NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Stivi_Dzi
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la Stivi_Dzi » 28 dec 2011, 09:39

Kako igra ovaj Miami, stvarno ako ove sezone ne osvoje neće nikad, iako su cupali pobjedu na kraju opet kako su odigrali cijeli meč i to protiv ekipe koja je jedan od favorita za finale, tako lagano dolaze do pobjeda. Nevjerovatno :?
Zadnja izmjena: Stivi_Dzi, dana/u 28 dec 2011, 09:56, ukupno mijenjano 1 put.
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 dec 2011, 09:40

i na kraju bez pierca smo dobar otpor pruzili..onal cole nas sinoc dobio sa dva suta na kraju :o ..sad trebamo naprvit seriju od par pobjeda jer smo u ove dvije tekme pruzili dobtu igru, a bez piercea sto je bilo kljucno na kraju.. ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 dec 2011, 09:58

K. Love vs Bucks 31p, 20s.
R. Allen vs Heat 28p (3p: 6-8).
R. Rondo vs Heat 22p, 8s, 12a.
L. James vs Celtics 26p, 6s, 5a.
G. Wallace vs Kings 25p.
K. Bryant vs Jazz 26p, 8s, 5a.

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 28 dec 2011, 12:23

Dobro miami izgleda iako jos ekipe nisu uigrane rano je ovo jos za ista goorit al imaju vecu sirinu, odbrana ako je moguce bolja nego prose godine a rekoh ja da ce biti dobar ovaj cole otkrovljenje godine. Curry je opet povrijeđen i jos uvijek neznam zasto ga je riley doveo a batiier dok se malo uigra dok se navikne na ekipu bice on vrijedno pojacanje posebno u plejoffu kad wade ili lebron odu na klupu da cuva najbolje protivnicke igrace. Samo da ih povrede zaobiđu i mogu se nadati tiuli al vidjecemo.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 28 dec 2011, 12:57

ma ok izgledamo,ali ne volim kad 3 superstara gledaju kako covjek koji ima 2 utakmice u Miamiu rijesava utakmicu.Znaci to je nesigurno do bola,sreca pa mali Cole ima poprilicna muda 8-)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 dec 2011, 14:48

Miami ove sezone ide do kraja. Šampionski igraju i to se vidi nakon samo 2 utakmice. Ja ne vidim ni jedan tim koji bi im mogao parirati. Fantastična odbrana (citaj P. Riley) i fenemenalna rijesenja u napadu, sirina igre i duzina klupe :)
Kvalitetan izbor novih igraca (bravo za timski scauting), ''mali'' Norris Cole sa malog collegea je pun pogodak. Jedina moja zamjerka je mozda pozicija 5, mada mislim da bi to mogao popuniti cak i Dexter Pittman.
Nisam bas uspjesan prognozer :) iskren da budem ali nekako pored Miamia u finalu bi mogli biti OKC.
Durant MVP.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 28 dec 2011, 15:31

BernardBarnjak je napisao/la:Miami ove sezone ide do kraja. Šampionski igraju i to se vidi nakon samo 2 utakmice. Ja ne vidim ni jedan tim koji bi im mogao parirati. Fantastična odbrana (citaj P. Riley) i fenemenalna rijesenja u napadu, sirina igre i duzina klupe :)
Kvalitetan izbor novih igraca (bravo za timski scauting), ''mali'' Norris Cole sa malog collegea je pun pogodak. Jedina moja zamjerka je mozda pozicija 5, mada mislim da bi to mogao popuniti cak i Dexter Pittman.
Nisam bas uspjesan prognozer :) iskren da budem ali nekako pored Miamia u finalu bi mogli biti OKC.
Durant MVP.
Jarane tek 2ga utakmica, a ti vec i MVP-a proglasio. :lol:

Do kraja sez. se moze bruka stvari izdesavati. Samo jedna povreda, nekog od kljucnih igraca, i sve propada u vodu.

