Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Claus
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la Claus » 04 jan 2012, 11:25

bavarian_bk je napisao/la:
Claus je napisao/la:
Faraon iz Visokog je napisao/la:Jesul danas skokovi,nema na BHT prenosa?
Da, Inzbruk je danas na rasporedu, al' nemam blage veze zašto BHT 1 ne prenosi. Uglavnom, imaš na Eurosportu u 16:50 takmičenje, tako da možeš pratiti. ;)
U 13:30 uživo a u 16:50 snimak . Koliko sam ja skontao :D
A da, u pravu si. Vidjet da ima u 16:50 (a kontam sve su bile u tom periodu) i pomislih da je tad, al' nisam vidio da ima i ranije. Još bolje što je u pola dva. :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jan 2012, 15:56

Hannawald ostaje ne ponovljiv kada je Novo-godisnja turneja u pitanju. Najblizi mu je bio Ahonen, sa tri pobjede, ali je na posljednjoj skakaonici u Bishofshoffenu zakazao.
Danas dva prosjecna skoka Schlirenzauera nisu bila dovoljna za pobjedu do koje je dosao Kofler fenomenalnim skokom u drugoj seriji.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 04 jan 2012, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 jan 2012, 16:01

sto li ovo nije bilo na bht-u :roll:
nema potpisa

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 jan 2012, 17:55

Admir_Sa je napisao/la:sto li ovo nije bilo na bht-u :roll:
Ometa im izgleda programsku šemu. :mrgreen: Skokovi se znaju odužiti, a oni nisu u tom slučaju pratiti do kraja. Ja se ipak nadam da će sljedeću/zadnju stanicu Novogodišnje turneje prenositi...

Što se tiče skokova, Schlierenzauer nije zaslužio da pobjedi, pogotovo zbog slabog izdanaj u drugoj seriji. Pomalo mi je žao Stocha; bio je fenomenalan u prvoj seriji, ali je žestoko podbacio u drugoj. Kofler je iskoristio priliku i zasluženo slavio. Čekat ćemo mi još na relevantnog nasljednika neponovljivog Svena Hannawalda.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 04 jan 2012, 18:20

Claus je napisao/la:
Ometa im izgleda programsku šemu. :mrgreen: Skokovi se znaju odužiti, a oni nisu u tom slučaju pratiti do kraja. Ja se ipak nadam da će sljedeću/zadnju stanicu Novogodišnje turneje prenositi...
Nema nista najavljeno ni za petak, a i bolje je da ne bude, povraca mi se od Spahinih "strucnih" komentara.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 jan 2012, 18:58

The Game je napisao/la:
Claus je napisao/la:
Nema nista najavljeno ni za petak, a i bolje je da ne bude, povraca mi se od Spahinih "strucnih" komentara.
A postoji i mogućnost da je gledanost slaba pa da neće da prenose ,ili su samo otkupili njemački dio turneje ,ma ko zna.Ali ni turneja nije kao što je nekad bila ,ja sam danas gledo na ZDF ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 jan 2012, 19:01

Claus je napisao/la:Čekat ćemo mi još na relevantnog nasljednika neponovljivog Svena Hannawalda.
+1
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 04 jan 2012, 19:05

formance je napisao/la:
Claus je napisao/la:Čekat ćemo mi još na relevantnog nasljednika neponovljivog Svena Hannawalda.
+1
zar nije sliri vec bolji od neponovljivog ili sam ja zezno?
Bosna <3

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 jan 2012, 19:58

@Pluton, ironično. :mrgreen: No ozbiljno, Šliri jeste dobar, talentovan, ima niz pobjeda u Svjetskom kupu (vjerujem da će u dogledno vrijeme biti rekorder); no trofeji i onaj elan, sjaj i neviđeni motiv kao kod nekih velikana poput Hannawalda u prvom redu, Ahonena, Malysza još uvijek nema. Ne znam, možda griješim, al' činjenica je da se ne može ni pohvaliti time da ima dosta trofeja, individualnih nagrada (timskih ima s reprezentacijom) i ukupnih pobjeda u sezonama. Uglavnom, ovaj momak će definitivno daleko dogurati - koliko može i kada će biti na vrhuncu, vrijeme će pokazati.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 jan 2012, 20:33

