Stoji sve što si rekao, @legendo. Stavio sam svu trojicu jer su oni za mene najveći u novije vrijeme (stavio bih i Schmitta da je konstantiniji i da se sad ne bruka po Svjetskom kupu

). Nijemac će biti sigurno upisan u historiju jer je prvi (i za sada jedini) postigao praktično nemoguće - trijumf na sve četiri skakaonice Novogodišnje turneje.
legenda reala je napisao/la:I nikako ne mogu da svrstavam u velikane skakče tipa Jakobsen ,Petersen,Koffler,Loitzl ,pojave se jednu sezoni i više ih nigdje ,za mene će veči skakač uvjek biti npr jedan
Mati Hautemaki
Da, i to stoji, za epitet "velikan" treba stalne pobjede i uspjesi, a navedeni su bljesnuli u jednoj ili dvije sezone (iako su mi Jacobsen i Loitzl dragi kao skakači, prvi zbog skokova, a drugi zbog do sada neprevaziđenog i maksimalno pedantnog stila). Mogao si ovdje staviti i Jakuba Jandu, ne bi imao niti jednu zamjerku.
Također, pogodio si
u sridu sa Hautamaekijem, inače mojim najdražim skakačem za kojeg navijam (tačnije simpatiziram

) skoro otkako pratim ovaj sport. Iako je već dugo na tih 16 pobjeda te se muči sa formom, za mene je on legenda (većina se neće složiti) i uvijek ću biti fan istog. Nadam se da će do kraja karijere uhvatiti zalet i poboljšati formu (ako ništa dovesti je do prošlosezonske) i slaviti na nekoliko takmičenja. O Olimpijadi, 4 Hills-u i(li) Svjetskom kupu za sada mogu samo sanjati, ali ne bi se čudio kada bi ovo bila realnost za Finca. Sjećam ga se po pobjedama i borbama čak i sa Hannawaldom, te tandemom sa Janne Ahonenom i mnogim drugim nastupima.
legenda reala je napisao/la:Jedan Simon Amaman se svrstava u velikane zbog tih medalja iako su mu do nedavno bili skoro pa i jedini dobri skokovi u karijeri .Momak nastupa nekoliko godina i ništa ne postiže i dođe na Olimpijadu 2002 i uzme dvije medalje .
I opet ga nekolike godine nema nigdje ,ode u Vankuver i opet osvoji dva zlata

I evo sad opet ga skoro da nema nigdje .Taj fenomen kod njega mi nikako ne ide u glavu

Isto i po pitanju Švicarca. Simon Ammann je interesantan čovjek u skijaškim-skokovima. Dugo se takmiči, zablista s vremena na vrijeme, osvoji trofeje i medalje kada se najmanje očekuje, no to mu i daje onaj poseban "šmek". Kada je osvojio Svjetski kup, meni lično je bilo nevjerovatno kako uvijek uspije nadmašiti bilo kakvu prepreku (u ovom slučaju dužinu leta/skoka), ili se prikrati
iz sjene i osigurati pobjedu, ili postolje u najgorem slučaju. Nagledat ćemo se mi još ovog čovjeka...
Eto, ispričasmo se lijepo, ostaj mi pozdravljen.