Reina,Glen,Agger,Skrtel,Enrique,Hendo,Adam,Downing,Bellamy,Gerrard-Carroll...
Nadam se pobjedi,mada bi i remi bio zadovoljavajuci.

I mislim da povratak EL Capitana puno puno nam znaci,mogao bi on bit' kljuc pobjede u utorak,uz nadam se Andya..

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Nama skoro pa i da ne treba napadač. Imamo Kuyta, Bellamyja i Carrolla, a tu uvijek može uletiti Maxi koji u zadnje vrijeme više igra iza napadača nego na krilu. Možda nam jedino krilo treba mada je Bellamy fanstastičan, jednostavno fantastičan. Bojim se da se ne povrijedi, to bi bio veliki hendikep jer je trenutno igrač koji je u najboljoj formi u timu. Također, tu je Stevie koji uvijek, ali baš uvijek može promjeniti stvari na bolje, posebno kada uđe s klupeMonolog je napisao/la:Ne možeš dovođenje Enriquea i Adama reći da je rezultat odličnog scoutinga.Jednostavno, JE je morao ići iz Newcastlea, jer je želio igrati u mnogo konkurentnijem klubu i boriti se za učešće u CL. To mu Svrake ne mogu pružiti, al' Redsi da.
![]()
Forsiranje Engleza je greška, ako mene pitate. I drugi igraju fudbal i to mnogo bolje od Otočana (ne onih sarajevskih). Jednostavno, čim neko predribla jednog igrača i(li) zabije jedan pogodak, odmah je u engleskim medijima proglašen nadolazećom zvijezdom, velikim talentom i šta ti ja znam kako. Evo, sada se može pročitati da Wenger hoće Podolskog za, barem meni, smiješnu sumu. Zašto Kenny ne izdvoji nešto više novca i pošalje to na adresu Lukasovog kluba? S njim ne može pogriješiti. A, čak i ako bude flop, uvijek se može prodati Wolfsburgu.
Uredu za Villu al' zašto npr. ne bi ponudili 40 miliona za Gotzea ? Naravno ovo je samo rad mašte al' zbog čega ne bi poslali ponudu za jednog od najperspektivnijih igrača na svijetu ? Uredu,on se ne uklapa u stil igre koji Liverpool preferira,idemo dalje.Hazard,M'Villa,Eriksen,Shaqiri,Muniain... zašto ne probati baciti udicu na nekog od ovih igrača ? Naravno ne mora značiti da bi njihov dolazak značio da će Liverpool postati jači tj. da će bi neko od njih podigao igru Liverpoola na veći nivo al' to je rizik koji postoji pri svakom mogućem transferu.Red Assassin je napisao/la:Sta treba dati 40 miliona za Vilju koji je vrhunski i koji ce odigrati samo jednu sezonu a ne kupiti za 40 miliona Rodaljegu, Gyana i Higuaina :S Na primjeru sa Adamom i Enrikeom vidi se da dobar skaunt se vise isplati nego bacanje milijardi na neke tamo zvjezde koje su tu da igraju samo za novac bez srasti.. Po meni treba akademiju podici na jedan novi nivo da nam daje nove talente svake godine a da ne bacamo velike pare na tamo neke, sami ih pravimo ekonomicnije je
Ma mi imamo jedan poraz u zadnjih vise od 10 tekmi sigurno...OTNYS_YNWA je napisao/la:U zadnjih 5 kola bez poraza, prvih pet ekipa se time ne može pohvaliti.
