RK Bosna

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la Kobe Bryant » 27 dec 2011, 18:50

Izvini ali pazi sad ovo : BEZ POLITIKE NEMA VRHZNSKOG SPORTA !!!

Grad ZG izdvaja milione na dinamo , mladost, rk zagreb , cibonu , kk zagreb , medvescak....

Zar Kanton Sarajevo nemoze izdvojit 5 mil za VRHUNSKI sport !

Znaci milion KK Bosni , RK Bosni , Sarajevo , zeljo i po 333 000 (ŽKK Zeljeznicar + Spid + Fantomi)

To je htio Emir H. da progura kakav god da bio on ljigavac i iz koje god stranke on bio !

Malo se izdignute izbad stranackih interse , meni su SVI krivi i SDA i SDP i SBiH (znaci ove su stranke uglavnom ordinirale na vlasti bilo opstinskim bilo kantonalnim) , samota je sa na kojem su nivou klubovi , Skenderija , Kosevo,..

Toliko su me ove vlasti sad iznervirale , pa zar nemogu da podrze ni jedan makar imalo uspjesan sportski kolektiv :twisted:

Da Bog da svim politicarima sto kradu u svoje djepove , a na ustrb zajednickog interesa trebla za ljeka te pare !

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 27 dec 2011, 19:08

Qrcu pričajte i tražite krivce sad, ali krivi ste vi- ponosni građani Sarajeva koje zaboli neka stvar za sportom!
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 27 dec 2011, 19:46

Kobe Bryant je napisao/la:Izvini ali pazi sad ovo : BEZ POLITIKE NEMA VRHZNSKOG SPORTA !!!

Grad ZG izdvaja milione na dinamo , mladost, rk zagreb , cibonu , kk zagreb , medvescak....

Znaci milion KK Bosni , RK Bosni , Sarajevo , zeljo i po 333 000 (ŽKK Zeljeznicar + Spid + Fantomi)

To je htio Emir H. da progura kakav god da bio on ljigavac i iz koje god stranke on bio !

Malo se izdignute izbad stranackih interse , meni su SVI krivi i SDA i SDP i SBiH (znaci ove su stranke uglavnom ordinirale na vlasti bilo opstinskim bilo kantonalnim) , samota je sa na kojem su nivou klubovi , Skenderija , Kosevo,..

Toliko su me ove vlasti sad iznervirale , pa zar nemogu da podrze ni jedan makar imalo uspjesan sportski kolektiv :twisted:

Da Bog da svim politicarima sto kradu u svoje djepove , a na ustrb zajednickog interesa trebla za ljeka te pare !
Ja vrhunskog sporta kod nas u Sarajevu,čast izuzetcima! ;)
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 27 dec 2011, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 27 dec 2011, 22:43

realno rukomet u Evropi uopste nije u "modi" sem mozda u Njemackoj(gdje je to drugi sport),i koliko toliko u Spanijii Francuskoj(gdje je to treci sport) !... treba ulagati u sport koji je gledan,a danas su to fudbal i kosarka,ja sam uvijek za to da se onih 1.5 do 2 miliona KM koliko je imao budzet rukometni klub Bosna ulozi u bjelasnicu i Igman i u zimski turizam ,jedino od toga dugorocno gledajuci Sarajevo moze imati koristi,dobiti neka evropska i svjetska takmicenja,i tu se novac kansije proizvodi,a rukomet,hm...jednostavno to vise nije to,jer kako drugacije protumaciti cinjenicu da Bosna kao prvak drzave,sa prilicno jakim timom igra u polupraznoj dvorani rpotiv jedne Barcelone,a ulaz za utakmicu bio dzabe!? do dokazuje da taj sport nema perspektivu... kad je tako u 90% drzava u Evropi,ne znam zasto bi mi bili neki izuzetak i tu ulagali novac kojeg ionako nemamo.. ionako su nase firme bile najveci sponzori rk.bosne,bh telekom,fds,asa,opstina,kanton,grad,federacija i ostale banke sa sjedistem u Sarajevu..te pare treba preusmjeriti u bh planine i u sport koji je gledan i koji je popularan a koji usput afirmise grad i drzavu! a ne da evropskog prvaka Barcelonu uz dzaba ulaz doceka poluprazna dvorana....

