ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Edin TM87
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Edin TM87 » 04 jan 2012, 21:10

Novak Djokovic - Nece ponoviti ni priblizno proslu sezonu, mozda uzme jedan GS (US Open ili Australiju) i 2-3 mastersa, al' i to tesko, no trebao bi ostati na prvom mjestu jer ni jedan igrac se ne bi trebao isticati ove sezone, kao sto je Djokovic prosle. Nije imao ni previse odmora, posljedica ce sigurno biti, pa cak mozda i povreda, vidjet cemo kako ce se nositi s tim stvarima...

Rafael Nadal - Iako je jos uvijek mlad, sve se brze i brze umarai sve mu je teze i teze, jer su mu koljena starija nego sto godine kazu. Al' on je veliki borac, evo otkazao je DC ove godine i to je pametan potez, znamo sta se desilo prosle sezone sa Djokovicem i sada ga svi otpisuju, al' otpisivali su ga i prije 2 godine kad je bio povrijedjen i izgubio na RG i propustio WB, te izgubio prvo mjesto. Iako sad ne izgleda najbolje, to je ipak Rafa Nadal i objektivno mislim da moze uzet' RG i ove sezone iako ce imati strasnu konkurenciju pogotovo na tom turniru, Djokovic zeli RG, to mu jedini GS koji nema, Federer uvijek maksimum daje na ovom turniru, nosen nevjerovatnom podrskom publike, pa cak i Murray za kojeg @formance kaze da bi mogao napasti na RG-u, Ferrer koji je ove sezone fantastican, a znamo kako igra na sljaci (kakva partija protiv Delpa u DC), a ne zaboravimo i Soderlinga kojem je ovo omiljeni turnir i ako bude zdrav moze i on napasti Nadala koji je jedini poraz pretrpio upravo od Soda. Pored RG-a, Nadal uzima jos koji masters na sljaci i to je to...

Roger Federer - Vjerujem da najbolji svih vremena moze do jos kojeg GS-a ove godine i ako bude igrao kao prosle godine na GS-ovima, gdje nije imao srece, ni sa zrijebom, ni sa nekim drugim stvarima, mislim da bi mogao uzet jos jedan. Najvjerovatnije bi to mogao biti Wimbledon, gdje najbolje igra, al' ne bih se cudio da napadne i na Australiju ili US Open. Takodje, tu su Olimpijske Igre, za njih ce sigurno tempirati formu i misljenja sam da mora uzeti ili WB ili OI, jer se igra na istoj podlozi, njegovoj najdrazoj. Uzima jos 1-2 mastersa kao i prosle sezone i smjanjuje omjer protiv Nadala, nadam se...

Andy Murray - On ce ove sezone uzeti ogroman broj trofeja, eh sad, ukoliko sredi dobro poznatu blokadu u glavi mogao bi imati sezonu kao Djokovic proslu, a ukoliko ne opet ce uzeti dosta trofeja, ponajvise Mastersa i ukoliko mu se posreci, mozda i GS... Doveo je Lendla i sad je na njemu da ga pripremi, ako bude dobar sad u Australiji, jadna nam majka svima, vise nije mlad toliko, nema vise izvlacenja, nema vise mame, sad ce il' da poludi, il' da sjebe veliki talenat.

David Ferrer - U strasnoj formi je momak, ne vjerujem da moze do kraja na ovim vecim turnirima, al' sigurno cemo da vidjeti u polufinalu nekog GS-a, te u finalima mastersa na sljaci, vjerovatno ce i osvojiti neki, no blizi mu se trideseta godina, vidjet cemo dokad ce onoliko trcat...

Jo-Wilfried Tsonga - Eh, od njega se ocekuju velike stvari u 2012., covjek ima sve, vrhunski je igrac, samo jos rezultati, krunisao je sjajnu sezonu finalima Pariza i Londona, al' nije mogao preko Rogera, imao je nekoliko fenomenalnih meceva i pobjeda, a ove godine ako zadrzi isti nivo igre, moze sigurno ponoviti ono od prije 3 godine, finale AO-a, imat ce zapazenu ulogu na svim turnirima, vidjet cemo moze li uzeti neki GS, konkurencija je velika, no nikad se ne zna.

