Sto se tice Rooneya,on je nas najbolji igrac,najvise doprinosi timu,vraca se nazad,zabija,dodaje,on je motor Uniteda,da ima skim odigrat bio bi jos bolji,no eto neki ga ne gotive,njihov izbor
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
ovaj zadnji dio o Barci se savršeno poklapa s mojim mišljenjem.Oni dadnu golove i onda šetaju po terenu,posebno je teško gledati utakmice kad se već timovi(Deportivo,Osasuna..)kad ekipe dok krenu s centra izgube meč,jer se odma predaju.Nesporim da je Barcelona po meni najbolji klub na svijetu,ali pre(često)igraju dosadno(oni odigraju sjajnu uakmicu,ali dosadnu,bar po meni),zamisli Valencia još kad gledaš protiv tih ekipa Osasuna... i kad komentariše Sabahudin sa TV1Valencia je napisao/la:Matt
Sta su to sizoargumentišizoargumentima![]()
!? Sizofreni ili argumenti sroceni u plesu
!??
Lik si, nema sta.
Buci, buciZaboravio si nogometni magazin kao oličenje zdrave pameti jer možda bih i popušio dokaze .. Pokusavas ospriti cinjenice kojekakvim djetinjarijama!?? Ne moze to proci, makar ne kod mene.
Postirao sam ti 100% vjerodostojne vijesti i izjave. Te vijesti i izjave je prenjelo na stotine portala na svim jezicima. Dakle, bezze ti je ovaj pokusaj da ove vijesti i izjave predstavis kao trac partije.Ma kakvih kolega iz kluba covjece!? Izabran je na nivou ENGLESKE, a ne na nivou Mancester Junajteda. Dakle, kolege su odlucili da je Runi najbolji igrac lige. Vece priznanje ne postoji.Oukej , istina i jeste da je od kolega iz kluba izabran za najboljeg pojedinca [ čitaj , Nani takođe ] ali radilo se o dvije sezone ranije . Akcenat na perfekt .
Ti ces sada reci da su profesionalni igraci svih klubova EPL debili koji nemaju veze sa vezom. Ja bih preispitao sam sebe da sam na tvome mjestu.
Od ovog ne postoji veci argument koji rusi tvoje sulude tvrdnje. Da nisam ovako raspolozen, zaustavio bih se ovog trenutka. Al' 'ajde, da pogledam sta si dalje nabacao,..
Ne moze ispred Mesija, Ronalda, Cavija i Inieste. Ja tvrdim da su ova cetri igraca ispred Runija. Dakle, slazem se da ne zasluzuje uci medju tri najbolja igraca svijeta.Je li Wayne te godine i da li je uopšte kad bio u izboru za najboljeg nogometaša svijeta ? NIJE .
Znaci da je najbolji igrac Engleske. Zasto nije naveo nekog drugog nego bas Runija!? Zasto velica 'smece' od igraca!?? Isto sto kod nas niko nece reci da je Ibisevic najbolji igrac BiH, kada je kristalno jasno da je to Dzeko.Što znači , šta ? Znači da Gerrard hvali svog , isto što će neki reći da je Džeko najbolji napadač Citya i da je bio najbolji napadač svijeta igrajući za Wolfsburg .
Preskocio si izjavu Murinja, koji je po mnogim najbolji trener svijeta,.. Zbog cega je porucio da zeli Runija u timu ako ga MU zeli prodati!?? Zbog cega bi istres'o ogromnu lovu iako u timu ima Ronalda, Benzemu, Higuaina, Di Mariu ili Kaku!?? Zbog cega je rek'o da ga zeli svaki tim u Evropi!?? Je l' zato sto je smece ili sto je jedan od najboljih igraca svijeta!?? E moj Mat,..
RVP bi se mog'o porediti sa Runijem da nije upropasten povredama. Steta za momka. Inace je igrac svjetske klase.Zatim , u ovoj sezoni pored Silve na pozicij playa te pored RobinaVanBatmana i Aguera kao čiste špice , to smeće ne može naći mjesta u najboljoj ekipi lige što sveobuhvatnije insunuira na iskrstaliziranu činjenicu ... Činjenicu da nije najbolji igrač lige , nije ni Uniteda ali eto , jeste Europe i Svijeta . Jedino ako kao peti izbor može ući u taj kontekst što mi opet nema logike i samim tim možemo i Balotu smatrat među najboljima u vasioni ... Ma možeš šta hoćeš na svoj mlin svodit , ovo je forum jel .
Silva/Aguero - trebaju jos jesti pure da bi uopste mogli u istu recenicu sa Runijem. Do sada u karijeri nista bitno nisu napravili. U reprezentaciji katastrofalni.
Desava se, momak je iscrpljen i pokosen povredama. Previse se trosio u igri prema nazad i to je uzelo svoj danak.ovdje imaš sliku
Jeste izgubio na brzini, al' je zato dobio nove kvalitete u igri. Odlicno gradi igru i veze vezu sa krilima i napadom. Steta sto 'veze' sa limitiranim igracima. Ima odlicnu dugu loptu i vrhunsku igru kratkih pasova. Odlican pregled igre. Izarezene liderske sposobnosti, karizmu,.. VODJA!