Claus je napisao/la:@Pluton, ironično. :mrgreen: No ozbiljno, Šliri jeste dobar, talentovan, ima niz pobjeda u Svjetskom kupu (vjerujem da će u dogledno vrijeme biti rekorder); no trofeji i onaj elan, sjaj i neviđeni motiv kao kod nekih velikana poput Hannawalda u prvom redu, Ahonena, Malysza još uvijek nema. Ne znam, možda griješim, al' činjenica je da se ne može ni pohvaliti time da ima dosta trofeja, individualnih nagrada (timskih ima s reprezentacijom) i ukupnih pobjeda u sezonama. Uglavnom, ovaj momak će definitivno daleko dogurati - koliko može i kada će biti na vrhuncu, vrijeme će pokazati.
Pa dobro Hanewald zbog te novogodišnje se svrstava u velikane ,i Shlirencauer ako uzme ove godine ,biće jedan od najvećih ,ako se gledaju pobjede u Svjetskom Kupu onda je već jedan od najvećih ;)
Hanewald nije imo neke velike uspjehe ,još neke medalje na prvenstvima ,on je bio nešto tipa Loitzla ,blijesnuo dvije sezone(posebno ona 2001-2002) ,a prije i poslije ga skoro nije ni bilo.
Nekako mi ne ide u istu rečenicu sa jednim Ahonenom ili Malysom koji su čitavu karijeru bili u vrhu ;)

Meni su oni stari skokovi bili draži i sigurno kvaliteniji ,dok sad se sve vrti oko 2-3 Austrijanca .
Sezone s kraja prošlog i početka ovog stoljeća i okršaji Ahonen,Malysz ,Schmitt to su neki nezaboravni trenutci(postavljo sam klipove) sad gotovo poznat pobjednik pred svako takmičenje Shliri o Morgi ili se pojavi još jedan Austrijanac ;) :(

I nikako ne mogu da svrstavam u velikane skakče tipa Jakobsen ,Petersen,Koffler,Loitzl ,pojave se jednu sezoni i više ih nigdje ,za mene će veči skakač uvjek biti npr jedan Mati Hautemaki ;)

Jedan Simon Amaman se svrstava u velikane zbog tih medalja iako su mu do nedavno bili skoro pa i jedini dobri skokovi u karijeri .Momak nastupa nekoliko godina i ništa ne postiže i dođe na Olimpijadu 2002 i uzme dvije medalje .
I opet ga nekolike godine nema nigdje ,ode u Vankuver i opet osvoji dva zlata :o
I evo sad opet ga skoro da nema nigdje .Taj fenomen kod njega mi nikako ne ide u glavu :? :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 04 jan 2012, 20:43

Legendo,bas zato mi i jeste Aman najdrazi u ovome sportu :mrgreen:
O njemu imam sliku kao momak dođe pomete konkurenciju,onda ode par godina trositi pare u vegasu na kocku i cure,i za par godina pozeli ponovno koji trofej,uozbilji se i pomete konkurenciju :mrgreen:
Vjerovatno se stvari ne odvijaju ovako,ali ne zelim kvariti idealnu sliku o njemu :P

Ovaj sport sam od malena volio gledati,prvi favorit mi je bio Funaki,onda onaj Norvezanin sto je takode nevjerovatno oscilirao s formom no kada ima svoj dan niko nije mogao da mu bude ozbiljan takmac,znao je postavljati rekorde skakaonica,zaboravih kako se ono tacno zove,pa do Amana koji mi je najdrazi posljednih godina.

Ne znam sta je s onog mladog Norvezanina sto je bio pravi bum prije par godina,pojavio se negdje u isto vrijeme s Shlirencauerom,znam da je bila prica da je prije nego sto se proslavio skokovima radio kako vodoinstalater,tako nesto :mrgreen:

Slazem se s generalnim misljenjem da su nova pravila unazadila ovaj sport,kakav povoljan vjetar kakvi bakraci,kad vidim da neko u onim kvalifikacionim duelima skoci 2 metra duze od protivnika a zbog "povoljnog i nepovoljnog vjetra" prođe onaj drugi najradije bi prebacio kanal :x
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 jan 2012, 20:52

Dylan Dog je napisao/la:Legendo,bas zato mi i jeste Aman najdrazi u ovome sportu :mrgreen:
O njemu imam sliku kao momak dođe pomete konkurenciju,onda ode par godina trositi pare u vegasu na kocku i cure,i za par godina pozeli ponovno koji trofej,uozbilji se i pomete konkurenciju :mrgreen:
Vjerovatno se stvari ne odvijaju ovako,ali ne zelim kvariti idealnu sliku o njemu :P

