Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Claus
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la Claus » 18 dec 2011, 10:44

I ja kažem, moj @Admire. Jedino Austrijanci (i donekle Nijemci) imaju taj neki kontinuitet i svaku sezonu mogu smatrati uspješnom. Finci su me razočarali, pogotovo Hautamaeki (nakon odlične prošle sezone i dva druga mjesta). Od kako Janne Ahonen više nije onaj stari (a i oprostio se), Finci nemaju pravog vođu. Nekadašnje nade, Larinto i Olli, kao da su u crnu zemlju propali. Trenutno su Koivuranta i Muotka ona koji održavaju taj plasman u drugu seriju. :( Očekujem bolje dane za Fince; hajde Matti - probudi se!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 18 dec 2011, 14:40

za cudo bozije Koivuranta peti nakon prve serije :roll:
nema potpisa

patkica
Kontakt:

Post Postao/la patkica » 18 dec 2011, 21:11

http://www.****/artikal/2266953/skije-i-ski-oprema/" onclick="window.open(this.href);return false;

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 dec 2011, 01:58

Prati li više iko ovaj sport ???
I Admir utanjio :(
Ko i ne bi ,šta su uradili od jednog od najzanimljivijih sportova :(
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 dec 2011, 11:18

legenda reala je napisao/la: Prati li više iko ovaj sport ???
I Admir utanjio :(
Ko i ne bi ,šta su uradili od jednog od najzanimljivijih sportova :(

Samo 4 Hills iliti Schanzen ili novogodisnju turneju. Uz rasol i corbicu. ;)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 19 dec 2011, 13:34

Nekad skokove nisam propušt'o. Danas me nerviraju, pa ne znam zašto. :D Pola imena sam zaboravio. :roll: Znam za Svena Hannawalda i Martina Schmita. Oni su oduvijek bili moji favoriti. Njemci uopće. Dok sam Austrijce i Fince mrzio. :D Zadnjih dana se usudih na pet-deset minuta pogledati neke skokove (pojma nemam gdje se održavaju) i niti jedno jedino ime ne znam. :lol:
Admir_Sa je napisao/la:e tugo moja sta sam ja dozivio da se jedan ili nijedan finac u kontinuitetu nalaze na 20-i nekom mjestu :roll: talijani, rusi, poljaci...kako su krenuli bice svjetlosnu godinu ispred te nekadašnje sile sto se tice skokova

placem :(
Evo, zbog ovoga sam manje-više prest'o gledat. Ne gledam još od uzpona Čeha. Prije sam navik'o na dvoboje Finaca i Austrijaca prije svega, pa i Njemaca i Norvežana uz njih. Danas... :roll:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 24 dec 2011, 20:28

Evo još malo do Novogodišnje turneje ( 5 dana čini mi se :D ) ,tradicionalno opet na BHT 1 (kao i svake godine)

Odgledao sam skoro sva takmičenja ove godine i... šta reći ? :D
Austrijanci opet dominantni , ali ne u tolikoj mjeri kao prošle sezone. Njemci ( prije svega Freund i Freitag ) opasno prijete , Slovenci su u sasvim dobroj formi ove godine i mogli bi ostvariti sasvim dobre rezultate na turneji , dok (sa druge strane) Finci nikad gori :( ,a mora se reći da su i Norvežani mnogo lošiji u odnosu na prethodne godine.
Nadam se samo da će biti prekinuta ta dominacija Austrijanaca i da će neko drugi uzeti Novogodišnju turneju :D (prije svega Freitag ili Freund).
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Mesut Ozil 10
Kontakt:

Post Postao/la Mesut Ozil 10 » 25 dec 2011, 13:11

aaaaaaaaaaa go Morgiiii :D

Prije sam navijao za Hanvelada , kad je osvojio sve 4 skakaone , legenda
a sad navijam za Morgensterna :) <3

Coalmanyx
Kontakt:

Post Postao/la Coalmanyx » 28 dec 2011, 21:35

U petak počinje Novogodišnja turneja. 8-) Ima prijenos na BHT 1, počinje u 16:20 u petak. Također i u nedjelju ima prijenos.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 dec 2011, 19:44

Heh, ovo se ne propušta. :mrgreen: Nadam se da će biti zanimljiva turneja, te da ćemo gledati dužinski zadovoljavajuće skokove, te borbu do zadnjeg trenutka. Neka najbolji pobjedi...