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 27 dec 2011, 22:54

skijanje popularnije od rukometa? :D

mozda u austriji i svajcarskoj
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 27 dec 2011, 23:10

Dule 078 je napisao/la:skijanje popularnije od rukometa? :D

mozda u austriji i svajcarskoj
Hrvatima je skijanje i porodica Kostelic donijelo vecu promociju drzave nego 100 rukometnih klubova! ali nisam na to mislio,mislio sam da se ulaze u planine,u staze,liftove,infrastrukturu,hotele...da to bude prava turisticka atrakcija gdje ce turisti ostavljati novac,da to bude ponuda naseg grada i nase drzave(kao sto rade Austrijanci i Svicarci gdje se ulozeni novac visestruko vraca) a ne ovako dajes pare klubu od drzavnih firmi,a taj klub niko ziv ne gleda,plus sto je popularnost tog sporta na marginama gledanosti... ja ti garantujem da bi vise ljudi doslo gledati hokej u Sarajevu(da imamo klub bosnu kao prije rata kad je hokejaske utakmice gledalo po 10 000 ljudi) nego sto gleda danasnjeg rukometnog prvaka u dvorani Mojmilo,gdje i pored dzaba ulaza dodje 20 gledalaca...**** ti takav sport! a jos prvak drzave...zali Boze para!...
Zadnja izmjena: bosnas_, dana/u 27 dec 2011, 23:12, ukupno mijenjano 1 put.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 dec 2011, 23:12

Kobe Bryant je napisao/la:Izvini ali pazi sad ovo : BEZ POLITIKE NEMA VRHZNSKOG SPORTA !!!

Naravno da bez politike nema vrhunskog sporta (kod nas na Balkanu) je takva prica. Svugdje ostalo je vecinom privatni kapital taj koji rjesava sve stvari.

Bilo je jedne godine tako i dobili su novce. Sta su uradili? Bagra rastrgala i raznijela sve sto se moglo raznijeti.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 27 dec 2011, 23:17

sjecam se prije 2-3 godine,kad je igrala Bosna S. i Bosna V. na Mojmilu,igralo se za prvo mjesto,finale kupa i na utakmici bilo mozda ne vise od 80 gledalaca,od tih 80 navijaca 60 bilo iz Visokog,i imao si dojam da se utakmica uopste nije igrala u Sarajevu! slicno je bilo i sa derbi utakmicama.... bio je jedan zlatni period Bosne kad su igrali Harmandic,Tahirovic..kad dvorana znala biti puna(ali i tada je djevojkama ulaz bio besplatan,kad Sarajevo,zeljo i kkbosna nisu imali neke jak eekipe pa je raja pozelila nesto drugo) ali toga vise nema,jednostavno zadnje 2-3 godine Bosnu vise niko ziv ne gleda bez obzira sto je prvak drzave,bez obzira sto je imala i ima super skupu i jaku ekipu ,sto je igrala LP....slicno je i sa beogradskim klubovima,klubovima u Istanbulu,Atini,Moskvi,Sofiji,da ne pricam o Lisabonu,Londonu,Parizu,Rimu itd..jednostavno rukomet je trecerazredan sport u koji se ne isplati ulagati!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 27 dec 2011, 23:25

bosnas_ je napisao/la:realno rukomet u Evropi uopste nije u "modi" sem mozda u Njemackoj(gdje je to drugi sport),i koliko toliko u Spanijii Francuskoj(gdje je to treci sport) !... treba ulagati u sport koji je gledan,a danas su to fudbal i kosarka,ja sam uvijek za to da se onih 1.5 do 2 miliona KM koliko je imao budzet rukometni klub Bosna ulozi u bjelasnicu i Igman i u zimski turizam ,jedino od toga dugorocno gledajuci Sarajevo moze imati koristi,dobiti neka evropska i svjetska takmicenja,i tu se novac kansije proizvodi,a rukomet,hm...jednostavno to vise nije to,jer kako drugacije protumaciti cinjenicu da Bosna kao prvak drzave,sa prilicno jakim timom igra u polupraznoj dvorani rpotiv jedne Barcelone,a ulaz za utakmicu bio dzabe!? do dokazuje da taj sport nema perspektivu... kad je tako u 90% drzava u Evropi,ne znam zasto bi mi bili neki izuzetak i tu ulagali novac kojeg ionako nemamo.. ionako su nase firme bile najveci sponzori rk.bosne,bh telekom,fds,asa,opstina,kanton,grad,federacija i ostale banke sa sjedistem u Sarajevu..te pare treba preusmjeriti u bh planine i u sport koji je gledan i koji je popularan a koji usput afirmise grad i drzavu! a ne da evropskog prvaka Barcelonu uz dzaba ulaz doceka poluprazna dvorana....
Protumačiti tu činjenicu na taj način da je ljudima bolje otići na neki koncert po mogućnosti turbo-folk koncert i potrošiti 30-40 KM nego gledati Barcelonu ili neki drugi vrhunski klub a još potrošiti eventualno 5 KM za ulaznicu veliki trošak,a postoji mnogo ljudi koji ne znaju osnovna pravila u rukometu.Poslije rata izvršena je smjena seoskog i gradskog stanovništva u Sarajevu pa su ljudi zavolili više koncerte nego sportska dešavanja.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 27 dec 2011, 23:25

upravu je bosnas! rukomet kao sport je veoma skup i nepopularan i za mnogo bogatije zemlje od BIH,a nema neku gledanost..bolje te pare negdje drugo uloziti! Zasto jedan Istanbul,London,Lisabon,Atina,Beograd itd ne ulazu u rukomet,zato sto to niko ziv ne gleda,(al zato im pogledaj fudbalske i kosarkaske klubove,kao i takmicenja u kojima igraju) a mi se nasli ovako siromasni da prosipamo pamet,nemamo za kifli a bacamo pare niusta!

