ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

MaGiCa
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la MaGiCa » 26 dec 2011, 14:05

Da dam i ja prognozu.

Djokovic - nece ponoviti ovakvu sezonu, ali ce uzeti nekoliko Mastersa i 1 do 2 Slama. Verovatno AO, mozda USO, a mozda i RG. Odrzace #1 i tokom naredne sezone.

Nadal - bice u igri svugde, ali jedino na sljaci i na travi ce nesto uzeti. Treba racunati na to da ce se na OI igrati na kompleksu Wimbledona, te da tamosnja trava nece biti trava, vec "sljaka" nakon regularne druge sedmice Wimbledona. Uzima ili RG ili WB i 1-2 Mastersa. Tesko da ce doci do #1. Realnije je da ostane na #2 ili padne na trece mesto ATPa.

Federer - igre iz poslednjeg dela sezone ne treba da zavaraju. Federer ne moze do #1, ali verovatno moze do Slama. Gde - pa na WBu, gde je realno najubojitiji. I kao po obicaju, bice najbolji u zavrsnom dvoranskom delu sezone. Ne ocekujem da osvoji zlato na OI, upravo zbog podloge.

Murray - nema sta da trazi na sljaci, na ostalim podlogama je uvek konkurent. Ali, tako je vec poslednje 2 -3 godine, pa nikom nista. Ove sezone vidim Murraya kao Slam pobednika. Isuvise je to dobar igrac, da ne uzme barem jedan Major tournament. 1-2 Mastersa se podrazumeva, kao i #3 na kraju sezone.

Ferrer - bice opasan na sljaci. Nista vise od toga. Gubi mesto #5, sto je uvod u veliki pad.

Monfils - da ima malo vise mozga, on bi bio #5. Ovako, samo popunjava top10, sto ce nastaviti i dalje da radi.

Del Potro - ne moze do Slama, ali moze nekome od velike cetvorke da "zaprzi corbu". Treba ocekivati da klincuje do mesta #5, jer mu ono objektivno pripada.

Tsonga - kao i do sada. Dakle, nista veliko.

Berdych - isto tako.

Tipsarevic - je late bloomer, tako da od njega ocekujem neki pad van top10, ali ne drasticne prirode, sem ako se totalno ne opusti.

Fish - gotov.

Roddick - isto to.

Verdasco - takodje.

Od mladih nada, najvise moze Tomic. Raonic je interesantan, ali samo na brzim podlogama.

Najveca enigma - Cilic. Ako se sabere, u ovakvoj konkurenciji sigurno moze do top10.

U Davis Cupu, favorit #1 je Srbija, jer ponajbolji Spanci nece igrati. Ipak, ne verujem u nasu pobedu, jer je Djokovic sada fokusiraniji na individualna dostignuca, nego na tim. A za Tipsu i Troickog - sta reci, koju posluku porati?

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 26 dec 2011, 18:39

Tomica skroz zaboravio, od njega se ove godine ocekuju rezultati.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 26 dec 2011, 20:24

Jao hrpe gluposti :shock:

Za 2-3 dana (kad dodje raspust) napisat cu i ja nesto o ocekivanjima za novu sezonu...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 dec 2011, 23:29

To će sigurno biti doktorska disertacija na temu ATP Tour. :mrgreen:

Što se tiče Noleta, sumnjam da će biti ovako dominantan. No, sigurno da može ugrabiti barem 1 GS. Pitanje je koliko spreman će ući u sezonu, jer rame nije u najboljem redu. Dakle, tu dijelim mišljenje @MaGiCe. No, može ga Rafa stići po broju bodova. Nije nemoguća misija, posebno kada vidimo koliko bodova Nole brani. Da l' će se to desiti ili ne, u to ne ulazim. Al' nema smisla tek tako otpisivati Rafu. RG je sigurno njegov, samo da bude zdrav. I dalje tu ne vidim nekoga ko mu može učiniti nešto. Vi? Rogeru želim osvajanje još jednog GS-a. Eh, ako u obzir uzmemo činjenicu da je nemoguće igrati onakve 2 godine uzastopno (odnosi se na Novaka), dodamo mentalnu (ne)stabilnost Murraya, te Del Potra koji se još uvijek traži, onda nije nemoguće da RF možda iznenadi cjelokupnu javnost osvajanjem 2 GS-a. Moguće je da i pretjerujem i da sad idem ka nečemu nemogućem, al'...

