Manchester City FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Manchester City FC
Povreda clanka, zglob mu bio natek'o.
Hart, Zabaleta, Kolo, Vincent Kompany, Clichy, Yaya, Milner, Silva, Nasri, Balotell, Sergio Aguero
Mislim da Dzeko i Johnson ulaze u drugom i razbijaju vec naceti WBA.
Mislim da Dzeko i Johnson ulaze u drugom i razbijaju vec naceti WBA.

Ko je uplatio pare na City, za Novu Godinu vodu ce piti! 

Profesor je napisao/la:Ko je uplatio pare na City, za Novu Godinu vodu ce piti!

Ja sam se u zadnji cas predomislio.
Mancini je trebao Dzeku i Johnsona ubaciti na pocetku drugog poluvremena.
Mora se priznati da je WBA odigrao taktički odličnu tekmu. Aguero i Silva su više nego dobro zatvoreni, prvi je bio gotovo neprimjetan cjeli tok meča. A odavno nisam vidio ovako malo loptu u nogama Silve, što je možda i odlučujući detalj. Jer kad Silva gospodari s loptom, nešto se uvijek desi.
Jonhson je trebao ući ranije, jer je desna strana Cityija bukvalno bila nepostojeća veći tok meča.
No, nekad se morala desiti i ovakva tekma, i prosipanje bodova kod autsajdera. Jbg, plavomjesečari, danas je taj dan.
Jonhson je trebao ući ranije, jer je desna strana Cityija bukvalno bila nepostojeća veći tok meča.
No, nekad se morala desiti i ovakva tekma, i prosipanje bodova kod autsajdera. Jbg, plavomjesečari, danas je taj dan.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Nema sta, Siti dobro drzi sredinu terena. Formacija sa dva DV i dva OV/polivalentna krila se pokazuje jako dobrom. Samo je problem sto nemaju makar jednog OV koji ce igrati direktnije prema naprijed.. Pletu, pletu, a nikako da konkretizuju. Isto vazi i za napadace koji cesto imaju potez viska.
Njima bi strasno leg'o Higuain. To je idealan igrac za Siti. Sa Ronaldom bi gazili.
Zao mi je sto Dzeko ne igra, al' je evidentno da on nema sta traziti u ovakvoj ekipi. Ne zato sto nije dovoljno dobar, nego zato sto mu ovakva igra nikako ne odgovara. Siti pokusava igrati igru kratkih pasova bas kao Barselona. Igraju na veliki posjed lopte, dugo grade napadacke akcije, za razliku od Mance ili Reala koji igraju neuporedivo direktniji fudbal. Mancini je potpuno upravu sto forsira Aguera i Balotelija. Njemu odgovaraju polivalentni napadaci koji imaju sirok radijus kretanja i dobru pas igru. Nesto kao u slucaju Barselone, gdje u napadu nema klasicnog napadaca. Pokusali su sa Ibrahimovicem, ali im nikako nije islo. Ibrahimovic je previse statican igrac za igru Barselone.
Arsenal igra slicno kao Siti, samo u drugacijoj formaciji,.. Al' opet Venger na neki nacin uspjeva uklopiti visoke napadace u takvu igru. Doduse, Adebajor se nikako nije mog'o skontati sa Anrijem, al' je proradio kada je ostao usamljen u vrhu napada,.. Mozda bi i Dzeko uspjeo u Arsenalu. U Sitiju vrlo tesko. Al' za Dzeksona je svakako najbolje da ide u Italiju,.. To je liga za njega.