Tomas Berdych - Ne vjerujem da moze nesto vise od onog sto je uradio, 7. mjesto na ATP rang listi, te finale Wimbledona, vjerovatno neki bljesak na nekom mastersu, dok na GS-ovima cetvfinale maksimum, slijeduje mu i pad na rang listi...

Mardy Fish - Prosle godine je bio dobar na Americkoj turneji, mislim da i ove moze ponovit' nesto slicno, pa cak mozda i uzme masters, no godine ga stizu, povrede pocinju, probat ce izgurat jos ovu sezonu i to je to...

Janko Tipsarevic - Dolazi mu pad na rang listi, al' on moze biti zadovoljan, osvojio je ATP turnir, zaigrao i na zavrsnom mastersu, mozda jos zapne na nekom mastersu na pocetku sezone i eto ga...

Juan Martin Del Potro - Iskreno se nadam da ce vratiti onu formu sa US Opena prije povrede, te da vise nece imati ozbiljnije povrede, tek ima 23 godine i na dobrom je putu, vec ima i GS, a sigurno ce ih biti jos, ove sezonu, povratak u top 8, te skupljanje bodova na mastersima, sto se GS-a tice, cetvrfinale maksimum, mozda iznenadi nekog i ode i do semija...

Od mladjih, ocekujem dobre sezone Raonicu, Tomicu, Harrisonu, Dimitrovu koji imaju predispozicije da postanu odlicni igraci, pa mozda neko bude i vrhunski. Od naseg Damira ocekujem da upadne u kvale za neki veci turnir...

Od starijih, ocekujem zadnje dobre partije Roddicka, Blakea, Davidenka isl.

Sto se tice DC-a, glavni favoriti su Spanija, Francuska i Svicarska sa Rogerom :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 jan 2012, 21:21

Edin TM87 je napisao/la:Novak Djokovic - Nece ponoviti ni priblizno proslu sezonu, mozda uzme jedan GS (US Open ili Australiju) i 2-3 mastersa, al' i to tesko, no trebao bi ostati na prvom mjestu jer ni jedan igrac se ne bi trebao isticati ove sezone, kao sto je Djokovic prosle. Nije imao ni previse odmora, posljedica ce sigurno biti, pa cak mozda i povreda, vidjet cemo kako ce se nositi s tim stvarima...

Rafael Nadal - Iako je jos uvijek mlad, sve se brze i brze umarai sve mu je teze i teze, jer su mu koljena starija nego sto godine kazu. Al' on je veliki borac, evo otkazao je DC ove godine i to je pametan potez, znamo sta se desilo prosle sezone sa Djokovicem i sada ga svi otpisuju, al' otpisivali su ga i prije 2 godine kad je bio povrijedjen i izgubio na RG i propustio WB, te izgubio prvo mjesto. Iako sad ne izgleda najbolje, to je ipak Rafa Nadal i objektivno mislim da moze uzet' RG i ove sezone iako ce imati strasnu konkurenciju pogotovo na tom turniru, Djokovic zeli RG, to mu jedini GS koji nema, Federer uvijek maksimum daje na ovom turniru, nosen nevjerovatnom podrskom publike, pa cak i Murray za kojeg @formance kaze da bi mogao napasti na RG-u, Ferrer koji je ove sezone fantastican, a znamo kako igra na sljaci (kakva partija protiv Delpa u DC), a ne zaboravimo i Soderlinga kojem je ovo omiljeni turnir i ako bude zdrav moze i on napasti Nadala koji je jedini poraz pretrpio upravo od Soda. Pored RG-a, Nadal uzima jos koji masters na sljaci i to je to...

Roger Federer - Vjerujem da najbolji svih vremena moze do jos kojeg GS-a ove godine i ako bude igrao kao prosle godine na GS-ovima, gdje nije imao srece, ni sa zrijebom, ni sa nekim drugim stvarima, mislim da bi mogao uzet jos jedan. Najvjerovatnije bi to mogao biti Wimbledon, gdje najbolje igra, al' ne bih se cudio da napadne i na Australiju ili US Open. Takodje, tu su Olimpijske Igre, za njih ce sigurno tempirati formu i misljenja sam da mora uzeti ili WB ili OI, jer se igra na istoj podlozi, njegovoj najdrazoj. Uzima jos 1-2 mastersa kao i prosle sezone i smjanjuje omjer protiv Nadala, nadam se...

