AFC Ajax

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

jukan
Kontakt:

Re: AFC Ajax

Post Postao/la jukan » 20 dec 2011, 19:26

Prošle sezone nas je Den Hag ,dva puta pobijedio.(iako smo osvojili naslov).
Zato je ovo dobro ispalo.
No bojim se da će Ajax, rasprodati (po kozna koji put),i ono malo kvalitetnih igrača što ima.
Neznam imali smisla više navijati za Ajax(a cijeli život navijam) , jer to je postao klub za reprodukciju igrača, a ne za rezultate i takmičenje.

Nažalost niko ništa ne mijenja niti poduzima.
Šuti..neprijatelj je gluh.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 21 dec 2011, 21:43

slika

slika

Prekid ut. (nadam se trnutno).
Uletio navijac .
Izasli igraci AZ sa terena.Sudija sad zahtijeva da se isprazne tribine ili sta vec, samo da se nastavi
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 21 dec 2011, 21:51

slika

Uletio navijac i ovaj golman AZ divljacki startao.
Sudija mu dirkt crveni.
Pobunili se igraci i rukovodstvo AZ i pokupili se i izasli sa terena.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 dec 2011, 21:52

Trener povuko AZ zbog crvenog kartona koji je golman dobio jer je namlatio navijaca Ajaxa.
Ne znam sta da kazem, malo mi je cudno i nepoznato sve ovo jer jos nikad nisam vidio da igraci dobivaju crvene zbog obracuna sa navijacima?! U svakom slucaju, golman se morao braniti od navijaca koji ga je napao "na terenu" ali kad je ovaj vec lezao, golman ga nije trebao nabijati nogom, i to dva puta. Zato bi opravdao crveni, inace ne.
Daj Boze da se ovo nastavi.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 21 dec 2011, 21:55

Valjda sudija najbolje zna.
Upute su takve, zna se zasto se dobijaju srveni kartoni.
Bice dosta price oko ovoga.
Ajax ce biti kaznjen, siguran sam.Ali isto tako i AZ :roll: .
silver & black

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 dec 2011, 22:05

Definitivno crveni,nema se tu sta pricati.Iako sam protiv toga da se za takve stvari dobijaju crveni kartoni,zakon je jasan.
Pre par sedmica je Novak Martinovic stoper Steaue dobio direktan crveni zbog toga sto je bukvalno pretukao navijaca Petrolula kada je ovaj uleteo na teren.Direktan crveni i ne znam koliko utakmica kazne.Navijaci Steaue se pobunili ali to nista nije pomoglo.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 dec 2011, 22:07

Kakva KONJINA od navijaca. Ne razumijem da neko moze biti toliko glup, pa jos je Ajax vodio 1:0. :roll:

Sudija je postupio po pravilima ali ljudi se moraju braniti. Golman je po mom misljenju zasluzio crveni zato sto je nastavio sutati covjeka koji lezi, za ono prvo sto se odbranio je druga prica. Ipak je ovaj naletio na njega k'o Bruce Lee u najbolje doba. :mrgreen:

Bilo kako bilo, ovo nece na dobro. Ni po Ajax ni AZ ni golmana ni nikog ko je imao ikakve veze sa ovom tekmom.

roki_ze
Kontakt:

Post Postao/la roki_ze » 21 dec 2011, 23:04

znali ko od vas forumasa dali je utakmica skroz prekinuta i kakvu informaciju vise ..igro sam ih na kladionici pa me zanima ..hvala
jedna i jedina bih

Coalmanyx
Kontakt:

Post Postao/la Coalmanyx » 21 dec 2011, 23:28

Samo mi je žao zbog toga što ovaj debil od navijača nije još dobio batina. :roll: Samo se ovako i može stati u kraj ovim huliganima. Podrška za ovog golmana i AZ, šta je ovaj golman trebao pustiti da ga neki debil udari i onda nikome ništa? Samo go*na dobro namlatiti pa im neće više pasti na pamet takve stvari raditi.

Eki
Kontakt:

Post Postao/la Eki » 21 dec 2011, 23:29

Ma sudija nije sposoban. kako njemu moze dati crveni karton!? Ovo je najnize sto je se moglo desiti. trebali su pustiti golmana da skroz pomlati budale

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 22 dec 2011, 00:02

Sad je pitanje kako ce se ovo sve zavrsit dali ce se nastaviti ili mozda da Ajax bude kaznen pa da se igra bez publike jer ipak je ovo tezi incident i nevidja se cesto neko je gore naveo skoro je bilo u Rumuniji ali ovdje ce sigurno dobra kazna biti a i golman ce sigurno najebat jednu 4 utakmice ako ne i 5.

