ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

samosarajvo
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la samosarajvo » 30 dec 2011, 20:02

Evo moja pretpostavka kako bi mogla 2012 izgledat sto se tice tenisa.Dosta subjektivna :lol: 8-)

Djokovic pada na 2 mjesto.Osvaja jedan GS, AU ili USO.
Nadal se vraca na broj 1.Uzima WB,RG i OI(u najgorem slucaju 2 od 3 ova turnira)Uzece i 3 mastersa u sezoni.Sva tri na zemlji. :mrgreen:
Federer ce ostati na trecem mjestu ali uzeti ce jedan GS ove sezone.Mogao bi opet zavrsni dio odigrati bolje.Mozda i po 7 put osvoji zavrsni turnir.Od mastersa bi mogoa uzeti Pariz.
Marej bi ove godine mogao skinut mrak sa ociju.Vidjecemo.
Ferrer ce pasti na rang listi a zamjenit ce ga Tsonga.Takodje ocekujem pad od Berdycha dok bi Fish,Monfils,Del Potro mogli napredovat na ljestvici.

Aman
Kontakt:

Post Postao/la Aman » 30 dec 2011, 20:09

Slijedeće godine prvi poraz Đokovića očekujem tek na američkoj turneji u augustu.Nadal će doživjeti veliki pad, Murray će godinu završiti na drugom mjestu.Del Potro ako ne bude povreda može do trećeg mjesta i možda može Đokovića pobjediti u finalu US Opena. Federer će biti tu negdje oko četvrtfinala na GS ali bez titula.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 30 dec 2011, 22:09

Sutrašnje finale je totalno nebitno,ovo danas je bilo fino za vidjeti :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 dec 2011, 22:55

MaGiCa je napisao/la:@Edin TM87

Cekamo tvoju obecanu "najavu nad najavama" sezone sa sve prognozama, pa da imamo cemu da se smejemo i u 2012oj. ;)
Ti izgleda ne znaš da je Edo najveći teniski stručnjak na ovom forumu :o
Ko se zadnji smije najslađe se smije :mrgreen:

Ja ću vam reći pred početak AO ko osvaja ;) :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 30 dec 2011, 23:50

Ovaj mec ne treba shvatati ozbiljno, RF neke turnire vise ne igra 100%, a kamoli da na egzibiciju ulazi tako.
Nole imao par dobrih poteza, iako je na pocetku izbacivao, izdominirao je RF-a u ostatku meca.
I da je obrnuto bilo, isto bi rekao, za one koji misle da sam subjektivan. :lol:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 31 dec 2011, 15:41

Malo nam se i David u zadnje vrijeme uzjogunijo,čisto da mu se neke stvari objasne :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 31 dec 2011, 20:24

http://www.atpworldtour.com/posting/2012/451/mds.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Dva derbija na startu turnira u Dohi, i Nadal i Federer su mogli puuuno bolje proci.

Repriza proslogodisnjeg finala i polufinala iz 2010.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 01 jan 2012, 22:35

Dakle, polako, ali sigurno nam se približava prvi GS u sezoni, AO, koji će nam djelimično pokazati kako će se stvari odvijati u nastavku sezone i dati odgovore na neka pitanja !
AO je turnir na kojem uvijek bude pregršt dobrih mečeva, mečeva za pamćenje. Za mene najbolji meč koji sam ikada gledao je odigran na ovom turniru, a to je onaj Federera i Safina 2005 gdje je prikazana sva ljepota tenisa u jednom meču ! Bilo je njih još, Federer-Tipsarević 2008, Federer-Nadal 2009, Nadal-Verdasco 2009, Nalbandian-Hewit 2011, Sampras-Agassi 2000 itd) tako da ih očekujem i ove godine i ne sumnjam da će ih biti, naročito kad uzmemo u obzir prvu četvorku i njihova očekivanja za ovu godinu, i ono što svaki od njih mora dokazati ove sezone !