Andy Murray - On ce ove sezone uzeti ogroman broj trofeja, eh sad, ukoliko sredi dobro poznatu blokadu u glavi mogao bi imati sezonu kao Djokovic proslu, a ukoliko ne opet ce uzeti dosta trofeja, ponajvise Mastersa i ukoliko mu se posreci, mozda i GS... Doveo je Lendla i sad je na njemu da ga pripremi, ako bude dobar sad u Australiji, jadna nam majka svima, vise nije mlad toliko, nema vise izvlacenja, nema vise mame, sad ce il' da poludi, il' da sjebe veliki talenat.

David Ferrer - U strasnoj formi je momak, ne vjerujem da moze do kraja na ovim vecim turnirima, al' sigurno cemo da vidjeti u polufinalu nekog GS-a, te u finalima mastersa na sljaci, vjerovatno ce i osvojiti neki, no blizi mu se trideseta godina, vidjet cemo dokad ce onoliko trcat...

Jo-Wilfried Tsonga - Eh, od njega se ocekuju velike stvari u 2012., covjek ima sve, vrhunski je igrac, samo jos rezultati, krunisao je sjajnu sezonu finalima Pariza i Londona, al' nije mogao preko Rogera, imao je nekoliko fenomenalnih meceva i pobjeda, a ove godine ako zadrzi isti nivo igre, moze sigurno ponoviti ono od prije 3 godine, finale AO-a, imat ce zapazenu ulogu na svim turnirima, vidjet cemo moze li uzeti neki GS, konkurencija je velika, no nikad se ne zna.

Tomas Berdych - Ne vjerujem da moze nesto vise od onog sto je uradio, 7. mjesto na ATP rang listi, te finale Wimbledona, vjerovatno neki bljesak na nekom mastersu, dok na GS-ovima cetvfinale maksimum, slijeduje mu i pad na rang listi...

Mardy Fish - Prosle godine je bio dobar na Americkoj turneji, mislim da i ove moze ponovit' nesto slicno, pa cak mozda i uzme masters, no godine ga stizu, povrede pocinju, probat ce izgurat jos ovu sezonu i to je to...

Janko Tipsarevic - Dolazi mu pad na rang listi, al' on moze biti zadovoljan, osvojio je ATP turnir, zaigrao i na zavrsnom mastersu, mozda jos zapne na nekom mastersu na pocetku sezone i eto ga...

Juan Martin Del Potro - Iskreno se nadam da ce vratiti onu formu sa US Opena prije povrede, te da vise nece imati ozbiljnije povrede, tek ima 23 godine i na dobrom je putu, vec ima i GS, a sigurno ce ih biti jos, ove sezonu, povratak u top 8, te skupljanje bodova na mastersima, sto se GS-a tice, cetvrfinale maksimum, mozda iznenadi nekog i ode i do semija...

Od mladjih, ocekujem dobre sezone Raonicu, Tomicu, Harrisonu, Dimitrovu koji imaju predispozicije da postanu odlicni igraci, pa mozda neko bude i vrhunski. Od naseg Damira ocekujem da upadne u kvale za neki veci turnir...

Sto se tice DC-a, glavni favoriti su Spanija, Francuska i Svicarska sa Rogerom :D
Ti zivis za to da Roger smanji omjer protiv Rafe :mrgreen:
U inat svima Rafa uzima 2 GS(ili 1 i Oi) i 3 mastersa ove godine :mrgreen: :mrgreen: !

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 04 jan 2012, 21:28

Gdje ti je Monfils ?? :roll: :lol: :lol: :lol:
FORZA MARŠAL !!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 jan 2012, 21:29

