Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

guuners_4ever
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la guuners_4ever » 05 jan 2012, 12:12

Formacija u kojoj mi igramo dosta zavisi od bekova,bez koji h igramo zadnjih 10 utakmica,što se i primijeti u igri,igramo dosadno bez puno kretanja,možda jesmo defanzivno malo stabilniji ali ofanzivno imamo samo van persija volkota i gervinja u završnici,fali nam tu još igrača(mislim u završnici).Primjer zadnja utakmica (prvo poluvrijeme ,dok smo imali snage :mrgreen: )čitavo vrijeme smo napadali po lijevoj strani gdje su igrali žervinjo i koklen (ja prezimena :lol: koji je usput odigro dobru utakmicu) jer je žervinjo imo podršku od njega .
Dok walkot s druge strane mnogo zavisi zavisi od pridodavanja bočnog igrača da ga rastereti jer on nije igrač 1 na 1 ,njemu treba malo više prostora.

Što se tiče transfera ,ne vjerujem da će biti nešto naročito (istrošio se wenger na ljeto :lol: ),ali ne bih želio ni pomisliti šta će biti ako se oslonimo samo na gibsa koji se vraća svakih mjesec dana :cry:
Mogu ga svi zvat varalicom i rukometašem, ali on je bio heroj mog djetinjstva i odrastanja.
On i Dennis Bergkamp.Hvala im što su igrali baš u Arsenalu i tako me primorali za zavolim taj klub.
by Bosco

Nepobjedivi
Kontakt:

Post Postao/la Nepobjedivi » 05 jan 2012, 14:58

Pozdrav svim topdzijama i sretnu Novu 2012 pogotov AW kojem ce srece trebati...
Nemogu da shvatim zasto neke igrace toliko gura koji se nisu dokazali neznam zasto bi sada, il mozda imaju jake veze pa je primoran.
bil bilo bolje radosne vijesti od te da cujem da je Wenger prodao Arshu, Rosyckog, Djuru, Squilacija, Chamaka, i ostale stare nedokazane koji su na posudbi a da se ukljucio ozbiljno u trku za dvojcem iz napolija Hamsik i Cavani da koji bi bili izuzetno pojacanje, momci koji imaju odlucnost i ostrinu u igri sto mi se jako dopada u njih a to je ono sto nama fali, kakve bi kontre imali tada, da trazi mladog Goetzea, ili Hazzarda, cak i Ayew mi se dopada, mislim na 40mil.funti koliko mu se daje na raspolaganje i prodaja ovih sto bi dodtno uvecalo kasu sumnjam da bi bilo problema sa dovodjenjem pomenutih.
mada i Cahil mi se vise dopada nego ovaj nas Mert.kojeg na onu visinu sto je sramota mali sonjo nadskoci.
:?

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 05 jan 2012, 18:42

e moj Nepobjedivi, bile bi to odlicne vjesti ali realnost je daleko od toga. Rekao sam, da ne namjeravam pisati o spekulacijama u ovom prjelaznom roku, ali procitao sam (vjest koja me odusevila), da su neka gospoda iz Fenerbahcea u Londonu i suljaju se oko Emirates stadijona. Navodno se zanimaju za Arshavina :D
Podolski nije potpisao novi ugovor, odnosno ceka sa potpisom. Sad se je za nadati da ce se AW tu umjesati i koliko-toliko obveseliti Arsenalove navijace.

Nepobjedivi
Kontakt:

Post Postao/la Nepobjedivi » 05 jan 2012, 19:58

Ma jeste daleko od realnosti bez spora, al nevidim tu pamet koja moze i dalje polagati nade u neke igrace,...pa najobicniji covjek vidi da tu neki nemaju sta vise radit, primaju platu i uzivaju a nerade za sto su placeni ako vec ne uzivaju u igranju nogometa. Pa mozel se ko sjetit kada smo posljednji put imali fajde od Arshe osim one asistencije Robinu, covjek niti daje golove niti asistencije, nit umije vise da napravi visak na terenu, Rosicky pa njegove golove nabrojati na prste jedne ruke msm totalno neupotrebljiv, zao mi je Chamaka trudi se al neide, a za ostale da nekomentarisem, daj Boze da grijesim pa da me uskoro uvjere u suprotno, buduci da ce i u skorijoj buducnosti bit dio kluba poznavajuci politiku AW, naravno uz duzno postovanje prema svim igracima.
"Nepobjedivi" samo sjecajuci se te generacije sa titulom bez poraza, i kada se sjetim utakmice protiv Man.U kada su punih 5-6min.igrali se lace sa njima, nisu mogli do lopte doci...eee to je bio Arsenal koji sam uzivao gledat, i najljepsi fudbal koj su tada igrali...

