanimljiva turneja, te da ćemo gledati dužinski zadovoljavajuće skokove, te borbu do zadnjeg trenutka. Neka najbolji pobjedi...
Jedino što ćemo gledati je stalno zaebavanje i pomjeranje kapije gore-dolje nakon svakog iole dužeg skoka. :roll:

Uglavnom jedino što očekujem jesu pobjede na osnovu koeficijenta vjetra i kapije,na osnovu skokova sigurno ne. 8-)

P.S. Sada s obzirom da nema Malysza (već napisao gore,jedinog za kojeg sam ikada navijao) sada nemam pravog miljenika.Simpatišem Šlirija samo iz jednog razloga.Momak je već pokazao ogorman potencijal i već sada je u samom vrhu po broju pobjeda u svjetskom kupu (mislim da ih ima preko 30). :shock: I volio bih da osvoji NG4S i zabilježi sve 4 pobjede (mislim da je to samo pošlo za rukom Hanevaldu :D) i ispiše nove stranice historije.Bilo bi lijepo biti svijedok kompletne karijere ovog nevjerovatno talentovanog mladića. 8-)
Evo šta napisah prije turneje. :D Nema smisla gledati,ovaj sport je izgubio skoro svaku moguću draž. :( Izgleda da će Šliri uzeti ovo,drago mi je zbog njega. :)
Eh, prijatelju, ja se još nadam k'o budala ('ta ću, po prirodi sam optimist). :( I pretpostavljao sam ovakvo nešto, ali ovoliko pretjerivanje u vidu ponavljanja, odlaganja i otkazivanaj kvalifikacija i samog takmičenja, skraćivanja zaletišta, nepravedno ocjenjivanje i još mnogo sličnih stvari nikako ne idu u prilog sportu. Valjda će ova garnitura ljudi konačno skontati šta rade s takmičenja. Samo mi nije jasno, i prije su bili slični problemi, ali se rješavalo puno jednostavnije i bezbolnije po skijaše-skakače i publiku. Uostalom, zbog njih se i odvijaju takmičenja, a ne zato što se nekom prohtije. :evil:

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 06 jan 2012, 18:08

Pa i ovo sam jednom napis'o.Novac igra glavnu ulogu danas u životu/sportu,a nažalost kao što vidimo ni ovaj nije izuzetak.Naravno da je bolje i ekonomičnije da pobjedi Šliri nego tamo neki Stoch (uzimam kao primjer) il' neko iz Češke,Rusije... .Došao takav vakat,jbga.Ti skočiš 5m duže al' zato što nisi neko ime,ja ću na osnovu nekog koeficijenta vjetra nakupiti neke bodove i pobjediti te. :lol:
FK Pjetlovi

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 06 jan 2012, 18:15

Nikad nisam simpatisao ove Austrijance i Njemce , vazda su mi bili drazi Japanci , Finci , Cesi , Poljaci , al ' Schliri je nedostizan za sada . Koefler je tu negdje ali opet klasa ispod .
Moj miljenik , Ito , solidno skakao na ove 4 skakaonice ali mora naci konstantu i bice u svjetskom vrhu :D

samojuve
Kontakt:

Post Postao/la samojuve » 06 jan 2012, 18:46

bavarian_bk je napisao/la:Nikad nisam simpatisao ove Austrijance i Njemce , vazda su mi bili drazi Japanci , Finci , Cesi , Poljaci , al ' Schliri je nedostizan za sada . Koefler je tu negdje ali opet klasa ispod .
Moj miljenik , Ito , solidno skakao na ove 4 skakaonice ali mora naci konstantu i bice u svjetskom vrhu :D
kako stoje rezultati jel zavrsilo,koji su Schliri i Kofler

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 06 jan 2012, 18:52

@samojuve .. nije jos zavrsilo ... opet prekinuto zbog snijega :?
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 06 jan 2012, 18:53

