ma divoviThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:imat cete najljepseg trenera u ligiado-hz je napisao/la:a sta ljudi ako nam dodje Ibrakadabra

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
ma divoviThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:imat cete najljepseg trenera u ligiado-hz je napisao/la:a sta ljudi ako nam dodje Ibrakadabra
Pa, dobro, barem to svi znaju. Redžepagić je doveo Plišeka da bi preko njega, u saradnji s Husarićem, tušio igrače.PL BiH -1 je napisao/la:Kada bih ja odlucivao izmedju, Safeta, Husrefa, Dragana i Abdulaha izabrao bih Husrefa. Zasto?
Safet je mozda bolji trener i strucnjak itd. Ali sigurno ne bi mogao izdrzati nas mentalitet, nas nacin rada, nase ponasanje, nase prazne tribine, nas nacin dovodjenja igraca, nas nacin sponzorisanja, nas nacin organizacije svega od priprema do utakmica. Veoma tesko bi se on navikao na sve to. Ne bi on to izdrzao a jos gore bi bilo sto bi ga (legendu kluba) izvizdali njegovi navijaci. A to se dokazalo sa Mirzom V. iako mnogi nisu svjesni da je Mirza legenda FK Sarajeva.
Dragan Jovic je vizionar. Covjek koji gleda 5 godina unaprijed kao Amar Osim. Dragan Jovic bi zrtvovao 2 sezone ali bi u trecoj ne samo bio prvi nego bi dominirao. Mislim glupost je reci da bi mu se sve ostvarilo ali covjek je sa takvim planom. Osim njega i Amara ja takvoga u PL BiH ne vidim. Ali valja klubu poput Sarajeva docekat to. Nije FK Sarajevo jednom probalo da krene iz pocetka pa su ti treneri otjerani ekspresno. Nema Sarajevo vremena da ceka ljude poput Jovica.
Abdulah Ibrakovic je za mene klaun. Ne bas los trener ali trener koji se preko youtube-a i interneta pokusava obrazovati. Od velikih Evropski trenera uzima samo ono sto mu se svidja, a ne ono od cega bi mogao da profituje. Izjave pred finale kupa protiv Zeljeznicara su bile neprofesionalne, ne dorasle jednom "strucnjaku" on se time smatra. On je sve odradio i na svemu je radio samo na taktici svoga tima nije. To je zapostavio. Nabio je kompleks svome timu i svojim igracima i stavio im dodatan teret pored negativnog rezultata iz prve utakmice. Nije imao ono sto tim koji ganja rezultat treba da ima - element iznenadjenja na travnjaku. Nije pogodio sa igracima u vezi itd. Da sad ne bude da se on ocjenjuje po jednoj utakmici ali ga ja ocjenjujem po rezultatima u Velezu i Celiku a nema uspjeha. Celik je imao solidan tim koji nije nista naravio sa njim.
Husref Musemic je za mnoge sirovina, ljakse, pa cak i vulgaran. Ali to nema nikakave veze sa fudbalom. Niko se gore ne ponasa od Murinja ili Mamica ali njihovi klubovi ostvaruju rezulate (izuzimajuci Blekica ali on nije imao rezultate). Murinjo je cuda napravio a i Mamic sa Dinamom a obojica su seljacine (mada Mamic nije trener).Husref ime autoritet. Nije los ni takticar. Sve zna osim da trpi hahare u klubu a sad ih je vise nego ikada. Najvece zlo je Irfan Redzepagic ali ne vazno sad za ovu temu. Bice da puno spominjem Amara Osima na ovoj temi ali Amar je plafon kad je u pitanju ta struka u BiH. Najblizi i jedini koji moze da mu parira je Husref. Ovo se odnosi na takticku stranu. Vizionarski tu je Jovic ali Husref je taj koji moze najbrze da izdigne Sarajevo.
Najveci krivac za ispadanje Sarajeva iz kupa je Jiri Plisek i ljudi koji su ga doveli. A covjek koji ga je doveo, doveo ga je iz licnog interesa, a brzo ce se to objelodaniti.
