AFC Ajax

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

SamoZeljo
Kontakt:

Re: AFC Ajax

Post Postao/la SamoZeljo » 22 dec 2011, 14:39

Ne, po pravilima je ovo 3:0 za Ajax. To sto de Boer misli i sto mi mislimo je jedno a pravilnik je drugo. Sudija je postupio po pravilu, dao crveni jer je to tako u pravilniku. Ja se ne slazem sa pravilnikom, isto kao ni vecina nas ali to je druga prica.

Bio sam na utakmici Slavija - Sarajevo i vidio kad je navijac Sarajeva uletio u teren i zaletio se na golmana Slavije. Ovaj ga doceka i puce ga pravo momacki. Nista mu sudije nisu dali, mislim da ni zuti nije dobio a za crveni sma siguran da nije jer je nastavio utakmicu.

Shvatam i ja golmana AZ. Naravno da nece dozvoliti da mu neki konj slomi nogu i sj@be karijeru i ostavi ga bez hljeba ali pravilnik je takav, zna se ko se brine o tome.
Po pravilniku je golman trebao uraditi NISTA i onda poslije (Boga pitaj kakvog) ishoda AZ se povuce i uzme 3:0. Ovako ne vjerujem da ce dobiti, oni su prekrsili pravilnik ma koliko to nama drugacije izgledalo.

Ajax je sa druge strane organizator i samim tim odgovoran za ovaj ispad ali Ajax ima neko pokrice, platili su druge da se brinu o tome.

Bice ovo kao Dinastija. :mrgreen:

Vrlo vjerovatno 3:0 za Ajax a navijac Ajaxa je KONJINA samo takva.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 dec 2011, 14:43

@ dr.van nostrand

pa sta si drugo ocekivao. Znaci nemas sigurnost da odigras utakmicu, huligan te napada i ti sto se pokusavas da branis dobijes crveni karton i haj onda nastavi utakmicu.
Naravno mogli su traziti da se izprazni tribina ali bi to dugo trajalo. Po meni bi idealno rjesenje bilo da se utakmica ponovi i ova sinocnja anulira, a Ajax bude kaznjen da tri utakmice bez gledaoca u kupu, a AZ novcanom kaznom za samovoljno napustanje terena. Ja mislim to je kompromis na koji bi svi pristali.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 22 dec 2011, 14:54

Sta god mi mislili, slgali se ili ne sa odlukama sudija, sluzbinih lica, trebalo je onako, ovako na kraju ce se pogledati u pravilnik i odluciti.(dobro gore zeljo napisa).
Sudija je ispravno i postupio je po pravilniku, eh sto je pravilo vise-manje idiotsko slika, tu sudija nije mog˙o nista.
Uglavnom odluke komisije ce biti bolne, za nekoga vise a za nekoga manje.
Sumnjam da ce se igrati ova ut. Pobjednika ce komisija poslati u 1/4 finale KNVB.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Yugo45
Kontakt:

Post Postao/la Yugo45 » 22 dec 2011, 15:53

Ovakvim tzv. navijacima i slicnim koji ulete na teren s namjerom da izazovu incident treba "jaku" novcanu kaznu po dzepu...pa ce ih onda sigurno biti manje 8-)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 dec 2011, 18:33

KNVB je na danasnjoj sjednici anulirao crveni karton koji je dobio golman AZ-a. Takodjer je poznato da je navijac koji je napao golmana imao zabranu ulaska na Amsterdam Arenu - sto je ogromni propust Ajaxa.
Iz ove situacije meni ovo mirise ili 3:0 za AZ ili da ce se utakmica ponoviti i da ce Ajax morati odigrati par susreta bez prisustva gledaoca.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Coalmanyx
Kontakt:

Post Postao/la Coalmanyx » 22 dec 2011, 18:50

Bilo bi korektno kada bi se utakmica nastavila ili 3-0 za AZ, ako je tako kao što @amerosm kaže da je taj navijač imao zabranu ulaska na stadion.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 22 dec 2011, 19:41

