Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
ja koliko sam cuo Barcelona kao klub je lijeve orijentacije, tacnije to je radnicki klub, a sad ne znam za navijace, vjerovatno bi i oni trebali biti istog politickog opredjeljenja...Sarajlijc@ je napisao/la:Na tribini niko ne moze kaciti zastave kako je kome kurcu cejf.Navijaci Barselone su nacionalisti i to nije tesko zakljuciti , a sto se tice ove grupe Boixos Nois i oni su fasisti sudeci prema slici mada sad ne znam kakvi su jer ova slika je uslikana prije 10-15 i vise godina sigurno.
jesu nacionalisti, ali nisu kao baski.... neki onako umjerni, kulturica po našim standardima...ZELJO DO GROBA je napisao/la:ja koliko sam cuo Barcelona kao klub je lijeve orijentacije, tacnije to je radnicki klub, a sad ne znam za navijace, vjerovatno bi i oni trebali biti istog politickog opredjeljenja...Sarajlijc@ je napisao/la:Na tribini niko ne moze kaciti zastave kako je kome kurcu cejf.Navijaci Barselone su nacionalisti i to nije tesko zakljuciti , a sto se tice ove grupe Boixos Nois i oni su fasisti sudeci prema slici mada sad ne znam kakvi su jer ova slika je uslikana prije 10-15 i vise godina sigurno.
al opet kazem nisam 100% siguran...
a ako se misli da su nacionalisti zbog toga sto zagovaraju Kataloniju, to ne mora striktno biti...pa i lijevi mogu traziti drzavu za sebe, ne rade to samo nacionalisti...
Barcelona je radnicki klub, za razliku od Espanyola (nesto slicno kao u Eng United i City), a sad nisam siguran da borba za Kataloniju utice na njihovo politicko opredjeljenje...DANTES je napisao/la:jesu nacionalisti, ali nisu kao baski.... neki onako umjerni, kulturica po našim standardima...ZELJO DO GROBA je napisao/la:ja koliko sam cuo Barcelona kao klub je lijeve orijentacije, tacnije to je radnicki klub, a sad ne znam za navijace, vjerovatno bi i oni trebali biti istog politickog opredjeljenja...Sarajlijc@ je napisao/la:Na tribini niko ne moze kaciti zastave kako je kome kurcu cejf.Navijaci Barselone su nacionalisti i to nije tesko zakljuciti , a sto se tice ove grupe Boixos Nois i oni su fasisti sudeci prema slici mada sad ne znam kakvi su jer ova slika je uslikana prije 10-15 i vise godina sigurno.
al opet kazem nisam 100% siguran...
a ako se misli da su nacionalisti zbog toga sto zagovaraju Kataloniju, to ne mora striktno biti...pa i lijevi mogu traziti drzavu za sebe, ne rade to samo nacionalisti.....
Izgleda da ce Valdes poceti od 1 minuteDesimaL je napisao/la:Barça: Pinto, Puyol, Piqué, Fontas, Sergio Busquets, Xavi, Thiago, Iniesta, Pedro, Cesc i Cuenca.
Valdes pocinje od 1 minutePavon je napisao/la:Zbog toga mes ke un klub? Nisi ti jos shvatio znacenje tog pojma.
I otkad je to Pinto Barcina skola.
EDIT: Dje Lessi?
Offical FC BarcelonaPavon je napisao/la:Pinto bolan od prve. Po petaka?![]()
http://www.marca.com/marcador/futbol/20 ... a/bar_hps/" onclick="window.open(this.href);return false;
hoces mi ti onda pojasniti sta znaci Mes que un club pa da i ja saznam napokon sta to znaci, lijepo je znanje sa drugima podjeliti pametni...Pavon je napisao/la:Zbog toga mes ke un klub? Nisi ti jos shvatio znacenje tog pojma.
ZELJO DO GROBA je napisao/la:hoces mi ti onda pojasniti sta znaci Mes que un club pa da i ja saznam napokon sta to znaci, lijepo je znanje sa drugima podjeliti pametni...Pavon je napisao/la:Zbog toga mes ke un klub? Nisi ti jos shvatio znacenje tog pojma.
Rado. Barcelona je Kataloncima vise od kluba. Takvih primjera koji ukljucuju politicke, etnicke, nacionalne i ostale konotacije je puno. U svim tim slucajevima ne navija se samo za klub, vec se tim izrazava citav niz raznih opredjeljenja. Dakle, taj izraz nesto znaci samo Kataloncima, opcenito, izraz "mes ke un klub" je pogresno preinterpretiran i medijski napuhan te se na njega lozi dosta simpatizera bez da razumiju sta uopce znaci. Nadam se da je sada malo jasnije.ZELJO DO GROBA je napisao/la:hoces mi ti onda pojasniti sta znaci Mes que un club pa da i ja saznam napokon sta to znaci, lijepo je znanje sa drugima podjeliti pametni...Pavon je napisao/la:Zbog toga mes ke un klub? Nisi ti jos shvatio znacenje tog pojma.
Kako ti ne dosadi po cijeli dan dosadjivati na ovoj temi?Pavon je napisao/la:Zbog toga mes ke un klub? Nisi ti jos shvatio znacenje tog pojma.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.