NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 dec 2011, 21:06

@kakavdanakneiskustvu

znam. moram paziti sta pisem.
pratim duze NBA nego sto neki imaju godina ovdje :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 28 dec 2011, 21:26

BernardBarnjak je napisao/la:@kakavdanakneiskustvu

znam. moram paziti sta pisem.
pratim duze NBA nego sto neki imaju godina ovdje :mrgreen:
hehe sto neki zele konflikte,tu ne mislim na tebe iako ne djelim ovo misljenje za Miami.

Yugo45
Kontakt:

Post Postao/la Yugo45 » 28 dec 2011, 21:27

Nije ni NBA vise kao sto je nekad bila :)

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 28 dec 2011, 21:32

Yugo45 je napisao/la:Nije ni NBA vise kao sto je nekad bila :)
tako je,ali sta ces

evo sljedeceg velikog NBA centra

http://www.aolnews.com/2010/11/10/nba-a ... tic-at-14/" onclick="window.open(this.href);return false;

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 dec 2011, 22:24

izgleda starije od steve nasha. ovo je imalo 14 godina u proslom stoljecu.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 28 dec 2011, 22:29

Donnie Darko je napisao/la:izgleda starije od steve nasha. ovo je imalo 14 godina u proslom stoljecu.
pa jarane narasto je s 14 vise neg Nash s 34,morao se maloi postarat hehe

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 28 dec 2011, 22:42

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:@BB kyrie je imao los procenat suta, ali je pametno igrao, dijelio asiste, igrao odbranu...

i zakljucio si da ne moze bazen pogodit na osnovu 1 utakmice? genijalno.

valjda imam pravo iznjeti tvoje misljenje. uostalom ja nisam nikoga vrijedao pa bih i tebe zamolio isto. citav svijet kaze da taj momak ima los sut. uostalom vidjet cemo u kakvog ce se igraca razviti. i jos nesto, nisam od onih koji boluju od statistickih podataka ali statistika jeste sastavni dio kosarke. npr. rose iz bullsa je odlican igrac sa losim sutem (losim procentom suta).

sad si najebao
Da je ostavio samo los sut napao bi ga. :mrgreen:
Al normalno da ima los procenat (govorim za proslu sezonu) jer je on jedini igrac Bullsa prosle sezone koji je igrao napad i sva odbrana protivnika se zasnivala na cuvanju Rose-a. Nema utakmice da ga ne cuvaju 2 covjeka u zadnjoj cetvrtini. ;)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 28 dec 2011, 22:50

ma bihfan vise ne odgovaramo na te opaske,covjek je MVP sta god drugi pricali.Sad mu jos fali prsten i onda je osvojio sve u NBA.Ove sezone ocekujemo od njeg jos bolju igru posebno u odbrani,zatim bolju tricu i vecu ucinkovitost.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 dec 2011, 22:56

Kevin Durant OKC 31.5
LeBron James MIA 31.5
Kobe Bryant LAL 27.7
Ty Lawson DEN 27.0

REBOUNDS:
Kevin Love MIN 16.0
Roy Hibbert IND 14.0
Spencer Hawes PHI 14.0
Amir Johnson TOR 13.0
Udonis Haslem MIA 13.0

ASSISTS:
Rajon Rondo BOS 12.5
Kyle Lowry HOU 12.0
Steve Nash PHX 12.0
Jose Calderon TOR 11.0
Boris Diaw CHA 9.0
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 28 dec 2011, 23:15

Koji je Nash bog podjeli onim panjevima 12 asistencija stvarno jedan jedini :)
Čitam malo na forumu koliko podcjenjujete Lakerse.Imaju odličnu ekipu,ali kočiće ih nestručan čovjek koji možda i nije toliko loš stručnjak,ali jednostavno preslab je da radi s Kobeom pući će to negdje 8-) Fisher/Blake,Kobe,Ebanks,Gasol su sigurno PO ekipa možda i za druge runde.Odlični backupi na centarskim pozicijama McRoberts i Murphy.Barnes je još tu i par solidnih igrača.Problem je što World Peace još živi na račun stare slave pa dobije bespotrebne minute.Sigurno nisu šampionska ekipa,ali i dalje mogu pomutiti račune favoritima ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 28 dec 2011, 23:17

Ima li ikakve sanse za Nasha u New Yorku,kakva bi to bila igra

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 29 dec 2011, 00:06

dema je napisao/la:Ima li ikakve sanse za Nasha u New Yorku,kakva bi to bila igra
Sto se tice titule(koju nema) to bi bilo dobro posto su Knicksi trenutno bolji tim koji bi uz njega bili konkurenti za titulu,sad dal` ce otici..