Tehnicki dribling nikada nije imao. Nisu ga imali ni Drogba, ni Tores. On je takav tip igraca, kao recimo Sirer, koji bi po tvome vjerovatno bio 'smece', jer nema 'tehnicki dribling', 'ne ide u duele', 'nema viziju' itd itd Runi je tipicni engleski igrac. Englezi nikada nisu bili poznati po prefinjenoj tehnici. Zato ti i savjetujem da vise gledas Primeru, samo ces se bezze nervirati igracima kakvi su Kevin Dejvis, Endrju Dzonson, Endi Kerol, Piter Krauc, Dzons, Morison i Holt, Heski, Zamora, Bent itd itd
Ti si ljubitelj juznjackog fudbala, samo ti to jos niko nije rek'o. Pokusavam te navesti da shvatis samog sebe. Barsa i Real su klubovi koje trebas gledati ako zelis istinski uzivati.
Driblinzi 1 na 1 nikada nisu bili odlika ENG fudbalera. ENG fudbal se igra sto jednostavnije, uglavnom prvom - drugom loptom,. Engleski napadaci uglavnom ne teze duelima 1 na 1. Driblaju kada nemaju drugu mogucnost. Jedan Endi Kol je rijetko pokusavao driblati. Isto je sa Sirerom. To nije njihov stil igre. Kome se ne svidja, neka ne gleda. Ja obozavam klasicni ENG stil igre.
Ima savrsenu viziju, samo je nema sa kim sprovesti u djelo. Ne moze ni Mesi u Argentini. Vidio bi Mesija da saradjuje sa Nanijem, Jangom i Hernandezom,.. Kuku lele,.
Nema kome uputiti zadnji pas,.. Vidjeli smo kako je odigrao sa Gigsom u finalu LP. Sa Hernandezom i Nanijem je tesko odigrati onakvu razmjenu duplih pasova.
Nema sa kime, nema sa kime,..
Meni je Barsa smor,.. Volim ih pogledati protiv Reala i to je to,.. Nema sanse da bi mog'o gledati Barsa - Osasuna, Barsa - Viljareal itd itdMalo i o prefinjenima . Koji to igrač i koji to fan fudbala ne bi volio gledat ševu sa Messiem i njegova dva poznata kompića više nego ševu sa Elokibiem i sa još njih petoricm . Neka budu igrači Sierre Leone . Zašto svi esaju Barcu na najjače i zašto svi teže igrat dobar i lijep fudbal kao oni . Evo uzet ću vas kao primjer , vas sve ovdje forumaše . Ko je lijepio gifiće kad je United izigrao vezni red i obranu Citya u 10m kvadratnih i čudio se da mi to zapravo možemo i ko je lijepio gifić kad su protiv Boltona odigrali tapa-tapa ili popularnu tikataku u jednom navratu . Ja nisam , a izgledalo je da samo ja drkam na to , ne ?
Oni igraju fascinantan fudbal, al' to opet nije igra po mome ukusu. Ja volim direktan fudbal, brze akcije, tempo, agresivnost, naboj,.. Sve mi to pruza engleski fudbal, od spanskog mi se spava.
Ti si covjece 'spanac', pogledaj se u ogledalo i priznaj si to. Nema u tome nista lose, naprotiv. Ukusi su razliciti.
1. Zasto je Runi prije dvi godine proglasen najboljim igracem EPL od strane svojih kolega?Sir Matt je napisao/la:Valencia
Pa da , eto tačne su vijesti koje je objavio net.hr i index . Gerrard je rekao da je Rooney najbolji te godine što je rezultiralo da ne bude ni u užem izboru za najboljeg igrača . Ni u užem . Ne nužno najbolji . A pričamo o godini kad je bio bezobrazno raspoložen za golove i smještao šta god mu je ko namjestio . Kako onda da trenutno bude peti igrač svijeta kad ga nema među najboljim u domaćoj ligi ? A ?
Evo kontra situacija , Pele govori da Messi nije najbolji a Messi treću godinu zaredom uzima lopticu . Toliko su te izjave nekih tamo spodoba relevantne da se čovjek ukenja . Nazivam ih šizoargumentima ili prevedeno slenegovana verzija nerelevantnih dokaza . Mislim , jel si dijete da ti se ovo mora objašnjavat .
I još jedno , prošle godine taj najbolji igrač lige nije bio u dream teamu , nije ni ove . A tvrdio si da Nani nije vrhunski igrač jer se degradira u foto-finišu sezone , za Rooneya ipak tvrdiš da je trenutno vrhunski igrač iako ga niko nigdje ne svrstava . Vrhunsko ime jest , kao Torres primjerice . Igrači koji su stekli renome nekad davno i sad pušači reklama vuku posljednji dim .
Barca pegla protivnika i dosadno ju je gledat osim kad igra sa Realom . Međutim , isti taj Real izgleda nemoćno kao i Levante i ostali picipjevčići u svijetu .