samosarajvo je napisao/la:Sad procita ovaj formanceov post.Vezano za Nadala.
Ja da sam on nebi nista mjenjao u svojoj igri.Pokusao bi fizicki biti jos bolje spreman i igrati svoju igru.Sa tom igrom je odrzao vise lekcija najboljem svih vremena, siguran sam da moze i Djokovicu.Proslu sezonu Djole nece ponovit 99%.Ja mislim da bi on mogao uzeti 1(MAXIMALNO 2) GS te do 3 mastersa 1000.Znaci nece to biti isti Djokovic kao 2011 a ako to bude Nadal kakav zna biti(fizicki spreman,motivisan i koncentrisan) siguran sam da moze pobjedit Djokovica bez mjenjanja stila igre.
Pratim ga na ovoj Dohi, sve vise forsira dvorucni bekhend, sve vise napada.Prije u takvim situacijama je isao dubok slajs.Sve vise izlazi na mrezu...
Za sad, protiv ovih slabijih protivnika to ide dobro ali je pitanje kako ce to ici protiv boljih tenisera.Vidjecemo ubrzo ali mislim da nikad nece biti dobar u ofanzivi kao u defanzivi.
Mora promijeniti igru. Mora postati ofanzivniji, a toga je i on sam svjestan. Upravo to je razlog zašto je uzeo teži reket koji omogučava agresivnije udarce, ali također zahtjeva bolju kontrolu nego što je to bio slučaj sa ranijim Rafinim reketima. Tako da je za očekivati više vinera, ali i više UE od Nadala !

Da ne vrtimo istu priču u krug oko Đokovića i Nadala ! Jedno je Federer, a sasvim drugo Đoković !
Nadal mora postati ofanzivniji i raznovrsniji ako hoće pobijediti Đokovića, jer je Đoković trenutno, po svim mogučim aspektima ispred Nadala (psiha, fizikalije, udarci, defanzivna i ofanzivna igra itd.) Ako mu je 6 puta prošle sezone održao lekciju, onda je to znak za Rafu da ne može više na isti način, jer će broj uzastopnih poraza od strane Noleta biti sve veći ! Rafa to zna i poduzima nešto u vezi toga. Primjeti se iz ova 2 meča da je agresivniji, udara jače i forhendom i bekendom. Posebno bekend je podigao na viši nivo i to mi se sviđa. Svakako da nikada neće moći postati neki senzacionalan ofanzivac i da će mu agresivna igra uvijek biti slaba tačka, ali drago mi je što naginje ka istoj. To donosi i kvalitetnije mečeve, jer broj vinera (iz igre) je najveći parametar kvaliteta jednog igrača u meču! Upravo zbog svega toga, ovo će biti jako jako interesantna sezona. Dobićemo odgovore na mnoga pitanja i dosta stvari će biti jasnije !

PS: Samo se vi zaje*ajite sa Edinom. Počeo i on kilometarske pisati ! :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 jan 2012, 21:35

formance je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Sad procita ovaj formanceov post.Vezano za Nadala.
Ja da sam on nebi nista mjenjao u svojoj igri.Pokusao bi fizicki biti jos bolje spreman i igrati svoju igru.Sa tom igrom je odrzao vise lekcija najboljem svih vremena, siguran sam da moze i Djokovicu.Proslu sezonu Djole nece ponovit 99%.Ja mislim da bi on mogao uzeti 1(MAXIMALNO 2) GS te do 3 mastersa 1000.Znaci nece to biti isti Djokovic kao 2011 a ako to bude Nadal kakav zna biti(fizicki spreman,motivisan i koncentrisan) siguran sam da moze pobjedit Djokovica bez mjenjanja stila igre.
Pratim ga na ovoj Dohi, sve vise forsira dvorucni bekhend, sve vise napada.Prije u takvim situacijama je isao dubok slajs.Sve vise izlazi na mrezu...
Za sad, protiv ovih slabijih protivnika to ide dobro ali je pitanje kako ce to ici protiv boljih tenisera.Vidjecemo ubrzo ali mislim da nikad nece biti dobar u ofanzivi kao u defanzivi.
Mora promijeniti igru. Mora postati ofanzivniji, a toga je i on sam svjestan. Upravo to je razlog zašto je uzeo teži reket koji omogučava agresivnije udarce, ali također zahtjeva bolju kontrolu nego što je to bio slučaj sa ranijim Rafinim reketima. Tako da je za očekivati više vinera, ali i više UE od Nadala !