I nemojte mi samo teorije zavjere,.. Mancini je potpuno upravu sto iz tima izostavlja Dzeku i Dzonsona. Dzonson je recimo dobar igrac, al' je problem sto Siti ne igra preko krila. Aguero i Baloteli su bolji za ovakvu formaciju od Dzeke. Sta reci za Berbatova i Nanija!?? Berba je bio najbolji strijelac kluba, a u finalu Lige prvaka zavrsio na klupi. Nani je imao brdo golova i asistencija, a u finalu LP zavrsio na klupi. Ni u ovoj sezoni Berbe nema ni na mapi, a kada udje uvalja tri komada
. Al' nema tu nikakve zavjere od strane Fergija i Mancinija. Ljudi biraju one za koje misle da ce najbolje pomoci klubu. Al' mi ne bi bili mi kada ne bi rekli, 'Tevez neda Dzeki loptu,. nedaju ni Silva, Aguero,.. Mancini ga mrzi,..'.. Svi su krivi, samo ne Dzeko
.
Dzeko se zajeb'o kad je pres'o u Siti, to sam odmah na ovoj temi napis'o.
Njima bi strasno leg'o Higuain. To je idealan igrac za Siti. Sa Ronaldom bi gazili.
Zao mi je sto Dzeko ne igra, al' je evidentno da on nema sta traziti u ovakvoj ekipi. Ne zato sto nije dovoljno dobar, nego zato sto mu ovakva igra nikako ne odgovara. Siti pokusava igrati igru kratkih pasova bas kao Barselona. Igraju na veliki posjed lopte, dugo grade napadacke akcije, za razliku od Mance ili Reala koji igraju neuporedivo direktniji fudbal. Mancini je potpuno upravu sto forsira Aguera i Balotelija. Njemu odgovaraju polivalentni napadaci koji imaju sirok radijus kretanja i dobru pas igru. Nesto kao u slucaju Barselone, gdje u napadu nema klasicnog napadaca. Pokusali su sa Ibrahimovicem, ali im nikako nije islo. Ibrahimovic je previse statican igrac za igru Barselone.
Arsenal igra slicno kao Siti, samo u drugacijoj formaciji,.. Al' opet Venger na neki nacin uspjeva uklopiti visoke napadace u takvu igru. Doduse, Adebajor se nikako nije mog'o skontati sa Anrijem, al' je proradio kada je ostao usamljen u vrhu napada,.. Mozda bi i Dzeko uspjeo u Arsenalu. U Sitiju vrlo tesko. Al' za Dzeksona je svakako najbolje da ide u Italiju,.. To je liga za njega.
I nemojte mi samo teorije zavjere,.. Mancini je potpuno upravu sto iz tima izostavlja Dzeku i Dzonsona. Dzonson je recimo dobar igrac, al' je problem sto Siti ne igra preko krila. Aguero i Baloteli su bolji za ovakvu formaciju od Dzeke. Sta reci za Berbatova i Nanija!?? Berba je bio najbolji strijelac kluba, a u finalu Lige prvaka zavrsio na klupi. Nani je imao brdo golova i asistencija, a u finalu LP zavrsio na klupi. Ni u ovoj sezoni Berbe nema ni na mapi, a kada udje uvalja tri komada