Novak Đoković

Nole je i sam svjestan pritiska koji nosi i šta to mora uraditi ove sezone. Povreda je očigledno prošlost, a igra koju je pokazao na egzibiciji u Abu Dhabiju nam govori da se vratio stari Nole i da je najveći favorit na predstojećem turniru !
Naravno, egzibicija je nešto sasvim drugo, ali lijepo je vidjeti Novaka ponovo u formi !
Ove sezone mora odbraniti dosta bodova ako želi zadržati prvo mjesto na ATP listi, a također i osvojiti barem pola turnira i još minimalno 1 GS da dokaže da sve ovo što je pokazao nije bio bljesak, već konstanta i kontinuitet, a to će najbolje pokazati tako što će odigratii približno dobro i u ovoj sezoni, kao što je igrao i u minuloj !
Međutim, imat će jako težak posao, jer "razjareni" Federer na krilima 17 uzastopnih pobjeda, zatim nabrijani Rafa koji želi pokazati da može pobijediti Đokovića, te Murray koji će tražiti svoj prvi GS, a ove sezone bi ga mogao konačno i naći, pravit će mu velike probleme !

Rafael Nadal

Kao što sam već spomenuo, Rafa želi dokazati da može pobijediti Đokovića i ono što je bitno za njega jeste to da zna dobro šta treba raditi kada igra protiv njega, tj. šta mora promijeniti u svojoj igri ! Loše po njega jeste što je ta promjena potpuno suprotna njegovom načinu igre, tako da bi to mogao biti mač s dvije oštrice !
Čitam da je promijenio dizajn reketa, jer želi igrati ofanzivnije i više se koncentrisati na vinere nego na pušeraj. Drago mi je što je to tako, ali iskreno sumnjam da on to može, no eto vidjećemo !
Rafa će ove godine, kao i obično briljirati u prvom dijelu sezone, naročito na turnirima prije RG-a, a i na samom RG-u ! Uz OI, svakako glavni cilj mu je osvajanje RG-a i ulazak u historiju kao prvi igrač koji je osvojio RG 7 puta, tako da bi preskočio Bjorna Borga i opravdao nadimak "kralj šljake" (mada je jedan A.Sirotanović :mrgreen: )
Dosta toga će zavisiti od AO-a i učinka na istom, jer će nas njegova igra i rezultat na tom turniru upoznati sa njegovim stvarnim dometima ove sezone, a siguran sam da Nadal želi povratiti br.1 tako da mu je AO prava prilika da napravi veliki korak ka tom cilju !

Roger Federer

"Razjareni" Švajcarac na krilima 17 uzastopnih pobjeda sa kraja prošle sezone dolazi na AO kao jedan od glavnih favorita ! No, nećemo se zavaravati tim titulama i pobjedama ostvarenih na kraju prošle sezone, jer znamo u kakvom stanju su bili Nole, Rafa i Andy, iako je zaista čudno, a pomalo i smiješno da je Federer u 30-tim na kraju sezone svježiji igrač od ove trojice koji su dosta mlađi od njega ! Međutim, igra sa kraja 2011 godine nam pokazuje da glad za pobjedama i titulama i dalje postoji, motivacije sigurno ne nedostaje, no pitanje je može li takvu igru prenijeti i u 2012-u i osvojiti još koji GS.
Lično mislim da može, mada to zavisi i od nekoliko drugih faktora, prije svega mislim na žrijeb, pa onda na nivo igre protivnika itd ! Federer je prošle sezone imao nekoliko nekarakterističnih poraza za njega. 2 puta je izgubio mečeve u kojima je vodio sa 2:0 u setovima. To mu se nikada u karijeri nije desilo, a 2011 jeste 2 puta.
Ono što raduje jeste što ćemo ga gledati još najmanje jednu godinu u kojoj će, vjerujem, dati sve od sebe da na svojih rekordnih 16 GS titula doda još jednu-dvije, a također i zlatom na OI s singlu stavi krunu na svoju nevjerovatnu karijeru. Mislim da je to zaslužio !