Da ne vrtimo istu priču u krug oko Đokovića i Nadala ! Jedno je Federer, a sasvim drugo Đoković !
Nadal mora postati ofanzivniji i raznovrsniji ako hoće pobijediti Đokovića, jer je Đoković trenutno, po svim mogučim aspektima ispred Nadala (psiha, fizikalije, udarci, defanzivna i ofanzivna igra itd.) Ako mu je 6 puta prošle sezone održao lekciju, onda je to znak za Rafu da ne može više na isti način, jer će broj uzastopnih poraza od strane Noleta biti sve veći ! Rafa to zna i poduzima nešto u vezi toga. Primjeti se iz ova 2 meča da je agresivniji, udara jače i forhendom i bekendom. Posebno bekend je podigao na viši nivo i to mi se sviđa. Svakako da nikada neće moći postati neki senzacionalan ofanzivac i da će mu agresivna igra uvijek biti slaba tačka, ali drago mi je što naginje ka istoj. To donosi i kvalitetnije mečeve, jer broj vinera (iz igre) je najveći parametar kvaliteta jednog igrača u meču! Upravo zbog svega toga, ovo će biti jako jako interesantna sezona. Dobićemo odgovore na mnoga pitanja i dosta stvari će biti jasnije !

PS: Samo se vi zaje*ajite sa Edinom. Počeo i on kilometarske pisati ! :mrgreen:
Moja poenta je da se onakav Djokovic vise nikad nece ponovit.On ove godine ako uzme vise od 1 GS ja i ti se nadjemo u gradu i popisaj mi se usta ispred vjecne vatre.
Zamisli duel izmedju Rafe u top formi (vise puta se povrjedjivao i pada iz forme ali se uvjek i vracao u vrhunsku) protiv Djokovica koji ce biti sigurno slabiji od ovog Djoleta u 2011. U tom trenutku mu sigurno nebi odrzao lekciju i pobjedio bi ga Rafa, gotovo sam siguran u to.
Hastra me da ono sto je Rafi islo najbolje ne oslabi na ustrb malog poboljsanja ofanzive.
Ako ostali segmenti nece trpit malo bolja ofanziva i veca agresiva ne moze skodit...ali..

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 jan 2012, 21:50

Ne mora on ponoviti ovakvu sezonu, ali on je dostigao vrhunac svoje igre i to je to. Riješio je sve svoje nedostatke i to se ne može promijeniti. Postavio je standard koji konkurenti trebaju dostići !
Otkud znamo da će Novak biti slabiji ove sezone ? Koliko je to sigurno ? On je penicilin za Rafu i upravo je on krivac zašto Rafa mijenja igru i sve više naginje ka ofanzivi !
Priča ti se previše zasniva na pretpostavkama, jer nije sigurno kako će se Rafa snaći sa novim reketom i kako će se to odraziti na njegovu igru, a isto tako i za Noleta dali će moći nastaviti pobijeđivati i odbraniti bar polovinu bodova, te igrati konstantno dobro sezonama !
U evenutalnom meču Novaka i Nadala, puno veće šanse dajem Novaku, prvenstveno zbog psihičkih razloga, pa tek onda ostalog !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 04 jan 2012, 22:31

@samozeljo :twisted: :lol: :mrgreen:

Vidis li kolko sam nahvalio Rafu, najvise o njem napis'o, iako mi je bio mrzak u ono vrijeme kad je busio Fedju...

@hodza

Ma Monfilsa sam zaboravio, on je igrac inspiracije, kad krene dobro, gazi, kad krene lose, ja ga uzmem :mrgreen: On bi ove sezone mog'o uzet koji masters i cetvrfinale RG-a :D

@formance

jesi vidio :D monolog ce se sjebat kad vidi :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 jan 2012, 22:39

Edin TM87 je napisao/la:
@formance

jesi vidio :D monolog ce se sjebat kad vidi :D
Ma kakv Monolog ,on je talašika što se tiče tenisa u poređenju s tobom ;) :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 04 jan 2012, 23:08

Monfils moze uzeti turnir u Doglodima.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 jan 2012, 23:09

@edine dobar ti je post. Cak i objektivan sto me iznenadilo moram priznati s obzirom na prirodu tvoje veze za RF :-)
Samo ono za DC ti je totalni promasaj. Spanija favorit? Bez Rafe, i Davida, sa potencijalnim gostovanjima Srbiji, Argentini, Francuskoj? Prvi favoriti su Srbija i Francuska, pa i gaucosi. Svajcarci? A da, oni s posledica tvog, i samo tvog, i jos ponecijeg Fedexa
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 jan 2012, 23:17

sta je sa rafinim trenerom i stricem Tonijem ? ne vidjam ga na ovom turniru
jesu to prekinuli saradnju ?

