Arnelinho je napisao/la:Nije to baš tako. Ako hoćeš rezultate u kontinuitetu moraš stabilizovati ekipu medju najboljima u ligi. Liverpool je tvoju filozofiju najbolje osjetio na svojoj koži. Doveli su Torresa i tu su kvalitetna pojačanja stala. Naravno da ne trebam ni spominjati da su pali na za njih ponižavajuće grane.
Zar Liverpul nije stabilozovan

Zasto Liverpul nije stabilizovan

Kako po tebi izgleda stabilizacija
Volio bih vidjeti direktne odgovore na ova tri pitanja.
Kako je to Liverpul 'moju filozofiju' (to uostalom nije moja, vec je filozofija velikih klubova) osjetio na svojoj kozi

Hoces reci da su pogrijesili sto su doveli Toresa

Ako jesu, zasto su pogrijesili
Očigledno je koliko je trebalo Cityu dugo (najbolji primjer) da popuni jaz izmedju onih superloših i onih superdobrih u ekipi. Dijelom reorganizacija i danas traje, a potrošeno je bogastvo najbogatijeg Bosanca, a vjerovatno i više.
Svako poredjenje sa Sitijem nema nikakvog smisla. To ti je jos jedno u nizu losih poredjenja. Liverpulu ne treba 10 novih nego 2-3 vrhunska igraca. Liverpul ima mnogo bolju bazu nego je imao Siti kada je krenuo u veliku kupovinu. Potpuno neuporedivo.
Kako u ovu pricu ubaci najbogatijeg Bosanca, ispade da smo mi sinonim za bogatstvo

. Nas jedino mozes pominjati u kontekstu pljacke

.
Nejasno mi je kako Anzhi, City pa najzad i Malaga nemaju rezultate u kontinuitetu.
Pa kako ce imati su tek zapoceli projekat stvaranja velikog kluba!? Siti je pri kraju tog procesa, uskoro mozemo od njih ocekivati vrhunske rezultate u kontinuitetu. Nema sumnje da ce tako i biti.
Anzi i Malaga su doveli prosjecna pojacanja, onakva kakva bi ti preporucio Liverpulu

. Jedino je Eto ekstra klasa.
Pogotovo ne vidim smisla u dovodjenju Hulka, kada znam (a svi znamo) da je na dugi rok Hulk ne zadrživ.
Po toj logici Arsenal je napravio katastrofalnu gresku dovodjenjem Fabregasa, jer je on dugorocno nezadrziv

!? Isto Manco sa Ronaldom, Totenhem sa Modricem itd.

...
Imena ne igraju, a to su 100x dokazali i Ferguson i Wenger i Klopp, Guardiola i mnogi drugi stručnjaci, ali su tebi imena u ekipi očigledno još uvijek najvažnija. Samo ne vidim razloga da to bude tako.

Pa ako ne igraju, ne znam zasto su bili budale pa izdvajali ogromne godisnje plate na najskuplje igrace umjesto da kupe nekog od tvojih talenata i za male pare ostvare vrhunske rezultate

!??
Hajde izdvoji po tebi 5 najjacih klubova u Evropi i uporedi njihova godisnja izdvajanja na plate sa klubovima od 6 do 10 mjesta. Ako ti nakon te usporedbe ne bude sve jasno, onda ti ja ne mogu pomoci.
Ti si jedan od onih (

) koji bi pravio kucu od najjeftinijeg materijala,.. I onda sa ponosom objavio svijetu svoju genijalnost,.. Vidi sta sam napravio za male pare

.
Englezi imaju divnu poslovicu koja glasi; 'Nismo dovoljno bogati da kupujemo jeftino'

.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.