Eh nek ti znas ko su hahari u klubu i ko je najvece zlo.PL BiH -1 je napisao/la:Kada bih ja odlucivao izmedju, Safeta, Husrefa, Dragana i Abdulaha izabrao bih Husrefa. Zasto?
Safet je mozda bolji trener i strucnjak itd. Ali sigurno ne bi mogao izdrzati nas mentalitet, nas nacin rada, nase ponasanje, nase prazne tribine, nas nacin dovodjenja igraca, nas nacin sponzorisanja, nas nacin organizacije svega od priprema do utakmica. Veoma tesko bi se on navikao na sve to. Ne bi on to izdrzao a jos gore bi bilo sto bi ga (legendu kluba) izvizdali njegovi navijaci. A to se dokazalo sa Mirzom V. iako mnogi nisu svjesni da je Mirza legenda FK Sarajeva.
Dragan Jovic je vizionar. Covjek koji gleda 5 godina unaprijed kao Amar Osim. Dragan Jovic bi zrtvovao 2 sezone ali bi u trecoj ne samo bio prvi nego bi dominirao. Mislim glupost je reci da bi mu se sve ostvarilo ali covjek je sa takvim planom. Osim njega i Amara ja takvoga u PL BiH ne vidim. Ali valja klubu poput Sarajeva docekat to. Nije FK Sarajevo jednom probalo da krene iz pocetka pa su ti treneri otjerani ekspresno. Nema Sarajevo vremena da ceka ljude poput Jovica.
Abdulah Ibrakovic je za mene klaun. Ne bas los trener ali trener koji se preko youtube-a i interneta pokusava obrazovati. Od velikih Evropski trenera uzima samo ono sto mu se svidja, a ne ono od cega bi mogao da profituje. Izjave pred finale kupa protiv Zeljeznicara su bile neprofesionalne, ne dorasle jednom "strucnjaku" on se time smatra. On je sve odradio i na svemu je radio samo na taktici svoga tima nije. To je zapostavio. Nabio je kompleks svome timu i svojim igracima i stavio im dodatan teret pored negativnog rezultata iz prve utakmice. Nije imao ono sto tim koji ganja rezultat treba da ima - element iznenadjenja na travnjaku. Nije pogodio sa igracima u vezi itd. Da sad ne bude da se on ocjenjuje po jednoj utakmici ali ga ja ocjenjujem po rezultatima u Velezu i Celiku a nema uspjeha. Celik je imao solidan tim koji nije nista naravio sa njim.
Husref Musemic je za mnoge sirovina, ljakse, pa cak i vulgaran. Ali to nema nikakave veze sa fudbalom. Niko se gore ne ponasa od Murinja ili Mamica ali njihovi klubovi ostvaruju rezulate (izuzimajuci Blekica ali on nije imao rezultate). Murinjo je cuda napravio a i Mamic sa Dinamom a obojica su seljacine (mada Mamic nije trener).Husref ime autoritet. Nije los ni takticar. Sve zna osim da trpi hahare u klubu a sad ih je vise nego ikada. Najvece zlo je Irfan Redzepagic ali ne vazno sad za ovu temu. Bice da puno spominjem Amara Osima na ovoj temi ali Amar je plafon kad je u pitanju ta struka u BiH. Najblizi i jedini koji moze da mu parira je Husref. Ovo se odnosi na takticku stranu. Vizionarski tu je Jovic ali Husref je taj koji moze najbrze da izdigne Sarajevo.
Najveci krivac za ispadanje Sarajeva iz kupa je Jiri Plisek i ljudi koji su ga doveli. A covjek koji ga je doveo, doveo ga je iz licnog interesa, a brzo ce se to objelodaniti.