Ja se cudom nacuditi nisam mogao kada sam vidio da Kerol zabija u Njukaslu. Momka se sjecam kada se tek pojavio, ne pamtim da sam nekada vidio vecu levat'nu u tako velikom klubu. Radi njegove lose igre ga i jesam zapamtio. I onda lika krenulo, bice kao naseg Ibisevica, Mintala i slicne igrace sa epizodnim ulogama. Za napadaca je samopouzdanje od velike vaznosti, pa ako jos ekipa igra na njega, ima da zabija kao lud. Al' ta serija obicno kratko traje, kratkorocno nadahnuce kad - tad opadne, izgubi se samopouzdanje, a onda nastaje 'trazenje' i patnja. Ne dajem Kerolu velike sanse u Liverpulu. Nisam ih davao ni kada je kao 'veliko ime' presao u Liverpul (stoji u dva stara komentara), a posebno ih ne dajem sada kada se pokazao kao losa investicija. Jedino mogu odati priznanje Njukaslu, po meni najbolje odradjen transfer u historiji fudbalareds je napisao/la:Apsolutno se slažem sa svim napisanim.
Carroll je odigrao jednu fantastičnu polusezonu u Newcastleu i nabio cijenu samo tako (uz sve to je i Englez).Liverpoolu je bio potreban jedan špic (Suarez to nije),a vremena nije bilo.Ko zna,možda da je bilo više vremena Liverpool ne bi ni kupio Andya al' ovako je bilo daj šta daš (kažem možda).
Što se tiče tog velikog broja transfera Liverpool je uradio sjajan posao na zadnjem roku.Nepotrebni igrači su otišli,a dovedena sasvim pristojna pojačanja.Ja vjerujem da će od sada biti druga priča i da će Kenny upravo probati da dovodi vrhunska pojačanja,iako će to biti dosta teško.Liverpool trenutno nema šta ponuditi nekom vrhunskom igraču sem obećanje da će Liverpool ponovo postati šampion.Teško,gotovo nemoguće je da oni dovedu neku veliku zvijezdu pored Citya,Chelsea,Reala,Barce... .Da bi ponovo postali dio elite moraju početi da osvajaju trofeje (makar to bio i Carling kup) i zadržavaju kvalitetne igrače.Jbga kad dopustiš da ti odlaze ključni igrače odmah gubiš reputaciju.Veliki klub to sebi nikad ne bi smio dopustiti.Ako kojim slučajem do toga i dođe onda treba da se dovede vrhunska zamjena,a ne da se pare bacaju uzaldu na vršenje eksperimenata.Al' dobro ja sam optimističan mislim da Liverpool napreduje i ide u dobrom pravcu.
Mozes ti dovesti 10 Adama, 10 Enrikea i 10 Dauninga i to ti nece donjeti velike trofeje. Trofeje donose igraci ekstra klase, igraci kao sto su Drogba i Lampard, Runi i Ronaldo, Anri i Berkamp, Mesi i Iniesta, Zidan i Figo, Sevcenko i Kaka,.. Liverpul je imao odlicnu bazu u sezoni kada su pred kraj sezone izgubili bitku sa Junajtedom. Na njihovu zalost, Tores i Dzerard nisu mogli sastaviti dvi utakmice zajedno u timu, sto je bio veliki uteg na njihovom putu ka tituli prvaka u EPL. Ja sam ubjedjen da bi u toj sezoni bili prvaci da su imali vrhunskog krilnog igraca. Imali su moc na sredini i u napadu, dok je po krilu djelovao bizon KujtRed Assassin je napisao/la:
Sta treba dati 40 miliona za Vilju koji je vrhunski i koji ce odigrati samo jednu sezonu a ne kupiti za 40 miliona Rodaljegu, Gyana i Higuaina :S Na primjeru sa Adamom i Enrikeom vidi se da dobar skaunt se vise isplati nego bacanje milijardi na neke tamo zvjezde koje su tu da igraju samo za novac bez srasti.. Po meni treba akademiju podici na jedan novi nivo da nam daje nove talente svake godine a da ne bacamo velike pare na tamo neke, sami ih pravimo ekonomicnije je
