Ostale lige

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ted Mosby
Kontakt:

Re: Ostale evropske lige

Post Postao/la Ted Mosby » 29 avg 2011, 22:28

Ne furam te, utakmica se u ovom trenutku nastavlja, trenutno je 31.min susreta
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 29 avg 2011, 22:30

Ted Mosby je napisao/la:Ne furam te, utakmica se u ovom trenutku nastavlja, trenutno je 31.min susreta
Hvala na info

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 04 sep 2011, 16:18

Majstor i u 40 godini 8-)
[youtube][/youtube]
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 04 sep 2011, 16:19

juznjak> je napisao/la:Majstor i u 40 godini 8-)
[youtube][/youtube]

-Legenda !!
-RIVALDO-

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 22 sep 2011, 02:43

Svaka mu čast: Ronaldo spasio fotografa od sigurne smrti!

Bivši trostruki najbolji nogometaš svijeta u izboru FIFA-e Ronaldo Luis Nazario de Lima (35) spasio je u ponedjeljak u New Yorku fotografa od sigurne smrti...

Vijest donose brazilski dnevnici O Globo i O Dia koji navode da se Ronaldo u "Velikoj Jabuci" nalazio kako bi prisustvovao jednom humanitarnom događaju.
Prema izvješću, danas umirovljenog brazilskog napadača su prilikom izlaska iz jednog talijanskog restorana na Aveniji Madison okružili paparazzi, a jedan od njih stajao je nasred ulice nesvjestan jurećeg kamiona koji je išao prema njemu. No, situaciju je srećom primijetio Ronaldo i fotografa povukao u stranu, za što je dobio aplauz okupljenog mnoštva.
Zlobnici bi, aludirajući na Ronaldov problem s tjelesnom težinom, rekli da kamion očito nije jurio jako brzo...

8-)
Chelsea F.C.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 27 sep 2011, 20:10

River Plata pod istragom za pranje novca :?
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Akhenaten
Kontakt:

Post Postao/la Akhenaten » 25 nov 2011, 00:14

Svi se nesto furaju na neke ''velike'' klubove, a meni je od svih stranih klubova najdrazi Livorno. Ljudi su tamo veoma prijatni, dok je i sam grad lijep. Slabo im ide ove sezone, al' se nadam da ce se vratiti u elitno drustvo sto prije.

[youtube][/youtube]

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 24 dec 2011, 19:16

zanima me nesto, a ne znam gdje upitat, mislim d bi ovdje bilo ispravno
zasto u Izraelu vise od pola klubova nose naziv Hapoel il Maccabi?? primjetio sam da ih ima par s imenom Beitar
shvatam ove Dinamo, Sparta, Slavija...to je bio trend tad i ima ih po cijeloj Europi...al ova dva u Izraelu me cude jer postoje samo u Izraelu koliko sam ja upucen...zanima me jel ima neki posebni razlog zasto je to tako, jel bio neki dogadjaj, covjek il nesto kome u cast ide to ime...tesko je shvatit da u jednoj drzavi tako velik broj klubova nosi isto ime...da ih ima 4-5 shvatio bi da je jedan od njih veliki, a ostali kopija koji su nastali i uzeli naziv od kluba koji im je uzor il za koji navija osnivac novog kluba...al u Izraelu ima 4-5 Hapoela i 4-5 Maccabija samo u prvoj ligi...i nizim ligama isto tako...i opet jedno veliko ZASTO???

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 dec 2011, 14:16

Maccabi na hebrejskom znaci uspeh,pobeda i otuda to ime.
Sa druge strane Hapoel je Izraelska sportska asoscijacija da je tako nazovemo koja je stvorena nekad 20-ih godina proslog veka i koja je predstavljala radnicku klasu u borbi protiv Maccabi koji je smatran za visu klasu.Do 50-ih godina Hapoel kao asocijacija nije htela igrati nista cime vlada Maccabi a to je bilo otprilike sve u IZraelu,izuzev fudbala cini mi se koji su igrali zajedno.Tek 1950 i neke ne znam tacno koje doslo je do "pomirenja" i pocelo se igrati zajednicko takmicenje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 25 dec 2011, 15:41

Devil je napisao/la:Maccabi na hebrejskom znaci uspeh,pobeda i otuda to ime.
Sa druge strane Hapoel je Izraelska sportska asoscijacija da je tako nazovemo koja je stvorena nekad 20-ih godina proslog veka i koja je predstavljala radnicku klasu u borbi protiv Maccabi koji je smatran za visu klasu.Do 50-ih godina Hapoel kao asocijacija nije htela igrati nista cime vlada Maccabi a to je bilo otprilike sve u IZraelu,izuzev fudbala cini mi se koji su igrali zajedno.Tek 1950 i neke ne znam tacno koje doslo je do "pomirenja" i pocelo se igrati zajednicko takmicenje.
hvala na infu :D...jos sam malo istrazio sad, pa sam upuceniji ;)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 dec 2011, 15:56

Hmm, zar se Maccabi ne odnosi na Makabejce, osnivače Hasmonijske dinastije?
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 dec 2011, 16:02