Dzeko se zajeb'o kad je pres'o u Siti, to sam odmah na ovoj temi napis'o.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- spielführer_21
- Kontakt:
Griješiš @Valencia, City je ekipa bez ikakve kreativnosti. Drže loptu jer ne znaju šta da rade s njom, sve se svodi na individualne poteze, ali to je karakteristično za Mancinijeve ekipe. Džeki bi bilo bolje u nekoj drugoj ekipi- to je tačno, ali on kad je dovoljno dobar i u City-u ga može krenuti.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Da, ali razliak je što Barselona napada i sa krila i kroz sredinu, ma kroz svaku moguću zonu.
I Džeko nije statičan poput Ibre, pa insan je čak an krilu, čas na beku, čas kao desetka... Uostalom, početak sezone je sve rekao kada mu je prosjek bio gol svakih 55 minuta, i koliko ono asistencija?
Nego, jednostavno, preveliak je konkurenciaj u napadu. Baloteli igra odlično mora se priznati, iskoristio ej svoju šansu i sada uživa plodove svog rada.
I Džeko nije statičan poput Ibre, pa insan je čak an krilu, čas na beku, čas kao desetka... Uostalom, početak sezone je sve rekao kada mu je prosjek bio gol svakih 55 minuta, i koliko ono asistencija?
Nego, jednostavno, preveliak je konkurenciaj u napadu. Baloteli igra odlično mora se priznati, iskoristio ej svoju šansu i sada uživa plodove svog rada.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 26 dec 2011, 18:44, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Još jedna osica uz Aguera i bili bi još bolji. Lavezzi?
Što se tiče Džeka, pa on je ove godine vidno poboljšao svoju igru. Napredovao je u skok igri, odlično se kreće, ojačao je, uhvatio je ritam, sjajno otvara prostor, asistira i zabija. Sve što bi napadač trebao raditi. Problem je što Mancini ima još 2 napadača koji su isto tako učinkoviti.
Eh, a mi gledamo samo našeg pa hoćemo da on bude uvijek u 1. postavi, da se sve vrti oko njega i da on vedri i oblačim plavim dijelom grada Manchestera.
Teško da će se to ikad desiti. Teško. Balotelli da nema onih bubica i da koristi mozak, bio bi bolji i od Aguera, u to sam ubijeđen. Eh, problem je što će se on teško otarasiti tih problema i ponekad će biti kontraproduktivan. To je bio slučaj i kontra Liverpoola.
Johnson je u ekipi samo kada se prelazi na plan B. Dakle, kada ne može ovim danonoćnim kombinovanjem da probije, onda se ubaci Johnson i pokušava se staroengleskim stilom preko krila.
On ne ide nigdje, jer je i produžio sa Cityjem. Dakle, biće on tu još barem godinu dana.
Zanima me kako će izgledati City bez Tourea. Sad će otići na AKN, pa će to biti problem. Ubijeđen sam u to. No, vjerujem da će se odriješiti kesa i dovesti neko. Možd DDR? Jer, i Yaya je bio klasični zadnji vezni dok nije došao u City gdje mu je dao odriješene ruke u veznom redu. Mog'o bi to biti slučaj i sa Talijanom. 