Imaće vremena za vrijeme Suarezove suspenzije (koja je očigledno neizbježna) da pokaže da li ima kvalitet za Liverpool.Ukoliko tada ne uspije da uđe u formu i odigra par dobrih mečeva onda mislim da je osuđen da bude backup i da dobija po 5-10 minuta po utakmici.Naravno ne mora značiti da će propasti.Ko zna,možda tek za jednu sezonu eksplodira al' mislim da neće imati dugo vremena da počne da opravdava uloženi novac.Svi znamo kakvi su engleski mediji i kako oni znaju uticati na psihu igrača (pogotovo kad je domaći).Još Carroll na glasu kao bad boy ,alkos i na taj način im uvijek daje povod za priču.Ne mogu svi biti imuni na te ujede.Valencia je napisao/la:Ja se cudom nacuditi nisam mogao kada sam vidio da Kerol zabija u Njukaslu. Momka se sjecam kada se tek pojavio, ne pamtim da sam nekada vidio vecu levat'nu u tako velikom klubu. Radi njegove lose igre ga i jesam zapamtio. I onda lika krenulo, bice kao naseg Ibisevica, Mintala i slicne igrace sa epizodnim ulogama. Za napadaca je samopouzdanje od velike vaznosti, pa ako jos ekipa igra na njega, ima da zabija kao lud. Al' ta serija obicno kratko traje, kratkorocno nadahnuce kad - tad opadne, izgubi se samopouzdanje, a onda nastaje 'trazenje' i patnja. Ne dajem Kerolu velike sanse u Liverpulu. Nisam ih davao ni kada je kao 'veliko ime' presao u Liverpul (stoji u dva stara komentara), a posebno ih ne dajem sada kada se pokazao kao losa investicija. Jedino mogu odati priznanje Njukaslu, po meni najbolje odradjen transfer u historiji fudbala .
Apsolutno se slažem.Titulu/dobre rezultate donose vrhunski igrači,a Liverpool danas ima samo jednog (Gerrard iako je daleko van prave forme al' ipak nije zaboravio igrati).Suarez je na dobrom putu al' da bi to postigao mora konstantno igrati dobro i u najtežim trenutcima preuzimati odgovornost na sebe.Valencia je napisao/la:Mozes ti dovesti 10 Adama, 10 Enrikea i 10 Dauninga i to ti nece donjeti velike trofeje. Trofeje donose igraci ekstra klase, igraci kao sto su Drogba i Lampard, Runi i Ronaldo, Anri i Berkamp, Mesi i Iniesta, Zidan i Figo, Sevcenko i Kaka,.. Liverpul je imao odlicnu bazu u sezoni kada su pred kraj sezone izgubili bitku sa Junajtedom. Na njihovu zalost, Tores i Dzerard nisu mogli sastaviti dvi utakmice zajedno u timu, sto je bio veliki uteg na njihovom putu ka tituli prvaka u EPL. Ja sam ubjedjen da bi u toj sezoni bili prvaci da su imali vrhunskog krilnog igraca. Imali su moc na sredini i u napadu, dok je po krilu djelovao bizon Kujt . Da su umjesto njega imali nekog potentnijeg krilnog napadaca, ubjedjen sam da bi slavili titulu. Osjetilo se da mogu, ali je jednostavno falio jos jedan igrac koji ce donijeti sirinu, koji ce krilne pozicije uciniti opasnim po svoje protivnike. Dakle, propustena je velika sansa da se dodje do titule. Ta titula bi mogla okrenuti stvari na mlin Liverpula. Podigli bi reputaciju, mozda doveli neka vrhunska pojacanja i sada bili favorit u borbi za naslov.
Evo ovo sam jednom napisao u vezi komparacije tima iz sezone 2009/10 i ovog današnjeg.Ako pogledaš igrače koji su igrali zapaženu ulogu tada i uporediš ih sa ovim danas zaključićeš da je današnji Liverpool daleko bolji i kvalitetniji (individualno).Sem Torresa nije bilo klasičnog golgetera(danas ga nema nikakoreds je napisao/la:Sezona 2009/10 ? Ne bih rekao...