Yugo45
Kontakt:

Post Postao/la Yugo45 » 22 dec 2011, 00:54

Eki je napisao/la:Ma sudija nije sposoban. kako njemu moze dati crveni karton!? Ovo je najnize sto je se moglo desiti. trebali su pustiti golmana da skroz pomlati budale
Upravo tako, ovaj lik je uletio na teren sa namjerom da izazove incident, a igrac/ golman ga kasnije namlatio i sad da on dobije crveni :roll: :(
Trener AZ je uradio ispravan potez.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 22 dec 2011, 01:15

0-3 za Alkmaar.
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Coalmanyx
Kontakt:

Post Postao/la Coalmanyx » 22 dec 2011, 01:31

KB-TM87 je napisao/la:0-3 za Alkmaar.
Jesi li to negdje pročitao službenu potvrdu ili je to samo tvoje mišljenje?

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 22 dec 2011, 01:35

Coalmanyx je napisao/la:Jesi li to negdje pročitao službenu potvrdu ili je to samo tvoje mišljenje?
Moje. Šta je trebao golman, da pusti ovog hajvana na sebe ? Stavi se u njegovu poziciju. ;)

Coalmanyx
Kontakt:

Post Postao/la Coalmanyx » 22 dec 2011, 01:39

KB-TM87 je napisao/la:
Coalmanyx je napisao/la:Jesi li to negdje pročitao službenu potvrdu ili je to samo tvoje mišljenje?
Moje. Šta je trebao golman, da pusti ovog hajvana na sebe ? Stavi se u njegovu poziciju. ;)
Aha. I ja da se pitam odlučio bi 3-0 u korist Alkmara. No, to i jeste problem što se mi ne pitamo. :D A kako pravila nalažu, najvjerovatnije da će biti obrnuto.

O tom drugom dijelu posta sam upravo i ja pisao nešto slično. Znači golman je trebao pustiti onog debila da ga udari pesnicom ili možda nekim predmetom, da zadobije neku povredu, i opet nikome ništa.E, pa ne može tako, svaka mu čast na reakciji, iako je izvjesno da ga očekuje neka kazna.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 22 dec 2011, 01:42

A zamisli situaciju da je neki mali klub igrao protiv velikog i desi se da navijač tog manjeg krene prema bilo kojem igraču većeg kluba ili klupi. Kakva bi bila odluka, baš je nepredvidljivo, zar ne ? :roll:

Coalmanyx
Kontakt:

Post Postao/la Coalmanyx » 22 dec 2011, 03:45

KB-TM87 je napisao/la:A zamisli situaciju da je neki mali klub igrao protiv velikog i desi se da navijač tog manjeg krene prema bilo kojem igraču većeg kluba ili klupi. Kakva bi bila odluka, baš je nepredvidljivo, zar ne ? :roll:
Mah, dobro tako nekako. Ali za mene je i Alkmar jedan veliki klub, uzmemo li u obzir tradiciju, uspjehe, trofeje i slično. Mada mislim da sa ovim napuštanjem terena nisu ništa napravili, samo će sada biti kažnjeni. Jer ja se ne sjećam da je neka ekipa koja je napustila teren prošla nekažnjeno, tako da ni oni neće biti iznimka.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 dec 2011, 14:19

De Boer izjavio da u potpunosti razumje golmana AZ-a i da bi vecina na njegovom mjestu isto uradila. Ukoliko gledamo pravila ovo je 3:0 u korist AZ-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 22 dec 2011, 14:35

Sve to stoji i uredu je sto govori De Boer, ali isto tako znamo da se u praksi nikada nije desilo da ekipa koja sama napusti teren da prodje bez sankcija.U praksi se desava ne tako rijetko da kojekakvi likovi uletaju uteren, bude prekid, i dok se situacija ne rascisti, nepozeljni eliminisu (tribine) ut. se normalno nastavi.

Siguran sam da bi AZ nastavio susret da nije golman dobio crveni karton, i ta odluka sudije je prevladala da izidju sa terena.S igracem manje, jos u pitanju je golman, nikakve sanse ne bi imali u nastavku ut.Naravno da ih treba kazniti za samoinicijativno napustanje terena (moje misljenje).
silver & black

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.