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 27 dec 2011, 23:27

bosnas,sve se slazem s tobom,i da rk bosna nema publiku,i da treba razvijati zimske centre,i za hokej,ali jedino se ne slazem za ove kostelice i uopste promocije drzava preko sporta....bicu grub,ali po meni je to jedna mantra i notorna glupost....niti vidim da srbija ima neku korist od djokovica,po mnogim anketama najboljeg sportiste svijeta,niti od toga sto je u svim kolektivnim sportovima medju najboljima na svijetu,niti vidim da bez takve vrste promocije nesto fali norveskoj,svajcarskoj,finskoj ili luxemburgu....

jedina prava promocija neke drzave je uredjeno drustvo,vladavina prava i visok standard njenih gradjana,a ostalo su pizdarije,srbija je najbolji primjer,obicna korumpirana banana drzava,koju niko u svijetu ne yebe ni za sta,a tako mocan sport ima...to samo dobro dodje politicarima,da narodu ispiraju mozak,skrecu paznju sa pravih problema i lazu o vaznosti sportskih uspjeha
Zadnja izmjena: Dule 078, dana/u 27 dec 2011, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 27 dec 2011, 23:28

bosnas_ je napisao/la:sjecam se prije 2-3 godine,kad je igrala Bosna S. i Bosna V. na Mojmilu,igralo se za prvo mjesto,finale kupa i na utakmici bilo mozda ne vise od 80 gledalaca,od tih 80 navijaca 60 bilo iz Visokog,i imao si dojam da se utakmica uopste nije igrala u Sarajevu! slicno je bilo i sa derbi utakmicama.... bio je jedan zlatni period Bosne kad su igrali Harmandic,Tahirovic..kad dvorana znala biti puna(ali i tada je djevojkama ulaz bio besplatan,kad Sarajevo,zeljo i kkbosna nisu imali neke jak eekipe pa je raja pozelila nesto drugo) ali toga vise nema,jednostavno zadnje 2-3 godine Bosnu vise niko ziv ne gleda bez obzira sto je prvak drzave,bez obzira sto je imala i ima super skupu i jaku ekipu ,sto je igrala LP....slicno je i sa beogradskim klubovima,klubovima u Istanbulu,Atini,Moskvi,Sofiji,da ne pricam o Lisabonu,Londonu,Parizu,Rimu itd..jednostavno rukomet je trecerazredan sport u koji se ne isplati ulagati!
Ako misliš na polufinale kupa BiH prije dvije i po godine na Mojmilu onda je bila puna ona velika tribina na Mojmilu!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 27 dec 2011, 23:32

U rukometu se može igrati Liga šampiona a u fudbalu i košarci možda za nekih 10 godina!
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 27 dec 2011, 23:33, ukupno mijenjano 1 put.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 27 dec 2011, 23:33

Dule 078 je napisao/la:bosnas,sve se slazem s tobom,i da rk bosna nema publiku,i da treba razvijati zimske centre,i za hokej,ali jedino se ne slazem za ove kostelice i uopste promocije drzava preko sporta....bicu grub,ali po meni je to jedna mantra i notorna glupost....niti vidim da srbija ima neku korist od djokovica,po mnogim anketama najboljeg sportiste svijeta,niti od toga sto je u svim kolektivnim sportovima medju najboljima na svijetu,niti vidim da bez takve vrste promocije nesto fali norveskoj,svajcarskoj,finskoj ili luxemburgu....

jedina prava promocija neke drzave je uredjeno drustvo,vladavina prava i visok standard njenih gradjana,a ostalo su pizdarije,srbija je najbolji primjer,obicna korumpirana banana drzava,koju niko u svijetu ne yebe ni za sta,a tako mocan sport ima...
Kako nema, Đoković je za samo trideset minuta u gostovanju Lettermanu uradio više za imidž Srbije nego svi ministri vanjskih poslova Srbije od Miloševića na ovamo.

Eh, sad, to što navodiš u drugom pasusu, je jedna druga dimenzija.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 27 dec 2011, 23:36

Ovaj Bosnas je neki coban za hrkljusa, kamena s ramena i ostalih sportova...koje ba skijanje...ko ce ti doci kad nemas nista...treba stotine miliona da se uloze da bi privukao gosta punog love..a o takmicenjima da ne pricamo bez kvalitetnih domacih takmicara 0 gledalaca..cim ivica prestane da se takmici nece biti ni utrka na Sljemenu..

