Geografija(igra)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Poredaj po povrsini,od najvece ka najmanjoj.Ne koristite google jer tada se gubi svrha ankete.

Velika Britanija-Bjelorusija-Rumunija
56
16%
Velika Britanija-Rumunija-Bjelorusija
103
29%
Bjelorusija-Velika Britanija-Rumunija
53
15%
Bjelorusija-Rumunija-Velika Britanija
44
13%
Rumunija-Velika Britanija-Bjelorusija
58
16%
Rumunija-Bjelorusija-Velika Britanija
38
11%

Ukupno glasova: 352

dubrava
Moderator
Kontakt:

Re: Geografija(igra)

Post Postao/la dubrava » 06 jan 2012, 13:10

hilmo je napisao/la:
dubrava je napisao/la:U blizini kojeg mjesta se nalazi jedini rudnik zlata u BiH ?!

Koji je inače zatvoren.. Al, možda ga opet otvore, tko zna..
Fojnica

Jedina prašuma u Evropi se nalazi ..... Gdje?
dvije su, jedna na granici Poljske i Bjelorusije, druga kod nas, u sitočnoj Hercegovini, Perućica, NP Sutjeska :)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 jan 2012, 13:13

hilmo je napisao/la:
dubrava je napisao/la:U blizini kojeg mjesta se nalazi jedini rudnik zlata u BiH ?!

Fojnica

Perućica na Tjentištu ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 jan 2012, 13:29

dubrava je napisao/la:
hilmo je napisao/la:

Fojnica

dvije su, jedna na granici Poljske i Bjelorusije, druga kod nas, u sitočnoj Hercegovini, Perućica, NP Sutjeska :)
Zar ovo nije Istočna Bosna :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 06 jan 2012, 13:42

Iskren da budem ja za ovu drugu nisam čuo... :oops: :oops: :oops:

Ovo je lagano.....
Najvisočiji vodopad u Evropi je koji i koliko je visok?
Ništa lakše

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 06 jan 2012, 13:54

hilmo je napisao/la:Iskren da budem ja za ovu drugu nisam čuo... :oops: :oops: :oops:

Ovo je lagano.....
Najvisočiji vodopad u Evropi je koji i koliko je visok?
Ništa lakše
Onaj u Norveskoj oko 850-900m
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 06 jan 2012, 15:34

Posto niko ne postavlja, da postavim i ja jedno (od prije sto sam pogodio)... :)

Glavni grad koje drzave u svom nazivu ima jedno zensko bosanskohercegovacko ime, i koji je to grad?

Dodatno pitanje (ako ko hoce, i zna odg., a ne sumnjam), a ima veze s ovim prethodnim: koji jos glavni grad u svom nazivu ima i jedno musko ime (takodjer karakteristicno za ovo nase podrucje)?? ;)
Izdržati, to je temelj vrline!

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 06 jan 2012, 15:35

rogeRF je napisao/la:Posto niko ne postavlja, da postavim i ja jedno (od prije sto sam pogodio)... :)

Glavni grad koje drzave u svom nazivu ima jedno zensko bosanskohercegovacko ime, i koji je to grad?

Dodatno pitanje (ako ko hoce, i zna odg., a ne sumnjam), a ima veze s ovim prethodnim: koji jos glavni grad u svom nazivu ima i jedno musko ime (takodjer karakteristicno za ovo nase podrucje)?? ;)

Rijad-S.A. to je ovaj drugi dio pitanja...a prvi ne mogu se sjetit

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 06 jan 2012, 15:36

alacious je napisao/la:
rogeRF je napisao/la:Posto niko ne postavlja, da postavim i ja jedno (od prije sto sam pogodio)... :)

Rijad-S.A. to je ovaj drugi dio pitanja...a prvi ne mogu se sjetit
Za ovaj drugi dio pitanja, nisam mislio na ovaj, ali i ovaj takodjer moze. ;)

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 06 jan 2012, 15:41

Sofija :D

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 06 jan 2012, 15:43

Sheyi je napisao/la:Sofija :D
To ipak nije ime koje je karakteristicno za ovo podrucje, a, rekao sam u svom nazivu "ima jedno zensko bosanskohercegovacko ime", sto znaci da ne postoji samo jedan naziv.

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 06 jan 2012, 15:44

Sana-Jemen :D

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 06 jan 2012, 15:44

Sofija il što bi moja baba rekla Safija :D Al, ni to nije bas bh ime, a i koje bi to bilo uopće bh zensko/musko ime?!