Pa i izgleda da je tako, koda gledam u Sočiju ponovo medalja :lol: :lol:
Dylan Dog je napisao/la:Ovaj sport sam od malena volio gledati,prvi favorit mi je bio Funaki,onda onaj Norvezanin sto je takode nevjerovatno oscilirao s formom no kada ima svoj dan niko nije mogao da mu bude ozbiljan takmac,znao je postavljati rekorde skakaonica,zaboravih kako se ono tacno zove,pa do Amana koji mi je najdrazi posljednih godina.
I ja sam ,favorit od samog početka pa i dan danas mi je Schmitt ,znaš ti tu moju ljubav prema Njemcima ne znam što ;)
Imali su Japanci tada sjajnu generaciju Funaki,Harada,Kasai ,Okabe itd. uzeli su i medalju u Naganu neko je viška iz ove moje postave tad bio ;) Norvežanin ko bi mogo biti Ljokelsoj odgovara opisu ,Ingebrigsten donekle ,pa i Romoren ,ne znam ko je u pitanju :P
Dylan Dog je napisao/la:Ne znam sta je s onog mladog Norvezanina sto je bio pravi bum prije par godina,pojavio se negdje u isto vrijeme s Shlirencauerom,znam da je bila prica da je prije nego sto se proslavio skokovima radio kako vodoinstalater,tako nesto :mrgreen:
Mislim da je povrijeđen Andres Jacobsen ,i Sigurd Peterson se pojavio uzo novogodišnju postavio rekord Garmischa i nigdje ga više ;)
Dylan Dog je napisao/la: Slazem se s generalnim misljenjem da su nova pravila unazadila ovaj sport,kakav povoljan vjetar kakvi bakraci,kad vidim da neko u onim kvalifikacionim duelima skoci 2 metra duze od protivnika a zbog "povoljnog i nepovoljnog vjetra" prođe onaj drugi najradije bi prebacio kanal :x
Ono pravilo kad se kapija pomjeri je po meni dobro ,ali stalno mjenjanje stratne kapije i ova dodavanaj na vjetar su glupost.
Skijaški skokovi ,a pobjednika odlučuju neki bodovi ,dužina skoka je nebitna :shock:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 jan 2012, 21:09

Stoji sve što si rekao, @legendo. Stavio sam svu trojicu jer su oni za mene najveći u novije vrijeme (stavio bih i Schmitta da je konstantiniji i da se sad ne bruka po Svjetskom kupu :oops: ). Nijemac će biti sigurno upisan u historiju jer je prvi (i za sada jedini) postigao praktično nemoguće - trijumf na sve četiri skakaonice Novogodišnje turneje. ;)
legenda reala je napisao/la:I nikako ne mogu da svrstavam u velikane skakče tipa Jakobsen ,Petersen,Koffler,Loitzl ,pojave se jednu sezoni i više ih nigdje ,za mene će veči skakač uvjek biti npr jedan Mati Hautemaki ;)
Da, i to stoji, za epitet "velikan" treba stalne pobjede i uspjesi, a navedeni su bljesnuli u jednoj ili dvije sezone (iako su mi Jacobsen i Loitzl dragi kao skakači, prvi zbog skokova, a drugi zbog do sada neprevaziđenog i maksimalno pedantnog stila). Mogao si ovdje staviti i Jakuba Jandu, ne bi imao niti jednu zamjerku.

Također, pogodio si u sridu sa Hautamaekijem, inače mojim najdražim skakačem za kojeg navijam (tačnije simpatiziram :mrgreen: ) skoro otkako pratim ovaj sport. Iako je već dugo na tih 16 pobjeda te se muči sa formom, za mene je on legenda (većina se neće složiti) i uvijek ću biti fan istog. Nadam se da će do kraja karijere uhvatiti zalet i poboljšati formu (ako ništa dovesti je do prošlosezonske) i slaviti na nekoliko takmičenja. O Olimpijadi, 4 Hills-u i(li) Svjetskom kupu za sada mogu samo sanjati, ali ne bi se čudio kada bi ovo bila realnost za Finca. Sjećam ga se po pobjedama i borbama čak i sa Hannawaldom, te tandemom sa Janne Ahonenom i mnogim drugim nastupima. ;)
legenda reala je napisao/la:Jedan Simon Amaman se svrstava u velikane zbog tih medalja iako su mu do nedavno bili skoro pa i jedini dobri skokovi u karijeri .Momak nastupa nekoliko godina i ništa ne postiže i dođe na Olimpijadu 2002 i uzme dvije medalje .
I opet ga nekolike godine nema nigdje ,ode u Vankuver i opet osvoji dva zlata :o
I evo sad opet ga skoro da nema nigdje .Taj fenomen kod njega mi nikako ne ide u glavu :? :P
Isto i po pitanju Švicarca. Simon Ammann je interesantan čovjek u skijaškim-skokovima. Dugo se takmiči, zablista s vremena na vrijeme, osvoji trofeje i medalje kada se najmanje očekuje, no to mu i daje onaj poseban "šmek". Kada je osvojio Svjetski kup, meni lično je bilo nevjerovatno kako uvijek uspije nadmašiti bilo kakvu prepreku (u ovom slučaju dužinu leta/skoka), ili se prikrati iz sjene i osigurati pobjedu, ili postolje u najgorem slučaju. Nagledat ćemo se mi još ovog čovjeka...