I bitno je da čitam da Messi ne može sam osvojit prvenstvo u igri 11vs11 , Rooney se vraća po loptu , šatro glava pod kopačku i to , hrani Nania Scholesovim loptama a igra špica . Lmao , neka onda Carrick ode gore u sam vrh radit pizdarije i tovit drugog napadača killer loptama . Mrak .
P.s. Sad se naravno odjavi , sroči to što imaš u wordu i pasteaj na forum . I probaj jednu rečenicu ne secirat .... Bože kako je internet cool .
Cu' toZašto to koga boli briga , pod rednim brojem jedan . Ti i ja raspravljamo o trenutnom Rooneyu za kojeg tvrdiš da je svjetska klasa , štaviše krema i peti najbolji SVJETSKI igrač . Kako uopšte nosi takve augmentative ako ne može bit najbolji igrač lige . Ne samo to , ne može bit u konkurenciji drugu godinu zaredom ? I ne samo to , u sezoni ranije nije bio najbolji igrač ekipe , a ove je Jones daleko konstantniji i Nani koji je uvijek tu negdje . Prika , daj molim te reci kako ?
Malo si nespretan u elaboriranju, koristis krive rijeci koje ce iole inteligentan covjek otresti kao sljivu,.. Gdje si ti vidio da se daje astronomski velika cifra za nesto sto 'daje signale da moze nesto odigrat i zabit'.. To je opis primjeren za Altintopa koji dolazi dzabaluka, a ne za Runija koji dolazi za ogromnu cifru. Murinjo je to izjavio jer zna da je Runi igrac neprocjenjive vrijednosti. Takve igrace nemas priliku dovesti svake godine. To su igraci koji prave razliku, koji donose prevagu. Rodjeni pobjednici kako trener Vigana opisa Kleverlija (opravdano ili ne, vidjet cemo). Higuan i Benzema nisu igraci tog kalibra, zna to Murinjo vrlo dobro, pa bi rado 'prigrlio' Runija. Vidio bi sta bi ovaj radio u tako potentnoj ekipi.Pod dva , kako da znam zašto je to Mourinho izjavio . Mogu prejudicirat , hoću reći , vjerovatno iz razloga što je još uvijek davao signale da može nešto odigrat i zabit . I šta se desi poslije te izjave , obilježi je 9mjeseci posta i odradi katastrofalnu sezonu te sad ovaj prvi dio isto tako loše . Ljudi biraju nekog Dembu jer je pobjegao Rooneyu čini mi se tri gola u ovo odigranih utakmica . Da li je to baš zbog ta tri gola razlike ili u trenutnoj kvaliteti jednog i drugog . A onda dodaj tu Robina , Aguera , Silvu , Suareza , Nania kao konkurenciju .
skupi se coeku uz ovo...Kako su mocno prikazane nadolazece generacije...Trasimaco je napisao/la:[youtube][/youtube]
Jos uvijek se tresem. Strasno.
prejakoTrasimaco je napisao/la:[youtube][/youtube]
Jos uvijek se tresem. Strasno.
MAJSTOR....motty je napisao/la:evo zasto je bio i zasto ce ostat igrac svjetske klase
[youtube][/youtube]
Bejl je dominirao u prosloj sezoni. Ono sto je odigrao jeste na nivou igraca ekstra klase. Da li ce takvu igru odrzati, to prije svega ovisi o njegovom zdrastvenom stanju. Male su sanse da on ne bude jedan od najboljih bekova/krila kada predje u veliki klub. Ako predje u Barsu svi ce se uvjeriti da je bolji igrac od Dani Alvesa. Zivi bili pa vidjeli.Sir Matt je napisao/la:Valencia
Je li Bale ekstra klasa ? Ne misliš da je potrebno puno više svjetskih utakmica i manje variranja kroz sezonu da bude klasa Robbena , Inieste , Riberya , Ronalda , Messia ? A dobio je istu nagradu kao Rooney ?
Rooney igra za Englesku , tamo ima Gerrarda , Lamparda , nevjerovatna dva veznjaka . I oni su bogalji samo zato što je Wayne komično impotentnan . Nice .
I imaš pravo , najjači argument ti je ovaj za Mourinha . Izjavio otac da hoće Waynea u ekipu i ovaj je po defoltu wc razina . Kako znaš da neće Silvu i Aguera . Kad su ga to pitali ? Šta je odgovorio ? Indeks , net.hr , 24sata , crnagoralive , gdje je dokaz ? Real je čini mi se htio bacit podobru lovu za tek nadolazećeg Aguera ali je ovaj odbio zbog rivaliteta , tako je pisala većina . Sad je ipak dokazao da može igrati i najjaču ligu na svjetskom levelu i jel misliš da će neko ponudit njemu ugovor kad mu mansouri mogu dati koliko želi ? Silvi takođe . Zašto niko ne traži igrače Reala a tako su dobri , većina njih ? Jednostavno , koliko god da ko ponudi , a to može samo City i Anži , te možda Barca , Real će uvijek dati puno više da taj igrač ostane makar uzeli kredit od 2 milijarde .
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.