Eh, ja se samo nadam da će Gašo nešto napraviti. Mada, realno gledajući to je baš nemoguća misija. Valjda će skinut nečiji skalp i nastaviti mlatiti backhand kao do sada. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 26 dec 2011, 23:53

Monolog je napisao/la:To će sigurno biti doktorska disertacija na temu ATP Tour. :mrgreen:
Samo se ti kiselo smij ;) Treba li reci da pratim tenis cak i vise od EPL?

Kad budem horan, napisat cu, pa cemo stavit u potpis stranicu i uporedit moje i Magicino na kraju sezone, ovo tvoje necemo ni gledat', daj nesto ljepse napisi :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 dec 2011, 21:52

Edin TM87 je napisao/la:
Monolog je napisao/la:To će sigurno biti doktorska disertacija na temu ATP Tour. :mrgreen:
Samo se ti kiselo smij ;) Treba li reci da pratim tenis cak i vise od EPL?

Kad budem horan, napisat cu, pa cemo stavit u potpis stranicu i uporedit moje i Magicino na kraju sezone, ovo tvoje necemo ni gledat', daj nesto ljepse napisi :mrgreen:

slika

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 27 dec 2011, 23:11

Pomiri se i prihvati da si napis'o dosta gluposti, vjerovatno ne gledas ove slabije turnire, imas nevjerovatno misljenje o pojedinim igracima za narednu sezonu :roll: Istina tu su i neoborivi argumenti tipa: gotov je, isto, takodje :lol: :lol: :lol: Al' najbolje je ovo za Novaka, nece ponovit istu sezonu (eto mi to nismo znali), al' ce opet osvojit 2 GS-a i par mastersa :lol: :lol: pa to bi opet bila sezona iz snova...

Ko ce docekat citavu sezonu, pa da te tek na kraju vratim ovdje i ukazem na greske, al' vec na pocetku ce se znat na cemu smo, moj post dolazi iza nove godine...

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 28 dec 2011, 02:02

Djokovic - ako motivacija bude na nivou, a vjerujem da ce biti, na kraju sezone opet prvo mjesto. Uz zlato sa OI treba ocekivati 2 GS, te jos 5-6 turnira nize kategorije.

Nadal - kao i Djokovic zadrzat ce svoju poziciju. Za Djokovica ove sezone nije imao rjesenja. Po meni jedino sto moze uraditi protiv Djokovica je da bude: potpuno ofanzivan ili potpuno defanzivan. Pod potpunom ofanzivom podrazumjevam izlaske na mrezu. Perfektne voleje ima, jedino sto mu treba je malo agresivniji prilazni udarac. Ono po sablonu lijevo-desno kada lomi protivnika za Djokovica nije dovoljno. Pod defanzivom podrazumjevam da fizicku spremu podigne za 1-2 nivoa vise u odnosu na ovu sezonu, te svaki poen pokusa uciniti maratonskim. Fizicki je dominantiji od Djokovica, dakle rad rad rad, ako fizicku spremu podigne za jedan nivo vise u mecevima koji se igraju na 3 dobijena ima svoju sansu. Naravno, poeni moraju biti sto duzi. Mislim da trece opcije za Nadala nema, ovaj Djokovic ga moze dobiti kad god pozeli, bez obzira sto Nadal prica kako mu je nedostajalo motivacije za ovu sezonu.