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 04 jan 2012, 23:20

Ne vjerujem, samo nije doputovao na ovaj turnir.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 04 jan 2012, 23:39

DANTES je napisao/la:@edine dobar ti je post. Cak i objektivan sto me iznenadilo moram priznati s obzirom na prirodu tvoje veze za RF :-)
Samo ono za DC ti je totalni promasaj. Spanija favorit? Bez Rafe, i Davida, sa potencijalnim gostovanjima Srbiji, Argentini, Francuskoj? Prvi favoriti su Srbija i Francuska, pa i gaucosi. Svajcarci? A da, oni s posledica tvog, i samo tvog, i jos ponecijeg Fedexa
Mor'o sam svoju objektivnost negdje zaustaviti :D Al' dobro, lud je Wawa, ima tu i Ciundeli :D

Ne znam to za Srbiju, Djokovic samo, al' nece on bit ko prije dvije godine, Tipsarevic ce past u ovoj sezoni, a Troicki, znamo kako on igra protiv najboljih, Spanci, nikad se ne zna, mogu se prikljucit ovi najbolji i poslije cetvrfinala, a Francuzi imaju opsiran izbor igraca, dovoljno je izabrati ko je u najboljoj formi, mislim da ce oni uzet, Ameri ostarili, a Argentinci su prijetnja, no pusti DC, daleko je to...

Vidis kako sam skin'o sve igrace ;) A ne ko Magica, ovaj gotov, ovaj isto :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jan 2012, 00:26

:lol: :lol: :lol:

Edine, pokrij se usima. Rekli smo da nam napises preview, a ne spisak zelja za iducu sezonu.

Dobro je @formance to primetio: Nadal mora da igra ofanzivno da bi pobedio Djokovica. Sustina ofanzive lezi u ravnim udarcima, koje Nadal nema.
2008e je Djokovic bio blizu toga da dobije Nadala na sljaci Hamburga. Nije uspeo, jer je "crtao po terenu", a nije igrao "na loptu vise" sa Nadalom. Nije tada ni imao fiziku za tako nesto, a to je jedini nacin na koji se moze Nadal pobedjivati u kontinuitetu. 2011e je to poslo za rukom Djokovicu i rezultate vidimo - Nadal mora da menja igru.
E sad, postavlja se pitanje: moze li to Nadal da uradi?
Mora da resi sledece stvari:
1) On servis nema i nikada ga nije ni imao, sem na US2010;
2) Ravni udarci su nesto sto nikada nije koristio. Videcemo ove sezone sta moze sa njima;
3) Fizicki ne moze da bude na nivou od 2008-2010, jer je vec presao tu famoznu granicu koja se zove "600. mec", posle kog je svaki teniser u silaznoj putanji. Zato mora da poradi na skracivanju poena sto vodi u greske, po pravilu;
4) Ritern mu je mediokritetski u poredjenju sa Djokovicevim, Murrayevim ili Ferrerovim.
5) Niko ne zna tacno sta ce biti sa Djokovicem, jer i on ide na ofanzivniju igru, samo sto za razliku od Nadala - on ima ravne udarce i lopticu hvata rano "u penjanju". Moguce je da se pojavi "Djokovic vol.3", a moguce je da mu telo krahira i da mu igra regresira. U oba slucaja, Nadal se ne pita nista ili jako malo.

Za kraj, ovako se igra "ravnim udarcima":

[youtube][/youtube]

Nek mi neko od "nadalovaca" pokaze kako to Rafa igra citav mec "ravno", pa da poverujem u njegove ofanzivne kvalitete.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 05 jan 2012, 00:56

Ako ga Nadal ove godine uzme van sljake, evo glava.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 05 jan 2012, 01:26

Odličan post @ MaGiCa ! :idea:
Suština ofanzive leži u ravnim udarcima, a to je za Rafu stran pojam !
Nadal i u ofanzivi koristi taj spin, a protiv Novaka tako ne smije igrati, jer kao što Magični reče, Nole hvata lopticu rano i na taj način neutralizuje protivničke udarce ! Noletu ne leži nizak odskok lopte, Dolgopolov je to pokazao na USO11 kada ga je ubijao slajsovima ! Ono što Rafa treba da radi jeste da više miksuje i da igra ravnije. Problem je što on to ne zna raditi, a i kako će kada je čitavu karijeru furao pušeraj !
Opet kažem, sviđa mi se što počinje igrati agresivnije i sve to stoji, ali morat će puno puno bolje i jače da igra, ako želi da ostvari ono što mu 6 puta nije uspjelo prošle sezone !