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 29 dec 2011, 23:25

Claus je napisao/la:Heh, ovo se ne propušta. :mrgreen: Nadam se da će biti zanimljiva turneja, te da ćemo gledati dužinski zadovoljavajuće skokove, te borbu do zadnjeg trenutka. Neka najbolji pobjedi...
Jedino što ćemo gledati je stalno zaebavanje i pomjeranje kapije gore-dolje nakon svakog iole dužeg skoka. :roll:

Mislim da tamo negdje od 2003/04 nisam propustio niti jedno takmičenje al' ove godine mislim da uopće neću ni pratiti ovo natjecanje.Haman da ni ne znam ko je sada tu u vrhu. :mrgreen: Pratio sam malo ove godine i otprilike to su Šliri,Kofler,Morgi,Bardal (?! :D),Frajtag i tu i tamo se ubaci još neko.Čini se da su se Slovenci značajno popravili i zaista mi je zbog toga drago.Također Poljaci nakon odlaska meni najdražeg i jedinog za kojeg sam ikada i navijao i zbog kojeg sam i počeo pratiti ovaj sport Adama Malysza dobili novu zvijezu.Mali Stoch,biće nešto od njega.:D Finaca nema ni na mapi. :lol: Ne znam dal' da se smijem il' da plačem.Što je najgore čini se da nemaju niti jednog skakača koji ima konstantno koliko toliko dobre rezultate.Uglavnom jedino što očekujem jesu pobjede na osnovu koeficijenta vjetra i kapije,na osnovu skokova sigurno ne. 8-)

P.S. Sada s obzirom da nema Malysza (već napisao gore,jedinog za kojeg sam ikada navijao) sada nemam pravog miljenika.Simpatišem Šlirija samo iz jednog razloga.Momak je već pokazao ogorman potencijal i već sada je u samom vrhu po broju pobjeda u svjetskom kupu (mislim da ih ima preko 30). :shock: I volio bih da osvoji NG4S i zabilježi sve 4 pobjede (mislim da je to samo pošlo za rukom Hanevaldu :D) i ispiše nove stranice historije.Bilo bi lijepo biti svijedok kompletne karijere ovog nevjerovatno talentovanog mladića. 8-)
FK Pjetlovi

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 dec 2011, 09:26

I ja se sve bojim da će se nastaviti negativan trend, al' kontam ovo takmičenje donosi najviše prihoda i reklame FIS Ski Jumpingu, pa se nadam da će biti i dugih skokova (o obaranju rekorda mogu samo sanjati). Također, mislim da će Schlierenzauer konačno osvojiti 4 skakaonice, tako da je dotični moj favorit. Najozbiljna konkurencija biti će mu branilac naslova, Andreas Kofler, uvijek opasni Morgenstern, Bardal, Freitag (pa što da ne i Ammann, ako uđe u pravu formu).

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 30 dec 2011, 10:33

Gledao sam sad malo kvalifikacije i u skladu sa očekivanjima veoma mali broj pravih skokova al' ipak oni najbolji su skakali sa pola snage.Pobjedu je odnio Kofler sa 142m,a Bardal je bio 2. sa 138.5m.Ostali favoriti su skakali tek reda radi. :D
FK Pjetlovi

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 dec 2011, 14:05

Mah, kvalifikacije znaju zavarati i prikriti pravo stanje, tim više jer se većina skijaša-skakača čuva za finalne skokove (isprobavaju i navikavaju se na skakaonicu). Borba Austrijanaca, Norvežana i Nijemaca, ostali ne mogu puno napraviti. Mislim da će Kofler uzeti prvu od četiri skakaonice, no i dalje stojim pri stavu da će Gregor osvojiti ovo takmičenje. :D

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 30 dec 2011, 14:10

Ma ovo uzima Freund,pred domacom publikom :D Freitag je mlad i bit ce pod velikim pritiskom tako da danas ocekujem slab rezultat od njega ;) Ovo ce biti borba 4 Austrijanca vs 2 Nijemca vs Anders Bardal :D iz drugog plana Simon Aman koji ce cijelu sezonu pripremao za ovo i na kraju se razbolio... :(

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 30 dec 2011, 17:08

Ubi snijeg
Rođen s tobom da budem

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 30 dec 2011, 17:25

Schliri ocajan ali sreca mu da ovaj svicarac skoci jos slabije . Uvjeti katastrofa ali sta ces ... :roll:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 30 dec 2011, 17:43

konacna odluka: prva serija ce KOMPLETNA biti ponovljena, start u 18:15!
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 30 dec 2011, 17:44

da su sliro ili morgi skocili kao ito karinu bi debil hofer ponovio ovo

fuj
nema potpisa

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 30 dec 2011, 17:45

Ne znam sta kontaju sa tim. Za pola sata mala je mogucnost da snijeg prestane padati , bice isto sranje ko i do sad ali eto , nadati se da stane :)

@Admir_Sa

Ima i toga , bas sad o tome kontam :D

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.