KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 28 dec 2011, 21:39

nerminh74 je napisao/la:Neznam po kojem parimetru bukuva moze biti zadovoljan sto je dvojac rahimic-demic odigrao dobro pa nece valjda njih dvojica sa preko 30 god. biti okosnica buducnosti Bosne ja bi se prije zabrinuo sto dosada kostatni hodzic podbacio (uvjetno receno) jer su ocigledno uticala ona promasena bacanja za pobjedu/izjednacenje sa capljinom ili sto camdzic-buza-ali demic nemaju znacajnije uloge kako u pobjedama tako uopsteno u ekipi jer oni sa hodzicem trebaju ciniti okosnicu tima sa sve znacajnijom ulogom vukovica vec od sljedece sezone a ne sindis demic, batina, guzonjic pa i "slovenac" alispahic

I još nešto mi nije jasno. Što nije Čamdžića spomenuo. Momak zabio više nego Demić bar po Avazu. Također kritika svim portalima jer nijedan nije prenio klasični izvještaj sa strijelcima. Nekad poeni malo govore ali red je momka spomenuti. Meni je SImke drag, ali Simke i Guzonjić (i Guza je super momak) out bez imalo razmišljanja pa čak i po cijenu par poraza više mada ja mislim da se to ne bi ni osjetilo. Vjerujte mi da bi mali Rešidović zabio više nego Sindis. Prvi korak brži a samopouzdanja ne manjka. Gledao sam malog neki dan.

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 28 dec 2011, 22:44

nerminh74 je napisao/la:Neznam po kojem parimetru bukuva moze biti zadovoljan sto je dvojac rahimic-demic odigrao dobro pa nece valjda njih dvojica sa preko 30 god. biti okosnica buducnosti Bosne ja bi se prije zabrinuo sto dosada kostatni hodzic podbacio (uvjetno receno) jer su ocigledno uticala ona promasena bacanja za pobjedu/izjednacenje sa capljinom ili sto camdzic-buza-ali demic nemaju znacajnije uloge kako u pobjedama tako uopsteno u ekipi jer oni sa hodzicem trebaju ciniti okosnicu tima sa sve znacajnijom ulogom vukovica vec od sljedece sezone a ne sindis demic, batina, guzonjic pa i "slovenac" alispahic
Potpisujem sva gore navedeno,ako će Rahimić i manje S.Demić biti okosnica KK Bosna, onda teško nama.Ova ekipa bez najmanje dva istinska pojačanja nema šta tražiti niti u kupu niti u ligi 6.A. Bukva nije bukva,ima jedno "ljepše" ime za njega. On je KLOC.On i košarka davno su se posvađali.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

vlada u sjeni
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la vlada u sjeni » 31 dec 2011, 09:28

Svim istinskim navijačima KK Bosna želim Sretnu Novu 2012 godinu.U novu godinu ulazimo sa pojačanjem na bekovskoj poziciji,Armin Avdibegović dosadašnji igrač HKK Zrinjski je potpisao za naš klub.Mislim da će nam Avdibegović biti pojačanje jer ga smatram među najboljim bekovima naše lige.Dobro nam došao Armine.
04. 09. 2011 - Alytus

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 31 dec 2011, 17:23

Interesatno ocekivao/nadao sam hasandica ili/i kaplana kada ono armin sto nije lose ali bi ipak volio vidjeti i jednog od gore navedenih
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 jan 2012, 01:12

Prvo, hvala Sirokom sto je omogucio dva predstavnika u NLB ligi. Ali, kako su ovi ostali trosni, to puno ne znaci. Igokea je kao i Bosna ekipa sastavljena s koca i konopca, jedina razlika je mozda sto kod nas igra malo vise mladih igraca, ali opet i to nije dovoljno koliko bi trebalo da igra.

Ono sto ovi ljudi koji vode klub ne mogu jednostavno da uvide da je ovo sezona koja treba da se definitivno iskoristi. Pa uz pravog sutera i jednog pravog igraca na 4/5, mozemo da se koljemo sa Igokeom.