Što se tiče Džeka, pa on je ove godine vidno poboljšao svoju igru. Napredovao je u skok igri, odlično se kreće, ojačao je, uhvatio je ritam, sjajno otvara prostor, asistira i zabija. Sve što bi napadač trebao raditi. Problem je što Mancini ima još 2 napadača koji su isto tako učinkoviti.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- spielführer_21
- Kontakt:
Monolog je napisao/la: Možd DDR? :

Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Ti hoces reci da igraju na 'ho - ruk'!? Prosle sezone su igrali, al' su me ove pozitivno iznenadili. Beri - Ture - Silva - Nasri/Milner dobro drze sredinu terena,.. Konstantno pritiscu protivnika, kruze oko gola i traze prostor da probiju do gola. Tesko je probiti ultra bunkercinu, ne znam kakvu igru ocekujes protiv ekipa koje su sabijene u svoj sesnaesterac!?? Nema tu previse prostora za neku mastovitu igru.spielführer_21 je napisao/la:Griješiš @Valencia, City je ekipa bez ikakve kreativnosti. Drže loptu jer ne znaju šta da rade s njom, sve se svodi na individualne poteze, ali to je karakteristično za Mancinijeve ekipe. Džeki bi bilo bolje u nekoj drugoj ekipi- to je tačno, ali on kad je dovoljno dobar i u City-u ga može krenuti.
Ne slazem se da se sve svodi na individualne poteze,.. Nije to igra iz prosle sezone kada su Tevez i Silva bjesomucno vozali loptu,.. Igraju svoju igru kratkih pasova, pokusavaju odigrati dupli kroz sredinu ili otvoriti prostor za ofanzivne bekove. A svakako da je individualno umijece od velike vaznosti,.. To najbolje znaju u Barseloni sa Mesijem ili Realu sa Ronaldom. Al' to ne znaci da im se sve svodi na individualne poteze!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ono sto Manciniju treba vise od novog igraca je rezervna taktika, jednostavno za neke utakmice nemaju nikakvog rjesenja iako imaju stvarno dobre igrace..
Celik!3,2,2.
Mislim da ce City u januaru dovesti lijevog beka,spominje se Adriano iz Barcelone,i jednog igraca na sredini terena,De Rosi ili Eden Hazard iz Lilla! Savic ide na pozajmicu,kao i jos neki igraci..Kolarov vjerovatno odlazi.. ali najveci problem za City mogao bi biti odlazak J.Tourea na AKN 9 januara,poslije utakmice u Fa Cupu protiv Mancester.Uniteda! njegov odlazak tesko mogu nadomjestiti,a tad se mozda i odlucuje prvenstvo! u svakom slucaju City i United do kraja ce se ravnomjerno boriti za titulu!
VanBasten
Barselona je izmislila fudbal za sve ekipe, pa tako i za Siti. Ne zelim da neko svati pogresno moje poredjenje
.
Al' napada Siti i preko krila. Bekovi su izuzetno ofanzivni, Silva i Nasri se cesto izvlace na krila, kao i Baloteli i Aguero. Samo je problem sto onda nema ko skociti
. Najbolje izgleda kada Ricards probije po krilu i sa linije sesnaesterca odigra povratnu ili ostru loptu za nekoga u sredini.
Monolog
Dobro si primjetio to za Turea. On je bez sumnje najbolji igrac Sitija. On je 'glavni odgovorni' zbog kojeg dobro kontrolisu sredinu terena. Ako ga zamjeni parmak Jong, bice to dobra vijest za njihove protivnike
.
Ne vjerujem da ce Roma pustiti Rosija sada kada imaju velike planove. A i nema logike da ga Siti dovede. Sta ce kada se vrati Ture!? Onda bi Beri mor'o na klupu, sto bi izazvalo velike probleme u ekipi.
Bice zanimljivo vidjeti kako ce Siti izgledati bez Turea.
Barselona je izmislila fudbal za sve ekipe, pa tako i za Siti. Ne zelim da neko svati pogresno moje poredjenje

Al' napada Siti i preko krila. Bekovi su izuzetno ofanzivni, Silva i Nasri se cesto izvlace na krila, kao i Baloteli i Aguero. Samo je problem sto onda nema ko skociti

Monolog
Dobro si primjetio to za Turea. On je bez sumnje najbolji igrac Sitija. On je 'glavni odgovorni' zbog kojeg dobro kontrolisu sredinu terena. Ako ga zamjeni parmak Jong, bice to dobra vijest za njihove protivnike