VanBasten je napisao/la:
Hmm, zar se Maccabi ne odnosi na Makabejce, osnivače Hasmonijske dinastije?
Jbs mu kevu,ali mislim da Makabejci ili ti ga Maccabees znaci pobednici. :?
Mada moze biti,jer nikada nisam istrazivao nesta narocito nastanak tih imena,ovo je ono sto sam cuo od caleta kome su to pricali ljudi iz Izraela kada je boravio tamo. ;)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 dec 2011, 16:11

To je ime pobunjeničke vojske koja je na kraju izborila nezavsnost Judeje. Njihovo ime je sinonim za hrabrost, možda je to, to. Ali da je to bukvalni prevod, nije. Pobjeda je nitsahon (tako nešto) na hebrejskom - ne pitaj otkud znam :mrgreen:

ma ne, kontam možda sam ja pogrešno skonto to. ipak nisam, pitah sad doktora gugla :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 30 dec 2011, 15:31

Švicarski nogometni savez oduzeo je Sionu 36 prvenstvenih bodova zbog postavljanja neregistriranih igrača u ut. Svicarskog prvenstva.

"Oduzimanje ovih bodova je kazna za nezakonito ponašanje FC Siona koji, protivno statutima i pravilima, nezakonito zaobilazi zabranu transfera koju je uvela FIFA i postavljanje u momčad neregistriranih igrača"
priopćenje Švicarskog nogometnog saveza .

Sionu su oduzeta po tri boda za svaku od 12 utakmica u kojima je Sion uvrstio jednog od šest igrača, Stefana Glarnera, Josea Goncalvesa, Marija Mutscha, Pascala Feindounoa, Billyja Ketkeophomphonea i Gabrija iako je snazi bila Fifina zabrana transfera zbog toga što je švicarski klub 2008. vrbovao igrača egipatskog kluba.

Tako je Sion završio na dnu prvenstvenog poretka s minus pet bodova i gotovo sigurno mu slijedi ispadanje u drugu ligu. slika
slika

Trazili su i dobili su slika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 18 jan 2012, 22:50

Šta bi sa ovog Xamaxa, kupi ih neki ovaj naftaš obeća LŠ a ljudi ih izbaciše iz lige :lol:
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jan 2012, 23:00

Stivi_Dzi je napisao/la:Šta bi sa ovog Xamaxa, kupi ih neki ovaj naftaš obeća LŠ a ljudi ih izbaciše iz lige :lol:
Pa jbg kapira covek da je i dalje u Rusiji da moze raditi sa garancijama i osiguranjem sta hoce,al' zaboravi da je ovo postojbina bankarstva i novcanih sredstava. ;) :D

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 08 feb 2012, 19:14

ja sam takvih prica cuo milion, sve bomba do bombe, pocevsi od Gretne iz Skotske, pa do Hrasnickog Famosa :lol:

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 17 feb 2012, 12:57

Španjolski nogometaš Nacho Novo dogovorio je raskid ugovora sa svojim dosadašnjim klubom Sportingom iz Gijona, te odlazi u Poljsku.

Suigrač povremenog hrvatskog reprezentativca Mate Bilića, Španjolac Nacho Novo, odlučio je napustiti redove pretposljednje momčadi Primere s kojom je sporazumno raskinuo ugovor.

Bivši igrač škotskog Rangersa ubrzo je pronašao novi klub, do ljeta 2013. godine nastupati će za Legiju iz Varšave u kojoj su i hrvatski igrači Ivica Vrdoljak i Marijan Antolović.

Legia je sinoć igrala susret šesnaestine finala Europske lige protiv lisabonskog Sportinga i pred svojim navijačima izborila remi 2:2. U poljskom prvenstvu se nalazi na drugom mjestu s četiri boda zaostatka za vodećim Slaskom iz Wroclawa.

Novo je ove sezone odigrao samo 11 utakmica za Sporting, a zabio je tri pogotka. 32-godišnjak je u prošlom izdanju Primere bio standardan za svoj klub, no nije opravdao očekivanja pošto je zabio samo četiri gola.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 17 feb 2012, 16:40

talijanski milijarder gabriele volpi kupio je većinski dio dionica NK Rijeke. prema nezvaničnim informacijama gradu je ostalo 30% a volpi će za početak mjesečno 'ubrizavati' 150 hiljada eura. FORZA FIUME!
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 02 mar 2012, 00:54

Devil je napisao/la:
Stivi_Dzi je napisao/la:Šta bi sa ovog Xamaxa, kupi ih neki ovaj naftaš obeća LŠ a ljudi ih izbaciše iz lige :lol:
Pa jbg kapira covek da je i dalje u Rusiji da moze raditi sa garancijama i osiguranjem sta hoce,al' zaboravi da je ovo postojbina bankarstva i novcanih sredstava. ;) :D

a nije mi jasno kako se može desiti da u Švicarskoj 1. ligi klub bankrotira :roll: a u našoj ligi ne :mrgreen:

evo sad i Servette u bankrotu :?
FORZA MARŠAL !!!

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.