Zanimljiva tekma. Igrači u samo 90 minuta pokazali i svoj maksimum i svoj minimum.
Ja ne znam da li bi bilo pametno išta o ovoj tekmi reći, sem da nisam gled'o zadnjih ca.40 sekundi i da sam izgubio volju za gledanjem onog trenutka kad je onaj panj što ga majka nazva Sebastien ušao u igru, al' eto pokušaću.
Szczesny je odigrao dobru tekmu. Jbg, golmanu je najteže biti heroj, a najlaške krivac, a ja obično nemam namjeru kriviti golmana i na njem ispoljavati svoje frustracije. Za prvi gol je najveći krivac. Drugi dio otpada na Songa (ili ko je ono čuvao Senderosa

)i na asistenta, jer je
gol postignut pod dejstvom prekršaja. No, aj neću patetike. Tek reda radi da 'pomenem, iako želim da budem jasan: Krivi su igrači i ekipa u ćošku (nije baš ćošak, al' ko ga jbe).
Djourou je podigao polijepo svoju razinu igre u odnosu na prošlu/e sezonu/e. Svidja mi se i drago mi je da će propustiti tek Leeds United. Samo neka nastavi ovako. Ko ga bude krivio za crveni il' nije gled'o tekmu il' ju je površno gled'o, druge ne'a. To je tako jbg, jer onaj ,ko je gled'o ,vidio je na kakav je način Mertesacker prije toga izgubio loptu. Iiii daa...Djuro bome popravi ono svoje izbijanje lopte kad mu je protivnik
na ledjima.
Eto, odma' da dodam, Mertesacker je igrao dobro, sem te greške. Može dvica, et' samo da ga kod kuće
ne uderaju kad dodje.
Loran, svaka ti čast. Ne svidja mi se tvoja ljuta faca, al' bgmi moram priznati da ima u njoj i nečeg odlučnog. Jedan od boljih danas, iako bi' mogao naći par greškica, kao loše postavljanje (pravljenje ofsajd zamke) i ona zbunjenost kad Ruiz skoro pa dodje 1vs1 sa golmanom...Otom potom. Igrao si dobro.
Coquelin.

Najbolji lijevi bek Arsenala zadnjih 5 godina.

Ofanzivno je bio odličan čak 90 minuta, što je, priznaću ,za Arsenalova igrača rijetkost (""). Defanzivno ? Jedna greškica, koju sam ja upratio, ali ajde, nju može podijeliti sa ostalih 9-10 igrača.
Theo mi odigra dojmljivo prvo poluvrijeme. Ili barem neke trenutke prvog poluvremena. Kasnije...(stidim se i šutim).
Aarone druže aj mi pomozi naći onaj post, gdje kažem da samo trebaš odmor. Prvih 45 minuta Rambo pokaza sav svoj talenat. Jbno dobar, hrabar, odvažan, ovaj put je
pegl'o loptu sa stilom. Fina partija bar za prvih 45 minuta.
Za ostatak ću ti dati ocjenu dobar, al' ćeš je podjeliti zajedno sa Songom, a Arteti ću dati 3+, pa nek' smatra da je to 4-. Song je odigrao slabu tekmu. Prvo poluvrijeme i nešto u ofanzivi i solidno, drugo poluvrijeme je trio Song-Arteta-Rambo očigledno izgubio bitku na sredini terena.
Zanimljivost: Kasnio sam na tekmu oko minutu i kada sam počeo gledati, prvo što sam vidio je Song kako drži loptu na sredini terena. Mislio sam da je Aneke počeo od prve minute. Ne znam
dje naraste 'noliko.
Za Mikaela već rekoh. Gubio je brate nekoliko puta loptu, a to ne valja. Trebao bi on malo na klupicu, pa da odmori. Jedino što je dao današnjem Arsenalu je
nepanika iliti smirenost, za lingviniste (one koji će mi naći tri tone značenja riječi "smirenost") dao je Arsenalu barcelonin način vraćanja lopte u posjed.
Gervinho , ja ne znam šta da ka'em. Mnogi ne daju ni da te stavim u istu rečenicu sa Nasrijem, iako bi trebalo da je obrnuta situacija grijeh.
Idemo redom: Korner, 3 igrača imaju bolju poziciju od tebe, istrčavaš iz gužve, sjajno njušiš gdje će lopta pasti i... (doduše) fulaš. 2 solo prodora ja upamtih, od toga jedan završi sa šutem. Nisi prošao deset igrača, al' jesi trojcu. To zbilja ne može momak bez mozga, bio si stalno u odbrani. Vjerujem ,da sve digneš na noge kad lopte na Arsenalovoj polovici dodje do tebe i stvoriš lijep prostor za kontru. Obećao sam, neću spominjati nedosudjen (OČIGLEDAN) penal nad tobom. Imao si samo jedno pogrešno dodavanje (eto za statističare).
Eh i za kraj vaš dragi bog (bogohulim li?). Drag mi je igrač, iako meni, za razliku od mnogih, zauzima poziciju tamo negdje oko broja šest (valjda se zna, od standardnih je neprikosnoven Jack, iza je Szczesny, iza je Rambo, a još iza je Alex Aca Song, tu negdje se nalazi Yao, čisto ,jer me podsjeća na Jack Sparrowa ,a onda ko stigne...).
Neću vam ga kudit, neću vam ga hvalit. Vaš je i džaba vam ga. Samo ću reći: Robine druže, aj ti malo odmori.
//
Samo i jedino Yao trči do lopte mlatarajući rukama, a onda aj ga stigni.
@Bosco: To mi nešto htjede šuknut? Objasni mi šta, molim te, ja plavuša pa ne razuMem bre?