Log Out je napisao/la:To nije uredu a ti opet trči na dedarsku kad je neka manja tekma,serem vam se na derbije.
Šta ti imaš kome diktirati i govoriti. I ja sam stariji (relativno) i samo na par utakmica imam želju da navijam intenzivno. Po čemu si ti bolji od mene. Imam više gostovanja prije rata, a i poslije vejrovatno nego masa raje pa šutim.
Raja ne trči na dedarsku. Nego je domaća na dedarskoj i odtrči na RA tribinu da navija kada ima volje. **** vas naziv dedarska. Na vrh glave pojedinaca koji misle da su bitniji u superiorniji. Furanja za djecu.
Ovo je sportski forum, a ne navijačko-hooliganski neki. Ima ljudi koji Velež idu gledati zbog Veleža, a ne zbog RA. Kritikuj mlađu raju ako već hočeš. A moraš se zapitati što ljudi bježe od RA tribine, što je manje raje nego ranije, a situacija u klubu bolja. To su pitanja za druge teme, a ne za ovdje.
Što se Koševa tiče odgovor je jednostavan. Velež se razlikuje od večine ekipa. Kada neka ekipa gostuje. Evo uzmimo za primjer na Koševu. Tu dođu pretežno samo okorjeli navijači (košto slika prikazuje 50 fukara) mlađih godina. Kada Velež igra tu dođu okorjeli navijači, djeca, stariji ljudi, žene, ugledni građani i ljudi koje fudbal niti navijanje ne interesuje, nego ih Velež interesuje. I dosta te raje se na takvim utakmicama uključi u navijanje, tako da stvarno dosta ljudi navija.
Meni je ova odlika Veleža jedan veliki plus za razliku od drugih klubova. Gdje utakmice gledaju samo ovi moderni navijači/hooligani koji furaju neke engleske komplekse. Ljubav prema Veležu mora biti bitnija od nekih navijačkih furanja i nadmetanja sa drugim grupama.
Danas je nekim ljudima bitnije da oni zajebu drugu navijačku grupu, nego da Velež pobijedi. Takav stav se meni ne sviđa. Ljudima je više muka od tih engleskih hool fazona i nekih navijačkih furanja pojedinaca. Zato raja i bježi polako. Zašto ne stvorimo nešto sopstveno.
Pustite ljude prirodno nek dođu. Neka se navija. Neka se ne tjeraju ljudi i neka se ne forsiraju agresivnim stavovima i arogantnim vrijeđanjima pojedinaca i sve će više biti raje na RA tribini i navijati. Ali neki na tribini žele 100% engleske tifo huligane. Zato ljudi bježe i taj broj je manji. Selekcija.