Jer ovdje samo treba otpustiti Sindisa i Batina, a pravog igraca vani dovesti, play ne treba jer Dino i Armin fino mogu iznijeti teret na playu, pogotovo Armin, koji je brz, prodoran, moze da pogodi i izvana. Najbolji je izbor i od Hasandica i Kapelana. Ali nedostaje pravi bek suter. Ono sto Batina radi je postalo vise pakao za oci. Jednostavno, gledati ga jucer kako protiv jedne od najgorih ekipa ne moze da pogodi nista, je postalo previse i za napacenu sarajevsku publiku.

I jedan igrac u reketu, koji moze da pogodi izvana nesto. Alispahic se cini kao solidan igrac, i mogao bi da koristi, a Guzonjica otpustiti. Te rokade bi donijele itekako puno ovom timu, jer bi Ali dobio vise sanse.

Buzu jucer je trebao da pusti do kraja da napravi pet penala. Hotu treba dati ultimatum, ili ce da proigra ili razlaz. Pustiti ga sada kada se dodje do zavrsnice Prvenstva u utakmicama po 20 minuta, nista nece znaciti jer cemo za par kola biti vec u Ligi 6. Jer vec na toj poziciji imas Vukovica, kojeg treba poslati na posudbu negdje u A1 npr. Nece postati igrac ovdje za 7 - 8 minuta koje dobija, a moze biti od njega odlican. Moze. Samo da ga bagra ne unisti.
Cak i pustiti i Damjanovica i Residovica (mada mislim da na kraju sezone nece produziti s nama, i da ce da nas napusti). Ako ne bi Residovic sada vec bio bolji od Batine da je igrao ove minute, evo sta god ko hoce.

Sve u svemu, izgleda da ce da se i dalje forsira Batina, Sindis, Guzonjic i ostali, i na kraju ce biti kao sa Radicem.

Dzaba samo prica. A kad se sjetim jednog razgovora sa klupskim funkcionerom tada vezano za Radica. Kaze meni, citiram :"Nije tvoja briga Radic, jer on vrijedi ovoj ekipi :lol: :lol: :lol: ".

Ne zna covjek bi li plakao ili bi se smijao. Iskreno.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 jan 2012, 03:10

Kako znas da smo omogucili dva predstavnika u ligi? :) Al ajde, nek posluzimo necemu jednom makar. :D Vratit ce se Bosna, bolan.
...Život za Široki...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 jan 2012, 09:27

Neno prvo .ebo te siroki i bio je vakat da izbore 2 predstavnika i to sada kada se koljemo samo sa slovenijom koja sada ima 2 krs i 2 onako tima (kako se olimpija raspala) sto uveliko pomaze, drugo kao u velicini slucajeva slazem se sa tobom guzonjic, s.demic i batina out, a po meni najbolja i ostvariva situacija kaplan (ipak je on pravi suter koji bi sirio odbranu) i meni tako drag krupalija in i to bi nam legao kao samar budali (naravno za ligu 6) a znas da je po meni crnogorac nije ni trebao zapocet sezonu u Bosni nego bi vukovic imao 10 min. po svakoj tekmi i trece siroki ovo nije poziv da pises o sirokom ovdje i ako zelis odgovoriti imas topic ili BiH ili aba lige
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 06 jan 2012, 12:03

nerminh74 je napisao/la:Neno prvo .ebo te siroki i bio je vakat da izbore 2 predstavnika i to sada kada se koljemo samo sa slovenijom koja sada ima 2 krs i 2 onako tima (kako se olimpija raspala) sto uveliko pomaze, drugo kao u velicini slucajeva slazem se sa tobom guzonjic, s.demic i batina out, a po meni najbolja i ostvariva situacija kaplan (ipak je on pravi suter koji bi sirio odbranu) i meni tako drag krupalija in i to bi nam legao kao samar budali (naravno za ligu 6) a znas da je po meni crnogorac nije ni trebao zapocet sezonu u Bosni nego bi vukovic imao 10 min. po svakoj tekmi i trece siroki ovo nije poziv da pises o sirokom ovdje i ako zelis odgovoriti imas topic ili BiH ili aba lige
Sve nesto kontam jesam li krivo uradio sto sam nerminu dao 5 bodova za zlatnu kantu ......al hvala ti sto si mi jos jednom pokazao da sam bio u pravu
Btw. kompleksi su izljecivi u samo 10 % na tvoju zalost :cry:

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 06 jan 2012, 12:59

felix123 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Neno prvo .ebo te siroki i bio je vakat da izbore 2 predstavnika i to sada kada se koljemo samo sa slovenijom koja sada ima 2 krs i 2 onako tima (kako se olimpija raspala) sto uveliko pomaze, drugo kao u velicini slucajeva slazem se sa tobom guzonjic, s.demic i batina out, a po meni najbolja i ostvariva situacija kaplan (ipak je on pravi suter koji bi sirio odbranu) i meni tako drag krupalija in i to bi nam legao kao samar budali (naravno za ligu 6) a znas da je po meni crnogorac nije ni trebao zapocet sezonu u Bosni nego bi vukovic imao 10 min. po svakoj tekmi i trece siroki ovo nije poziv da pises o sirokom ovdje i ako zelis odgovoriti imas topic ili BiH ili aba lige
Sve nesto kontam jesam li krivo uradio sto sam nerminu dao 5 bodova za zlatnu kantu ......al hvala ti sto si mi jos jednom pokazao da sam bio u pravu
Btw. kompleksi su izljecivi u samo 10 % na tvoju zalost :cry:
jbg,popusti malo,nije mu lako,valja mu gledati svake sedmice derbije sa Vogoscom,Celikom,Lastom...pa jos kad te ta Lasta podere na tvom terenu,to se mora negativno odraziti na psihu

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 jan 2012, 14:35

Izvini, Nermine ali izgleda da si se malo pogubio jutros. Da li je uzrok sto si se nesto nanervirao ili slicno, ja ne znam, ali stvarno post ti je smijesan.

Ljudi su direktno pobijedili sve cetiri ekipe iz Slovenije, je li mislis da bi to Bosna bila u stanju?

Od Kapelana mislim da nece biti nista, a i nije neki igrac. Protiv Varde covjek koji ima sut za tri poena 2/10, slozit ces se nije neki suter zar ne?Sto se tice Damira bio je na tekmi u srijedu.

Vukovicu prvenstveno treba posudba i negdje po 30 minuta da igra. Sa 10 minuta kod nas nikada nece postati igrac.
I da, ovdje se pisalo uvijek i o Sirokom, Igokei, Ciboni, Partizanu i svim ostalim klubovima, ne znam u cemu je problem.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 jan 2012, 20:12

Koliko god to moglo nekome smetati iz bilo kojeg razloga, treba biti realan i reci da je Siroki najuspjesniji bosanskohercegovacki kolektiv u zadnjih 10 godina, a kako stvari stoje vjerovatno ce tako biti i u sljedecih 10. Ljudi dostojno predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u klupskim sportovima i sportska prica ove drzave bi bila mnogo tuznija da nije njih.
Sport je lijek za tijelo i duh.

bumbe
Kontakt:

Post Postao/la bumbe » 06 jan 2012, 20:19

storm_raider je napisao/la:Koliko god to moglo nekome smetati iz bilo kojeg razloga, treba biti realan i reci da je Siroki najuspjesniji bosanskohercegovacki kolektiv u zadnjih 10 godina, a kako stvari stoje vjerovatno ce tako biti i u sljedecih 10. Ljudi dostojno predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u klupskim sportovima i sportska prica ove drzave bi bila mnogo tuznija da nije njih.
U kosarci vjerovatno jeste,ali samo u kosarci :)

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 06 jan 2012, 20:29

bumbe je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Koliko god to moglo nekome smetati iz bilo kojeg razloga, treba biti realan i reci da je Siroki najuspjesniji bosanskohercegovacki kolektiv u zadnjih 10 godina, a kako stvari stoje vjerovatno ce tako biti i u sljedecih 10. Ljudi dostojno predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u klupskim sportovima i sportska prica ove drzave bi bila mnogo tuznija da nije njih.
Ma ni u kosarci.. Jesu vise osvojili titula od Bosne... Ali sta su to uradili u NLB Ligi konkretno... Jesu li ikad usli medju 8 najboljih... Jesu jednom... Bosna je to cinila nekoliko puta...Sta su uradili u Evropi... Ovdje msm na nekoliko zadnjih god. ne na period od prije 30-40 god...
Bosna je usla medju 16 najboljih u ULEBu izbacivsi Albu... I da je bilo vise srece i znanja isto bi uradili i Gran Canarii...
Sta je to uradio Siroki pa da se cijela Bosna ponosi njime... NISTA...
MSM konkretno koji rezultat da zavrijedi paznju javnosti...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

-A-
Kontakt:

Post Postao/la -A- » 06 jan 2012, 20:38

Mislim da Bosnu moze izvuci samo ,da uz neki carobni stapic,dodatno ulaganje i mnogo srece ...uspije izboriti to drugo mjesto u regionalnoj ligi slijedece sezone.