Polako, dok se hodzino ne samelje.
Postovanje treba zaraditi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 dec 2011, 15:36

BernardBarnjak je napisao/la:Miami ove sezone ide do kraja. Šampionski igraju i to se vidi nakon samo 2 utakmice. Ja ne vidim ni jedan tim koji bi im mogao parirati. Fantastična odbrana (citaj P. Riley) i fenemenalna rijesenja u napadu, sirina igre i duzina klupe :)
Durant MVP.
E vidis,kako si ti siguran da Miami osvaja,tako sam ja siguran da opet nece osvojiti,ako im protivnik bude iole ekipa sa pametnijim trenerom.... Sinoc su dominirali,imali plus 20 i pametan trener(Rivers) uzme taktiku Dallasa iz finala i 'ugasi' atletske mogucnosti Wadea i Jamesa postavljanjem zone i na taj se nacin vrati u utakmicu,koju su cak i komentatori oznacili kao izgubljenu za Boston...To je dovelo do toga da rookie 'mora' pogoditi nekoliko suteva zaredom da bi osigurali pobjedu...Hmm :? Zona se razbija sutem i meni djeluje da u trenucima kada je protivnicka ekipa postavi,na parketu ne bi trebali biti i James i Wade zajedno,vec jednog od njih okruziti suterima,ali treba stisnuti,pa staviti na klupu tada nekog od njih dvojice...

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 dec 2011, 15:39

kad_kako je napisao/la:
Durant MVP.
Jarane tek 2ga utakmica, a ti vec i MVP-a proglasio. :lol:

Do kraja sez. se moze bruka stvari izdesavati. Samo jedna povreda, nekog od kljucnih igraca, i sve propada u vodu.

Polako, dok se hodzino ne samelje.

''Jarane'' to sto sam napisao tako i mislim. Vidim da se ne slazes sa mnom ali to je tvoj problem. Ja sam napisao konkretne stvari za Miami (procitaj moj post) ali ti nisi ni jedan jedini argument napisao da mi me ubjedio da sam na krivom putu osim da su odigrane samo 2 utakmice...
U pravu si da se moze svasta izdesavati pa cak i cuda dessiti, tipa da Clippersi prvi put osvoje titulu ali eto ja sam samo iznio svoje misljenje :)
Ja bih volio da Boston osvoji titulu ali na moju zalost od toga nema nista...

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 dec 2011, 15:43

NEZALAGANJE je napisao/la:
Durant MVP.
E vidis,kako si ti siguran da Miami osvaja,tako sam ja siguran da opet nece osvojiti,ako im protivnik bude iole ekipa sa pametnijim trenerom.... Sinoc su dominirali,imali plus 20 i pametan trener(Rivers) uzme taktiku Dallasa iz finala i 'ugasi' atletske mogucnosti Wadea i Jamesa postavljanjem zone i na taj se nacin vrati u utakmicu,koju su cak i komentatori oznacili kao izgubljenu za Boston...To je dovelo do toga da rookie 'mora' pogoditi nekoliko suteva zaredom da bi osigurali pobjedu...Hmm :? Zona se razbija sutem i meni djeluje da u trenucima kada je protivnicka ekipa postavi,na parketu ne bi trebali biti i James i Wade zajedno,vec jednog od njih okruziti suterima,ali treba stisnuti,pa staviti na klupu tada nekog od njih dvojice...

Ma vidjet cemo. Meni Miami izgleda zrelo i mislim da bi mogli biti prvaci. Narocito zbog cinjenice da nisu vise samo tim od 3 superstara. Da ne nabrajam igrace iz rostera ali mislim da su se lijepo slozili za ovu sezonu.
Ta zona koju vec spominjes im je odnjela titulu prosle sezone pa valjda su se naucili pameti, a igraca za razbijanje tih zona imaju, itekako! :)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 dec 2011, 15:52

@Bernard Djeluju poslozeno,u to nema sumnje,ali po onome sto sam sinoc vidio,nikako mi ne djeluju da su naucili lekciju o zoni iz prosle godine... 15 razlike do 5 razlike u 2,5min,ako ne grijesim... Previse,doveli su rijesenu utakmicu na granicu poraza...