Jesi li ti jedan od Irfanovih,hajd nam priznaj posteno?! Sta imas ti protiv Comora,Handzica,Dupovca tj. nase djece,pa pola ih je vec Irfan otjerao od Campare,Hodzica,Amela Handzica,Kadica, a jos je uvijek Irfanov tu Sesar,Zrnanovic, Suljic,DZAFIC,Smigalovic,naravno preforsirani Haskic itd. A Obuca iskreno ako govorimo jest za klupe(20-30 min.Max) razlog jednostavan DA bude najbolji strijelac lige,da srusi sve rekorde ma kome ces ga prodati s 34-35 god.??? Po meni Mladji IGRACI uvijek imaju prednost pa ako treba i 2-3 god praviti ekipu al nesto na kraju i uraditi,napraviti a ne cim malo valja hajd za 100 000 eura i zdravo,to je najveca greska ove lige opcenito !alibi je napisao/la:PL BIH-1hoces ti buraz da vodis fc sarajevo,pa da sa comorom,handjicima,hadjicima koje kakvim uspijes vise od pliseka ili nebitno bilo kog drugog "strucnjaka"Ne budi smijesam molim te.Pa nama je obuca najbolji igrac sa 33 godine.A sam znas kako smo i na koji nacin se skrpili uoci ove sezone.Pun mi k... pametnjakovica.Svakom ce pronaci dlaku u jajetu.Sad ti irfan ne valja u paketu sa plisekom.Ides li ti buraz na utakmice(ne vjerujem).Pola ih treba otjerati-mislim na tzv igrace.Husrefa za kraj,ako ne on moze jovic(ne vjerujem da ce se realizovati).
Nije moja struka da budem trener i da vodim klub tako da ne bih ni pokusavao. A samo cu ti par stvari reci tebi i ovome iznad tebe da sve ne citiram. Edinu Dzeki su se smijali pa je postao igrac. 80% igraca iz nase lige posjeduje talent ali ga nece ostvariti ovdje. Dzeko je bio gori i od Comora i od Suljica.alibi je napisao/la:PL BIH-1hoces ti buraz da vodis fc sarajevo,pa da sa comorom,handjicima,hadjicima koje kakvim uspijes vise od pliseka ili nebitno bilo kog drugog "strucnjaka"Ne budi smijesam molim te.Pa nama je obuca najbolji igrac sa 33 godine.A sam znas kako smo i na koji nacin se skrpili uoci ove sezone.Pun mi k... pametnjakovica.Svakom ce pronaci dlaku u jajetu.Sad ti irfan ne valja u paketu sa plisekom.Ides li ti buraz na utakmice(ne vjerujem).Pola ih treba otjerati-mislim na tzv igrace.Husrefa za kraj,ako ne on moze jovic(ne vjerujem da ce se realizovati).
Ides li ti drug na utakmice?Iskren je napisao/la:Jesi li ti jedan od Irfanovih,hajd nam priznaj posteno?! Sta imas ti protiv Comora,Handzica,Dupovca tj. nase djece,pa pola ih je vec Irfan otjerao od Campare,Hodzica,Amela Handzica,Kadica, a jos je uvijek Irfanov tu Sesar,Zrnanovic, Suljic,DZAFIC,Smigalovic,naravno preforsirani Haskic itd. A Obuca iskreno ako govorimo jest za klupe(20-30 min.Max) razlog jednostavan DA bude najbolji strijelac lige,da srusi sve rekorde ma kome ces ga prodati s 34-35 god.??? Po meni Mladji IGRACI uvijek imaju prednost pa ako treba i 2-3 god praviti ekipu al nesto na kraju i uraditi,napraviti a ne cim malo valja hajd za 100 000 eura i zdravo,to je najveca greska ove lige opcenito !alibi je napisao/la:PL BIH-1hoces ti buraz da vodis fc sarajevo,pa da sa comorom,handjicima,hadjicima koje kakvim uspijes vise od pliseka ili nebitno bilo kog drugog "strucnjaka"Ne budi smijesam molim te.Pa nama je obuca najbolji igrac sa 33 godine.A sam znas kako smo i na koji nacin se skrpili uoci ove sezone.Pun mi k... pametnjakovica.Svakom ce pronaci dlaku u jajetu.Sad ti irfan ne valja u paketu sa plisekom.Ides li ti buraz na utakmice(ne vjerujem).Pola ih treba otjerati-mislim na tzv igrace.Husrefa za kraj,ako ne on moze jovic(ne vjerujem da ce se realizovati).