To mjesto je mzda rano,sa ovakvim igrackim kadrom i realno bez osnovnog kvaliteta,ali finansijski,sponzorski sa vecim mogucnoscu navlacenja medijskog interesovanja (sada niko i ne prica o Bosni u Sarajevu,kao da ne postoji klub uopste :roll: ) i samo tako bi se otvorile nove opcije da se klub pokusa dici barem na koljena ako vec ne moze na noge .

Treba razgovarati i sa gradskim strukturama i objasniti im da je od interesa za cjelokupni grad Sarajevo da Bosna igra regionalnu ligu,pa ako treba da se na dresovima nosi i natpis "Grad Sarajevo" ,ili bilo sta drugo..pa moze i to. Uvjeren sam da postoji mogucnost da se Grad ,kao institucija,uvjeri da ulozi dodatna sredstva u doigravanju za ta mjesta u reionalnoj ligi. A to je ono sto bi klub diglo koliko toliko.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 06 jan 2012, 21:09

Arogantni je napisao/la:
bumbe je napisao/la:
Ma ni u kosarci.. Jesu vise osvojili titula od Bosne... Ali sta su to uradili u NLB Ligi konkretno... Jesu li ikad usli medju 8 najboljih... Jesu jednom... Bosna je to cinila nekoliko puta...Sta su uradili u Evropi... Ovdje msm na nekoliko zadnjih god. ne na period od prije 30-40 god...
Bosna je usla medju 16 najboljih u ULEBu izbacivsi Albu... I da je bilo vise srece i znanja isto bi uradili i Gran Canarii...
nisu nista uradili,igraju NLB,za razliku od nas koji smo usli u najboljih 16 pa sad igramo ligu 13...al eto opet smo u najboljih 13 ako nista...
a sto se tice nlb lige,ja mislim da nebi valjalo da je igramo iduce godine.Zasto? zato sto ce se opet poceti dovoditi kojekakvi radici,batine i polovnjaci iz amerike,i kad fino zavrsimo na zadnjem mjestu onda za 2 godine necemo imati pravo nastupa,dok ovako odigramo jos 1 sezonu u nasoj ligi,ekipu graditi oko buze,demica,camdzica,hodzica,vukovica i ostalih mladjih igraca,i kad se oni dokazu onda igrati nlb,i dovesti mozda koje pojacanje,al POJACANJE a ne igraca koji ce da pojaca samo brojno stanje klupe...takvi nam vise ne trebaju ;)
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 06 jan 2012, 21:19

Naletih na vasu temu,prvo da vam zazelim sve najbolje u novoj godini a to je da se vratite u rh nase kosarke sto naravno i zasluzujete!zelim vam konsolidaciju u svakom smislu!
Eh kad sam vec tu pitao bi vas za Dinu Hodzica mog saigraca nekadasnjeg kako se snalazi kod vas,jestel zadovoljni njegovim igrama i tako to,naravno vi koji praitte vecinu utakmica,hvala! ;)

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 07 jan 2012, 01:04

haris10 je napisao/la:Naletih na vasu temu,prvo da vam zazelim sve najbolje u novoj godini a to je da se vratite u rh nase kosarke sto naravno i zasluzujete!zelim vam konsolidaciju u svakom smislu!
Eh kad sam vec tu pitao bi vas za Dinu Hodzica mog saigraca nekadasnjeg kako se snalazi kod vas,jestel zadovoljni njegovim igrama i tako to,naravno vi koji praitte vecinu utakmica,hvala! ;)
Dino je među boljima u ovome rosteru iako postoji još mnogo prostora za napredak.Da ima moj respekt moraće u jačim utakmicama(Igokea,Široki...)pokazati više, da vidimo koliko vrijedi.
04. 09. 2011 - Alytus