Eto, ispričasmo se lijepo, ostaj mi pozdravljen. :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 jan 2012, 21:19

Zaboravih Jandu on bi trebo biti prvi na toj lisiti .
Mati je uvjek bio u vrhu svjetskog kupa ,zadnjih 1-2 sezone ga nema ,ali je on velikan ovog sporta .
Ne tako davno on je bio čovjek koji je imao najduži skok u historiji ,kad je na Planici skočio ,ako me pamćenje dobro služi ;)

Schmitt je imo nekih 4-5 dobrih sezona i ostatak se zajebaje i kvari svoj ugled ,ima 13 medalja sa velikih takmičenja ,ima i Svjetski Kup ,samo mu fali novogodišnja ,svakako je jedan od velikana ,što sad kvari sebi ugled to je do njega ;) i sve to zbog novca :?
Uvjeren sam da on može još uvjek skakti pa bar ko Kasai (nešto ko i Mati),a ne se brukati ,dokazo je to 2009 kad se vratio u top 5 i uzo medalju u Harachovu ,znači da može samo što neće ;)

Hanewald je upisan u historiju u to nema sumnje ;)

Simon Amaman ostaje misterija ,očekujem medalju i u Sočiju :lol:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 jan 2012, 21:34

Martin je 2009. uzeo srebro u Liberecu, čini mi se. Tada je bio iza prvoplasiranog Kuttela (Kuettel, kako god :mrgreen: ), a mislim da je tada, zbog nevremena i loših uslova, skakana samo prva serija. Od te sezone, Schmitt nikako da se vrati; trenutno ga u Ski-jumpingu drži samo Milka. :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 jan 2012, 21:41

Claus je napisao/la:Martin je 2009. uzeo srebro u Liberecu, čini mi se. Tada je bio iza prvoplasiranog Kuttela (Kuettel, kako god :mrgreen: ), a mislim da je tada, zbog nevremena i loših uslova, skakana samo prva serija. Od te sezone, Schmitt nikako da se vrati; trenutno ga u Ski-jumpingu drži samo Milka. :mrgreen:
Da to je tad bilo ;) Imo je tad i dobru sezonu u Svjetskom Kupu bio u vrhu čitavu sezonu ;)
Kutell uzo i on je te sezone bio u vrhu može u istu rečenicu sa Jakubom i Petersenom :P

Od 2003 pa do tad ga nije bilo nigdje ,pa se vratio i sad ga opet nema nigdje :(
Ima nekoliko jakih ugovora ,a Milka je po njemu poznata skoro ko i po onoj kravi :lol:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 jan 2012, 21:42

Hannavald je bio specifičan skakač. Nije on imao kontinuitet kao recimo Malysz ili Ahonnen, ali je imao ono nešto zbog čega su ga mnogi voljeli ! Jedini skakač koji je pobijedio na sve 4. skakaonice i jedini koji je od sudija dobio ocjenu 20 za svoj fenomenalni skok ! :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 jan 2012, 00:30

Hautameki ima cak 4 medalje sa ZOI, dvije individualne (bronza iz 2002 i srebro iz 2006 na velikoj skakaonici), i dva srebra u timskim takmicenjima na obe te olimpijade, to iz 2002 izgubljeno nakon osam skokova za samo 0,1 bod od njemaca...uvijek sam ja baksuz bio sa svojim sportasima/timovima za koje navijam :roll:
nema potpisa

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 05 jan 2012, 00:31

gledam danas skokove i nije mi jasna jedna stvar...5-6 skakača zaredom dobija po -5,-7 bodova za vjetar, dođe austrijanac odjednom +4 :shock:

pa ne može se vjetar za 15 sekundi toliko promijeniti jbmu :roll:
FORZA MARŠAL !!!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 jan 2012, 00:40

hodža je napisao/la:gledam danas skokove i nije mi jasna jedna stvar...5-6 skakača zaredom dobija po -5,-7 bodova za vjetar, dođe austrijanac odjednom +4 :shock:

pa ne može se vjetar za 15 sekundi toliko promijeniti jbmu :roll:
Ni meni to nije jasno, jos nikad nisam vidio da je neki austrijanac (pogotovo ovi jaci) dobio puno minus bodova za vjetar u odnosu na druge
nema potpisa

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.