Iako, meni je malo glupo prisvajati osobna imena određenim zemljama..

p.s. legenda reala, NP Sutjeska je na tromeđi Bosne, Hercegovine i Crne Gore, tako da ga nisam ni ja dobro odredio.. Al, mislim da je većinom na području Hercegovine..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 06 jan 2012, 15:46

Adisa Adebba :lol:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 jan 2012, 15:52

dubrava je napisao/la:p.s. legenda reala, NP Sutjeska je na tromeđi Bosne, Hercegovine i Crne Gore, tako da ga nisam ni ja dobro odredio.. Al, mislim da je većinom na području Hercegovine..
Ma to je inače planinsko područje sve su okolo planine i snijega ima skoro čitavu godinu ;)
Ima gore i bazen neki ,kažu jedan od najvećih u Evropi (sad koliko je to pouzdano)
Lijepo je gore ,prije bilo ,sad i nije više ,hoteli,sve ima ;)
Za to gdje se nalazi ,ja kontam ,reko nekako ako su Goražde i Foča Istočna Bosna ,a Tjentište je od Foče udaljeno nekih tridesetak minuta vožnje :?

evo ovdje piše da je Istočna Bosna sad koliko je pouzdano :roll:
http://sh.wikipedia.org/wiki/Tjenti%C5%A1te" onclick="window.open(this.href);return false;

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 06 jan 2012, 15:59

Sve to stoji, al uzmi u obzir da se park nalazi na površini od 17 tisuća hektara, a lovište Zelengora na 50 tisuca tako da to obuhvaća puno veće područje od samog dijela gdje je Tjentište i sam rub Bosne. Jer tu su ti planine i Zelengora, i Volujak, i Maglić...
Za bazen znam, to ti je bazen na otvorenom, slično kao Balkana kod Mrkonjića. Ne znam da li je u funkciji. A hotel ima samo jedan,a i njega obilaze samo lokalni padobranci i planinari. Nema promocije, nema marketinga.
Da je to negdje na zapadu, godišnje bi dolazilo i do milijun ljudi...

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 06 jan 2012, 16:03

Sheyi je napisao/la:Adisa Adebba :lol:
Grad je Adis Abeba, a ne Adisa :mrgreen: To sam mislio za ovaj drugi dio pitanja.
@felix123, glavni grad je Sana'a ili Sanaa. ;)

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 06 jan 2012, 16:06

roger, al opet ti nije pitanje bilo dobro koncipirano.
Adis je muslimansko ime, a ne karakteristično bh muško ime. Naravno, tog imena ima u BiH, al nije ono što ga tako čvrsto veže za Bosnu.

Ako ćemo već prisvajati da određeno muško/žensko ime pripada određenoj zemlji, onda bi mogli reći da je za BiH najkarakterističnije ime Tvrtko. A to ime rijetko tko danas nosi ;)
Zadnja izmjena: dubrava, dana/u 06 jan 2012, 16:09, ukupno mijenjano 1 put.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 jan 2012, 16:09

dubrava je napisao/la:Sve to stoji, al uzmi u obzir da se park nalazi na površini od 17 tisuća hektara, a lovište Zelengora na 50 tisuca tako da to obuhvaća puno veće područje od samog dijela gdje je Tjentište i sam rub Bosne. Jer tu su ti planine i Zelengora, i Volujak, i Maglić...
Za bazen znam, to ti je bazen na otvorenom, slično kao Balkana kod Mrkonjića. Ne znam da li je u funkciji. A hotel ima samo jedan,a i njega obilaze samo lokalni padobranci i planinari. Nema promocije, nema marketinga.
Da je to negdje na zapadu, godišnje bi dolazilo i do milijun ljudi...
Ma znam
Bazen je u funkciji ;)
Hotel ima jedan veliki,ali ima onih manjih objekata ,spomenici stoje ,slabo više ko gore ide ;)
Da je na zapadu bi,koda nas ne ,okupe se Partizani jednom godišnje i to je to ;)
Kod nas ima svega ,i meni je najgore kad raja priča nakon nekih klipova ,u Americi ovo,u Njemačkoj ono ,a i kod nas to sve ima samo niko to ne zna da iskoristi ;)
Kod nas ima negdje neka pećina ,ko zna koliko je dugačka ,ali niko nije ušo u nju da to iztraži npr.,dok bi to u Njemačkoj bila atrakcija išlo bi se u obilazak toga ,osvjetlilo bi se ,plaćo bi se ulaz ,uz to bi se prodavo još neki suvenir itd,ali nismo mi Njemačka kažu :P

Sinoć gledam neku emisiju i kaže Hrvatska ostvarila od turizma dobiti 9 (mislim miliona ) nebitno vau ,(slijedi nastavak)ali nažalost novac nije ostao u Hrvatskoj jer su vlasnici većine hotela Njemački i Austrijski biznismeni :(

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 06 jan 2012, 16:10

Najmnogoljudnija nacionalna manjina u BiH?
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 06 jan 2012, 16:14

legenda,
To ti je pećina Vjetrenica, najveća u BiH, prema Neumu, mjesto Ravno u Popovom polju (ono koje je prvo stradalo u ratu)..

Heheh, ma jest, novac je ostao u Hrvatskoj bio vlasnik Nijemac, Japanac il ja, jer čim netko plati uslugu, proizvod, on je time platio i porez toj zemlji (15, 17, il 23%, nebitno).. I od tog poreza i davanja se nakupi tih milijuna i milijuna.. Samo što turizam u Hrvatskoj spašava proračun, al otišo sam ja od teme..igrajmo se :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai i 13 gostiju.