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 07 jan 2012, 01:11

Kad se u dvorani u Širokom objese zastave naše domovine , kad budu podrzavali nasu domovinu kako treba e onda ču reči da jesu naš največi klub i da nas predstavljaju u najboljem svijetlu . Bez imalo mrznje ovo kazem to bi bilo lijepo vidjeti al mogu reči da nije izvodivo .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 07 jan 2012, 01:36

Arogantni je napisao/la:
bumbe je napisao/la:
Široki je klub koji radi na pravi način i zbog toga i jeste najuspješniji u zadnjih 10 godina. Momak se baš tačno izrazio. Predstalju Bosnu i Hercegovinu. Osigurat će ponovo dodatno mjesto BH košarci. I to je tačno.Eh sad zastave i tako to što neko spomenu tro je meni nebitno sve dok mi ovdje u Sarajevu ne počnemo misliti i raditi u interesu Bosne i Hercegovine a ne samo kritikovati druge. Isto tako ja mislim da bi svi igrači Širokog sem Pilepića i Baraća pristali igrati za BiH jer realno mjesta u Hrvatskoj nemaju niti će imati a nama bi valjali prije svih Planinić i Ramljak. Mada bi ja i Pilepiću preporučio da igra za BiH jer sad dolaze Šarić, Hezonja i co. Neće niko ni misliti na nekog hercegovca koji se i sada bori da uđe među dvanaest hrvata i mora biti dosta bolji od njih da bi igrao. Vidjeli ste Baraća na EP. Bolje da je za nas igrao. Samo bi morali napraviti dobar savez, dovesti dobrog stručnjaka koji će ih privući itd. Pa ni Bošnjaci ne igraju za Bosnu a mi kritikujemo momke iz Širokog. Pa igrao bi i Pilepić kad bi znao da se može boriti za OI na EP a ne moliti Boga da se Teletović ne povrijedi da se može nadati da prođe prvi krug.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 07 jan 2012, 03:12

Arogantni je napisao/la:
bumbe je napisao/la:
Mada su ti odgovorili vec, da se ne ponavljam, gdje je tu kontinuitet? Mi smo usli u taj ULEB Kup zahvaljujuci pozivnici koju smo dobili, SAMO, jer smo spasavali sezonu. Dobili smo je na racun tradicije, sportskih prijatelja i tog nekog imena koje smo imali prije rata.
Gdje je tu kontinuitet? Ostali su dugovi, bivsi igraci i treneri tuze KK Bosnu zbog nesplacenih plata i premija, klub je bio pred stecajem i samo cudo nas je spasilo. Te 3-4 sezone gdje smo uzeli koju titulu ne mogu znaciti da smo bolji od njih nikako. Sramota je za ovaj grad da se to desava, a to ti kazem kao neko ko je prosao omladinski pogon KK Bosne, pa znam koliko to sve mene licno boli.
Siroki ima kontinuiran rad, pocevsi od najsirih struktura kluba pa do onih u samom vrhu, kvalitetan rad sa omladinskim pogonom, sponzorima, svoje stadione, moderne sale.. Sve sto jedan zdrav sportskih kolektiv mora da predstavlja. To u ovoj drzavi nemamo, osim u tom dijelu Bosne i Hercegovine i zato trebamo biti ponosni.
Takodjer igraju NLB ligu u velikom kontinuitetu, a vec sam prestao brojati koliko smo mi sezona propustili u toj istoj ligi, u kojoj smo jedan od osnivaca.
Najuspjesniji su sportski kolektiv i tesko da ce ako nastave ovako dostojno predstavljati Bosnu i Hercegovinu, a vjerovatno da hoce, iko uspjeti da ih u svrgne s trona u sljedecih par godina. Da nije njih, ko bi igrao kosarku i predstavljao nas u regionu? Igokea i njeni placenici? Nesto ne vjerujem.
Moja KK Bosna je ponovo pocela da se dize i ovaj je mnogo bolji i sigurniji put nego sto je bilo prije 10tak godina. Isplatice se samo ako se istraje u ulaganju u omladinski pogon.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: sfedjomdotitule i 5 gostiju.