Yugo45 je napisao/la:Ovakvim tzv. navijacima i slicnim koji ulete na teren s namjerom da izazovu incident treba "jaku" novcanu kaznu po dzepu...pa ce ih onda sigurno biti manje 8-)
On ce biti kaznjen a dozivotno nece moci na stadion nijedan u Holandiji a sigurno ce biti i novcano kaznjen kao i sigurno volonterskim radom sto je praksa ovamo u Nizozemskoj.

mighty_reds
Kontakt:

Post Postao/la mighty_reds » 22 dec 2011, 21:18

Kazna Ajaxu za organizaciju(bez publike 4-5 tekmi i novčano), kazna AZ-u (samo novčano radi izlaska terena) golmanu ništa.Pa na kraju krajeva i on je čovjek i ovo je vrlo logično šta je on uradio.Kada neko uđe da te namlati ti se braniš.Ne sjećam se koliko je Cantona dobio kad je udario onoga navijača ali nije ista situacija svakako.

Ne krivim sudiju zbog crvenog kartona jer bi i puno iskusnije sudije ostale sa upitnikom iznad glave poslije ovoga ;)
The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly

R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 22 dec 2011, 22:00

mighty_reds je napisao/la:Kazna Ajaxu za organizaciju(bez publike 4-5 tekmi i novčano), kazna AZ-u (samo novčano radi izlaska terena) golmanu ništa.Pa na kraju krajeva i on je čovjek i ovo je vrlo logično šta je on uradio.Kada neko uđe da te namlati ti se braniš.Ne sjećam se koliko je Cantona dobio kad je udario onoga navijača ali nije ista situacija svakako.

Ne krivim sudiju zbog crvenog kartona jer bi i puno iskusnije sudije ostale sa upitnikom iznad glave poslije ovoga ;)
:o :o :lol: :lol:
Reci da se salis molim te.

Kazna Ajaxu radi organizacije utakmice jer je jedan navijac protivnickog tima koji cak mislim da nije ni bio medju navijacima AZ-a,uleteo na teren,da bude toliko. :lol: :lol: Definitivno si malo evropskih utakmica gledao. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

mighty_reds
Kontakt:

Post Postao/la mighty_reds » 23 dec 2011, 01:50

Devil je napisao/la:
mighty_reds je napisao/la:Kazna Ajaxu za organizaciju(bez publike 4-5 tekmi i novčano), kazna AZ-u (samo novčano radi izlaska terena) golmanu ništa.Pa na kraju krajeva i on je čovjek i ovo je vrlo logično šta je on uradio.Kada neko uđe da te namlati ti se braniš.Ne sjećam se koliko je Cantona dobio kad je udario onoga navijača ali nije ista situacija svakako.

:o :o :lol: :lol:
Reci da se salis molim te.

Kazna Ajaxu radi organizacije utakmice jer je jedan navijac protivnickog tima koji cak mislim da nije ni bio medju navijacima AZ-a,uleteo na teren,da bude toliko. :lol: :lol: Definitivno si malo evropskih utakmica gledao. ;)
pa ako se ne varam utakmica je igrana na Amsterdam Areni i navijač Ajaxa je taj koji je uletio i udario golmana AZ-a :?
The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly

R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 dec 2011, 02:09

Ma ja sam se pogubio u moru informacija malo,sustina onoga sto sam hteo da kazem je valjda jasna. :?
Nema sanse da klub moze dobiti toliku kaznu jer propusta u organizaciji utakmice nije bilo,to je samo jedan indijanac koji je uleteo u teren,pa sta bi bilo kada bi se svaki put klubovi kaznjavali kada Jimmy Jump uleti na teren. :roll:
Naravno da Jimmy nije okrutan k'o ovaj ali cisto poredim da se zbog jednog lika ne moze tako rigorozna kazna uvoditi,da je uslo 5-10 ljudi minimalno to bi bila losa organizacija meca. ;)

Coalmanyx
Kontakt:

Post Postao/la Coalmanyx » 23 dec 2011, 02:35

Devil je napisao/la:Ma ja sam se pogubio u moru informacija malo,sustina onoga sto sam hteo da kazem je valjda jasna. :?
Nema sanse da klub moze dobiti toliku kaznu jer propusta u organizaciji utakmice nije bilo,to je samo jedan indijanac koji je uleteo u teren,pa sta bi bilo kada bi se svaki put klubovi kaznjavali kada Jimmy Jump uleti na teren. :roll:
Naravno da Jimmy nije okrutan k'o ovaj ali cisto poredim da se zbog jednog lika ne moze tako rigorozna kazna uvoditi,da je uslo 5-10 ljudi minimalno to bi bila losa organizacija meca. ;)
Ali kada se uzme u obzir da je navodno taj navijač imao zabranu ulaska na stadion to već postaje malo ozbiljnije i to je već propust u ogranizaciji. No, složio bih se da samo zbog jednog indijanca neće biti tako rigorozna kazna.

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 23 dec 2011, 11:20

Koliko sam cuo golmanu ce vjerovatno biti ponisten crveni karton, ali sudija mu je morao u tom trenutku pokazati crveni jer tako nalazu pravila. Golman je bio u soku i svako bi reagovao na takav nacin tako da ce proci nekaznjeno.
Ajax ce vjerovatno biti kaznjen na neki nacin zbog lose organizacije ali ne zestoko, jer to je Ajax :roll:
010 ISN'T JUST A CODE

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 23 dec 2011, 11:21

RK Gradacac je napisao/la:Koliko sam cuo golmanu ce vjerovatno biti ponisten crveni karton, ali sudija mu je morao u tom trenutku pokazati crveni jer tako nalazu pravila. Golman je bio u soku i svako bi reagovao na takav nacin tako da ce proci nekaznjeno.
Ajax ce vjerovatno biti kaznjen na neki nacin zbog lose organizacije ali ne zestoko, jer to je Ajax :roll:
Ja bas mislim da ce biti vise kaznjen nego sto bi bio neki manji klub, bas zato jer je to Ajax. :roll:

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 23 dec 2011, 13:34

Koliko sam juce gledao golmanu je ponisten crveni karton, a o kazni Ajaxu je jos nepoznata isto i kada ce se ponovo odigrat ova utakmica ili nastavit klubovi imaju do 27 dec fore da prijave prave izvjestaje i stavove svoje.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 dec 2011, 16:05

30 godina zabrane ulaska na Arenu za ovog "klinca"(jbt samo 19 godina ima). :roll:
Pored toga jos 14 dana zatvora ce da dobije i da "mirno" ceka epilog tuzbe koju je Alvarado podneo protiv njega.
Na gostovanja moze ici.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 25 dec 2011, 17:23

Devil je napisao/la:30 godina zabrane ulaska na Arenu za ovog "klinca"(jbt samo 19 godina ima). :roll:
Pored toga jos 14 dana zatvora ce da dobije i da "mirno" ceka epilog tuzbe koju je Alvarado podneo protiv njega.
Na gostovanja moze ici.
Vidjecemo jos nije sve poznato 28 ce cini mi se ima sud gdje ce se odlucit dali ce dobiti i zabran za sve stadione u Holandiji.

Coalmanyx
Kontakt:

Post Postao/la Coalmanyx » 25 dec 2011, 17:56

Ko bi rekao da je tako mlad. Ali eto zeznuo je sam sebe možda i za čitav život. No, nije ni čudno kada je bio pijan, a znamo šta se sve u tom stanju može učiniti. :lol:

Još je dužan i snositi troškove nastale prekidom utakmice, a prijeti mu i doživotna zabrana ulaska na nogometne stadione u Holandiji. Pravo je nadrljao.

Yugo45
Kontakt:

Post Postao/la Yugo45 » 26 dec 2011, 19:51

Ovome i slicnim treba po kratkom postupku kaznu zabiti.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 26 dec 2011, 23:37

Sve to što rekoste, ali najveći je blam (bar bi meni bio) to što je onu njegovu bruku vidjelo destine miliona ljudi preko yt. kako ga samo lupa alvarado, ko u ultimate fightu. :lol:
glupan!
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.