Nepobjedivi
Kontakt:

Post Postao/la Nepobjedivi » 05 jan 2012, 20:08

Al to je nakada bilo treba se okrenuti buducnosti jer ovo je veliki klub...nadam se da i ove godine AW zna sta radi al sa puno manje kapaciteta nego ranije...da se je dokopat tog 4 mjesta i sacuvat ga, pa planirat za ubuduce

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 05 jan 2012, 20:27

Meni su na listi za odstrijel tek, redom:
1.Squillaci
2.Almunia
3.Manonne
4.Arshavin
5.Denilson
6.Bendtner
7.Chamakh
8.Vela
9.Rosicky

Zar ih je toliko? :o :lol:

Prihvatio bih i ovako kad bi se desilo u dovodjenju zamjena:
1.Miquel
2.Martinez (akademija, GK)/bilo koji klinac
3. NIKO
4.Gotze/Ayew
5.Coquelin
6.Campbell
7.Sow/Podolski/Doumbia/Remy/bilo koji kvalitetniji napadač, ne nižeg nivoa od nabrojanih
8.Cuenca
9.Gourcuff/Martin Marvin/Džagoev/bilo ko, ne nižeg nivoa od nabrojanih.

Umjesto ovog "niko" dovesti još jednog štopera ili beka. Npr. Jagielka, može i Samba, a i Vertonghen. I eto ga, ovo je minimum ,kakave zamjene želim vidjeti u sledećem ljetnom prelaznom roku (bolje su dobrodošle, gore će me razočarati).
//
Coquelin produžio ugovor sa Arsenalom. Iznenadjuje me da ga nije produžio na više godina, tek do 2015. :shock:
//
Kao pojačanja se 'pominju i Neil Taylor iz Swansea. Riječ je o 22-godišnjem Velšaninu. Lijevi bek. To mi je ok, s obzirom da ,kako vidim, se traži treća zamjena, a ne bolji igrač od Santosa i Gibbsa (u predovdu ne želi se nagomilavati). Vels mi je draga reprezentacija, pa eto...Nadam se da će sastaviti respektabilnu ekipu za sledeće kvalifikacije i proći na neki turnir. Ako ne dodje u Arsenal, neka makar ode u neki veliki/veći klub, to mu od srca želim.

//
Još jedno pojačanje, koje se spominje je Suarez. Nije onaj Liverpoolov. :mrgreen: Nego je riječ o Matiasu Suarezu, članu Anderlechta. Koliko vidim ima solidnu statistiku. Teško ga mogu sada, na osnovu statistike, ocjeniti, nadam se da Wenger i co. znaju šta rade, ako ga dovedu. Priznaću, nisam odavno gled'o belgijsku ligu, pa tako ni Anderlechta.

Za informaciju: Napadač, visok 182 cm. i u 26 nastupa je dao 14 golova i deset puta asistir'o. Sve što mogu reći- vidim ,da je timski igrač.

Vidjećemo...
:mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Nepobjedivi
Kontakt:

Post Postao/la Nepobjedivi » 05 jan 2012, 21:19

eee tako mi to vidimo al vide li oni koji se pitaju.
Slazem se pa i bar pola od toga, bi bila izvanredna pojacanja, fali nam one uvjerljivosti u timu i energije kojom bismo zastrasili protivnike...gledam klonirani man.city pa nemogu da vjerujem kako im skidaju gace... to smo imali i mi nekad.
AW bi trebao da nade adekvatna pojacanja za ovaj tim, jer konkurencija je teza nego ikad u EPL, da sa vec dokazanim radi u prvom timu, a mlade neka dovodi i dalje neka sazrijevaju ali da ih nemijesa sa prvim timom nego da od mlade generacuje pravi jedan tim koji bi bio engl.Barca pa da za 4-5 god.preuzmu dominaciju u svijetu fudbala, da bude ekipa koja se poznaje u dusu, a ne da salje na neke posudbe pa da im se gubi za trag, kada ih pozove dodu naviknuti na drugi sistem igranja i sl.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 05 jan 2012, 21:32

Ovaj zimski rok slobodno sve otpisat nade. Wenger je jedna seljačina od čovjeka da je to nemoguće :mrgreen: . sljedeći put trebamo izgubit 10:0 pa da nekog dovede boljeg. Ovako sve trte mrte, traži neke likove iz liga za kojeg u životu nisam čuo. Ni ne mislim da dovede nekog "prenapuhanog" igrača, al brate barem nekog solidnog da nas shvate kao ozbiljan klub a ne neki prosječan, i da nas ne porede kao što je jedan uradio sa valensiom benfikom i tako tim klubovima :( :lol:
Vođa zna.