Murray - Preskace Federera, na kraju sezone je 3. Djokovica moze namuciti, ali ako je Djokovic na nivou njegove sanse su minimalne. Treba vidjeti da li je popravio 2. servis, jer mu je on dosad bio kriticna tacka. Kod 2. servisa, glava je skoro pa presudna, a Murray nije neko ko se moze pohvaliti kao stabilan igrac. Za Nadala ima igru, ali nema glavu. Puno oscilacija u toku tih mecevaa. Nadal drzi jedan te isti ritam tokom citavog meca. Murray u jednom trenutku djeluje kao mnogo bolji igrac, a onda naglo padne i sve pada u vodu. Za mene 100% Murray je bolji od 100% Nadala, ali..Naravno, nezaobilazna tema je i da li ce Murray osvojiti GS. Najvece sanse su na startu, na AO. RG mislim da je skoro pa nemoguce, glava za Wimbledona jos nije sazrila, a USO je poslije AO najveca sansa.

Del Potro - Ako ga povrede zaobidju on je u TOP 5, tu nema dileme. Moje misljenje je da moze cak preskociti i Federera. Ova sezona moze se podijeliti na tri djela. Prvi dio sezone, kao neki novi pocetak. Kao i svaki pocetak i ovaj je bio dosta tezak. Drugi dio sezone gdje je vrijedno sakupljao poene. Te treci dio kad je sve posvetio DK. Da DKa nije bilo, siguran sam da bi i ove sezone bio na zavrsnom turniru. Mislim da uz Djokovica jedini ima igru za Nadala na sljaci, ali u 2 dobijena seta. U DK se vidjelo da na 3 bez obzira koliko dobro igrao nema dovoljno snage. Nije nemoguce da je 3. set bukvalno pustio samo da dodje do daha, a u 4. opet nagazio. Dakle TOP 5 je siguran, a nije nemoguce da bude i 4.

Federer - GS i OI su prioriteti. Imao je dosta kikseva na mastersima u ovoj sezoni, mislim da ce u narednoj biti i nesto vise, sto ce na kraju rezultirati blagi pad. Kao sto sam rekao, mozda ga cak i Del Potro predje..

Tsonga skoro pa sigurno prelazi Ferrera, a mislim da i Berdych moze isto uciniti. Soderling ima svoje mjesto u TOP 10, ali je pitanje kad i kako ce se vratiti.

Mojih prvih 10 na kraju sezone:

1. Djokovic
2. Nadal
3. Murray
4. Del Potro
5. Federer
6. Tsonga
7. Berdych
8. Ferrer
9. Fish
10. Dolgopolov (kao neko iznenadjenje)

Od mladjih igraca, ocekujem Dolgopolova tu negdje oko 10. mjesta, a blagi iskorak u odnosu na ovu sezonu trebali bi napraviti i Cilic, Raonic, Nishikori. Tomicu je vrijeme da okrene novi list, te se fokusira samo na ATP turnire. Veliki napredak ocekujem od Dimitrova, prema njegovom talentu TOP 50 je neminovnost. A i Gulbisu je vrijeme da sredi glavu, pa dodje u prvih 20 gdje svakako ima mjesta.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 29 dec 2011, 14:20

Od AO pa nadalje očekujem teror broja 1 :mrgreen:
http://www.vijesti.ba/sport/tenis/65866 ... enisa.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Indija,Pakistan..."

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 29 dec 2011, 21:42

Omjer Nadala i Federera je 17:9 a procito sam da ga je Nadal pobjedio prosle godine u ovom egzibicionom turniru.Da li je isti mec uracunat u taj omjer ?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 dec 2011, 23:10

samosarajvo je napisao/la:Omjer Nadala i Federera je 17:9 a procito sam da ga je Nadal pobjedio prosle godine u ovom egzibicionom turniru.Da li je isti mec uracunat u taj omjer ?
Ne. Egzibicije i challengeri se ne racunaju u ATP Tour. ;)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 dec 2011, 03:06