dragan jovic ostaje u gradaccu,celni ljudi zvijezde i jovic su se na samom pocetku dogovorili da se gradi tim zvijezde u naredim sezonama za izlazak u evropu sto to i rade a znamo da je takav i mentalitet jovica uz to obavlja funkciju trenera i menadzera zvijezde naravno da odmah ima i vecu platu a nije se pozalio u gradaccu...uz sve to maksimalno se ualze na infra struktur stadiona,moguce je da je bilo kontakta a da je izrazijo zelju da napusti gradacac cisto sumnjam SARAJEVO ko SARAJEVO sta rec jednostavno velikan i za sve nas bosance i hercegovce ponos.pozz iz gradacca sve najbolje u nastavku sezone i ako bogda nadjete dobru zamienu...Burberry46 je napisao/la:Husref Musemic ili Dragan Jovic od njih dvojice ce jedan biti novi trener F.K. Sarajevo!
Nema niko nista protiv nase djece ali oni su se ubili za prve lige FBIH ili cak druge lige FBiH, cast izuzecima, a nebi nista napravili ni zadrzavajuci ih ovdje par godina pa da ih prodamo kako ti kazes.Da mi imamo strucne trenere u OP, da imamo uslove,teretane,terene, stipendije za momke od 16,17 i 18 godine, da imamo restorane tad bi djeca se prodavala u Europu za visemilionske iznose ali U OVAKVIM USLOVIMA OD NASE DJECE MI NE MOZEMO IGRATI BITNU ULOGU U PL BIH i TA TEZA "DA IH TREBA OSTAVITI 2-3 GODINE,ZRTVOVATI EUROPU A ONDA DOMINIRATI LIGOM" JEDNOSTAVNO NE STOJI I NE PIJE VODE: NEMOGUCE! iz gore navedenih razloga u italicuIskren je napisao/la:Jesi li ti jedan od Irfanovih,hajd nam priznaj posteno?! Sta imas ti protiv Comora,Handzica,Dupovca tj. nase djece,pa pola ih je vec Irfan otjerao od Campare,Hodzica,Amela Handzica,Kadica, a jos je uvijek Irfanov tu Sesar,Zrnanovic, Suljic,DZAFIC,Smigalovic,naravno preforsirani Haskic itd. A Obuca iskreno ako govorimo jest za klupe(20-30 min.Max) razlog jednostavan DA bude najbolji strijelac lige,da srusi sve rekorde ma kome ces ga prodati s 34-35 god.??? Po meni Mladji IGRACI uvijek imaju prednost pa ako treba i 2-3 god praviti ekipu al nesto na kraju i uraditi,napraviti a ne cim malo valja hajd za 100 000 eura i zdravo,to je najveca greska ove lige opcenito !alibi je napisao/la:PL BIH-1hoces ti buraz da vodis fc sarajevo,pa da sa comorom,handjicima,hadjicima koje kakvim uspijes vise od pliseka ili nebitno bilo kog drugog "strucnjaka"Ne budi smijesam molim te.Pa nama je obuca najbolji igrac sa 33 godine.A sam znas kako smo i na koji nacin se skrpili uoci ove sezone.Pun mi k... pametnjakovica.Svakom ce pronaci dlaku u jajetu.Sad ti irfan ne valja u paketu sa plisekom.Ides li ti buraz na utakmice(ne vjerujem).Pola ih treba otjerati-mislim na tzv igrace.Husrefa za kraj,ako ne on moze jovic(ne vjerujem da ce se realizovati).
PL BiH -1 je napisao/la:Kada bih ja odlucivao izmedju, Safeta, Husrefa, Dragana i Abdulaha izabrao bih Husrefa. Zasto?
Dragan Jovic je vizionar.
Abdulah Ibrakovic je za mene klaun. Ne bas los trener ali trener koji se preko youtube-a i interneta pokusava obrazovati.