Andy Murray. . .

ove godine osvaja svoj prvi GS i tako postaje najopasniji igrač na touru ! :mrgreen:
Bez zezanja, ozbiljno to mislim. Imenovanje legendarnog Lendla za trenera dovoljno govori o ambicijama Murraya za narednu sezonu ! Očekujem da zablista negdje sredinom sezone, na RG-u i WB-u i da osvoji jedan od ta 2 GS-a.
Andy je veliki talenat, ima sve udarce koje trebaju imati veliki igrači, a s obzirom na to da je psiha najvažnija u tenisu, a i u večini sportova, Ivan Lendl je taj koji će mu svojim iskustvom dosta pomoći u tome i sigurno ga dovesti do dugo željenog cilja, a to je GS titula ! To će vjerovatno zahtjevati manje igrica, veću posvećenost tenisu i promjena igre iz defanzivne u ofanzivnu, ne u pretjerano velikoj mjeri, ali primjetnoj !
Samo na taj način, uz maksimalnu posvećenost tenisu može doći do GS-a.
Sretno Andy !

Od igrača poput Delpa, Tsonge, Fisha, Ferrera, Berdycha, Monfilsa ne očekujem ništa specijalno osim što bi mogli možda pomrsiti račune nekom favoritu na GS-ovima ! To su igrači koji puno zuje, a malo meda daju, tako da vjerujem da će slično biti i ove sezone !

Kada se sve uzme u obzir, biće ovo jedna jako zanimljiva sezona. Ulje na vatru dodaju i OI na kojima će svi igrači igrati maksimalno i po svaku cijenu željeti osvojiti zlatnu medalju ! Rafa i Agassi su jedini igrači koji uz sva 4 GS-a imaju i zlato na OI, tzv Golden slam. Da li može i Federer upasti tu? - Vidjećemo ove sezone !
Biće "krvi" do koljena. Šta nam preostaje nego da uživamo !

Sretna nova godina svima i sve najbolje ! ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 02 jan 2012, 23:01

formance je napisao/la:Dakle, polako, ali sigurno nam se približava prvi GS u sezoni, AO, koji će nam djelimično pokazati kako će se stvari odvijati u nastavku sezone i dati odgovore na neka pitanja !
AO je turnir na kojem uvijek bude pregršt dobrih mečeva, mečeva za pamćenje. Za mene najbolji meč koji sam ikada gledao je odigran na ovom turniru, a to je onaj Federera i Safina 2005 gdje je prikazana sva ljepota tenisa u jednom meču ! Bilo je njih još, Federer-Tipsarević 2008, Federer-Nadal 2009, Nadal-Verdasco 2009, Nalbandian-Hewit 2011, Sampras-Agassi 2000 itd) tako da ih očekujem i ove godine i ne sumnjam da će ih biti, naročito kad uzmemo u obzir prvu četvorku i njihova očekivanja za ovu godinu, i ono što svaki od njih mora dokazati ove sezone !

Novak Đoković

Nole je i sam svjestan pritiska koji nosi i šta to mora uraditi ove sezone. Povreda je očigledno prošlost, a igra koju je pokazao na egzibiciji u Abu Dhabiju nam govori da se vratio stari Nole i da je najveći favorit na predstojećem turniru !
Naravno, egzibicija je nešto sasvim drugo, ali lijepo je vidjeti Novaka ponovo u formi !
Ove sezone mora odbraniti dosta bodova ako želi zadržati prvo mjesto na ATP listi, a također i osvojiti barem pola turnira i još minimalno 1 GS da dokaže da sve ovo što je pokazao nije bio bljesak, već konstanta i kontinuitet, a to će najbolje pokazati tako što će odigratii približno dobro i u ovoj sezoni, kao što je igrao i u minuloj !
Međutim, imat će jako težak posao, jer "razjareni" Federer na krilima 17 uzastopnih pobjeda, zatim nabrijani Rafa koji želi pokazati da može pobijediti Đokovića, te Murray koji će tražiti svoj prvi GS, a ove sezone bi ga mogao konačno i naći, pravit će mu velike probleme !