Nepobjedivi
Kontakt:

Post Postao/la Nepobjedivi » 05 jan 2012, 21:50

jedna dobra Sagna bi mogao zaigrat krajem mjeseca

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 05 jan 2012, 21:52

slika
hahahahahahahahah :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Vođa zna.

Nepobjedivi
Kontakt:

Post Postao/la Nepobjedivi » 05 jan 2012, 21:57

hehehe...garant na bilinom polju...nije to do njega :lol: :mrgreen:

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 05 jan 2012, 21:59

Za Sagnu se zna vec mjesec dana da ce se vratit pocetkom februara. Hvala Bogu dragom, vec mi nedostaje njegov anti-friz a i svakako njegovo umjece fudbala. Sa Gervaisom ce bit glavna atrakcija, je-bo ti lady gagu i tu stoku, kad na Emiratesu hodaju ljudi sa zurkom iz buducnosti :D
@nedim: tek sad vidis ovaj fail ??

Arnelinho: ja sam ovog Suareza vec spominjao na ovoj temi, cak sam i jedan njegov klip stavio, ali izgleda niko nije zapazio. Odlican igrac, ima sve sto Arsenalu treba. Brz, okretan, dobra tehnika, mlad. Nadam se da ce ga Arsenal uspjeti dovesti u svoje redove.

Nepobjedivi
Kontakt:

Post Postao/la Nepobjedivi » 05 jan 2012, 22:05

fale bekovi nema dalje, ima li kakvih novosti za Santosa buduci da se sa povredama sto se tice Arsenala nikad nezna...
Ajd kad se vrati tuci cemo bar sa jedne strane sto je opet olaksavajuce...

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 05 jan 2012, 22:10

@nedim: tek sad vidis ovaj fail ??
nikad nije kasno :mrgreen: , nisam dosad vidio stvarno.
Vođa zna.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 05 jan 2012, 22:13

Ako se nevaram, Santos se vraca marta. Svakako se ocekuje povratak Gibbsa prije, nego povratak brazilca. Od Kierana izgleda nema kruha, posto je krenuo Diabyevim stopama. Odigra utakmicu, nema ga sljedeca 3 mjeseca itd. :roll:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 jan 2012, 23:17

Ko da ovaj forum cita Djed Mraz pa svi sastavljaju nekakve liste koga zele dovesti... Kakvih 9 igraca da dodje, Arsenalu trebaju 2, odlicno krilo i solidan spic(ne racunam to sto ce dovesti na posudbu lijevog beka), zasto? E pa zato sto Theo nije dovoljno dobar da igra od pocetka, on moze donijeti promjenu kad udje sa klupe, brz, a protivnici umorni, i zato treba jedno odlicno krilo, a treba i neko da zamjeni Robina, tj. da unese neku promjenu kad udje na teren.. Kakve zamjene za Rosickog, pa kad se Jack vrati, ovaj ce prvi tim vidjeti samo u CC utakmicama(a ispali smo :lol: :lol: ) i FA kupu, a ti bi da ti Dzagoev ili neko slican sjedi na klupi.. Mozda bi bilo dobro dovesti jos samo nekog da bude zamjena Arteti, ostalo manje vise sve imaju na broju..
I zaboravio sam, novi ljekarski tim.
Celik!3,2,2.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 05 jan 2012, 23:23

AllGunsBlazing je napisao/la:Kakvih 9 igraca da dodje, ]
Prebroji. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 jan 2012, 23:34

Arnelinho je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Kakvih 9 igraca da dodje, ]
Prebroji. ;)
Ma mislio sam da zamjeni postojece.. Npr. Coquelin je vec tu, jedino da si stavio Frimoponga, ovaj Coquelin nije normalan covjek je tri pozicije u kratkom vremenu igrao, a ne znas koju bolje igra.. Campbella i ja ocekujem, i mislim da ce biti dobar igrac, i mislim ja uopste ne racunam ove nase igrace, govorim za prava pojacanja, dosta su dva, mozda cak samo jedno, ako vjerujemo Parku..
Celik!3,2,2.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 05 jan 2012, 23:37

nadam se da ovo nije tačno, al pročita da henry neće potpisat ugovor zbog ozljede na treningu. Divota.
jedino dobro je tu što bi onda baš moro' kupit nekog provjerenog napadača.
Vođa zna.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 06 jan 2012, 00:29

nedim1993 je napisao/la:nadam se da ovo nije tačno, al pročita da henry neće potpisat ugovor zbog ozljede na treningu. Divota.
jedino dobro je tu što bi onda baš moro' kupit nekog provjerenog napadača.
mogu li dobiti link od te vijesti?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.