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 27 dec 2011, 23:36

Dule 078 je napisao/la:bosnas,sve se slazem s tobom,i da rk bosna nema publiku,i da treba razvijati zimske centre,i za hokej,ali jedino se ne slazem za ove kostelice i uopste promocije drzava preko sporta....bicu grub,ali po meni je to jedna mantra i notorna glupost....niti vidim da srbija ima neku korist od djokovica,po mnogim anketama najboljeg sportiste svijeta,niti od toga sto je u svim kolektivnim sportovima medju najboljima na svijetu,niti vidim da bez takve vrste promocije nesto fali norveskoj,svajcarskoj,finskoj ili luxemburgu....

jedina prava promocija neke drzave je uredjeno drustvo,vladavina prava i visok standard njenih gradjana,a ostalo su pizdarije,srbija je najbolji primjer,obicna korumpirana banana drzava,koju niko u svijetu ne yebe ni za sta,a tako mocan sport ima...
drago mi je sto se slazes,mada ne vidim razloga zasto se ne bi bilo ko normalan u ovom gradu slagao! ali vjeruj mi sport je cudo koliko moze afirmisati jedno drustvo i vrsiti njegovu promociju,kad sam skoro bio u Americi,skim god budes,ako cuje da si sa Balkana,kazu Djokovic...nevjerovatno koliko je on popularan u svijetu i on je najbolji ambasador Srbije u svijetu,slicna situacija je bila sa Janicom i Ivicom Kostelic,je li ti znas koliko su oni promovisali Hrvatsku svojim uspjesima? pa njih na nekim takmicenjima na Alpama gleda i po 15 hiljada ljudi,a ko gleda prvaka BIH u rukometu na Mojmilu= niko ziv,a jos ulaz besplatan,i tu ulagati pare kojih ionako nemamo!? da dodje ti prvak Evrope u tom sportu Barcelona, i opet dvorana poluprazna jos besplatan ulaz!!! pa o cemu mi onda pricamo,o strasti pojedinaca za neku avanturu ili o interesima grada,drzave!??? da smo Bogdo vise ulagali u fudbal i kosarku pa iznjedrili jos pokojeg Dzeku,Salihamidzica,Bolica,Baljica,Teletovica,koji za nasu drzavi i njenu promociju u svijetu cine vise nego svi nasi politicari zajedno u zadnjih 20 godina,bilo bi svima bolje,bar nas ne bi gledali kao indijance,nego kao normalne i uspjesne ljude,evropljane!..ako si ikad bio u Istanbulu,cim cuju da si iz Bosne spomenu Bolic,Baljic...nerjetko dobijes i pice besplatno...

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 27 dec 2011, 23:44

sve ja to razumijem,ali sam opet siguran da se na svim meridijanima vise postuje danac,norvezanin ili svajcarac nego srbin ili hrvat,bez obzira sto imaju jaci sport od njih....drugacije te gledaju svi,pocev od carinika do obicnog gradjanina,ako dolazis iz neke uredjene zemlje

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 27 dec 2011, 23:54

mentalitet i konstitucija ljudi na nasim prostorima su idealni za rukomet. samo treba pravilno selektirati, trenirati, imati plan i viziju...al to je sad duga prica...
sa budzetom kluba od 5 mil eura, I MALO SRECE, moze se plasirati na F4... za te pare u kosarci, nogometu ne mozes apsolutno nista...
imperator, prodavac magle

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 27 dec 2011, 23:55

RK Bosna ostvari historijski podvig i protiv Rusa poluprazna (BLAGO REČENO) dvorana, već tad sam rekao doviđenja i prijatno.. Iduće je FK Sarajevo, a Željo ovisi o Amaru Osimu i njegovom neodlasku u idućih par godina..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 27 dec 2011, 23:57

Sport može pomoći da državu malo ozbiljnije shvaćaju vani,ali ne previše...nogomet kao najpopularniji sport ima i najveći utjecaj
Recimo kad je Hrvatska pobjedila Englesku 2007,zaista se priličan broj engleza počeo više zanimat za Hrvatsku...svakako više nego prije.....nakon te utakmice sve više engleza dolazi u hrvatsku na more...
A i prije prije par godina sam čitao da su nakon te utakmice otvorile još neke suradnje između engleza i hrvata...nogomet ima tu moć.

Što se tiče srbije ona je poseban slučaj...njoj je imidž prilično narušen nakon događaja iz 90ih i bombardiranja 1999..nakon toga su često spominjani u filmovima kao negativci.Tako da će za njih trebat više od đokovica da ih ljudi drugačije doživljavaju.

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.