Rafael Nadal

Kao što sam već spomenuo, Rafa želi dokazati da može pobijediti Đokovića i ono što je bitno za njega jeste to da zna dobro šta treba raditi kada igra protiv njega, tj. šta mora promijeniti u svojoj igri ! Loše po njega jeste što je ta promjena potpuno suprotna njegovom načinu igre, tako da bi to mogao biti mač s dvije oštrice !
Čitam da je promijenio dizajn reketa, jer želi igrati ofanzivnije i više se koncentrisati na vinere nego na pušeraj. Drago mi je što je to tako, ali iskreno sumnjam da on to može, no eto vidjećemo !
Rafa će ove godine, kao i obično briljirati u prvom dijelu sezone, naročito na turnirima prije RG-a, a i na samom RG-u ! Uz OI, svakako glavni cilj mu je osvajanje RG-a i ulazak u historiju kao prvi igrač koji je osvojio RG 7 puta, tako da bi preskočio Bjorna Borga i opravdao nadimak "kralj šljake" (mada je jedan A.Sirotanović :mrgreen: )
Dosta toga će zavisiti od AO-a i učinka na istom, jer će nas njegova igra i rezultat na tom turniru upoznati sa njegovim stvarnim dometima ove sezone, a siguran sam da Nadal želi povratiti br.1 tako da mu je AO prava prilika da napravi veliki korak ka tom cilju !

Roger Federer

"Razjareni" Švajcarac na krilima 17 uzastopnih pobjeda sa kraja prošle sezone dolazi na AO kao jedan od glavnih favorita ! No, nećemo se zavaravati tim titulama i pobjedama ostvarenih na kraju prošle sezone, jer znamo u kakvom stanju su bili Nole, Rafa i Andy, iako je zaista čudno, a pomalo i smiješno da je Federer u 30-tim na kraju sezone svježiji igrač od ove trojice koji su dosta mlađi od njega ! Međutim, igra sa kraja 2011 godine nam pokazuje da glad za pobjedama i titulama i dalje postoji, motivacije sigurno ne nedostaje, no pitanje je može li takvu igru prenijeti i u 2012-u i osvojiti još koji GS.
Lično mislim da može, mada to zavisi i od nekoliko drugih faktora, prije svega mislim na žrijeb, pa onda na nivo igre protivnika itd ! Federer je prošle sezone imao nekoliko nekarakterističnih poraza za njega. 2 puta je izgubio mečeve u kojima je vodio sa 2:0 u setovima. To mu se nikada u karijeri nije desilo, a 2011 jeste 2 puta.
Ono što raduje jeste što ćemo ga gledati još najmanje jednu godinu u kojoj će, vjerujem, dati sve od sebe da na svojih rekordnih 16 GS titula doda još jednu-dvije, a također i zlatom na OI s singlu stavi krunu na svoju nevjerovatnu karijeru. Mislim da je to zaslužio !

Andy Murray. . .

ove godine osvaja svoj prvi GS i tako postaje najopasniji igrač na touru ! :mrgreen:
Bez zezanja, ozbiljno to mislim. Imenovanje legendarnog Lendla za trenera dovoljno govori o ambicijama Murraya za narednu sezonu ! Očekujem da zablista negdje sredinom sezone, na RG-u i WB-u i da osvoji jedan od ta 2 GS-a.
Andy je veliki talenat, ima sve udarce koje trebaju imati veliki igrači, a s obzirom na to da je psiha najvažnija u tenisu, a i u večini sportova, Ivan Lendl je taj koji će mu svojim iskustvom dosta pomoći u tome i sigurno ga dovesti do dugo željenog cilja, a to je GS titula ! To će vjerovatno zahtjevati manje igrica, veću posvećenost tenisu i promjena igre iz defanzivne u ofanzivnu, ne u pretjerano velikoj mjeri, ali primjetnoj !
Samo na taj način, uz maksimalnu posvećenost tenisu može doći do GS-a.
Sretno Andy !

Od igrača poput Delpa, Tsonge, Fisha, Ferrera, Berdycha, Monfilsa ne očekujem ništa specijalno osim što bi mogli možda pomrsiti račune nekom favoritu na GS-ovima ! To su igrači koji puno zuje, a malo meda daju, tako da vjerujem da će slično biti i ove sezone !