Igrači koji su u toj sezoni odigrali više od 10 mečeva:Reina,Glen,Insua,Carra,Agger,Skrtel,Kyrgiakos,Aurelio,Aquilani,Gerrard,Riera,Benayoun,Mascherano, Maxi,Lucas,Torres,Kuyt,N'Gog i Babel.
Manje važni u toj sezoni su bili:Degen,Dossena,Spearing,Voronin,El Zahr,Pacheco..
Kada ih usporediš sa ovom ekipom onda ćeš sigurno zaključiti suprotno.Bolji rezervni golman,odbrana bolja (više kvalitetnih igrača na raspolaganju).Jedina prednost po meni tadašnjeg veznog reda je zdrav Gerrard,napad također slabiji u odnosu na ovaj današnji.![]()
Po meni baza je sasvim solidna al' glavni problem je što je konkurencija daleko jača i kvalitetnija nego prije.Ne govorim samo o vodećim timovima (sada ih je 6) već i o kompletoj ligi.Problem je što Liverpool ne ulijeva strahopoštovanje protivnicima.Zadnje ekipe na tabeli dolaze na Anfield u nadi da mogu do bod/ova.Valencia je napisao/la:Sada su po meni u losoj poziciji,.. Opet imaju solidnu bazu, ali nemaju igrace ekstra klase. Imaju Dzerarda, ali na tog momka mogu racunati sve manje i manje. Zao mi je zbog toga, on mi je vjerovatno najdrazi fudbaler danasnjice. Tu je i Suarez koji je dobar napadac, ali jos uvijek ne ekstra klasa. Sa ovakvim timom nemaju nikakve sanse da se u narednih nekoliko godina bore za titulu u EPL,.. Cak sta vise, tesko ce svake godine igrati LP sto je preduslov da se klub odrzi na vrhu.
I ja sam poprilično ubjeđen da Kaka ima još magije u svojim nogama samo mu treba konstantno igranje u pravom klubu.Eh sad pitanje je da li je to Liverpool ? Formacija (4-5-1) odgovara Kaki koji bi igrao iza centralnog napadača (Suareza npr.) al' onda nema mjesta za Adama ili Hendersona.Valencia je napisao/la:Ja bih volio vidjeti da Liverpul dovede jedno veliko ime u tim. Zasto ne Kaku!? Real ga se odrekao, a on bi sigurno radije zaigrao za Liverpul nego PSG. Jedno takvo pojacanje bi uveliko popravilo reputaciju kluba, pa bi onda imali laksi put do dovodjenja nekog mladog i nadahnutog igraca koji ce garantovati trofeje u blizoj buducnosti. Ako se plasiraju u LP na ljeto dovesti Modrica ili Bejla!? I oni bi rado presli u LFC kada bi vidjeli da klub ima velike ambicije, kada bi vidjeli da idu igrati zajedno sa Kakom, Dzerardom i Suarezom. Onda iduce godine dovesti jos jednog igraca ekstra klase i eto Liverpula u konkurenciji za titulu u EPL. U tri igraca u dvi godine investirati 100 miliona eura i eto te u konkurenciji za titulu. Bolje dati 100 miliona eura za tri vrhunska nego za 10 prosjecnih igraca. To se pokazalo bezbroj puta do sada. Tesko je sa malim ulaganjima ostvariti velike rezultate u danasnjem vremenu.
Evo dozivi i ja od Monologa dobar i 100 % realan post...Monolog je napisao/la:Ne možeš dovođenje Enriquea i Adama reći da je rezultat odličnog scoutinga.Jednostavno, JE je morao ići iz Newcastlea, jer je želio igrati u mnogo konkurentnijem klubu i boriti se za učešće u CL. To mu Svrake ne mogu pružiti, al' Redsi da.