PS:Do kada se mogu igraci trade ?
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 dec 2011, 00:07

LBJ MVP je napisao/la:Koji je Nash bog podjeli onim panjevima 12 asistencija stvarno jedan jedini :)
Prosle sezone je predvodio ligu u asistencijama sa maltene istom ekipom.
dema je napisao/la:Ima li ikakve sanse za Nasha u New Yorku,kakva bi to bila igra
moze doci kao free agent na ljeto.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 dec 2011, 00:18

LBJ MVP je napisao/la:Koji je Nash bog podjeli onim panjevima 12 asistencija stvarno jedan jedini :)
Čitam malo na forumu koliko podcjenjujete Lakerse.Imaju odličnu ekipu,ali kočiće ih nestručan čovjek koji možda i nije toliko loš stručnjak,ali jednostavno preslab je da radi s Kobeom pući će to negdje 8-) Fisher/Blake,Kobe,Ebanks,Gasol su sigurno PO ekipa možda i za druge runde.Odlični backupi na centarskim pozicijama McRoberts i Murphy.Barnes je još tu i par solidnih igrača.Problem je što World Peace još živi na račun stare slave pa dobije bespotrebne minute.Sigurno nisu šampionska ekipa,ali i dalje mogu pomutiti račune favoritima ;)
Vidjet cemo za Rona jos. Ja imam osjecaj da bi on mogao ipak igrati solidno.
Na te igrace plus Bynum koji bi trebao biti velika snaga u reketu.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 29 dec 2011, 00:27

neno#4 je napisao/la:
Neno posto pratis kosarku znas sta nam fali , posto neigramo triangl napad trba nam brz play koji ima pregled igre i sut i koji ima samopouzdanja , mozda kada saberes Blake-a i Fishera imas , ali nazalost igra samo jedan i uvjek imamo veliki nedostatak. Treba nam skakac u odbrani , Artest to vise nije , Gasol to nikad nije mogao , treba nam neko kao Odom all round ali onaj Odom kada se odluci pojaviti poslije kritika Bryanta i Philla .

p.s. ako si gledao lakerse protiv Sacramenta , kada smo stigli na -3 nismo mogli zatvoriti box out i uzeti skok sa slobodnih bacanja 4x zaredom su nam skocili , a stajali su MWP, Ebanks i Gasol - oni fakat neznaju skociti :roll:
Zadnja izmjena: Kobe Bryant, dana/u 29 dec 2011, 00:35, ukupno mijenjano 1 put.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 29 dec 2011, 00:35

neno#4 je napisao/la:
Pratio sam Rona pažljivo on jedva trči.Evo vidim da je uspio zakucat začudilo me to pravo.Pored te fizičke nespremnosti tu je i njegova kurcobolja sa svim na svijetu pa zna uzeti smiješan šut neki ili raditi smiješne stvari koje samo štete ekipe.Barnes treba tu da odmara Ebanksa koji može biti odličan igrač na 3.Solidan šut ima odbrana onako nije loša,ali može i bolje kako god koristan igrač koji ne traži puno,ali će otvorene šuteve koji mu slučajno dođu uglavnom pogoditi ;)
Lakersi su još uvijek dominantni u reketu nad gotovo svim NBA ekipama :)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 dec 2011, 00:41

@Kobe, ne znam koja bi tebe ekipa Lakersa zadovoljila. Svaka ekipa ima svojih nedostataka, svojih mana, vrlina. Ne zaboravi da je Ron bio itekako vazan dio one druge titule. Ni sinoc ni protiv Kingsa uopce nije bio los. To sto kao i Fisher svima sluzi za dezurnog krivca to je druga prica. Evo u dosadasnjem dijelu ima 12 poena u prosjeku, a ovaj dole mali kaze da jedva trci :lol: :lol: :lol:

Ostalo je samo ime.....

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 29 dec 2011, 00:53

neno#4 je napisao/la:@Kobe, ne znam koja bi tebe ekipa Lakersa zadovoljila. Svaka ekipa ima svojih nedostataka, svojih mana, vrlina. Ne zaboravi da je Ron bio itekako vazan dio one druge titule. Ni sinoc ni protiv Kingsa uopce nije bio los. To sto kao i Fisher svima sluzi za dezurnog krivca to je druga prica. Evo u dosadasnjem dijelu ima 12 poena u prosjeku, a ovaj dole mali kaze da jedva trci :lol: :lol: :lol:
Činjenica jbg.Barem je tako bilo protiv ozbiljne ekipe Bullsa.Druge tekme nisam gledao,ali su bile i protiv slabijih ekipa.Statistika često zna slagat po njoj je Love najbolji igrač NBA.
Metta je bio možda i najbolji u zadnjoj utakmici protiv Kelta u finalu no to su stara vremena.On može biti važan igrač, ali ako se uozbilji(tada bi možda imali i najjaču prvu petorku u NBA)Sad ako su u Lakersima spremni u to polagati nade je druga stvar.
Nije bez razloga on dežurni krivac 8-)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 dec 2011, 01:01

Uslo se s tim kadrom u sezonu, i za sada u ove igrace se nade polazu. Ja mislim da ce sada Ron ipak imati motivaciju da dokaze da je za prve petorke Lakersa, i da ce to pozitivno da utice na njega. Na osnovu jedne utakmice ne mozes da sudis, ni da je dobar ni da je los. Isto tako je tacno da se igralo protiv "slabijih" Kingsa i Jazzera, ali tek je pocetak sezone. Ko zna sta sve moze da se izdesava do maja.

Ostalo je samo ime.....

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 dec 2011, 01:28

Paul George ce biti strasan igrac.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.