Ne vjerujem da ce Roma pustiti Rosija sada kada imaju velike planove. A i nema logike da ga Siti dovede. Sta ce kada se vrati Ture!? Onda bi Beri mor'o na klupu, sto bi izazvalo velike probleme u ekipi.
Bice zanimljivo vidjeti kako ce Siti izgledati bez Turea.
- spielführer_21
- Kontakt:
Ne apsolutni ho-ruk, ali može se i tako reći. Mancini daje igračima veliku slobodu u ofanzivi, vrlo malo je tu uigranih akcija. To je ponekad dobro, pogotovo kad imaš puno majstora u ekipi. A njima fali još par "majstora" da bi mogli uspješno riješiti bunker. Tu će ključnu ulogu odigrati transfer period, moraju nekako nadomjestiti Yayu. Možda se nadaju da će Nasri proigrati u nastavku, no ako se to ne desi i ako se Yaya zadrži na AKP, bez novih akvizicija im predviđam pad u idućih 2 mjeseca.Valencia je napisao/la:Ti hoces reci da igraju na 'ho - ruk'!? Prosle sezone su igrali, al' su me ove pozitivno iznenadili. Beri - Ture - Silva - Nasri/Milner dobro drze sredinu terena,.. Konstantno pritiscu protivnika, kruze oko gola i traze prostor da probiju do gola. Tesko je probiti ultra bunkercinu, ne znam kakvu igru ocekujes protiv ekipa koje su sabijene u svoj sesnaesterac!?? Nema tu previse prostora za neku mastovitu igru.spielführer_21 je napisao/la:Griješiš @Valencia, City je ekipa bez ikakve kreativnosti. Drže loptu jer ne znaju šta da rade s njom, sve se svodi na individualne poteze, ali to je karakteristično za Mancinijeve ekipe. Džeki bi bilo bolje u nekoj drugoj ekipi- to je tačno, ali on kad je dovoljno dobar i u City-u ga može krenuti.
Ne slazem se da se sve svodi na individualne poteze,.. Nije to igra iz prosle sezone kada su Tevez i Silva bjesomucno vozali loptu,.. Igraju svoju igru kratkih pasova, pokusavaju odigrati dupli kroz sredinu ili otvoriti prostor za ofanzivne bekove. A svakako da je individualno umijece od velike vaznosti,.. To najbolje znaju u Barseloni sa Mesijem ili Realu sa Ronaldom. Al' to ne znaci da im se sve svodi na individualne poteze!
Eh, da i City kiksa protiv objektivno slabijeg protivnika.
Ja sam davao i dajem male sanse za titulu. Istina, pozitivno sam iznenadjen njihovom igrom i rezultatima. Nisam ocekivao da ce Aguero toliko oplemeniti njihovu igru.bosnas_ je napisao/la:Mislim da ce City u januaru dovesti lijevog beka,spominje se Adriano iz Barcelone,i jednog igraca na sredini terena,De Rosi ili Eden Hazard iz Lilla! Savic ide na pozajmicu,kao i jos neki igraci..Kolarov vjerovatno odlazi.. ali najveci problem za City mogao bi biti odlazak J.Tourea na AKN 9 januara,poslije utakmice u Fa Cupu protiv Mancester.Uniteda! njegov odlazak tesko mogu nadomjestiti,a tad se mozda i odlucuje prvenstvo! u svakom slucaju City i United do kraja ce se ravnomjerno boriti za titulu!
Al' mora se priznati da imaju dosta srece sa povredama,.. Mogu racunati na sve najbolje igrace, gotovo da nisu imali nikakve probleme sa povredama. Sa druge strane Junajted ima uzasne probleme sa povredama, a opet pobjedjuju na samo njima znan nacin

Po meni, moralo bi se desiti svojevrsno cudo da Junajted prepusti titulu Sitiju. Morali bi pobjediti sami sebe. Junajted obicno igra najbolje u trenutcima kada se lomi sezona. Bas sada treba ocekivati njihov pobjednicki niz. Sa druge strane Siti se nikada nije nalazio u poziciji da se od njih ocekuje titula. Suocit ce se sa pritiskom na koji nisu navikli. Istina, neki od njih su u svojim bivsim klubovima osvajali titule, al' nikada zajedno. To je jako vazno. Bice zanimljivo vidjeti kako ce odigrati naredna dva meca. Bice to izuzetno psiholoski teske utakmice.
Ruse se polako kolica City-a 

U ovih nekoliko dana očekujem izjavu Mancinija u stilu " fali mi nekoliko igrača" 

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Baš..
Eno Chelsea ce dobiti od Abramovica 180M eura za pojacanja,pa ta dva tima mi nimalo nisu jasna (city i chelsea),al sta ces...
Eno Chelsea ce dobiti od Abramovica 180M eura za pojacanja,pa ta dva tima mi nimalo nisu jasna (city i chelsea),al sta ces...
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 3 gosta.