![]()
Forsiranje Engleza je greška, ako mene pitate. I drugi igraju fudbal i to mnogo bolje od Otočana (ne onih sarajevskih). Jednostavno, čim neko predribla jednog igrača i(li) zabije jedan pogodak, odmah je u engleskim medijima proglašen nadolazećom zvijezdom, velikim talentom i šta ti ja znam kako. Evo, sada se može pročitati da Wenger hoće Podolskog za, barem meni, smiješnu sumu. Zašto Kenny ne izdvoji nešto više novca i pošalje to na adresu Lukasovog kluba? S njim ne može pogriješiti. A, čak i ako bude flop, uvijek se može prodati Wolfsburgu.
Zadnja rečenica:Shanks je napisao/la:http://www.givemefootball.com/premier-l ... d-contract
ja koliko se sjecam ti si downinga zamrzio tek nakon sto je tvoja drugarica koja voli njega pocela da pljuje carrolla kojeg ti volisStivi_Dzi je napisao/la:Ja kad sam govorio da jedan Adam, Hendo, Downing nisu igrači koji nam mogu donijet sreću i konstantno igranje u ligi šampiona bio sam napadnut i prozvan "plastičnim navijačem" Niko osim navijača Liverpoola onih optimističnih nije mislio da će ovi nabrojani biti dobra pojačanja. MOžete vi postavljat statistike, brojat asistencije i golove, baš juče je neko postavio usporedbu Xavija i Gerrarda u kojoj Steven ima više golova i asistencija u manjem broju utakmica pa ga svijet opet ne smatra boljim igračem od Xavija. Ja ga smatram najboljim veznjakom ikada, i da me pitate kao simpatizera Liverpoola a i nekog od koga trazite objektivno mišljenje. Takvi igrači kao što je naš kapiten osvajaju titule, za Downinga i naša ostala "pojačanja" igranje u ligi šampiona bi bio vrhunac karijere![]()
Ja i dalje mislim, kao i prvog dana kad smo završili sa kupovinom da su Charlie, Jordan, Stewart (pa možda bi rekao i Enrique ali čovjek se najbolje pokazao od svih pojačanja) samo privremeno kod nas, i da je njihov cilj da obezbjede LŠ pa mislim da bi se na ljeto kupila bar dva EXTRA World class pojačanja za veće domete. Sad kolko sam upravu vidjet ćemo, Kenny ne razmišlja ko ja 100 % al zna i on da ekipa koja ne može na svom terenu pobijedit Blackburn, Swansea, Norwich nema šta da traži u Ligi Prvaka.
Bertrand je napisao/la: R.I.P Gary. YNWA.
Ne mrzim ja njega, daleko od toga, samo me zna plaho iznerviratfera je napisao/la:ja koliko se sjecam ti si downinga zamrzio tek nakon sto je tvoja drugarica koja voli njega pocela da pljuje carrolla kojeg ti volis![]()
adam i enrique nisu bili skupi tako da o njima i ne treba previse pricati... kako god za ovih pola sezone su pokazali i jedan i drugi vise od downinga ali isto tako i od vecine igraca koji su tu od prije.
lako je sad pricati ja sam bio u pravu prije godinu ili pola godine... jer istina ce biti uvijek onakva kakvu ti zelis da je vidis... moje misljenje je da je svaki od tih igraca dao doprinos napretku liverpoola u odnosu na prethodne sezone a oni koji ne vide taj napredak ne vide ga iskljucivo iz razloga jer ne zele... tako im se cini da su njihove crne prognoze tacne itd.
isto tako najvise su razocarani i najvise pljuju igrace bas oni koji ne prate liverpool dovoljno a tako isto i englesku ligu pa su ocekivali da ce adam,downing, hendo donijeti titulu.
cilj je bio borba za ligu prvaka i ako se pogleda tabela vidi se da imamo i dalje dobre sanse za to.
već sam ti reko šta mislim o našim šansama za titulu, imamo ih 0.00 %isto tako najvise su razocarani i najvise pljuju igrace bas oni koji ne prate liverpool dovoljno a tako isto i englesku ligu pa su ocekivali da ce adam,downing, hendo donijeti titulu.