Kada se sve uzme u obzir, biće ovo jedna jako zanimljiva sezona. Ulje na vatru dodaju i OI na kojima će svi igrači igrati maksimalno i po svaku cijenu željeti osvojiti zlatnu medalju ! Rafa i Agassi su jedini igrači koji uz sva 4 GS-a imaju i zlato na OI, tzv Golden slam. Da li može i Federer upasti tu? - Vidjećemo ove sezone !
Biće "krvi" do koljena. Šta nam preostaje nego da uživamo !

Sretna nova godina svima i sve najbolje ! ;)
Po tebi,koji GS Andy osvaja ? :P
"Indija,Pakistan..."

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 03 jan 2012, 00:36

On moze uzeti samo AO ili US Open.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 03 jan 2012, 01:12

Mislim da će Andy "poluditi" ove sezone i svoje najbolje partije pružiti ondje gdje se to od njega najmanje očekuje ! To su RG i WB ! Ima sjajne fizičke predispozicije koje su od velike važnosti na šljakastim terenima, a uz Lendla će vjerovatno poboljšati ofanzivu i svoje udarce i igru sve više okretati na istu, a sve manje na pušeraj ! To je ono što ja očekujem od njega ove sezone ! Stvarno bih volio da konačno začepi usta odvratnim engleskim novinarima !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jan 2012, 12:34

formance je napisao/la:Mislim da će Andy "poluditi" ove sezone i svoje najbolje partije pružiti ondje gdje se to od njega najmanje očekuje ! To su RG i WB ! Ima sjajne fizičke predispozicije koje su od velike važnosti na šljakastim terenima, a uz Lendla će vjerovatno poboljšati ofanzivu i svoje udarce i igru sve više okretati na istu, a sve manje na pušeraj ! To je ono što ja očekujem od njega ove sezone ! Stvarno bih volio da konačno začepi usta odvratnim engleskim novinarima !
Sve mogu da potpisem, ali "Murray" i "sljaka" ne idu u istoj recenici. Jednostavno decko ne ume da igra na njoj.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 03 jan 2012, 12:54

Slažem se, ali ko zna šta se može desiti. Uvijek me je čudilo kako igrač koji je nevjerovatno fizički pripremljen nema niikakve rezultate na podlozi koja bi, uzimajući u obzir njegove fizikalije i stil igre, njemu najviše odgovarala !
Ako pogledamo prošlu sezonu, stizao je do polufinala RG-a, WB-a i USO-a gdje je gubio od Nadala, tako da mislim da je njemu najveća prepreka ta mentalna blokada koju ima u glavi, a ne eventualna loša igra na nekoj podlozi !

Profesionalnitenis.com

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 03 jan 2012, 13:38

Ovim ljudima nikad nije dosadno! :)
[youtube][/youtube]
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 jan 2012, 20:06

Gledao sam samo 2. set između Nadala i Kohlschreibera. Poptuno sam zaboravio da Eurosport 2 prenosi Dohu. :( Nema veze, od sutra ću valjda biti malo više u toku. Helem, Nijemac nije bio uopće loš. Odlično je otvorio 2. set i breaknuo Nadala, no Španac se vratio i čak imao break loptu da dobije set. Nije uspio, pa je Kohlschreiber u 13. igri dobio taj set. Treći nisam gledao, imao sam preča posla. :mrgreen:

Federer briše Davydenka. Protutnjao je prvim setom (6:2), a kako stvari stoje i u drugom će Rus maksimalno doći do 2 gamea. Fedex vodi 5:1 i ima 0:30 na Davydenkov servis.

Tsonga je tek u trećem setu odigrao na nivou i dobio Jazirija. To naravno nisam gledao, već poslije uhvatih ovaj podatak. Dobro, početak sezone je pa ćemo to pripisati nezagrijanosti. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 04 jan 2012, 19:24

Fin turnir se igra u Dohi, Roger je najblizi da ga uzme, naravno navijamo za Rafu da dodje do finala, pa da smanji Roger malo ovaj omjer 8-) Prosle godine je Davidenko dobio Nadala u polufinalu pa ga Roger nije mog'o mlatnut...

