FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
ja ne znam zasto n dovedemo onog karalica iz laktasa, momak je po meni najbolji igrac premijer lige, trenutno najbolji strijelac, svaka cast momku!
Bolje biti živ a kukavica nego mrtav a heroj
idem ja sutra da pregovaram ponudicu mu ja dobar ugovor jel more
Naser Oric
Don't forget Srebrenica!!!
Don't forget 11.07.1995!!!
Ljubav je stanje u kojem čovjek vidi stvari onakvima kakve one nisu.
Baraž mubarek olsun!!!
Don't forget Srebrenica!!!
Don't forget 11.07.1995!!!
Ljubav je stanje u kojem čovjek vidi stvari onakvima kakve one nisu.
Baraž mubarek olsun!!!
haj amare sreco moja! al skup je momak, mlad i ne bi ga se sigurno rijesili iz selendre
Bolje biti živ a kukavica nego mrtav a heroj
Ekipa Želje vrijedi šest miliona eura!
Fudbalski klub Željezničar, prema portalu "transfermarkt.de", najskuplji je klub u Premijer fudbalskoj ligi BiH, po ukupnoj vrijednosti igrača koji igraju u njemu. Na drugom je mjestu tuzlanska Sloboda, dok je Sarajevo treće.
Tako je renomirani fudbalski portal vrijednost sarajevskih plavih procijenio na 6.025.000 eura, te je Željezničar po ovoj procjeni najskuplji fudbalski klub u BiH. Na drugom je mjestu, sa ukupnom vrijednosti igrača, plasirana tuzlanska Sloboda. Ukupna vrijednost fudbalera kluba sa Tušnja iznosi 4.250.000 eura. Na treće je mjestu drugi sarajevski premijerligaš, FK Sarajevo, a vrijednost "bordo" tima procijenjena je na 3.975.000 eura. Na njemačkom portalu nisu objasnili parametre po kojima su došli do spomenutih brojki, ali su svakako pomalo čudni!
Primjera radi najbolji igrač Željezničara Samir Bekrić jedan je od jeftinijih (?) prema ovom portalu i njegova vrijednost procijenjena je na 300.000 eura. Najvrijednijim igrače označen je veteran Mirsad Bešlija, čija je vrijednost 700.000 eura. Najskupljim igračem Sarajeva Nijemci su procijenili Alena Škoru (također 700.eura).
Da su kriteriji u najmanju ruku čudni, pokazuje primjer procjene vrijednost ekipe Travnika. Naime, osim Nurkovića (300.000 eura) i Nenada Erića (50.000) ostatak ekipe "vezira" ne vrijedi ni jednog eura?!
"Transfermarkt.de" kao najjeftiniju ekipu postavio je novog premijerligaša iz Prijedora, Rudar, koja prema njima vrijedu samo 200.000 eura! Na pretposljednjem mjestu ove tabele nalazi se Travnik sa vrijednosti od samo 350.000 eura. Tako je ukupna vrijednost igračkog kadra svih 16 bh. premijerligaša procijenjena na nešto više od 39 miliona eura. Real Madrid je ljetos samo za Cristiana Ronalda platio 94 miliona eura.
E. B.
Ekipa Vrijednost
1.Željezničar 6.025.000
2.Sloboda 4.250.000
3.Sarajevo 3.975.000
4.Široki Brijeg 3.525.000
5.Zrinjski 3.215.000
6.Velež 2.725.000
7.Modriča 2.625.000
8.Olimpik 2.610.000
9.Leotar 2.200.000
10.Slavija 1.925.000
11.Borac 1.625.000
12.Laktaši 1.500.000
13.Čelik 1.465.000
14.Zvijezda 1.000.000
15.Travnik 350.000
16.Rudar Prijedor 200.000
Fudbalski klub Željezničar, prema portalu "transfermarkt.de", najskuplji je klub u Premijer fudbalskoj ligi BiH, po ukupnoj vrijednosti igrača koji igraju u njemu. Na drugom je mjestu tuzlanska Sloboda, dok je Sarajevo treće.
Tako je renomirani fudbalski portal vrijednost sarajevskih plavih procijenio na 6.025.000 eura, te je Željezničar po ovoj procjeni najskuplji fudbalski klub u BiH. Na drugom je mjestu, sa ukupnom vrijednosti igrača, plasirana tuzlanska Sloboda. Ukupna vrijednost fudbalera kluba sa Tušnja iznosi 4.250.000 eura. Na treće je mjestu drugi sarajevski premijerligaš, FK Sarajevo, a vrijednost "bordo" tima procijenjena je na 3.975.000 eura. Na njemačkom portalu nisu objasnili parametre po kojima su došli do spomenutih brojki, ali su svakako pomalo čudni!
Primjera radi najbolji igrač Željezničara Samir Bekrić jedan je od jeftinijih (?) prema ovom portalu i njegova vrijednost procijenjena je na 300.000 eura. Najvrijednijim igrače označen je veteran Mirsad Bešlija, čija je vrijednost 700.000 eura. Najskupljim igračem Sarajeva Nijemci su procijenili Alena Škoru (također 700.eura).
Da su kriteriji u najmanju ruku čudni, pokazuje primjer procjene vrijednost ekipe Travnika. Naime, osim Nurkovića (300.000 eura) i Nenada Erića (50.000) ostatak ekipe "vezira" ne vrijedi ni jednog eura?!
"Transfermarkt.de" kao najjeftiniju ekipu postavio je novog premijerligaša iz Prijedora, Rudar, koja prema njima vrijedu samo 200.000 eura! Na pretposljednjem mjestu ove tabele nalazi se Travnik sa vrijednosti od samo 350.000 eura. Tako je ukupna vrijednost igračkog kadra svih 16 bh. premijerligaša procijenjena na nešto više od 39 miliona eura. Real Madrid je ljetos samo za Cristiana Ronalda platio 94 miliona eura.
E. B.
Ekipa Vrijednost
1.Željezničar 6.025.000
2.Sloboda 4.250.000
3.Sarajevo 3.975.000
4.Široki Brijeg 3.525.000
5.Zrinjski 3.215.000
6.Velež 2.725.000
7.Modriča 2.625.000
8.Olimpik 2.610.000
9.Leotar 2.200.000
10.Slavija 1.925.000
11.Borac 1.625.000
12.Laktaši 1.500.000
13.Čelik 1.465.000
14.Zvijezda 1.000.000
15.Travnik 350.000
16.Rudar Prijedor 200.000
I ovaj zivot tebi darujem neka bude zauvijek!!! the ' ❶❾❽❼
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
offtopic izbrisan..o tome kako i gdje cete iftariti,to mozete preko PP ili na chatu http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... start=1360
a ovdje se drzite teme,FK Zeljeznicar
a ovdje se drzite teme,FK Zeljeznicar
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Ma ove cijene su glupost najveca, nije ni cudo sto je zeljo najskuplji kad ima 35 igraca, 11 ih bez cijene. Dok npr. sarajevo ima 27 igraca a 12 nema cijene, a medju tih 12 najbolji strijelac sarajeva u evropi hamzagic
Nadam se Pobjedi protiv Zrinjskog...
Ta pobjeda bi se pokazala kao jako važna, nakon kiksa u Gradačcu.
SVI U DOLINU ĆUPOVA
Ta pobjeda bi se pokazala kao jako važna, nakon kiksa u Gradačcu.
SVI U DOLINU ĆUPOVA
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
- blueman-TM87
- Kontakt:
Sutra svi pravac Dolina i da razvalimo Zrinjski.
Forza ŽELJO!!!!
Forza ŽELJO!!!!
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI-тнє ' ❶❾❽❼
nemoj da sutra dodjem kuci sa tekme i da vidim da je neko sta komentariso za vrijeme utakmice...to bi odma znacilo da nije bio na tekmi

ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Odoh spavati malo treba se odmoriti pa sutra u Dolinu

KARALIĆ IZ LAKTAŠA JE IGRO KOD PIRTARA PA NIŠTA NIJE POKAZO,SUTRO ABD NOVA 3 BODA NA GRBAVICI 9 UTAKMICA SA ZRINJSKIM 9 POBJEDA NA KLADIONICI 1,6 KUĆU POD HIPOTEKU PO MENI 2 1 VOLIM TE ŽELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
moderator edit: ubuduće ne pisi velikim slovima
ha ha ha!!! respect!!19TM87 je napisao/la:nemoj da sutra dodjem kuci sa tekme i da vidim da je neko sta komentariso za vrijeme utakmice...to bi odma znacilo da nije bio na tekmi![]()
![]()
ma kakav karalic....bio je i u slobodi pa nije nis pokazao tako su kupljeni seslija i dudic....to su tvz igraci za malih klubova...
Klošar sam pa šta...KLOŠARSKA ELITA!!!
SAMO EVROPU DA IZBORIMO I MALO PARA UZMEMO ONDA ĆE OSIM DOVESTI IGRAČE ZNA ON ŠTA RADI,I AKO DRAGI ALLAH DA SLIJEDEĆE GODINE DUPL KRUNA
Bitno je da ste doveli trenera koji zna graditi ekipu,samo treba imati strpljenja i stvari ce ici samo na bolje 

Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸
🇵🇸
-
- Kontakt:
OBAMA kaze da sutra samo 3 boda dolaze u obzir!!!
Z E LJ O ! ! !
Z E LJ O ! ! !
Dosta ljudi ne zna sta je ljubav prema jednom klubu.....
Z E LJ O ! ! !
Z E LJ O ! ! !
- bistrikboy
- Kontakt:
Grbavica ostaje neosvojiva
"Plavi" žele nastaviti tradiciju pobjeda u duelima sa Mostarcima...
I druga utakmica Željezničara u novoj sezoni bit će veliki derbi kola, a na Grbavici će večeras gostovati aktuelni prvak BiH Zrinjski. U Želji očekuju da će stadion biti ispunjen, kao što je bio slučaj u duelu sa Širokim Brijegom.
Mostarci su loše krenuli u sezonu, još uvijek nemaju pobjede. Zrinjski nikada na Grbavici nije osvojio niti jedan bod, što više brine nego raduje Amara Osima.
Menadžer i trener Željezničara posegnuo je za adutom "zakona velikih brojeva", kada su "Plavi" nakon dvije godine trebali pobijediti u gostima, a sada je ovaj adut u rukama Dragana Jovića.
- Jeste, ali to im je samo jedan od aduta. Šampioni su Bosne i Hercegovine, igrali su i jake evropske utakmice, dobra su ekipa, i organiziran klub. Nemamo previše igrača na raspologanju, tako da nema posebnih tajni oko sastava - govori Amar Osim.
Osim povrijeđenih Rovčanina i Bučana, u ekipi neće biti Ćuluma zbog tri žuta kartona. Od prve minute trebao bi krenuti Serdarević, dok bi Bekrić dobio nešto defanzivniju ulogu.
Jedina dilema je da li će se u početnom sastavu naći Lazar Popović, a u tom slučaju Željezničar bi prvi put ove sezone krenuo sa dva izrazita napadača.
Željezničar - Zrinjski
Stadion Grbavica u Sarajevu. Sudija: Eldis Prošić (Cazin). Početak u 20.30 sati.
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Čolić, Radovanović, Mešić, Cocalić, Muharemović, Kovačević (Šimić), Bešlija, Mešanović, Serdarević (Popović), Bekrić. Trener: Amar Osim.
ZRINJSKI: Hadžić, M. Sušić, Šunjić, Ivanković, Aničić, Musa, Marković, P. Sušić, Selimović, Stojanović, Kordić. Trener: Dragan Jović
ABA3.ba
"Plavi" žele nastaviti tradiciju pobjeda u duelima sa Mostarcima...
I druga utakmica Željezničara u novoj sezoni bit će veliki derbi kola, a na Grbavici će večeras gostovati aktuelni prvak BiH Zrinjski. U Želji očekuju da će stadion biti ispunjen, kao što je bio slučaj u duelu sa Širokim Brijegom.
Mostarci su loše krenuli u sezonu, još uvijek nemaju pobjede. Zrinjski nikada na Grbavici nije osvojio niti jedan bod, što više brine nego raduje Amara Osima.
Menadžer i trener Željezničara posegnuo je za adutom "zakona velikih brojeva", kada su "Plavi" nakon dvije godine trebali pobijediti u gostima, a sada je ovaj adut u rukama Dragana Jovića.
- Jeste, ali to im je samo jedan od aduta. Šampioni su Bosne i Hercegovine, igrali su i jake evropske utakmice, dobra su ekipa, i organiziran klub. Nemamo previše igrača na raspologanju, tako da nema posebnih tajni oko sastava - govori Amar Osim.
Osim povrijeđenih Rovčanina i Bučana, u ekipi neće biti Ćuluma zbog tri žuta kartona. Od prve minute trebao bi krenuti Serdarević, dok bi Bekrić dobio nešto defanzivniju ulogu.
Jedina dilema je da li će se u početnom sastavu naći Lazar Popović, a u tom slučaju Željezničar bi prvi put ove sezone krenuo sa dva izrazita napadača.
Željezničar - Zrinjski
Stadion Grbavica u Sarajevu. Sudija: Eldis Prošić (Cazin). Početak u 20.30 sati.
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Čolić, Radovanović, Mešić, Cocalić, Muharemović, Kovačević (Šimić), Bešlija, Mešanović, Serdarević (Popović), Bekrić. Trener: Amar Osim.
ZRINJSKI: Hadžić, M. Sušić, Šunjić, Ivanković, Aničić, Musa, Marković, P. Sušić, Selimović, Stojanović, Kordić. Trener: Dragan Jović
ABA3.ba

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- blueman-TM87
- Kontakt:
Moramo ba igrati sa 2 napadača,pa majka mu stara kući igramo ako ništa,a i Alena mora rasteretiti jer frajer nosi na leđima 3 protivnička igrača.
Ma kako god bilo VOLIM TE ŽELJO!!!
Ma kako god bilo VOLIM TE ŽELJO!!!
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI-тнє ' ❶❾❽❼
- antipolitikaa
- Kontakt:
Steta sto nece biti na tv -u utakmica,bit ce to odlican derbi sa punom grbavicom,onaj BHT mi stvarno vise nije jasan! 

Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!
- nikad_izvini
- Kontakt:
Zbog tebe sam rođen
i za tebe navijam
godine života svoga
tebi dao sam
ooooooooooooo
tebe volim
tebi pjevam
za jedan gol
i za tebe navijam
godine života svoga
tebi dao sam
ooooooooooooo
tebe volim
tebi pjevam
za jedan gol
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.