E, zato će nova sezona biti zanimljiva, strašno zanimljiva. Vidjećemo koliko i šta će Đoković uraditi ove sezone, može li nas Rafa demantovati i uraditi ono što dosta nas ne očekuje, da li može Federer osvojiti još koji GS ili možda OI, te koliko će Murray unaprijediti ofanzivnu igru, primjenjivati istu na terenu i da li će konačno uspjeti osvojiti svoj prvi GS !

Profesionalnitenis.com

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 05 jan 2012, 13:08

Kolko su ovog Djokovicha digli , sad ispade ako on bude dobro igro ne moze mu niko nista :lol: :lol: :lol:

Jos on mora polizati muda da bi bio na nivou dva gospodara ove igre.
Ove sezone ce dobiti toliko pljeski a prva mu sljedi vec na AO.

Cuj Nadal se ne pita nista protiv Djokovicha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bravo Magica pameti !
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jan 2012, 14:24

Reuf je napisao/la:Kolko su ovog Djokovicha digli , sad ispade ako on bude dobro igro ne moze mu niko nista :lol: :lol: :lol:

Cuj Nadal se ne pita nista protiv Djokovicha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bravo Magica pameti !
Zabac, odi do Madrida da vidis jesam li tamo. Moze :?:

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 05 jan 2012, 15:47

Edin TM87 je napisao/la:Novak Djokovic - Nece ponoviti ni priblizno proslu sezonu, mozda uzme jedan GS (US Open ili Australiju) i 2-3 mastersa, al' i to tesko, no trebao bi ostati na prvom mjestu jer ni jedan igrac se ne bi trebao isticati ove sezone, kao sto je Djokovic prosle. Nije imao ni previse odmora, posljedica ce sigurno biti, pa cak mozda i povreda, vidjet cemo kako ce se nositi s tim stvarima...

Kako si predvidio Djokovicevu i Murrayevu sezonu, svaka ti dala. Ovo si ti napisao, Djokovic mozda GS, Murray mozda GS, Djokovic 2-3 mastersa (a i to mozda), a Murray ogroman broj trofeja. A gore si napisao da ce Djokovic na kraju biti prvi, pa ko je tu lud :D

"Roger Federer - Vjerujem da najbolji svih vremena moze do jos kojeg GS-a ove godine i ako bude igrao kao prosle godine na GS-ovima, gdje nije imao srece, ni sa zrijebom, ni sa nekim drugim stvarima, mislim da bi mogao uzet jos jedan." Na stranu da li ce osvojiti GS ili ne, mene zanima o kakvoj sreci pricas, da je bio najbolji i na jednom GS osvojio bi ga. Pobjednik mora dobiti svakog protivnika, a ne hocu ovog, necu onog. Neka druga prica je da je negdje umjesto 1/4 mogao do 1/2 da je imao srece u zrijebu.

Ne slazem se s tvojim misljenjem da Ferrer moze do mastersa na sljaci, bez obzira sto ce mnogi u to vrijeme tempirati formu za OI, Nadal ce uvijek biti tu, a ostatak konkurencije na sljaci si naveo, ja bih jos dodao Del Potra. Isto vrijedi i za Fisha na betonu.

Ja od Tsonge ocekujem konstantiju sezonu, te na kraju veci bodovni saldo, ali velike stvari NE.

Dakle, u prva dva dijela *ebo lud zbunjenog, druga dva razlicita misljenja.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 05 jan 2012, 15:52

Reuf je napisao/la:Kolko su ovog Djokovicha digli , sad ispade ako on bude dobro igro ne moze mu niko nista :lol: :lol: :lol:

Bravo Magica pameti !
Prosle sezone u 6 navrata je demonstrirano da se ne pita. Taj Nadal je zavisio iskljucivo od gresaka Djokovica. Nadal od prosle sezone protiv Djokovica od prosle, pobjednik ce uvijek biti isti. Ako Nadal ubrza svoje udarce to ce biti neka druga prica, ali ovaj Nadal ne moze nista Djokovicu.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.