Bas ga se ne mogu nagledat', evo manje od 2 sata je proveo na terenu za ova 2 meca, zao mi je Davidenka, al' njegovo je proslo, Nadal se muci, Tsonga se muci i izgleda kao da je 71. titula i 4. u nizu neminovna :D

ps Remek djelo pravog poznavaoca tenisa ide na sljedecoj stranici da svi mogu vidjet :)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 jan 2012, 19:28

:lol:
To haman 7 dana pišeš post, pa ga s vremena na vrijeme edituješ u Wordu? :mrgreen:
"O, bogovi reketa, forehanda i backhanda; sile drop shotova i returna, pokorite se velikom Edinu, doktoru svih doktora i forumskom utjelovljenju velikana poput Samprasa, Federera, Borga, Lendla, Mcenroea i ostalih!" :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 jan 2012, 19:38

Edin TM87 je napisao/la:Fin turnir se igra u Dohi, Roger je najblizi da ga uzme, naravno navijamo za Rafu da dodje do finala, pa da smanji Roger malo ovaj omjer 8-) Prosle godine je Davidenko dobio Nadala u polufinalu pa ga Roger nije mog'o mlatnut...

Bas ga se ne mogu nagledat', evo manje od 2 sata je proveo na terenu za ova 2 meca, zao mi je Davidenka, al' njegovo je proslo, Nadal se muci, Tsonga se muci i izgleda kao da je 71. titula i 4. u nizu neminovna :D

ps Remek djelo pravog poznavaoca tenisa ide na sljedecoj stranici da svi mogu vidjet :)
Guravo ce biti.I Nadal i Roger igraju fino. Ako se sastanu u finalu ocekuje nas strasan mec, u tri seta skoro pa sigurno da ce ici.Roger ce imati nesto tezi put do finala, ako prodje sljedece kolo ceka ga Tsonga(pod uslovom da i on prodje),

Sad procita ovaj formanceov post.Vezano za Nadala.
Ja da sam on nebi nista mjenjao u svojoj igri.Pokusao bi fizicki biti jos bolje spreman i igrati svoju igru.Sa tom igrom je odrzao vise lekcija najboljem svih vremena, siguran sam da moze i Djokovicu.Proslu sezonu Djole nece ponovit 99%.Ja mislim da bi on mogao uzeti 1(MAXIMALNO 2) GS te do 3 mastersa 1000.Znaci nece to biti isti Djokovic kao 2011 a ako to bude Nadal kakav zna biti(fizicki spreman,motivisan i koncentrisan) siguran sam da moze pobjedit Djokovica bez mjenjanja stila igre.
Pratim ga na ovoj Dohi, sve vise forsira dvorucni bekhend, sve vise napada.Prije u takvim situacijama je isao dubok slajs.Sve vise izlazi na mrezu...
Za sad, protiv ovih slabijih protivnika to ide dobro ali je pitanje kako ce to ici protiv boljih tenisera.Vidjecemo ubrzo ali mislim da nikad nece biti dobar u ofanzivi kao u defanzivi.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 04 jan 2012, 20:08

Monolog je napisao/la::lol:
To haman 7 dana pišeš post, pa ga s vremena na vrijeme edituješ u Wordu? :mrgreen:
"O, bogovi reketa, forehanda i backhanda; sile drop shotova i returna, pokorite se velikom Edinu, doktoru svih doktora i forumskom utjelovljenju velikana poput Samprasa, Federera, Borga, Lendla, Mcenroea i ostalih!" :lol:
Daj ba ne budi smijesan, napisat cu ga prije Man - Newcastle, nisam im'o vremena ovih dana nikako poslije Nove...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 jan 2012, 21:08

Hajde Edine dragi ,hoće li više ta analiza predstojeće sezone ,željno isčekujemo :P
Požuriiiiiii!!!!! ;) :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.