Husref Musemic je za mnoge sirovina, ljakse, pa cak i vulgaran. Ali to nema nikakave veze sa fudbalom. Niko se gore ne ponasa od Murinja ili Mamica ali njihovi klubovi ostvaruju rezulate [/b
To sto ti pricas se radi godinama,po tom sistemu.Dovesti provjerene igrace za PL? Kao i do sad ko ce doci makar i za pare da igra ovdje,daj mi neko ime? Kojasevic i sl? Sjecas li se ti zadnjeg igraca kojeg je Sarajevo kupilo sa obestecenjem? Reci cu ti,Seval Zahirovic,75 000 dm! Kad je to bilo prije 15-16 god. Od tad povratnici i igraci bez kluba. Ako zelis tako onda je i narednih 10 god nasa sudbina od 2-5 mjesta na tabeli.Zaradjivale su se vec neke pare u Evropi,na sta su potrosene?samosarajvo je napisao/la:Nema niko nista protiv nase djece ali oni su se ubili za prve lige FBIH ili cak druge lige FBiH, cast izuzecima, a nebi nista napravili ni zadrzavajuci ih ovdje par godina pa da ih prodamo kako ti kazes.Da mi imamo strucne trenere u OP, da imamo uslove,teretane,terene, stipendije za momke od 16,17 i 18 godine, da imamo restorane tad bi djeca se prodavala u Europu za visemilionske iznose ali U OVAKVIM USLOVIMA OD NASE DJECE MI NE MOZEMO IGRATI BITNU ULOGU U PL BIH i TA TEZA "DA IH TREBA OSTAVITI 2-3 GODINE,ZRTVOVATI EUROPU A ONDA DOMINIRATI LIGOM" JEDNOSTAVNO NE STOJI I NE PIJE VODE: NEMOGUCE! iz gore navedenih razloga u italicuIskren je napisao/la:Jesi li ti jedan od Irfanovih,hajd nam priznaj posteno?! Sta imas ti protiv Comora,Handzica,Dupovca tj. nase djece,pa pola ih je vec Irfan otjerao od Campare,Hodzica,Amela Handzica,Kadica, a jos je uvijek Irfanov tu Sesar,Zrnanovic, Suljic,DZAFIC,Smigalovic,naravno preforsirani Haskic itd. A Obuca iskreno ako govorimo jest za klupe(20-30 min.Max) razlog jednostavan DA bude najbolji strijelac lige,da srusi sve rekorde ma kome ces ga prodati s 34-35 god.??? Po meni Mladji IGRACI uvijek imaju prednost pa ako treba i 2-3 god praviti ekipu al nesto na kraju i uraditi,napraviti a ne cim malo valja hajd za 100 000 eura i zdravo,to je najveca greska ove lige opcenito !alibi je napisao/la:PL BIH-1hoces ti buraz da vodis fc sarajevo,pa da sa comorom,handjicima,hadjicima koje kakvim uspijes vise od pliseka ili nebitno bilo kog drugog "strucnjaka"Ne budi smijesam molim te.Pa nama je obuca najbolji igrac sa 33 godine.A sam znas kako smo i na koji nacin se skrpili uoci ove sezone.Pun mi k... pametnjakovica.Svakom ce pronaci dlaku u jajetu.Sad ti irfan ne valja u paketu sa plisekom.Ides li ti buraz na utakmice(ne vjerujem).Pola ih treba otjerati-mislim na tzv igrace.Husrefa za kraj,ako ne on moze jovic(ne vjerujem da ce se realizovati).
Nama nema druge osim da tu djecu prodajemo za 100 ili 200 milja Eura a onda za te pare dovesti 3 ili 4 kvalitetna i iskusna igraca za PL i tako sve dok nam se ne posreci da jedne godine odemo u grupnu faze nekog takmicenja (bili smo blizu) a kad se to desi i u klub udje veca kolicina novca (nagrade od UEFE,sponzori,Tv prava,ulaznice) onda reogranizovati klub i Omladinski Pogon u potpunosti.Tad bi imali gore navedene uslove u italicu i mogli bi se oslanjati na nasu djecu.Vremenom to bi islo jedno za drugim.Sve vise i vise para bi uzimali od transfera,cesce igrali grupne faze,vise para u klubu, bolji uspjeh itd...ali do tad...dovodit vec provjerene a ne prestare za nasu ligu i nadati se sreci i da ce se stanje u drzavi i sportu popraviti. Bez toga nista!
samosarajvo je napisao/la:@denzimire
Prvo, ni Skoro ni Pelak ni Dzemo nisu bili odron prve godine vec su se od pocetka isticali.