Claus je napisao/la:Ah, i organizatori opet nastavljaju po starom. Razumijem da se treba odložiti serija zbog problema s vjetrom/snijegom, al' kretanje sa svim skakačima ispočetka? Pa jbt, neki su danas skakali i po četiri puta. :shock: Otkazivanje i kretanje otpočetka je stupilo nakon što su podbacili Hocke i Tepeš (vjerujem da svi znamo zašto ;) ).
... zato sto pod nakim uslovima nebi se ni pod nikakvu cijenu smilo skakati. Pa jesi vidio Tepesa na zaletistu... jedva se spasio, a ti bi kao kod nakih uslovima da se dalje skace? Pa na kraju bi ih vise od pola u bolnici zavrsilo... :roll: I nije niko 4 puta skakao, vec najvise dva puta (oni sto su skakali kvalifikacije i 1.serija natjecanja) ... :P

samojuve
Kontakt:

Post Postao/la samojuve » 06 jan 2012, 18:55

Maestro^^ je napisao/la:@samojuve .. nije jos zavrsilo ... opet prekinuto zbog snijega :?
hvala,ako je moguce da objavite koji su bili ova moja dva pulena.. :D :D

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 jan 2012, 19:33

icetea01 je napisao/la:
Claus je napisao/la:Ah, i organizatori opet nastavljaju po starom. Razumijem da se treba odložiti serija zbog problema s vjetrom/snijegom, al' kretanje sa svim skakačima ispočetka? Pa jbt, neki su danas skakali i po četiri puta. :shock: Otkazivanje i kretanje otpočetka je stupilo nakon što su podbacili Hocke i Tepeš (vjerujem da svi znamo zašto ;) ).
... zato sto pod nakim uslovima nebi se ni pod nikakvu cijenu smilo skakati. Pa jesi vidio Tepesa na zaletistu... jedva se spasio, a ti bi kao kod nakih uslovima da se dalje skace? Pa na kraju bi ih vise od pola u bolnici zavrsilo... :roll: I nije niko 4 puta skakao, vec najvise dva puta (oni sto su skakali kvalifikacije i 1.serija natjecanja) ... :P
Nisam mislio da nastave, to bi zaista bilo suludo i apsurdno. Zamjerio sam im zato što je sve krenulo ispočetka, mogli su, navodim primjer, dati nalog da se ponove skokovi ove dvojice, pa da se dalje nastavi. Uštedili bi vrijeme i olakšali ostalim. Dobro si ti rekao, ali mislim da je došlo do nesporazuma. ;)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 07 jan 2012, 14:58

Pu bem im strinu strininu, upropastise i ovaj sport. Jedva sam nekako odgledao ovu novogodisnju turneju. Ajd ono sa vjetrom se i nekako mogl otolerisati, a sad poceli nesto ponavljat, ljudi skacu vise puta......Totalno upropasten sport :oops: :oops:
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 01 feb 2012, 13:52

meni su skokovi iz godine u godinu sve dosadni jer se sve vrti oko Austrijanaca.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 05 feb 2012, 20:06

Pomalo iznenađujuće takmičenje u Val di Fiemme-u. Na kraju je slavio Poljak Kamil Stoch, ali vrijedi napomenuti da su skokovi najboljih zakazali (osim onog Gregora Schlierenzauera), i to uprkos uzastopnom produžavanju kapija (rijedak slučaj u ovogodišnjem WC-u, zar ne? :mrgreen: ). Treba istaći da je Andreas Wank bio prvi nakon prve serije, no, baš kao što je to ove godine bio slučaj sa Tepešom i Morassijem, on nije mogao povezati dva dobra skoka pa je na kraju završio kao deveti. Kofler i dalje drži vodstvo u SK-u, ali je Schlieri na svega 3 boda zaostatka. :D Bardal je iza austrijskog dvojca i kaska 32 boda za vodećim.

Moram malo oživjeti temu, totalno je neaktivna, a Svjetski kup je u punom zamahu. :mrgreen:

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 05 feb 2012, 21:36

@Claus samo ti piši ima nas koji čitaju. :mrgreen:

Btw.gled'o sam malo snimak takmičenja u kojem je slavio Šliri i to ako se ne varam svoju 40.pobjedu u karijeri. :shock: :lol: Ako ovako nastavi uskoro će legendarni Nikenen koji ima 46 pobjeda,pasti na drugo mjesto. 8-)
FK Pjetlovi

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.