Što se tiče Noleta, sumnjam da će biti ovako dominantan. No, sigurno da može ugrabiti barem 1 GS. Pitanje je koliko spreman će ući u sezonu, jer rame nije u najboljem redu. Dakle, tu dijelim mišljenje @MaGiCe. No, može ga Rafa stići po broju bodova. Nije nemoguća misija, posebno kada vidimo koliko bodova Nole brani. Da l' će se to desiti ili ne, u to ne ulazim. Al' nema smisla tek tako otpisivati Rafu. RG je sigurno njegov, samo da bude zdrav. I dalje tu ne vidim nekoga ko mu može učiniti nešto. Vi? Rogeru želim osvajanje još jednog GS-a. Eh, ako u obzir uzmemo činjenicu da je nemoguće igrati onakve 2 godine uzastopno (odnosi se na Novaka), dodamo mentalnu (ne)stabilnost Murraya, te Del Potra koji se još uvijek traži, onda nije nemoguće da RF možda iznenadi cjelokupnu javnost osvajanjem 2 GS-a. Moguće je da i pretjerujem i da sad idem ka nečemu nemogućem, al'...

Eh, ja se samo nadam da će Gašo nešto napraviti. Mada, realno gledajući to je baš nemoguća misija. Valjda će skinut nečiji skalp i nastaviti mlatiti backhand kao do sada. :mrgreen:
a vidiš ja mislim da đokica jedino baš na RG može ići svom snagom na trofej, kao i na OI, može dobiti rafu na zemlji, kad je rafa bio zmaj, a nole metilj igrali su ravnopravno...prošle godine tj ove još uvjek ove, novak nije uzeo RG pa samo jer se toliko toga pokopilo, a rafa nije imao nikakve veze sa tim poklapanjima...na ao biće još rovit, na W će roger da zdije svom snagom, a trava je trava, i novak iskreno protiv specijaliste za travu i jakog servera teško na w nešto da može, naravno do OI što neko reče w će biti šljaka, a tu nole može puno....marej nadam se neće uzeti ništa, a delpo opet se nadam može uzeti bar AO, ako bude zdrav....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 30 dec 2011, 13:11

6:2,6:1 :lol:
"Indija,Pakistan..."

ugursuz
Kontakt:

Post Postao/la ugursuz » 30 dec 2011, 13:18

Novak je 2011 zavrsio poslije US opena. Sve nakon toga bilo je otaljavanje da se uzme "para laka." Sad je opet ozbiljno i to se vidi na odnosu prema igri. Ponovo ide i servis i forhend i kretanje. Ne znaci ova pobeda nista vise od dobrog zagrijavanje pred poslepodnevni trening. Juce je igrao egzibiciju sa Monfisom. Danas nije igrao egzibiciju.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 dec 2011, 14:00

Federer je danas nervozno ušao u meč, ali je igrao bez nekog posebnog imperativa, kao da mu je bilo sasvim svejedno kako će meč završiti (malo mi je teško u ovo povjerovati, pogotovo kada je Roger u pitanju :mrgreen: ). U suštini, Švicarac se ispucao, nije se želio preforsirati i, ruku na srce, nije imao svoj dan. Novak je igrao svoju igru i nije dopustio protivniku da se razmaše. Prelasci iz defanzive u ofanzivu su bili perfektni, a često je i čistio linije. Sve u svemu, očekuje nas još jedan okršaj Rafe i Đokovića. :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 dec 2011, 14:03

ma ovo je sve zezancija, ništa nam ne može pokazati.....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

radoja
Kontakt:

Post Postao/la radoja » 30 dec 2011, 14:19

soba 39 je napisao/la:6:2,6:1 :lol:
Da je bilo malo interesantnije rezultat bi bio 6-2,6-2.
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 30 dec 2011, 18:04

Odlicno je Novak igrao. Federer totalno rastrojen, sto ne umanjuje Novakovu pobjedu...
Mogli bi gledati reprizu pocetka prosle sezone.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 30 dec 2011, 18:15

:lol: :lol: :lol:

kako ste samo smijesni, treba da Roger igra svom snagom na egzibiciji, presmijesno, doso samo da se pokaze i ode na pripreme za AO... ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 dec 2011, 18:52

@Edin TM87

Cekamo tvoju obecanu "najavu nad najavama" sezone sa sve prognozama, pa da imamo cemu da se smejemo i u 2012oj. ;)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.