Drugo, ja ti opet kazem, tako se moze raditi ako imas dobar rad u OP i sve navedene uslove.Tad mozes proizvest igraca pravog.Ovako da ih forsiras sve u prvom timu nece nijedan postat igrac od njih.
Bilo je para od Europe ali dovoljno da se podmire plate i par pojacanja, ostalo se pokralo vjerovatno.
Znaci prodas 3 momaka oko 18 god za 500.000 eura. Za te pare mozes dovest Vuleta,,Dzakmica,Arsenijevica i Marciana i to da potpisu ugovore na 2 ili 3 godine i da zadrzis Torlaka jos sezonu, povecas mu platu i das na ruke da nema potrebe ici u inostranstvo.Jos neko strasno krilo dovesti.
To sve za 50 ili 60% od tih para bi mogo uradit, znaci jos bi ostalo.
imo bi ekipu
----------Adi----------
Bane-Torlak-Vule-Beli
---Hame--Marciano--
Kojasevic--------????
-----Skoro---Obuca---
Ova ekipa bi bila ubjedljivo najjaca.Utakmice bi mogo rjesavat do prvog poluvremena a onda uvodit Dupovca,Suljica i Handzica/Bajraktarevica ili bilo koga.Znaci mlade igrace.Sasvim dovoljno vremena imaju, cjelo poluvrjeme igrati a u slabijim tekmama dati im i cjelu utakmicu.
I ovi sto bi igrali u prvih 11 nebi bili bas prestari.Adi 28 godina
Bane 29 Torlak 27 Vule 29 Beli 29 Dzakmic 26 Marciano 30 Kojasevic 24 Skoro 30 i Obuca 33.
Prosjek 25,5 godina sto nije lose a imao bi tri pravo potencijalna igraca do 21 godine na klupi,njima prikljucit jos 2 ili 3 od 18 i 17 godina.Zamisli samo kako bi oni napredovali samo trenirajuci sa pomenutih 11 a kamo li jos da igraju po poluvrjeme ili nekad cjelu tekmu ?
Ako se ta ekipa nebi plasirala u grupu EL iz drugog pokusaja ubi me.
Naravno morali bi imati redovne plate, premije, odlicnog strucnjaka, dobru atmosferu u i oko kluba i da ostanu na okupu 2-3 godine a za sve to ti je potrebo znaci 500.000 eura
I da, sto rece neko.Da su se tjerala djeca otjeran bi bio i Keno i Dupovac i Comor.. ali nisu jer su pokazali nesto.Oni koji nisu minute dobili i ne zasluzuju imat ugovor s FKS
Bate Borisov se prije par godina(kad je prvi put usao u LP)plasirao u LP sa igracima koji vrijede 2 mil. Timovi sa 10x slabiji budzetom i igracima nego Dinamo su se plasirali LP. Apoel naprimje,dapače oni su u nokaut fazi. Nas je gol dijelio do prolaska u EL , jos je Damir Hadzic promasio prazan gol tacnije pogodio stativu. U EL bi se mogao plasirati ko pokupi ono najbolje iz nase lige.Naravno veliku ulogu igra sreća.Aldinn1 je napisao/la:Dinamo Zagreb :
1) Ivan Kelava
2)Luis Ibanez
3)JOSIP SIMUNIC
4)IGOR BISCAN
5)Adrian Calello
6)Nikola Pokrivac
7)SAMMIR
8)Pedro Morales, Domogoj Vida, Jerko Leko i jos strasni igraca i jedva se plasirali u u grupu
On ce s Skorom i Marsianom i OBUCOMse plasirati.
Prijatelju idi uzmi vode i secera i dodi sebi.
Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Amidzaa, bordobijeli, Evander, Fudo, sekac i 53 gosta.