Dule 078 je napisao/la:bosnas,sve se slazem s tobom,i da rk bosna nema publiku,i da treba razvijati zimske centre,i za hokej,ali jedino se ne slazem za ove kostelice i uopste promocije drzava preko sporta....bicu grub,ali po meni je to jedna mantra i notorna glupost....niti vidim da srbija ima neku korist od djokovica,po mnogim anketama najboljeg sportiste svijeta,niti od toga sto je u svim kolektivnim sportovima medju najboljima na svijetu,niti vidim da bez takve vrste promocije nesto fali norveskoj,svajcarskoj,finskoj ili luxemburgu....
jedina prava promocija neke drzave je uredjeno drustvo,vladavina prava i visok standard njenih gradjana,a ostalo su pizdarije,srbija je najbolji primjer,obicna korumpirana banana drzava,koju niko u svijetu ne yebe ni za sta,a tako mocan sport ima...
drago mi je sto se slazes,mada ne vidim razloga zasto se ne bi bilo ko normalan u ovom gradu slagao! ali vjeruj mi sport je cudo koliko moze afirmisati jedno drustvo i vrsiti njegovu promociju,kad sam skoro bio u Americi,skim god budes,ako cuje da si sa Balkana,kazu Djokovic...nevjerovatno koliko je on popularan u svijetu i on je najbolji ambasador Srbije u svijetu,slicna situacija je bila sa Janicom i Ivicom Kostelic,je li ti znas koliko su oni promovisali Hrvatsku svojim uspjesima? pa njih na nekim takmicenjima na Alpama gleda i po 15 hiljada ljudi,a ko gleda prvaka BIH u rukometu na Mojmilu= niko ziv,a jos ulaz besplatan,i tu ulagati pare kojih ionako nemamo!? da dodje ti prvak Evrope u tom sportu Barcelona, i opet dvorana poluprazna jos besplatan ulaz!!! pa o cemu mi onda pricamo,o strasti pojedinaca za neku avanturu ili o interesima grada,drzave!??? da smo Bogdo vise ulagali u fudbal i kosarku pa iznjedrili jos pokojeg Dzeku,Salihamidzica,Bolica,Baljica,Teletovica,koji za nasu drzavi i njenu promociju u svijetu cine vise nego svi nasi politicari zajedno u zadnjih 20 godina,bilo bi svima bolje,bar nas ne bi gledali kao indijance,nego kao normalne i uspjesne ljude,evropljane!..ako si ikad bio u Istanbulu,cim cuju da si iz Bosne spomenu Bolic,Baljic...nerjetko dobijes i pice besplatno...