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 dec 2011, 15:54

NEZALAGANJE je napisao/la:@Bernard Djeluju poslozeno,u to nema sumnje,ali po onome sto sam sinoc vidio,nikako mi ne djeluju da su naucili lekciju o zoni iz prosle godine... 15 razlike do 5 razlike u 2,5min,ako ne grijesim... Previse,doveli su rijesenu utakmicu na granicu poraza...
Nije jos podmazano, nisu se uigrali. tek je 2 utakmica sezone. ima vremena. ipak su pobjedili. ako ti nije miami kandidat za sampione ko po tebi onda jeste?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 dec 2011, 15:57

BernardBarnjak je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@Bernard Djeluju poslozeno,u to nema sumnje,ali po onome sto sam sinoc vidio,nikako mi ne djeluju da su naucili lekciju o zoni iz prosle godine... 15 razlike do 5 razlike u 2,5min,ako ne grijesim... Previse,doveli su rijesenu utakmicu na granicu poraza...
Nije jos podmazano, nisu se uigrali. tek je 2 utakmica sezone. ima vremena. ipak su pobjedili. ako ti nije miami kandidat za sampione ko po tebi onda jeste?
Nisam ja rekao da oni nisu kandidati,samo nisam siguran da ce to ici tako lako kao sto mnogi predvidjaju....Imaju oni mnogo nedostataka,koji pravi TIM zna eksploatisati....Usput,oni su jedan od timova koji vec treba biti 'podmazan',jer su svi kljucni igraci iz prosle sezone tu....

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 dec 2011, 15:59

nisam ni ja rekao da sam siguran :) nego da mi se cini da imaju najvise sanse da osvoje titulu. ja trenutno ne vidim ko je bolji od miamia u 4 utakmice. i ispravit cu sam sebe, u finalu bi mogli igrati Miami vs OKC/Memphis.

:mrgreen:

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 28 dec 2011, 16:21

BernardBarnjak je napisao/la:nisam ni ja rekao da sam siguran :) nego da mi se cini da imaju najvise sanse da osvoje titulu. ja trenutno ne vidim ko je bolji od miamia u 4 utakmice. i ispravit cu sam sebe, u finalu bi mogli igrati Miami vs OKC/Memphis.

Pa prilicno si siguran kad si napisao: "Ja ne vidim ni jedan tim koji bi im mogao parirati."

... i to si zakljucio nakon dvije odigrane utakmice.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 dec 2011, 18:17

kad_kako je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:nisam ni ja rekao da sam siguran :) nego da mi se cini da imaju najvise sanse da osvoje titulu. ja trenutno ne vidim ko je bolji od miamia u 4 utakmice. i ispravit cu sam sebe, u finalu bi mogli igrati Miami vs OKC/Memphis.

Pa prilicno si siguran kad si napisao: "Ja ne vidim ni jedan tim koji bi im mogao parirati."

evo, 100% sam siguran da ce Miami uzeti titulu. ok? :mrgreen:

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 28 dec 2011, 18:25

kad_kako je napisao/la:

evo, 100% sam siguran da ce Miami uzeti titulu. ok? :mrgreen:
Ok. :|

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 28 dec 2011, 19:07

@BB kyrie je imao los procenat suta, ali je pametno igrao, dijelio asiste, igrao odbranu...

i zakljucio si da ne moze bazen pogodit na osnovu 1 utakmice? genijalno.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 dec 2011, 20:48

KK_Bosna je napisao/la:@BB kyrie je imao los procenat suta, ali je pametno igrao, dijelio asiste, igrao odbranu...

valjda imam pravo iznjeti tvoje misljenje. uostalom ja nisam nikoga vrijedao pa bih i tebe zamolio isto. citav svijet kaze da taj momak ima los sut. uostalom vidjet cemo u kakvog ce se igraca razviti. i jos nesto, nisam od onih koji boluju od statistickih podataka ali statistika jeste sastavni dio kosarke. npr. rose iz bullsa je odlican igrac sa losim sutem (losim procentom suta).

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 28 dec 2011, 21:01

KK_Bosna je napisao/la:@BB kyrie je imao los procenat suta, ali je pametno igrao, dijelio asiste, igrao odbranu...

valjda imam pravo iznjeti tvoje misljenje. uostalom ja nisam nikoga vrijedao pa bih i tebe zamolio isto. citav svijet kaze da taj momak ima los sut. uostalom vidjet cemo u kakvog ce se igraca razviti. i jos nesto, nisam od onih koji boluju od statistickih podataka ali statistika jeste sastavni dio kosarke. npr. rose iz bullsa je odlican igrac sa losim sutem (losim procentom suta).

sad si najebao

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.